Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Eşimle çok şükür hiç problemim yok huzurluyum mutluyum. Kv farklı şehirlerdeyim. Dediğim gibi hem beğenmediğim için hemde fazlalıkları evde tutmamak için uygun bir dille iade etmek istiyorum.
Ver :KK70: aksiyon çıkarsa da yaz bari buraya sen kafaya koymuşsun.. inşallah durduk yere soğuk savaş başlatmazsın😁 gazan mübarek olsun

Beğenmediğiniz ürünleri bazı yardim dernekleri sergi acıp satış yapıp yardim olarak değerlendiriyor oralara verebilirsiniz. Hem ziyan olmamış olur hemde yardım olarak paraya çevrilir

Siz begenmeyebilirsizini ama hala ceyizlik ürünlere para verip alanlar var :)
Yok onun derdi kavga çıkarmak. Oğluyla arasını açacak kadının. Sonra da "imi işkim bin bişiy yipmidim ki sidici ivdi diliplirdi kilirik yir kipliyicikdi. Diğir gilinlirini virsin diyi iyilik ittim islindi" diyecek.

Kocası da inşallah karısının gerçek yüzünü biliyordur da anasına bişey demez.

Bir sürü kişi yardım olarak derneklere ver demiş baksanıza hiç o msjlar dikkatini çekmiyor ille de kadına verecek. Ay inşallah kadın bunun yaptığı hareketten dolayı üzüldüm kırıldım demez de. Sevindirmez bunu

Bir saniye bende bol kahkahalı bir emoji bırakacam 🤣😂🤣😂

Yok onun derdi kavga çıkarmak. Oğluyla arasını açacak kadının. Sonra da "imi işkim bin bişiy yipmidim ki sidici ivdi diliplirdi kilirik yir kipliyicikdi. Diğir gilinlirini virsin diyi iyilik ittim islindi" diyecek.

Bir sürü kişi yardım olarak derneklere ver demiş baksanıza hiç o msjlar dikkatini çekmiyor ille de kadına verecek. Ay inşallah kadın bunun yaptığı hareketten dolayı üzüldüm kırıldım demez de. Sevindirmez bunu

Kocası iki tarafı da tanıyordur, iki taraf da zarar görecek evli olduğu için ses etmez belki ama ilk kız tarafının yaptığı hatada sen gör şenliği :KK70:

Eşimle çok şükür hiç problemim yok huzurluyum mutluyum. Kv farklı şehirlerdeyim. Dediğim gibi hem beğenmediğim için hemde fazlalıkları evde tutmamak için uygun bir dille iade etmek istiyorum.
Bakın burda kaç kişi yapmayın diyor
Eşinizle huzurlu iseniz neden böyle bişey yapıp ortalık karıştırıyorsunuz
Tam tersı düşünelim eşiniz yapsa aynı şeyi hoşunuza gider mi

eşim iki bez parçası için annemin kalbini kırsa kusura bakmasın eşim olamaz bu kadar düşmüş bir adamla evli kalamam derdım
Çünkü bu basitlik düşüklük geliyor bana

Hediye size çirkin gelebilir kadın beğenmiş koymuş
Evinizde istemiyorsanız diğer arkadaşların dediği gibi
Yardım dernekleri
İkinci el uygulamalardan satış
Kullanacağını düşüneceğiniz kişilere vermek
Kıyafet kutularına koymak gibi seçenekleri değerlendirebılırsınız

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.
Benim 12 13 yıl oncesindendi ve renkleri benim kullanmayacagim sanki bilerek yapılmış gibiydi.. gorumceme yaparken esimede yapmış işte bir yandan gorumceminkinin renkleri cok tatlı bana gelince her şey fosforlu turuncu, mavi vs tonları.. hiç geri verme bi ton laf yersin ben elimden çıkardım onları bi şekilde sonuçta evine gelip sana yaptığım örtü patik vs nerde getir bakiyim mi dicek.. boşa kötü olma degmez

Ay o kadar emek vardır onlarda, atılır mı cidden günah
Tabi o kısımda var saklaması veya başkasına vermesi de bir opsiyon
Yaşlılara huzur evlerine verilmesi tavsiye edilmiş bence güzel fikir .
Yanlış yapıyorsun, sembolik bir olay. Eşinle/nişanlınla konuşursun(olgun biriyse tabi) dersin ki ya biz böyle böyle düşündük ben çok annenlerin hazırladığı bohçayı bizimkine denk görmedim, üzüldüm. Neden böyle oldu var mı sebebi diye önce bir sor. Kadın iyi veya kötü bilerek veya bilmeden bir mevzu yapmış eğer götürüp aşağılar gibi iade edersen kusura bakma istenmeyen gelin olursun. Ağzınla kuş tutsan ne oğluna ne anasına yaranırsın. Bu tarz şeyleri önemsemem diyorsan niye takıyorsun madem önemsiyorsun harbiden önemseyen gereksiz detaycı yeni gelinler var liste verirler , karşı taraf da aynısını kendisine ister.. Bu bohça olayı harbiden sarpa sarar her ilin adet töresi farklı farklı ... örnek vereyim kendimden biz sadece gelin damat yapılsın sembolik bohça istemiyoruz dedik, çünkü benim tarafımda da eşim tarafımda da hatlı hükümlü sağlam bohça yapılıyor kimseye masraf olmasın dedik.. bizler bohça verdiğimiz yenge hala dayı bilmem neyden karşılığında düğünde altın bilezik takmasını bekleriz ve bohça da o ayarda hazırlanır. Dedik kimseden beklentimiz yok kimseyi zora sokmaya da gerek yok düğün masraflı kendi eksiklerimizi alırız dedik aileler de kabul etti. Sizin baştan anlaşmanız lazımdı. Bu bir örnek sadece..
Benim de emin ol kullanmayacağım bir dünya şey var benim evim spor endüstriyel dizayn ama dantel masa örtüsü var çeyizde 12 kişilik 🤷🏻‍♀️ napayım annem ve kayınvalidem ile tartışayım mı ay hiç beğenmedim alın götürün bunu diye...
Ben de annem yaparken çocukken gördüğüm şeyler , evladıma veririm diyorum. Vermezsem veremezsem seven birine hediye ederim gibi..

Yapacağınız hareketin diğer bir yanı eşinizin annesini küçük düşürmek, ben empati yapıyorum benim eşim annemin yaptığı şeyi "beğenmediğimi anlasın bana layık değil bunlar diyerek gözüne sokar gibi iade edip ben size daha iyi şeyler verdim sizinkine bak" şeklinde küçümserse şu dakika olsun olay çıkarırım ne haddine? Ben de yapmam annesine saygısızlık ama derim ikimiz baş başa iken çok uygun olmamış şu olay böyle olsa idi diye o da haklısın der. İkimizin tarsfı da dört dörtlük değil sizinkiler de hata yapacak unutma ?? İlk fırsatta nişanlın ilerde belki eşin bunları yapıştırır sana haberin olsun. O zaman ailene söylenen gururuna dokunur.
Durduk yere nişanı mı bozduracaksınız iki yün ip bir dantel için.. diğer şeyler düzgün yapılıyor mu içine siniyor mu ? Hep sürekli sorun ise nişan zaten bunun için var, boz nişanı ama her şey düzgün istediğin gibi ise aşağı yukarı patik için olaya gerek yok
Çok tatlı ve iyi niyetli bir yaklaşım uzun uzun da yol yordam anlatmissiniz ☺️Konu sahibinin niyeti zaten sorun çıkarmak😁

Merak etmeyin kocamın durumdan haberi ver beğenmediğimi o yüzden vermek istediğimi söyledim. Kv keşke tanısaydınızda bakın bana nasıl hak veriyordunuz. Kv verir artık derneklere ben o yüz ifadesini göreyimde yeter bana 😂😂

Farklı şehirde yaşayan kayinvalideyle problem yaşayamayan gelinin can sıkıntısı konu resmen. Yazık hayatınızdaki boşluğa ya. Kadinin umrunda olmaz umarım da hevesiniz kursağınızda kalır.
Kv uzakta olmasına rağmen cadılığını yapıyorsa hiç kaçırmam bu fırsatları kusura bakmasın😅

Kv uzakta olmasına rağmen cadılığını yapıyorsa hiç kaçırmam bu fırsatları kusura bakmasın😅
Hele cadı kayınvalideye savaş açmak. Uyuyan yılanı uyandıracaksın.
Başına bela arıyorsun.
Kocana da çok güvenme. Erkeklerin geneli iki tarafa he he diyip kenardan sıyrılmaktır. Anasına tepki göstermeyecek. Sen kaynananla savaştığınla kalacaksın. Büyük tecrübesizlik yapıyorsun.

Cadı kaynanaysa hele dediği gibi bayramda savaş çıkaracak, tadını kaçıracak. Kadın da bötle sinsi bir tipse zırt pırt gelir gider tam canını sıkar.
Savaş çıkaracak kayınvalide olsa götürmez ki, kadın bozulur en fazla. Konu sahibi de onunla mutlu olmayı hayal ediyor. Biliyorsun kayinvalideye kötü demek çok kolay, bazısına nefes alması bile sorun olarak yetiyor.

Ah siz kv beni nasıl bunalttığını bilseniz bu yaptığım az bile 😅
Siz su arada ki farkı anlamıyorsunuz iyi gibi görünüp kötü olmak çirkin bir tavır. Kv sizi bunaltıyırsa çıkar karşısına hakkın savunursun , tartışırsın , görüşmeyi kesersin hepsine eyvllah. Ama sizin tavrınız çok kibirli. Evleneli olmuş 7 ay şimdi mi geldi aklına patik,tülbent der insan.

Ee tabi her iki kılıfada uydurmaya çalışıyorum hem beğenmediğimi hemde iyi masum gelin olarak diğer çocuklarınız için zahmet etmeyin bunları kullanırsınız diyerek kurtulmaya çalışıyorum fazlalıklardan.
Kılıfa uydurmaya çalıştığınız çok belli zaten. Biz yemediysek kaynananız hiç yemez.

Kullanmayacağınızı düşündüğünüz şeyleri kıyafet kutularına atın. Birilerinin işine yarasın. Ben annemin çeyizime koyduğu bir çok şeyi geri götürdüm kullanmadığım için ama kayınvalideme vermezdim. Düşünmüş koymuş. İade ederseniz kırılır. Durup dururken neden kalp kırmak istiyorsunuz.

Siz su arada ki farkı anlamıyorsunuz iyi gibi görünüp kötü olmak çirkin bir tavır. Kv sizi bunaltıyırsa çıkar karşısına hakkın savunursun , tartışırsın , görüşmeyi kesersin hepsine eyvllah. Ama sizin tavrınız çok kibirli. Evleneli olmuş 7 ay şimdi mi geldi aklına patik,tülbent der insan.
Bu 2. Gidişim olacak memleketlerine ilkinde götürsem ayıp olur diye şimdiye bıraktım😃

X