Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eğer pisse şurada süpürge, banyodada temizlik malzemeleri var temizleyiver annecim deseydinizKızlar merhaba. Derdimi nasıl anlatsam bilemedim ya... Kızlar benim kayınvalidemi ben ilk gördüğümde çok sevmiştim hem de çok. Kendisi normalde İzmirde oturuyor. Bu kış İstanbula yanımıza geldi. İnanır mısınız en az 3 ay bizde kaldı! Bu bile başlı başına bir sorun bence fakat bununla da kalmadı. Ben çalışan bir kadınım. İlk geldiğinde gayet iyiydi aramız 1 hafta falan mutlu mesuttuk ama 1 haftanın sonunda evde eşyaların yerlerini değiştirmeler, laf sokmalar saçma sapan hareketler falan bi dumur olmuştum. Evimden soğudum resmen... Neyse sonunda gittik derken aile içi meselelerinden dolayı bir daha geldi. Bu sefer bende hiç kalmamıştı. Başka akrabasında kalıyordu. Sadece kayınpederim kaçıp kaçıp haber bile vermeden (!) gelip durdu. Biz de açıkcası hiç adam akıllı eve gitmedik. Yani ne biçim bir dengesizlik anlayamıyorum ya! Ben işteyim sen haber bile vermeyip yola çıkıyorsun bana geliyorsun bize söylemeye tenezzül etmiyorsun! Belki benim iç çamaşırım salonun ortasında duruyor! İşten izin alıp evi mi toplamaya gideyim ki böyle bir lüksüm de yok! Neyse artık dua etmeye başladım kayınvalidem gelsin diye düşünün artık. Neyse bugün geldi ben işteyken. Aradım gayet böyle mutlu mesut konuşuyorum yok bu ev çok ağır pis kokuyor. Yok benim oğlum pisliği hiç sevmez. Lanet olsun dedim keşke aramasaydım! Ayrıca benim evim asla pis mis kokamaz en fazla apartmandan geliyordur. Bunu söylüyorum dışardan mı gelio koku diyorum yok diyo. Yine bana pismişim lafları sokma çabaları! Ve kızlar ister inanın ister inanmayın tamam ev dağınık olabilir tam zamanlı çalıştığım için fakat asla ve asla pis olamaz. Kendisinin evinde kapıların altlarında toz yumağından saçtan geçilmiyor resmen bir de utanmadan gelmiş benim evime pis diyor. Ağır kokuyormuş. Şuan mesaim bitti ama eve gidesim yok yemin ederim bıktım usandım artık!
Bana bir akıl verin nolur. Eşimin yanında bana laf söylediğinde eşim beni koruyor fakat ben annesine bir laf edersem aramız fena bozulur eminim bu konuda. Ne yapayım sizce? Benim gibi sorunlar yaşayanlar var mı aranızda?
Eviniz pis de olabilir bence. Böyle bile olsa bir şey demeye hakkı yok. Gelmesin beğenmiyorsaKızlar merhaba. Derdimi nasıl anlatsam bilemedim ya... Kızlar benim kayınvalidemi ben ilk gördüğümde çok sevmiştim hem de çok. Kendisi normalde İzmirde oturuyor. Bu kış İstanbula yanımıza geldi. İnanır mısınız en az 3 ay bizde kaldı! Bu bile başlı başına bir sorun bence fakat bununla da kalmadı. Ben çalışan bir kadınım. İlk geldiğinde gayet iyiydi aramız 1 hafta falan mutlu mesuttuk ama 1 haftanın sonunda evde eşyaların yerlerini değiştirmeler, laf sokmalar saçma sapan hareketler falan bi dumur olmuştum. Evimden soğudum resmen... Neyse sonunda gittik derken aile içi meselelerinden dolayı bir daha geldi. Bu sefer bende hiç kalmamıştı. Başka akrabasında kalıyordu. Sadece kayınpederim kaçıp kaçıp haber bile vermeden (!) gelip durdu. Biz de açıkcası hiç adam akıllı eve gitmedik. Yani ne biçim bir dengesizlik anlayamıyorum ya! Ben işteyim sen haber bile vermeyip yola çıkıyorsun bana geliyorsun bize söylemeye tenezzül etmiyorsun! Belki benim iç çamaşırım salonun ortasında duruyor! İşten izin alıp evi mi toplamaya gideyim ki böyle bir lüksüm de yok! Neyse artık dua etmeye başladım kayınvalidem gelsin diye düşünün artık. Neyse bugün geldi ben işteyken. Aradım gayet böyle mutlu mesut konuşuyorum yok bu ev çok ağır pis kokuyor. Yok benim oğlum pisliği hiç sevmez. Lanet olsun dedim keşke aramasaydım! Ayrıca benim evim asla pis mis kokamaz en fazla apartmandan geliyordur. Bunu söylüyorum dışardan mı gelio koku diyorum yok diyo. Yine bana pismişim lafları sokma çabaları! Ve kızlar ister inanın ister inanmayın tamam ev dağınık olabilir tam zamanlı çalıştığım için fakat asla ve asla pis olamaz. Kendisinin evinde kapıların altlarında toz yumağından saçtan geçilmiyor resmen bir de utanmadan gelmiş benim evime pis diyor. Ağır kokuyormuş. Şuan mesaim bitti ama eve gidesim yok yemin ederim bıktım usandım artık!
Bana bir akıl verin nolur. Eşimin yanında bana laf söylediğinde eşim beni koruyor fakat ben annesine bir laf edersem aramız fena bozulur eminim bu konuda. Ne yapayım sizce? Benim gibi sorunlar yaşayanlar var mı aranızda?
Kızlar 20 Nisanda nişan yapmaya karar verdik. Erkek arkadaşımın ailesi öyle istedi ben baya bir strese girdim tabi. Çünkü 1 ay 5 gün vardı nişana ve ben baya şişko hissediyordum kendimi.
.
.
.
Kızlar anlayacağınız 20 Nisana kadar baya bi kilo vermem lazım. Gün itibariyle 23 günüm kaldı. Bu 23 günün haftasonlarını annemin evinde geçiriyorum yani eliptik bisiklet cumartesi, pazar yalan olacak. 15 inde de kayınvalidem falan gelecek beni istemek için şehir dışından ve benim evde kalacaklar.
niyetim hafiyelik değil ama önceki konularınızda 20 nisanda nişanınız varmış, ne zaman evlendiniz ne zaman kayınvaldeniz geldi 3 ay sizde kaldı? bende yanlış anlamış olabilirim.
Söyledim hatta annesinin yanında söyledim. "Ne kokusu ya ben koku falan almıyorum" dedi. Çünkü gerçekten koku falan yok! O da apartmandan falan gelmiştir dedi fakat annesi telefonda bana "apartmandan değil evin içinden" diye ısrar etmelerini eşime hiiiççç yapmadı. Hiç bir şey söylemedi. Ev pis, evin içinden geliyor vs deseydi telefonda konuştuğu gibi aslan kocam kesin lafı yapıştırırdı fakat öyle bir şey demediği için benim sinirim içimde patladı Resmen ikili oynuyor helal vallaeve gidince eşinize annesinin yanına, hayatım evimiz pis mi kokuyor bugün anneni aradığımda evin pis koktuğunu söyledi ben koku almıyorum deyin.
Oruç tutuyor ondan hiç bir şey demedim, insanlığımdanOglu pis ev sevmezse ya oglu temizleyecek ya anası. Hazir bosken evi temizleyiver anne de
Benim de ama oruç tutuğu için işte günah diye bir şey diyemedim.Pisse temizle diyesim geldi
Sen yine cevap verebiliyormuşsun. Ben cevap versem eşim bana kızar bu sefer Bir keresinde sabahtan akşama kadar koşturmuşum ölmüşüm yorgunluktan eve geldim. İçeri girer girmez çantamı bırakmamla "Dur sana bir yeri sildircem" dedi ve elime bez verdi. Ben de saf saf herhalde temizlik yaptı boyu biyere yetişmedi orayı sildirecek diye düşünüp arkasından gidiyorum. Odamdan başlayıp bana bütün o koca evin tozlarını aldırdı. 2 dakika oturup dinlenseydim bari. Bir de yanımda geziniyor yapıyor muyum diye gitmiyor da! O kadar sinirlendim ki inanamazsınız. Sinirden ağlıycaktım. Neyse kocam akşam vadiyasındaydı eve saat gece 12 gibi gelmiş. Tabi o gelene kadar çoktan uyumuştum yorgunluktan. Kendisi kocama gülerek anlatmış benden önce. Şakaymış gibi yani! Benim saf kocam da güle güle anlatıyor "annem sana evi sildirmiş heuhue" diye diye! "Evet ve yorgunluktan ölüyordum. Hiç de komik değildi ve hala da değil" dedim sinirli bi şekilde.Senin gibi bir sorun yaşamıyorum çünkü aynısını yaşıyorum. Benimki üç ay kalmadı ama senede bir kaç defa gelip toplam 2 ay kalıyor. Her geldiğinde apartmanın merdivenlerine takıyor kafayı. Evin içini geçtim sen düşün artık. Oğlu dağınıklığı sevmezmiş, bu arada oğlu peri padişahının oğludur (!) sıradan birisi değil. Ne yapıyorsun dersen susmuyorum, cevabını veriyorum. Ama anlıyor mu dersin TABIKI HAYIR.
Kendi evinin tozunu mu sizin evinizin tozunu mu anlamadım o kısmını.Sen yine cevap verebiliyormuşsun. Ben cevap versem eşim bana kızar bu sefer Bir keresinde sabahtan akşama kadar koşturmuşum ölmüşüm yorgunluktan eve geldim. İçeri girer girmez çantamı bırakmamla "Dur sana bir yeri sildircem" dedi ve elime bez verdi. Ben de saf saf herhalde temizlik yaptı boyu biyere yetişmedi orayı sildirecek diye düşünüp arkasından gidiyorum. Odamdan başlayıp bana bütün o koca evin tozlarını aldırdı. 2 dakika oturup dinlenseydim bari. Bir de yanımda geziniyor yapıyor muyum diye gitmiyor da! O kadar sinirlendim ki inanamazsınız. Sinirden ağlıycaktım. Neyse kocam akşam vadiyasındaydı eve saat gece 12 gibi gelmiş. Tabi o gelene kadar çoktan uyumuştum yorgunluktan. Kendisi kocama gülerek anlatmış benden önce. Şakaymış gibi yani! Benim saf kocam da güle güle anlatıyor "annem sana evi sildirmiş heuhue" diye diye! "Evet ve yorgunluktan ölüyordum. Hiç de komik değildi ve hala da değil" dedim sinirli bi şekilde.
Bu arada öyle saf sesiz sakin biri de değilimdir aslında. Mühendisim ayrıca yani toz almak için okumadım onca yıl ama gelin görün ki saygımdan hiç bir şey söyleyemiyorum ya. Annem böyle büyüttü işte büyüklere saygı! E ama yani!
İşte bunu en az kavga çıkacak şekilde nasıl yapabilirim? Biz yeni evliyiz ve evimi de çok sevdiler manzarası falan güzel diye. Geçen Kayınpederim kışın 6 ay burda kalırız biz falan dedi. Gece uyuyamadım yemin ederim. Sabah eşimi kahvaltıya götürdüm onlar uyurken kahvaltıda "Aşkım baban şaka yapıyordu dimi? 6 ay kalmıycaklar yani" dedim o da direk "senin annen babanlar kaç ay kalcak" gibi saçma bir tepki verdi. Sonra ben sinirli bir şekilde suratına bakınca "1-2 ay kalırlar. Uygun mu sana" diye dalga geçer bir tavırla soru sordu ben de "1ay neyse de 2 çok" diyip keyifsiz bir şekilde kahvaltı yapmaya devam ettim. Bu arada benim annemler hayatta gelip öyle aylarca bizde kalmazlar ama çok kaşınırsa yemin ederim 10 ay annemi zorla (çünkü annemlerin evliliğimize saygısı olduğu için anca zorlar ve ağlar zırlarsam durur ) bizde kaldırcam!"haber verilmeden gelinmesinden hoslanmadiginizi ve ziyaretin kısa sureninin makbul olduğunu " esinizin ailesine vurgulayan! Eşinizle bir kere tartisirsiniz ama bu prensipleri kabul ettirince sen rahat edersin
Ben annesine laf söylesem aramız fena bozulur demissiniz ya, annesi de size laf söylediğinde aranız fena bozulsun o zaman..
O nasıl iş öyle, anası ağzına geleni söyleyecek cevabini verince paşalar bozulacak..
En iyisi esinize söyleyin canım evimiz pis kokuyormus annen öyle söyledi deyin bakalım ne diyecek..
Bu arada benimki de bir kere çarşaflar kokuyor falan demişti, tabi ki imkanı yok.
Eminim senin evinde kokmuyordur.
Eşim çarşafıni bir daha sefere yanında getir anne en iyisi demişti.
Esin de çekilir karın ağrısı değil kusura bakma!! Demedin mi eşine ;" ailenle 6 ay veya 2 ay aralıksız bir arada oturmak istiyordun da ne diye ailenle alt üst ev yapıp birlik oturmadiniz!! Manzaraniz eksik olurdu ama sürekli bir arada olurdunuz ...ha ben senle evlenmezdim ama en azından evlenen de birlik oturacağını bilerek girerdi senle yola " diye!! Bu işin "az kavgalı " çözümü olacağını sanmıyorum ama inşallah sen bulursun böyle bir yolİşte bunu en az kavga çıkacak şekilde nasıl yapabilirim? Biz yeni evliyiz ve evimi de çok sevdiler manzarası falan güzel diye. Geçen Kayınpederim kışın 6 ay burda kalırız biz falan dedi. Gece uyuyamadım yemin ederim. Sabah eşimi kahvaltıya götürdüm onlar uyurken kahvaltıda "Aşkım baban şaka yapıyordu dimi? 6 ay kalmıycaklar yani" dedim o da direk "senin annen babanlar kaç ay kalcak" gibi saçma bir tepki verdi. Sonra ben sinirli bir şekilde suratına bakınca "1-2 ay kalırlar. Uygun mu sana" diye dalga geçer bir tavırla soru sordu ben de "1ay neyse de 2 çok" diyip keyifsiz bir şekilde kahvaltı yapmaya devam ettim. Bu arada benim annemler hayatta gelip öyle aylarca bizde kalmazlar ama çok kaşınırsa yemin ederim 10 ay annemi zorla (çünkü annemlerin evliliğimize saygısı olduğu için anca zorlar ve ağlar zırlarsam durur ) bizde kaldırcam!
Hoş benim annem melek gibi asla bize huzursuzluk verecek ne bir şey yapar ne de bir laf eder. Canım annem benim ya
Arkadaşım yemin ederim koku moku yok. Benim evim koksa koksa yüzey temizleyicisi kokar veya yumoş kokar. Ben işten gelip çok temizlik yapıyorum diye eşim bana kıyamaz ve çok kızmıştır "bırak temizliği az dinlen" diye. Hatta sabah vardiyasında olduğunda benden 2 saat önce gidiyor eve. Canım kocam bari o günler yorulmayım ben diye evi süpürür siler. Yemek falan yapmaya çalışır ben gelene kadar.Begenmiyorsa gelmesin. Insanin yuzune nasil denir senin evin kokuyor diye. Gercekten koksa bile soylemezsin bir daha da gitmezsin. Hem begenmeyim hem de geleyim aylarca kalayim o da ilginc..
Kocamla aram bozulcak diye korkuyorum. Eşimi çok seviyorum. Ben düşünüyorum empati yapıyorum kocam benim anneme ters tepki verse çok kızarım. Ama işte aslında bakarsanız benim annem hayatta böyle şeyler yapmaz o yüzden de kocam tepki veremez ama işte empati yapıp susuyorumBence kesinlikle cevap verin. Sustukça üstüne gelir böyle tipler. Bi tane ömrümüz var, o üzülmesin bu üzülmesin diye mi geçireceğiz. Kendinizi ezdirmeyin.
Ay aynı şeyler yemin ederim. Evde özel alan falan yok. Benim kocam da annesine anahtar yaptırmış. Yaptırmakla kalmamış şimdi bizim site güvenlikli normalde biri gelince beni arayıp soruyorlar sonra içeri alıyorlar. Bi kart var beyaz manyetik o kart olunca hiç güvenlikle muhattap olmadan eve girebiliyorsun. Sadece evde oturanlarda olan bir kart yani! Ondan da hem annesine hem babasına almış! Ama alcam ellerinden. "Anne ailemden misafirim geliyor evde olmuyorum bu kartlardan da kalmamış başka giderken eve bıraksanız problem olmaz dimi anahtarlarla kartları" falan diyip alcam.Ahh canım ya. Allah kolaylık versin vallahi. İnan benim kayınvalidem ile aram çok iyidir ama benim sayemde tabi ki :)) kendisine evimizin anahtarı var bir keresinde evde yokken gelmişti eve geldim yatak odamda eşyalarımı katlıyor. Annecim ya bunları böyle koyma bi gelen olur dedi. Bunlar dediği de evden alel acele çıkarken, bazen de sabah pijamalarımı çıkarıp yatağın üzerine bırakıyorum onlar yani. Kaldı ki benim donum bile olabilir orda. Anne bizim yatak odamıza bizden başka kim gelicek ki dedim. Anlamıştır umarım. Daha yeni bir yıllık evli olduğum için elimden geldiğince laf söylememeye çalışıyorum ama bize gelir gelmez hemen bir yerleri toplamaya filan çalışıyor. Bazen kendi evi sanıyor sanırım. Bir de şu an hamileyim kendimi o kadar yorgun hissediyorum ki bazen gerçekten bazen dağınık da kalabiliyor insan ama illa müdahale edicekler. Hepsi mi böyle bilmiyorum
Kendi profilim yok kardeşim önerdi buraya yazalım orada kadınlar birbirine çok yardımcı oluyor belki senin gibi olanlar vardır diye ve kardeşimin profilinden yazıyorum Hem eşime de yakalanma ihtimalim sıfıra iniyor böylelikleniyetim hafiyelik değil ama önceki konularınızda 20 nisanda nişanınız varmış, ne zaman evlendiniz ne zaman kayınvaldeniz geldi 3 ay sizde kaldı? bende yanlış anlamış olabilirim.
O kadar sinirleniyorum ki o anlıyor zaten sinirlendiğimi sadece laf söylemiyorum. Ama süper fikirmiş. İlk bu sinirimi yenmem gerek en azından belli etmemem gerek. Bunu deniycem bugünGaygana gaygana.
Kendinizi ezdirmeyin diyeceğim tek şey bu.
Laf mı sokulacak sokun ama hep gülerek. Onu dalgaya alın sonra köşenize geçip hahayatt ne güzel oynuyorum rolümü deyip kahve için.
Kocasında da var Eşim saolsun!Kadında evinizin anahtarı mi var ?
Eşim yokken sokuşturup durayım evet sonra eşimin yanında da canım kayınvalidem çok seviyorum falan diyim. Böylelikle kayınvalidem gidip eşime şikayet ederse canım kocacım kesin "O kız seni çok seviyor. Sen yanlış anlıyorsun" diye annesine kızar. OHHHH şeytanlık bulaşıcı herhlde bi 6 ay daha kalırlarsa şeytana pabucunu ters giydirebilirimTemizle o zaman anne ben calisiyorum anca bu kadar deseydin. De lafini ya esin yokken.