Kayınvalidemin gelin bohçama koyduğu bazı şeyleri geri versem ayıp olur mu?

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.

Bak o çöp dediğiniz şeylerden neler yapılıyor. Azcık yöntem öğrenin. Böyle değerlendirir bikaçını hediye edersiniz kaynananıza. Geçinmeye gönlünüz olsun tek.

O zaman hali vardır, sağlıklıdır, gözleri iyi görüyordur yaşlanmadan oturup yapmıştır. Yaşlanınca insanlar yakını göremiyor bilin diye yazdım, sizin de benim de burdaki herkesin de başına gelecek yaşlanmak umarım sizin gelin de size bu şekidle davranmaz. Alın bir kenara koyun veya verin isteyen birine sizin derdiniz başka.
Annem ilkokula giderken bana çeyizler yapmıştı, ben 35 te evlendim :) napsin kadın . çeyiz zaten çocukken yapılan bir şey gibi geliyor, annelerimiz gencmis biz okula giderken sağlıklı iken ormusler dikmişler .

Kv ile tartışmak istiyor huzur kaçsın ortalık karışsın, umarım yapar da görür

Merak etmeyin kocamın durumdan haberi ver beğenmediğimi o yüzden vermek istediğimi söyledim. Kv keşke tanısaydınızda bakın bana nasıl hak veriyordunuz. Kv verir artık derneklere ben o yüz ifadesini göreyimde yeter bana 😂😂
Kendi ayağınıza sıkıyorsunuz, bu konu yüzünden sorun çıkarsa o kocanız arkanızda olmaz. En iyi ihtimalle sen de aynı tornadan çıkmışsın yiyin birbirinizi der çekilir kenara.

Ya aman bırakın yeni yetme aklı işte.
Sanıyor ki kayınvalide aglayıp karalar baglayacak.
İnadına o da sana bilenecek.
Zaten aranız kötüymüş daha da kötü olacak.
Kayınvalide hele bir de kurnaz ise yandı gülüm keten helva :)
Benim gelinim bana böyle yapsa zırnık almam mesela.
Ellere alır ona kuruşumu feda etmem.

Hanımlar biraz abartmadınızmı sizce benmi çok kötü bir gelinim sizmi çok iyi gelinsiniz anlayamadım😄 Bakın bizde bohça yaptık ama hiçte 10 15 yıl önce yapılan şeylerden koymadık bohçaya ha annem yaptırmıştı çok önceden ben istedim az olsun temiz şeyler olsun dedim o günün modası trendi neyse en güzellerinden yaptırıp yaptık bohçamızı. Kusura bakmayın ama ben onun yaptığını değersizlik olarak görüyorum. Annemin yaptıklarından da beğenmediğim hiçbirşeyi almadım beğendim herşey bana göre çöp.
Hayır sen şunu anlamıyorsun. Hepimize kullanmayacağımız demode bulduğumuz eşyalar aynı ritüelle hediye edildi. Ne yaptık? Ya ihtiyacı olana verdik ya tuttuk kenarda. Annenizden örnekler vererek böbürleniyosunuz ama anneniz de sizi böyle yetiştirmiş işte. Küçük hesaplar peşinde koşan.

Hayır sen şunu anlamıyorsun. Hepimize kullanmayacağımız demode bulduğumuz eşyalar aynı ritüelle hediye edildi. Ne yaptık? Ya ihtiyacı olana verdik ya tuttuk kenarda. Annenizden örnekler vererek böbürleniyosunuz ama anneniz de sizi böyle yetiştirmiş işte. Küçük hesaplar peşinde koşan.
Ya ben varya ihtiyacı olana bile vermedim
Annemin bile bana verdigi demode tonlarca şey tıkılı duruyor sandıgımda.
Ben de kızıma koyacagım mesela
Çeyiz meyiz dizemem ben.
Patikler de , havlular da duruyor oldugu gibi.
Pike, seccade, yazma
Hepsi de gerçekten eski.
Ben dedigim gibi anca çocuk okutuyorum, çeyizini de verdigimle yetinsin.
Yetinmiyorsa çalışsın alsınlar.
Çeyiz düzeceğim diye olmayan maddiyatımı zora sokamam.
Alırsam işe yarar üç beş şey şeyini alırım gerisi fasa fiso
Örtüymüş, yazmaymış, seccadeymiş.
Hepsi satılıyor alsınlar.

Benimki kullanilmis yun yorganlari ve yine kullanilmis patchwork orgu denilen battaniyelerini evinde yer kapladigi gerekcesiyle bana hic sormadan getirip evime bırakmışti. Onceden sordu, hayir getirme dedim yine de getirdi bu arada.

Hala duruyorlar :KK43:

1-2 kere atmaya kalktim cikan olaydan sonra cesaret edemedim, oyle baza altinda yer kapliyorlar sadece.

Terbiyesizlik yapmayın.

X