Kayınvalidemin evi aşırı kirli düzensiz

Benim annem de aşırı titizdir.Ben onun gibi değilimdir. Kayinvalide benden de beter.cok temizledim evini.eltim gideceği zaman yemekleri ben yapıp getiriyorum der. En son eşime kardeşler anlaşıp eve temizlik için bir kadın ayarlayın dedim.

Ayy Allah korusun ben istesem de o kadar fena olamam herhalde
Kirlilik ne boyutta? Herkesin temizlik ve düzen anlayışı farklıdır.Benim en hassas noktam mutfak ve tuvalet, geri kalan kısmı çok fazla kafaya takmam.Mesela, bazı evler vardır bal dök yala derler ama şart şurt yoktur.O evden bir bardak su dahi içmek istemez insan, her neyse bu insanların düzeni bu, siz değiştiremezsiniz. Kendiniz gittiğinizde de bir şişe çamaşır suyuna bakar.En azından kullanacağınız alanları temizlersiniz ve kullanırsınız.

Şu an eltim yok birgün olunca acaba o ne hissedecek merak ediyorum eğer oda rahatsız olursa onla belki ortak anlaşıp bizde kadın çağırabiliriz. Ya da görümcemler evlenip gidecek öylece ev daha temiz olacak

Yani gerçekten çok kirli hani eve girersiniz ya kirli olduğunu hissedersiniz öyle bi ev. Ben bu yaşıma kadar yaşlı insanlar dahil bir sürü eve girdim ama hiç böyle kirlisini düzensizini görmedim. Benim en iğrendiğim zaten banyo ve mutfak. Banyoda afedersiniz hep saç olur kızların bakım ürünleri dağınık şekilde durur diş macunları açılmış kapakları açık çöz ağızına kadar dolu. Ya en son gittiğimizde artık banyoda biten bir sürü şeyi eşim attı çöpe kardeşlerinin temizlenmesi gerekirken bi de kendi ürünleriydi çünkü. Mutfak desen öyle en basit örneği vereyim tuzluk pulbiberlik yok resmen çay tabağına koyuyorlar buzdolabına her şeyin ağzı açık koyuyorlar buzdolabı hep kirli bir şeyler dökülüyor öylece duruyor hep yerler desen hep tozlu. Ben gittikçe elimden geldiği kadar yapıyorum zaten bazen temizlik malzemeleri bile hiç olmuyor evin eksiğini hep biz alıyoruz fark etmiyorlar bile eksik olduğunu. Kusura bakmayın baya uzun yazdım

Herkesi kurtaramazsınız, kayınvalideniz kızlarına laf geçiremediği için bu halde. Hepiniz kazık kadarsınız, bu yaşımda hem çocuğunuza bakıp hem de önünüze kadar yemek getirip çamaşırınızı donunuzu yıkayamam kalkın kendiniz yapın dememeyi tercih ediyor. Bu nedenle sizin yapabileceğiniz bir şey yok sakın karışmayın. Başkasının evine müdahale etmeye hakkınız yok malesef. Çarşaflarınız varmış orada, havlu ve termoslu su şişesi de götürün. En azından suyu rahat içersiniz. Bu suya tarçın limon nane vs koyuyorum o yüzden bunu içiyorum falan dersiniz sorarlarsa.

Bizim gelinin de evinde oturacak adım atacak yer bulamazsın. Herşey her yerde ama oturacaksam mesela oradakileri kaldırıp yan tarafa koyuyorum. Mutfakta temiz bardak yoksa hemen yıkıyorum bir tane. Hem çalışıyor hem küçük çocuğu var, soruyorum sadece yardım edilecek bir şey var mı diye. Şunu yapar mısın derse yaparım hatta tüm evi temizlememe yardım et dese onu da yaparım ama evin dağınık pis demem, haddim değil. Böyle konular için kalp kırmayı doğru bulmuyorum.

Offff ! Benim de annem böyle pis, pasaklı ve tembel. Gençken de böyleydi, yaşlandı hala boyle. Midem bulanıyor artık.Bu gün izin gunumdu, komple evi temizledim gelip, 3 gün sonra yine b.k götürecek evi. Temizlikçi ablam artık buraya gelmek istemediğini söyledi anla durumu. Çözüm bulursan bana da söyle.

Bi yandan temizleyip bi yandan homurdansan pislik götürüyor bk götürüyor ay anne ne bu evin hali diye çekinirler belki

Ya işten falan çok yorgun olup yapamamaları hadi bir derece de bari bir yardımcı çağırsınlar ya . Rahatsız olmamaları çok enteresan . Kayınvalideniz de öyleymiş demek ki yoksa temiz evde büyüyen birisi rahatsız olur bu durumdan diye düşünüyorum . Sizin yapacak bir şeyiniz yok konu sahibi madem iyi insanlarmış mecbur sabredeceksiniz . Sürekli dillendirip eşinizi de mahçup etmeyin bence . Daha az gidersiniz , size daha çok gelirler belki öyle daha iyi olur .

Kalmayın yatıya. Gece saat kaç olursa olsun dönün eve. Dönemeyecek durumdaysanız da eşiniz yalnız gitsin,niye maaile gidiyorsunuz ki her seferinde? Eşiniz ailesiyle başbaşa vakit geçirsin biraz.
İlla ki yok ben de gidecem derseniz de çözümü belli.Giderken de kendi yaptığınız yemeklerden götürün. Hem hoş bir hareket olur hem de onlarınkini yemek zorunda kalmazsınız.
Gelen misafirden utanmak sizin vazifeniz değil,kraldan çok kralcı olmanız anlamsız.

Benim KV de öyle. Görüşmeyi başka sebeblerle kestim ama sanki yeniden doğdum. Yemek yerken öğürmemek için zor tutardım kendimi. Eşimde anasına çekmişti düzeltene kadar benimki bana yetti. Ütüsüz kıyafet giyerdi eşim o derce. Annemin dolabı ip gibidir hep düzenli çekmeceleri falan. KV kıyafetleri çarşafları eşarpları hiç katlamaz dürüm yapıp fırlatır. Bazen çamaşırlar katlanmak için sepette bekliyor benim. Aklıma KV geliyor hemenn kalkıp katlıyorum

Benim kv'nin evi de oyle. Kadin yasli, gozu iyi gormuyor. Gittigimizde bir bardak bile su icmem. Bir defa yemegini yiyecektim, corbanin icinden bocek cikti. Daha nisanliydik. O gunden beri daha yemegini bile yemedim. Esim de farkinda. Benim esim de temiz titiz bir insan. Annesinin pasakliligini biliyor. Arada temizlikci tutup temizletiyorlar evi ama aninda tekrar batiyor. Neyse ki simdi bir gorumcem annesinin yanina tasindi. O cekip ceviriyor evi. Biz gittigimizde kisa kaliyoruz. Yatiya hic kalmadik zaten. Siz de az gidin, kisa kalin. Idare edersiniz. Sizlik bir durum yok. O evde yasayanlar memnunsa bir sey diyemezsiniz.

Eve düzenli yardımcı almaktan başka çare yok alışmışlar pislik içinde yaşamaya, ayrıca hicbir kuvvet beni o evde kalmaya zorlayamazdı gidip kalmak zorunda değilsiniz...

Sadece sabredebilirsin maalesef, iyi insanlarsa sadece salona, yattığın odaya ve banyoya bakacaksın, işini görecek kadar temizleyeceksin gerisini görmezden geleceksin. Ayda 3 haftada bir bir gece idare edebilirsin, bunun için onları yüzlerine karşı da eleştirsen bir şey değişmez.

Suyum zaten ayrı olur odada tutarım. Öyle gerçekten bende doğru bulmuyorum eşimle de kötü olmak istemem mecbur katlanıyorum elimden geldiği kadar yapıyorum

Kendi anneniz olduğundan bence daha rahatça konuşabilirsiniz ama yaşı falansa anlamaz artık insanlar değişmiyor cidden bununda bi çözümü yok galiba

Valla bende şaşırıyorum nasıl rahatsız olmuyorlar diye ama olmuyorlar yani. Aynen kayınvalidem gençkende böyleydi herhalde çünkü kızları da hep dağınık dediğim gibi. Yok zaten eşime direkt bu ev çok kirli falan diye söylemem. Bize de taşındığımızdan beri sadece 1 kere geldiler torunlar falan var hemen gelip evi dağıttılar görümcemler falan da rahatsız oldu bi daha gelmediler zaten uzağız biri getirmeden gelemezler

Ayy aynısı çamaşırları bile çok garip katlıyor şok olmuştum ilk gördüğümde valla işte benimkiler iyi insanlar o yüzden bi sorun olmadan da kestirip atamam

Zaten ayda bir yada iki kalıyorsun.
Yapabildiğin kadar yap gerisini boşver.

Bence sizin yapacağınız bir şey yok; hani KV'niz tek yaşıyor olsaydı yardım edin ya da bir yardımcı bulun falan denebilirdi ama evde o kadar kişi var, onlar bu durumdan rahatsız olup harekete geçmiyorlarsa size ne? Yani size batıyordur anlıyorum ama ayda bir gittiğiniz bir ev zaten, siz de takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…