kayınvalidemin hakaretleri!! akıl verin kızlar.

Sana biri bir yanlis yaptiginda aninda -PAT- diye faturasini keseceksinki, o insanlarda hatalarini anlasin. Yok unutmus, barismis gibi yapsan, icinde hala öfkeli olsan, bundan anlamazlar, olan sana olur.
Ne güzel esinde yanindaymis, o halde tabiiki senin küsmeye hakkin var.
Esine karsi sanki "ebediyen" böyle sürecek gibi bir imaj cizme, yani sanki artik ben tek bayramdan bayrama giderim deme ve sezdirme, ama söyle yaklas olaya:
Bana söyledikleri laflar cok agrima gitti ve bundan dolayi sogdum, icim ona karsi isinana kadar mesafeli olmak istiyorum.
Yani sanki gecici birseymis gibi.
Benim kayinvalidemde öyle bana bir kez telefon acip patlamisti, ne hakaretler etmisti ve bende ayni senin gibi sessiz kalmistim, sadece kendimi anlatmaya calismistim ve telefonu yüzüme kapatmisti.
Bende ona hep iyi davranan, sürekli arayan soran, oglu hatirlamasa ben dogumgünlerini vs hatirlatan insandim.
Yapmayi biraktim, Bayramda, Kandilde, hastalikta gecmis olsuna, güzel birseyde hayirli olsuna aramaya basladim, ayda bir görüsür olduk kadinin akli basina geldi. Tam hatirlamiyorum ama uzun bile sürmemisti, yani bir yil sürmemisti ve tavirlari cok degismeye baslamisti, en azindan acikca artik hakaret edemiyecegini anladi sanirim.

Kimsenin sana bagirma hakki yok, kayinvalidenin bile. Ilk önce esini arayip hesap sormasi gerekirdi, seni gücsüz buldu seni aradi. Yinede kayinvaliden hakkinda kötü birseyler söyleme esine karsi, ama sana söyledigi hakaretlerinin hepsini anlat bence, detaya inmedim demissin ama bence yanlis...sonucta esin detaylari bilmedigin icin senin sonradan olaylari cok büyüttügünü, uzattigini düsünecek, simdi degil belki ama bir kac hafta sonra sanada sinirlenebilir.
Neyse konular bir kere anlat sonra tavrini koyarsin.

toplum olarak şunu kanıksamamız lazım artık: saygı sadece yaşça büyüklerin haketttiği bişey değildir, uzmanlar çocuklarınızla bile konuşurken onların boy seviyesine inin diyo, kişiliğini ezmeyin diyo, ben bi erkeğe aşık oldum diye onun yedi sülalesinin lafını sözünü çekmeye, hizmet etmeye mecbur değilim, o annesi ben sevdiği kadınım,eşit derecede saygıyı hakediyoruz yani, beni ezmeye çalışan üstüme gelen hakaret eden herkese ağzının payını veririm, karakterim oyun hamuruna döndükten sonra başlarım öyle aşkın ızdırabına

benim burada okurken sinirim bozuldu seni düşünemiyorum bile..

kısa ve net cevabım; eşimin annesi bile olsa ben artık bu kadınla görüşmem..asla!

bu nasıl kadın,bu nasıl anne? büyükler büyüklüğünü bilmezse küçükler nasıl sevip saysın böylelerini?

Ve tabiiki bundan sonra annecigim diye hitap etme, yeniden ona öyle hitap etmeye basladiginda senin onu affettigini anliyacaktir.

Ayrica özürde bekleme, etmez, etsede onu kirk yil bile aradan gecse burnundan getirir.
Kendisi utansin, zamana birak.

kv den ""siz insan mısınız ,insan olmayacak mısınız "demiş ya ucu kendine de dokunmuş haberi yok.

oğlu insan değilse kvden ne onu herkes anlamıştır.

--

görüşmemekte haklısınız. ayrıca neyin başsağlığı ya adam kadını yıllar önce uçkur davasına bırakmış gitmiş bir de onun için yas mı tutuyorlar!!

canım kusura bakma ama çok aşırı taviz vermişsin...yüz göz olmuşsunuz...
nedemek yaa geline laf sokmak hakaret etmek falan...bunca şeye rağmen güleryüzümden taviz vermedim hep saygılı oldum diyorsun...
sen ona bu fırsatı vermişsin ki....
ilk laf sokmaları hakaretleri sırasında tavrını koyabilseydin tekrarına yeltenemezdi....
nasılsa gelin sessiz diye elinden geleni yapıyor kayınvaliden....
birde diyorsun ki laf sokmaları dışında çok seviyeli ve saygılı bir ilişkimiz vardı diye....bunun neresi seviye neresi saygı ben anlayamadım...seviye ve saygıya sahip bi insan laf sokmaz bu bir...ikincisi bu kadar sessiz kalarak iyi gelin olmaya çalışıyorsan eğer yanlış yoldasın canım bu da iki....
saygılı bi ilişki sessiz kalarak olmaz....gerektiğinde hakkını savunup hayır demeyi bilmelisin...

ne yası ya,kadın doldurmuş kedini eniştenin vefatını da fırsat bilip patlamış

o bahanesi olmuş yani,yoksa yıllar önce kardeşini brakıp giden adamı kim takar?

kadını yıllar önce terkedip giden bir adamın yasını mı tutuyor bunlar şimdi ailecek ?

kadını yıllar önce terkedip giden bir adamın yasını mı tutuyor bunlar şimdi ailecek ?

bu da ayrı mevzu zaten
demek ki onlara iyi insan yaramıyor.
böyle yapanlar daha hoş görünüyor.

sen de kadına cevabını verirsen seni de sever emin ol.

bu da ayrı mevzu zaten
demek ki onlara iyi insan yaramıyor.
böyle yapanlar daha hoş görünüyor.

sen de kadına cevabını verirsen seni de sever emin ol.

yani taa adam hayattayken kefenleyip mezara koymaları gerekirdi mecazi anlamda yani ne işleri var adam bırakmış gitmiş kimbilir nerede ölmüş o artık yabancı değil mi ne tuhaf insanlar var ya

yani taa adam hayattayken kefenleyip mezara koymaları gerekirdi mecazi anlamda yani ne işleri var adam bırakmış gitmiş kimbilir nerede ölmüş o artık yabancı değil mi ne tuhaf insanlar var ya

yok yok bence adam tam onların istediği gibi biri
baksana ölüsüne yas tutyorlar
demek ki konu sahibi kadına ağzına geleni söylese kadın gelinini nasıl sevecek

zaten belli etmiş kendini
öyle kvye iyi insan yarar mı?

hayır canım,yas görünümlü biriken kinini kusuyor bence..zaten laf vurup duruyormuş bu sefer toptan yapayım demiş..

off bugün çok mu art niyetli yazıyorum ne ?

hayır canım,yas görünümlü biriken kinini kusuyor bence..zaten laf vurup duruyormuş bu sefer toptan yapayım demiş..

off bugün çok mu art niyetli yazıyorum ne ?

yani yası yalandan olsa bile tutmamaları lazım değil mi ? bunlar artık insanı kamil falan mı olmuşlar bu ne hoşgörü bu ne vefa valla şaştım kaldım hadi teyzesinin çocuklarına gidilir sonuçta babaları ne olursa olsun ama teyzeye niye gidilsin teyzenin kızkardeşi eski baldız niye yas tutsun bunu anlamadım ben :S

ama dediğin gibidir muhtemelen bahane etmiş yası yusu bu kadın :S

o kadar iyi niyetliler ki o adamın yasını tutuyor ancak baş sağlığına birgün geç giden çocuklarına siz nasıl insansınız diyen bir k.valide bu..

bir laf vardır böyle insanlar için; el iyisi...

kız tarafı "genelde" korkar erkeğe bişey demeye, çekinirler, benim anneannemler misafir gibi gelirlerdi bize gelip kalmak falan zaten hayal, korkarlardı bildiğiniz, en yakınımda bile örnek buydu yani, ama maşallah erkek taraflarının dilinin ayarı yok, bu direnci bizim nesil ya kırar ya kırar arkadaşlar başka yolu yok, yanındaki adam seni koruyamıyosa sen kendini korucaksın mecbur, ben eşime hep bunu derim beni sen koru yoksa ben kendimi daha beter savunurum, yani ben meraklımıyım çatır çatır laf yarıştırmaya,cüret almış başını gitmiş evimin işini yapmıyosun diye kavga ediyolar gelinlerle, bakalım Ankaraya dönünce neler bekliyo beni, taviz vermicem ama,asla

Daha evli falan değilim ama ben cidden anlayamıyorum ya bu anneler niye oğullarının eşiyle kendilerini bir tutup kıskanır gibi davranıyolar. Ee babalarda kızlarına düşkündür bizim aileler niye erkeğin burnundan getirmiyolar.
Valla burda okuyup okuyup ciddi anlamda önyargı oluşturuyorum kendime sanırım büyük bi'çoğunluk geline karşı aynı üstüne kuma gelmiş gibi nefret dolu:26:

Bu konuda da belli ne alıp veremediği varsa doldurmuş resmen kendini fırsat bilmiş.
Hiç canını sıkma arkadaşım eşine söyle o muhattap olsun. Hem oğlu söyleyince daha iyi anlar.
O koskoca kadın olabilir, eşinin de annesi olabilir ama saygı denen şey karşılıklıdır sonuçta sen de evlenmiş barklanmış yetişkin bi'bayansın.

Cok sabirlisin

Surekli laf sokacak ,
sonra cenaze icin arayip saydiracak ,
bir de ustune konus bakalim ne konusabileceksin diye beni tahrik edecek, ben ki o kadar sabirli, saygili insanim
agzima geleni saydirir o telefonu yuzune kapatirdim

Insan once kendisi saygili olacak ki saygiyi haketsin
Saygi hakedene gosterilir

Ben olsam bir daha onu ne evime alirim ne giderim !

Esime de resti cekerim
Ucunda bosanma da olsa yapardim ...

Herkes haddini bilecek
o kadar ...

heralde dalga geciyorsunuz.böyle birine ancak anadıgı dilden konusulur.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim kızlar, içimi ferahlattınız.
Kendini çok ezdirmişsin çok taviz vermişsin diyenler olmuş.Normal şartlarda ezik bi tip değilim, girişkenimdir, şen şakrak bi yapım var, şakayla karışık sokuştururum kişisine yeri geldiğinde.Ama kayınvalideme bunu yapmayı hiç istemedim.Ben taşıyacağım kadar taşıyım elimden geleni yapıyım patladığım yerde bırakırım dedim, saygıda kusur etmedim.Bu arada bugüne kadar asla hakaretvari bi konusması olmadı bana karşı.Bu ilk, şaşkınlığımda bundan zaten.Zamanında her laf soktuğunda çatır çatır karşılığını verseydim bugün eşime kayınvalidemle görüşmüyorum bundan sonra diye resti çektiğimde ters teperdi.Sen annemle yüz göz oldun, hakkettin derdi belki de.. Ama şimdi bunu söyleyemiyor, saygıda kusur etmediğin halde nasıl seni arayıpta bunları söyleyebilir diyor.2 sene sabrettim ama eşimi tarafıma çekmeyide başardım çok şükür.Bundan sonra bi mecburiyet olmadıkça yüzüne de bakmam.

Az önce bahsi geçen teyzenin evindeydik, kayınvalidem de ordaydı.Odada ki herkesi öptüğüm için onu da öpmek zorunda kaldım.Tek kelime bile konuşmadım, yüzüne bile bakmadım.Çıkarkende onun oturduğu odadakilere cümleten iyi akşamlar dedim, yine suratına bile bakmadan uğurlamaya gelenleri öptüm çıktım.
Bugüne kadar ben sustum sabrettim, artık elim koz dolu.Görüşmüyorum dediğimde de kimse aksini yaptıramaz.
Aslında ben onun kime özendiğini biliyorum da başınızı ağrıtmak istemiyorum.

Boyle durumlarda sicagi sicagina edebini bozmadan,seviyeyi indirmeden gerekli cevabi verip haddini bildirmek lazim. Oyle agzina geleni soylerse kulagina geleceklere de hazir olacak. Susarak utandirmak eskidenmis artik susarsan kiymet bilmiyorlar aksine tepene cikiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…