kayınvalidemin hakaretleri!! akıl verin kızlar.

sersemsinem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
837
714
123
Kızlar merhaba,
Size danışmak istediğim, sizinle paylaşmak istediğim bi konu var.
Benim eşimin bi teyzesi var, teyzesinin eşi uzun yıllar önce kadını çocuklarıyla ortada bırakıp kaçıp gitmiş vs.
Dün değil bi önce ki gün o adam yani teyzenin eşi ölmüş.
Benim bundan dün akşam saat 5 gibi haberim oldu.Eşim arayıp haber verdi.(Kaynanam aramadı bile)
gidelim o zaman dedim eşime başsağlığına, o da dedi ki bugün çok işim var yarın öğlen birlikte gideriz, tamam dedim.
gelelim konuya, kayınvalidem çok laf sokan memnuniyetsiz bi kadındır ama bugüne kadar hiç karşı gelmedim, saygısızlık etmedim.Hep annecim diye hitap ettim ve yemin ederim güleryüzümü hiçbir zaman eksik etmedim.Laf soktuğu anlarda bile..
Bu sabah beni aradı, teyzeye başsağlısına itmediğim için (henüz) telefonu açtığım saniye sen ne biçim insansın, siz insan mısınız? diyerek başladı lafa..
Sonrasında, "siz insan olmayacak mısınız? (eşim ve benden bahsediyo) sen ne biçim gelinsin, millet geliniyle torunuyla gezmelere gidiyor sen bize yaklaşmıyorsun bile, benimle konuşmak istemiyosan söyle, konuşmayalım bi daha muhattap olmayalım" dedi.hiç sesimi çıkarmadım, tek bi laf bile etmedim.niye konuşmuyosun konuş diye ısrar edince "anne konuşursam çok ağır konuşucam beni buna mecbur etme dedim.konuş, ağır konus bakalım ne diyebileceksin derken ben telefonu indirdim kulağımdan.Ama nasıl bağırıyor.Kayınvalidemi ilk kez böyle gördüm bana karsı, normalde çok saygılı ve seviyeli bi ilişkimiz vardı bana laf sokmaları dışında.Ağlama krizlerine girdim sinirimden.

Bundan sonra kayınvalideme nasıl davranmalıyım.
Kayınvalidem kürt olduğu için, gelin benimle yaşasın, ev işlerimi yapsın, benimle her yere elsin modunda.kendince haklıda olabilir çünkü yetiştiriliş tarzı bu kadının.Ama ben onun istediği gibi bi gelin olamam ki bunu bile bile aldı beni oğluna.

Şimdi nasıl bir tavır takınacağımı kestiremiyorum ne olur bana bi akıl verin kızlar!

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu size neymiş kocanın teyzesinin yıllar önce terk edip giden kocasının ölümünden, bak yazarken bile cümle ne kadar uzun oldu, dıdısının dıdısı yani. Kaynanan sana hakaret etmek için bahane aramış resmen. Ay çok sinirleniyorum böyle insanlara. Ama işte napıcaksın el kapısı, insanı haklıyken bile haksız ederler. Eşinden destek aramaktan başka çare yok.

Son düzenleme:
resmiyetini hiç bozma ne olursa olsun saygısızlığı elden bırakma neticede eşinin annesi o,olan sana olur sonra.bu olayı sineye çek bundan snrda hiç yüz verme,kaba olmadan tavrını koy derim ben

gülüm öncelikle seni çok takdir ediyorum valla ... maşallah yine saygımı eksik etmedim diyorsun.. sanırım ben senin kadar sabırlı olamazdım... bende şuan doğuda yaşadığım için buranın adetlerini biliyorum... kayınvalideler maalesef dediğin gibi gelini evin işlerinden sorumlu hiç bir konuda hiçbir söz hakkı olmayan işi sadece çocuk doğurup oğlunun soy ismini taşıma görevini veriyorlar... ama ben seni yine de çok sabırlı gördüm.. laf sokmalara bile dayanmışsın ... bence sen hiç karışma salla kayınvalideyi... oğlunu almışsın zaten önemli olan oğluyla senin mutluluğun... hem sen söylemişsin...başsağlığına erken gidelim diye... eşin annesine açıklamasını yapsın gelinin söyledi anne de ben şu vakit gidelim dedim desin yani... gülüm kayınvalidenin huyunu öğrenmişsin... memnuniyetsiz ! bi kadın dediğine göre ne yapsan da memnun olmaz saygısızlığı yapan bırak o olsun... sıkma canını... bence sen hiç karışma muhalefet de olma... senin gibi saygılı bi gelini üzdüğüne sonradan gör bak nasıl pişman olacak ... allah yardımcın olsun canım... selametle...

Allah razı olsun kızlar hala kendime gelemedim.
Bu telefon konuşmasından sonra tesadüf eşim aradı, ağladığımı anladı ve eve eldi.
Noldu anlat annem mi aradı dedi (nasıl biliyo annesinin huyunu) annesinin aradığını ve 2 yıldır benimle ilgili içinde biriktirdiği herşeyi döktüğünü söyledim ama konuşamıyorum bile öyle içimden ağlamak geliyor çünkü bunca hakareti hak edecek inanın hiç bişey yapmadım.şaşkınlığımdan ağlıyordum birazda.
Eşim, sana ne dediyse bana anlat ben ona hesabını sorucam, çocuk oyuncağımı bu iş öyle kafasına göre arayıp paylayabiliyo seni dedi.
Yani sağolsun yanımda, destekçim.Ayrıntıya girmeden anlattım.Detaya gir dedi girmedim olay büyümesin diye ki zaten ne dediğini de tam hatırlayamıyorum şoktan.

ben bu kadının (mecburiyet dışında) bi daha yüzünü görmek istemiyorum.
Sizce bunu yapmaya hakkım var mı kızlar?
Kayınvalidemle konuşmamam için yeterli bi olay değil mi bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
hiç bozma sen kendini eşinin gereken açıklamayı yapması lazım moralini hiç bozma baskaları icin deger mi hiç..saygınıda mesafenı koyarak devam ettır ama mesafe koydugunuda anlasın..

amca kimin koynunda öldüyse ona dert olsun,seni hele hiç ilgilendiren bişey yok, ben olsam epey sayardım istemiyorum görüşmek derdim bu kadar

sanirim belirli bir sure hatta suresini siz sececeksiniz
mecbur olmadiginiz takdirde gorusmeyin derim

ayrica kocasi terk edip gitmis teyzeyi
neden kosa kosa gitmek zorundasiniz ki bassagligina
teyzesi yasmi tutuyo? tamam teyze cocuklari onemli ama
kayinvalideye ne oluyo duyanda teyze öldüde acisindan oyle bagiriyo sanacak

ben olsam hastalik ve kotu aile durumlari olmadigi muddetce muhatap olmazdim
kendi ogluna bagirsin size bagirmaya hakki yok

amca kimin koynunda öldüyse ona dert olsun,seni hele hiç ilgilendiren bişey yok, ben olsam epey sayardım istemiyorum görüşmek derdim bu kadar

senin bu kestirip atışlarına hastayım zaten :)
böyle bi olay yaşasan ne tepki verirdin hakkaten merak ediyorum.paylaşır mısın?

canım varya görüşmem artık daha.. bitti bu kadar .. denmemeli bence.. zaten diyemezsin de... atsan atılmaz satsan satılmaz kaynana bu ana işte... eşini o doğurmuş... o yüzden bu çözüm olmaz yani.. bayram olur seyran olur elini öpmek zorundasın.. çocuğun olur malum o babaanne olur... düğün olur gelin kaynana yanyana olacaksınız... yani hayat çerçevenden tamamen dışlamak mümkün değil... ama dediğin gibi fazla içli dışlı olmazsın... annecim de demezsin.. misafir gibi git evine misafir gibi gel ... gül gibi gelinini kaybettiğine o yansın... fazla belli etmeden koy tavrını derim...

kendi oğluyla da 2-3 gündür konuşmuyor, beni sessiz gerzek bi tip görüp bana patladı anladığım kadarıyla.
Nede olsa hadiborazan bunu da yutar.
Artık görüşmek istemiyorum demeye hakkım var sizce de di mi?

çok haklısın, görüşmek istemiyorum derken tamamen hayatımdan çıkaramam zaten.
Sürekli laf soktuğu için hafta da iki gün mutlaka gidiyordum.sırf laf çekmiyim, suratıyla uğraşmıyım diye.
Artık bayram seyran dışında, ya da dediğim gibi mecburi bi olay olmadıkça görüşmiyim diyorum.Ki eşim bu konuda beni anlar diye düşünüyorum.Çünkü eşimden küçük bi kaynım var eşim onun için dedi ki, "madem seni beğenmiyo küçük oğluna istediği gibi bi gelin alsın bak senin kıymetini nasıl anlayacak diyor.Farkında yani benim saygıda kusur etmediğimin.

ben olsam görüşmem, kadın açıkça bahane yapmış sana sarmak için, doğulu bi kadının seni, hayat tarzını benimsemesini asla bekleme, eşinle sorun yaşamadığına dua et neticede o da doğu kültürü görmüş tanımış, burda arkadaşlarım var batmana gelin gelen, kocaları açıkça mantıklı bişeyde desem mantıksızda konuşsam peki diceksin diyomuş, eşin bu kafada değilse ona şükret yani

hakkiniz var tabiiki !

size sayip sayistiran bir insanla sicak bir iliskide olamazsinizki hemen

esiniz sizi zorlarmi tekrar gorusmek icin bilemem ama

onada anlayacagi bir dilden soylersiniz

ama kayinvalidenin yaptigi hakaretleri esinize soylemediyseniz
esiniz gorusmek istememenizin sebebini pek anlamayacaktir sanirim

yok hayır eşim asla öyle biri değil,
Beni anlar, dinler, hak verir, hakkımı savunur gerektiğinde.
Annem üzerine geldiğinde eşim izin vermedi, o göndermedi de benim üzerime at topu der hep.
Hakkını ödeyemem eşimin o konuda.

o zaman eşine pasla bu topu, artık sabrım kalmadı de, araya mesafe koymazsam saygımı yitiricem cevap vericem kavga edicez sen arada kalıcaksın de

valla sen böyle susarsan daha çok ezerler seni
ben olsam o kadına ağzıma geleni söylerdim ya hu o kim oluyor da sana bunca şeyi söylüyor?
ve sen niye yutuyorsun?
zaten yuttukça o daha çok konuşacak gör bak.

kesinlikle susma.
anneyse anneliğini bilsin bir zahmet.

kaynana bahane bulmuş sana saydırmış, sende fırsat bu fırsattır diyip içindekileri dökseydin.
valla bu devirde hiç dert etmeye değmez, kimse kimsenin kahrını çekmiyor,
senin gibi gelin bulmuş daha ne istiyor.

kesınlıkle görüşmeme hakkın var bu kvdelerı anlamıyorum oğluyla evlnıyoruz dıye otomatıkmen değerimiz düşüyoo evlendırmeyınde kudursun oğullarınız ozaman yanı genellemıyeyım ama görduklerımde hep bu tavır var

sankı adam ölüyorda sız yetşip kurtaracakken gıtmemişsiniz teyzede çok üzülmüştürya yıllar önce terk eden kocası öldu dıye teselliye ihtıyacı var tabı aman koşun yetişin

kesınlıkle tavrını koy kvdeyse kvdeliğini bilsin tek taraflı saygı olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…