- 17 Ağustos 2023
- 7.171
- 19.172
Linçlenmeye şimdiden hazırlan o zamanBayramda gideceğiz o zaman vereceğim yazarım buraya gelişmeleri
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Linçlenmeye şimdiden hazırlan o zamanBayramda gideceğiz o zaman vereceğim yazarım buraya gelişmeleri
Teyzenin tepkisi ne olmuştuBu saçmalığı benim teyzemin gelini yapmıştı. Onda böyle örgü işi eşyalar değil, hediye alınan çatal bıçak seti, halı, kilim, mutfak robotu vs vardı, açıp, kullanıp daha sonra "ben beğenmedim" diyerek geri vermişti.
Yapma, çok rezilce duruyor dışarıdan.
Evet fazlasıyla.Ben begenmedıgıme begenmedım dıyorum da
Burdakılere bu tavır biraz tuhaf gelmıs
Aman yok vazgeçtimLinçlenmeye şimdiden hazırlan o zaman
Teyzenin tepkisi ne olmuştu
Benim kaynanamda saklamıştı oğullarının bazı en iyi kiyafetini ya da mendil falan.Mesela mendili vardı çok tatlı oģlumun babasının örme beresi güzelde saklamıştı öylesine evdeyken bir iki kez takmıştı mendili hala kullanıyor.Gönlu olsun diye.Bi de cidden bazı insanlar böyle el emeği saklamayı seviyor, değer verip ona sakladım verdim diye bakıyor.
Biri benim eşim mesela. Oğluma anneannesinin teyzesinin ördüğü battaniyeden yeleğe her şeyi saklıyor. Oyuncaklarını, kitaplarını her şeyi. İleride torunumuz olunca babasının giysisini giyermiş oyuncağını oynarmış. Ne güzelmiş.
Niyeti çok romantik ama onun yüzünden gelin bana uyuz olacak muhtemelen
Oğullarından biri evleneceği zaman onlara hazırlanan çeyiz esnasında beğenmediklerini verebilirsin. Bunlar bende fazladan kaldı, sizin işinizi görür diye. Ama şimdiden vermen tatsızlık çıkarır sadece.Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?
Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.
Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım
Benim kaynanam bir şey saklamamış. Benim bebeklik kıyafetimi oğluma giydirip fotoğraf çekince gaza geldi bizimki de.Benim kaynanamda saklamıştı oğullarının bazı en iyi kiyafetini ya da mendil falan.Mesela mendili vardı çok tatlı oģlumun babasının örme beresi güzelde saklamıştı öylesine evdeyken bir iki kez takmıştı mendili hala kullanıyor.Gönlu olsun diye insan verince ay öf bunun modası geçmiş tavırlarına girmesini gereksiz bana kalırsa kadının kötü niyeti yok sonuçta torununu seviyor çocuga o an giydir mesela çıkar gönlü olsun sonra zaten giydirmezsin.Başka bir şey vermişse bir köşede dura bilir bu konu açan üyenin tavırlarını kim sergilerse bir kaos kavga çıkar bence.
Yok vazgeçtim zaten zamanı gelince öyle yaparım artıkOğullarından biri evleneceği zaman onlara hazırlanan çeyiz esnasında beğenmediklerini verebilirsin. Bunlar bende fazladan kaldı, sizin işinizi görür diye. Ama şimdiden vermen tatsızlık çıkarır sadece.
Vazgeçtim zaten burda söylenenleri dikkate alarak.Yapmayın, durduk yere arı kovanına çomak sokmayın, kadının eline koz verirsiniz. Alıngan biri diyorsunuz ısıtır ısıtır koyar önünüze memleket meselesi olur. Ben ki kayınvalidesini mum etmiş, edeceği lafa kuracağı cümleye dikkat ettirmiş destursuz konuşturmamış biriyim. Ben bile yapmam. Alt tarafı bez kumaş her yere sığar. Koyun bir köşeye. Hiç mi annenizin verdiği ama kullanmadığınız bir şey yok? Üstelik beğenmediğimi anlasın eltilerime versin diyorsunuz. Sizi çok cesur gördüm ama kimin kaybı daha fazla olur önce oturun düşünün.
Kadının size bir yanlışı mı oldu? Neyin intikamını almak istiyorsunuzMerak etmeyin kocamın durumdan haberi ver beğenmediğimi o yüzden vermek istediğimi söyledim. Kv keşke tanısaydınızda bakın bana nasıl hak veriyordunuz. Kv verir artık derneklere ben o yüz ifadesini göreyimde yeter bana
Benim annem mesela pişman keşke senin çok güzel bazı elbiselerin vardı saklasaydım diye hepsini vermiş kimin ihtiyacı varsa.En azından bir iki tane özelini saklamam lazımdı diyor.Keşke kalsaydı diyorum bende insan merak ediyor aslında annemde zevkli kadındır bana giydirdigi şeyler hepsi çok güzel şimdi kızım olucak resimlere bakınca iki tane elbiseli resmim var çok sevdiğim o anı yeniden yaşamak isterdim kendi çocuguma giydirip resmini çekmek hatıra saklamak.Benim kaynanam bir şey saklamamış. Benim bebeklik kıyafetimi oğluma giydirip fotoğraf çekince gaza geldi bizimki de.
Anneannesi keçeden bir aktivite kitabı yaptı onu saklıyor mesela. Legoları saklıyor. İleride oynar babasının oyuncağı olur diye.
Şimdi 30 yıllık giysileri oyuncakları verdiler yazıklar olsun diye bana tavır yapsa cidden ben de kötü olurum.
İnsan ilişkileri karşılıklı iyi niyetle yürüyor. İyi davranmazsan iyilik göremezsin
Çok hediye aldım kendine neyseki kullanabileceği düzgün hediyeler aldığım için bu dediğiniz şey mümkün değilTavsiye verildiği için üzüldüğüm nadir konulardan. Çünkü gerçek yüzleri gizlenmiş oluyor. Keşke geri versen. Ama illaki bir gün anneler günü veya doğum günü zamanı bir hediye alacaksın ben o kayınvalidenin yerinde olsam o hediyeyi paçavra gibi atar çok masumane bir şekilde al kızım anana ver bunu anan kullansın benim kullanacağım bir şey değil yazık olmasın derdim
Ben hamile kalınca küçük ablam yeğenimden kalan her şeyi getirdi bana. Benim aldığım ilk hediyeyi bile. Ay 10 senelik eskilerini getirdi demedim çok hoşuma gitti.Benim annem mesela pişman keşke senin çok güzel bazı elbiselerin vardı saklasaydım diye hepsini vermiş kimin ihtiyacı varsa.En azından bir iki tane özelini saklamam lazımdı diyor.Keşke kalsaydı diyorum bende insan merak ediyor aslında annemde zevkli kadındır bana giydirdigi şeyler hepsi çok güzel şimdi kızım olucak resimlere bakınca iki tane elbiseli resmim var çok sevdiğim o anı yeniden yaşamak isterdim kendi çocuguma giydirip resmini çekmek hatıra saklamak.
Bazı özel kiyafet ya da oyuncak bende saklamak istiyorum giymez ama bakar hatırlar çocukken bunlarla oynamış giymiş torunlarıma gösteririm ya da ben bakıp severim eskileri hatırlarım manevi degeri olur benim için bazıları böyle şeylere önem vermiyor ama bence güzel bir şey düşününce.
Niue mümkün değil atmak isteyen kaşıkçı elması da versen atarÇok hediye aldım kendine neyseki kullanabileceği düzgün hediyeler aldığım için bu dediğiniz şey mümkün değil
Bana verdiğine göre ona göre eski değilmiş demek kiAy hiç konunuzu güncelleyip kıvırmayın. Eski şeylerse madem neden geri veriyorsunuz diğer oğullarına bohçaya koyar diyorsunuz. Eskiyse size layık değilse atın gitsin.
Aynen öyle, madem beğenmedin altınını bilezigini de iade et kadına.Sizin niyetiniz "esyalar ziyan olmasin" degil. Kadinin gözüne sokmak istiyorsunuz begenmediginizi. Böyle seylerde kolay geliyor tabi. Diger taktiklarini da iade edin de tam olsun bari