Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Savaş çıkaracak kayınvalide olsa götürmez ki, kadın bozulur en fazla. Konu sahibi de onunla mutlu olmayı hayal ediyor. Biliyorsun kayinvalideye kötü demek çok kolay, bazısına nefes alması bile sorun olarak yetiyor.
Valla gelinimle iyi geçinmeye çalışırım. Alttan alırım. Ama verdiğim hediyeye mana bulup beni bozmak için getirse gerçekten her tür şeytanlığı da yaparım. Öyle beş ayda iki kere gelmekle kurtulamaz benden. Zırt pırt gider kalırım. Evde sinirini bozarım. Gelin gibi minnoş görünür alttan alta sinir uçlarıyla oynarım.
İyi diye de susacak hep sanmasın kimse karşısındakini

Yani çok güzel yapmışsın ama ben bunları kullanmayacağım annecim evde cidden yer yok hem de boşa gitmesin istersen başkasına ver demek var kırmadan. Ama bence o da mesela el işi hediyeler için olmayabilir, çok hassas bir konu mesela bir eşya satın alır dersin ki çok teşekkür ederim ama valla kullanmam normalde paran bosa gitmesin diger gelin isterse ona ver. Ama sizin niyetiniz "bana bunları mı layık gördün kaç sene önceki seyler" diye kvyi bozmak. Yani ne güzel gelecekteki gelinini düşünmüş kendi elleriyle yapmış ve hediye etmiş çok tatlı bir ebeveyn davranışı. Kötü niyetli asla değil. Neden değersizlik olsun? O da onun gelenek gorenegi hediye anlayışı. Kullanmasa bile insan kabul eder bence teşekkür eder.

Siz su arada ki farkı anlamıyorsunuz iyi gibi görünüp kötü olmak çirkin bir tavır. Kv sizi bunaltıyırsa çıkar karşısına hakkın savunursun , tartışırsın , görüşmeyi kesersin hepsine eyvllah. Ama sizin tavrınız çok kibirli. Evleneli olmuş 7 ay şimdi mi geldi aklına patik,tülbent der insan.
Kızılcık şerbeti Görkem :KK70:

Tabikii o kadar değil yani 😂😂
Kadın da numaradan ayılmayı bayılmayı biliyorsa, orda ağlarsa inan oğlu öyle yanında durmaz. Bunu da hesaba katarak hareket et.
9 senedir evli bir insanım durduk yere sorun çıkarırsan ileride haklı olduğun konularda destekçin olmaz. Haklı olacağın yerde suçlu olursun.
Ne olursa olsun annesi. Annesini bilerek kimse üzdürmez. Gerçekten haklı olduğun bir sorunda annesine karşı durur evet ama böyle sudan bir sebeple annesini üzersen sen pişman olursun.
Ömür boyu yüz yüze geleceğin insanlar onlar, sudan sebeplerle ara bozmaya kalkmamalı öneriyorum

Zaman aşımı diye bir şey var gerçekten dürüst olan gelin taaa bohça geldiğinde yapar bu işi, aradan 7 ay geçmiş ve evlisin çeyiz götürüyorsun. Eşin de artık ne kadar bezdi ise tamam demiş. Ben söyleyim burnundan getirirler ilk fırsatta, kocam da kocam benim yanımda durur deme sonuçta anası ya hani? Evet senle de arayı bozmaz annesi ile de bozmaz. Bu hikayede sinir krizi geçiren sen olursun. Durduk yere su bulandırıyorsun bir de anladığım kadarıyla bayrama gideceksin heralde.. milletin bayramını ne bozuyorsun ağız tadı ile oturun gereksiz işler peşindesin
Bayramda huzursuzluk çıkardığın için de eşinin ailesi hiç de sana ponçik gözle bakmayacak aklında olsun. Baştan yere huzur kaçıran olacaksın sonuçta annelerini aşağılıyorsun alttan alta kimse de buna göz yummak. Evlisin diye ses etmezler ama sonrasında da ona göre davranırlar

Yani çok güzel yapmışsın ama ben bunları kullanmayacağım annecim evde cidden yer yok hem de boşa gitmesin istersen başkasına ver demek var kırmadan. Ama bence o da mesela el işi hediyeler için olmayabilir, çok hassas bir konu mesela bir eşya satın alır dersin ki çok teşekkür ederim ama valla kullanmam normalde paran bosa gitmesin diger gelin isterse ona ver. Ama sizin niyetiniz "bana bunları mı layık gördün kaç sene önceki seyler" diye kvyi bozmak. Yani ne güzel gelecekteki gelinini düşünmüş kendi elleriyle yapmış ve hediye etmiş çok tatlı bir ebeveyn davranışı. Kötü niyetli asla değil. Neden değersizlik olsun? O da onun gelenek gorenegi hediye anlayışı. Kullanmasa bile insan kabul eder bence teşekkür eder.

Hem de demek ki eşinizin ailesi bu tarz el işi hediyeleri çeyiz duzmeyi seven bir aile ve onlara kaliteli geliyor. Yani gözümde tipik normal bir Anadolu ailesi canlandı. Sizin beklentiniz bana markalı kaliteli eşyalar alsin sanki böyle o tarz alışverişler onlara normal gelsin. Ama demek ki öyle bir aile değil. Eşinizin ailesini küçümseme davranışı bence bu biraz. Eşinizin ailesini olduklari gibi kabul etmelisiniz. Yoksa mesela çeyizi el işi ile kendi yapan kayinvalide yerine gelinini mudo homea götürüp seç beğen al gelinim parasını ben vericem diyen kvler de var onlardan birinin oğluyla evlenseydiniz der insan. Ki o kvler de gelinine değer veriyor diye bir kaide yok ki. Herkesin hediye anlayışı farklıdır siz niyete bakmalısınız. Gerçekten kvnize biz bile üzüldük içimiz acıdı eşiniz ne kadar icerlemistir bir düşünün. Aranızı bozmaya değdi mi yani çeyiz?

Not: pardon çeyiz değil gelin bohcasi demek istedim

Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım 😅

Cope basin gitsin yahu, geri vermeye gerek yok.
Mulayim biri de olsa üzülür, cadalozsa 50 sene unutmaz valla

Zaten onları yok etmen gerek, baska birine vermesin😂
Cope basın gıtsın😂
Bizim Oraların lafıdır Ic anadoludansınız muhtemelen

Benim kaynana kızının evimdeki kullanmadığı atacağı ama güzel bulduğu abuk sıbuk şeyleri getirip arada sırada bana verdi ara sıra hala verir. Ben ne mi yapıyorum çok teşekkür ederim diyip eve getirip bir süre sonra kaybediyorum. Niyeti kötü değil çünkü bunu yaparken eskiyi nasıl ittirdim diye düşünmüyor, değerlensin diye kendi hatıram olsun diye yapıyor muhtemelen (öyle değilse bile ben öyle yorumluyorum çünkü eşime saygım var) bu ne böyle bana bunu mu layık gördün zart zurt yapsam huzur kaçar kimse mutlu olmaz. Gıcık olduğum oluyor mu evet ama kimseye belli etmiyorum belli etmenin bana sağlayacağı şey yok.
Bu arada nesillerdir varlıklı ailelerin varlıklı bireyleri, gelin kaynana terörleri yok aramızda. Şu harekete terör estirecek çok insan var ben tercih etmedim.
O sana emek emek işlemiş, saklamış kıymetli bulmuş vermiş. Öyle düşünüp öyle davranmak lazım aksinin kimseye faydası yok.

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.

Gerçekten bu söylediklerime fazla tepki gösterildi bu kadar olacağını beklemiyordum. Kiminiz tecrübelerine dayanarak konuştu kiminiz büyüğüm ablam olarak uyardınız teşekkür ediyorum. Söylediklerinize göre vazgeçtim vermekten dediğiniz gibi bir yardım kuruluşu ya da hediye olarak veririm artık. Kv beğendiğimi düşünsün artık Neyapayım 😅
merhaba bence bekar kayınlarınız evleneceği zaman ihtiyac olursa eğer bendekileri veriririm dersiniz.

Ben begenmedıgıme begenmedım dıyorum da
Burdakılere bu tavır biraz tuhaf gelmıs

Arkadaşlar merhaba size birşey danışacağım bohça zamanı kayınvalidem gelin bohçama koyduğu ve asla kullanmayacağım örtü patik yelek gibi kullanmayacağım şeyler bazılarını hediye bile vermek istemeyeceğim şeyler. Kullanmadıklarımı kayınvalideme verirsem ayıp olurmu acaba? 2 tane bekar oğlu var onun için kullanırsın diye versem olurmu ?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.

Bu saçmalığı benim teyzemin gelini yapmıştı. Onda böyle örgü işi eşyalar değil, hediye alınan çatal bıçak seti, halı, kilim, mutfak robotu vs vardı, açıp, kullanıp daha sonra "ben beğenmedim" diyerek geri vermişti.

Yapma, çok rezilce duruyor dışarıdan.

Benim kaynana kızının evimdeki kullanmadığı atacağı ama güzel bulduğu abuk sıbuk şeyleri getirip arada sırada bana verdi ara sıra hala verir. Ben ne mi yapıyorum çok teşekkür ederim diyip eve getirip bir süre sonra kaybediyorum. Niyeti kötü değil çünkü bunu yaparken eskiyi nasıl ittirdim diye düşünmüyor, değerlensin diye kendi hatıram olsun diye yapıyor muhtemelen (öyle değilse bile ben öyle yorumluyorum çünkü eşime saygım var) bu ne böyle bana bunu mu layık gördün zart zurt yapsam huzur kaçar kimse mutlu olmaz. Gıcık olduğum oluyor mu evet ama kimseye belli etmiyorum belli etmenin bana sağlayacağı şey yok.
Bu arada nesillerdir varlıklı ailelerin varlıklı bireyleri, gelin kaynana terörleri yok aramızda. Şu harekete terör estirecek çok insan var ben tercih etmedim.
O sana emek emek işlemiş, saklamış kıymetli bulmuş vermiş. Öyle düşünüp öyle davranmak lazım aksinin kimseye faydası yok.
Bi de cidden bazı insanlar böyle el emeği saklamayı seviyor, değer verip ona sakladım verdim diye bakıyor.
Biri benim eşim mesela. Oğluma anneannesinin teyzesinin ördüğü battaniyeden yeleğe her şeyi saklıyor. Oyuncaklarını, kitaplarını her şeyi. İleride torunumuz olunca babasının giysisini giyermiş oyuncağını oynarmış. Ne güzelmiş.
Niyeti çok romantik ama onun yüzünden gelin bana uyuz olacak muhtemelen 😂😂

X