- 15 Ocak 2022
- 491
- 216
- 33
- 29
- Konu Sahibi serendipity16
-
İşte ben böyle rest çekecek yapıda biri değilim maalesef kiElinin altını toplasa yediğini temizlese minimum bir ev ortalama olur
Yediiini ettiğini toplayamıyorsa biri işim olmaz ne giderim ne gwlirim
Kinsenin kirini üstme bulaştırmam
İyiliği kötülüğü kendine
Eşinizin görümcelerinizi uyarması en mantıklı çözüm yolu bence.Siz bir şey deseniz yanlış anlaşılabilir ama kardeşler arasında sorun olmaz heraldeMerhaba biraz garip bi konu olabilir ama burada fikir danışmak istiyorum ben 3 yıllık evliyim 2 sene doğudaydık geçen sene İstanbul’a taşındık kayınvalideme yakın değiliz ama ayda bir falan bazen daha sık haftasonları gidiyoruz biz anadolu yakasındayız kayınvalidemlerde Avrupa yakasında mecburen bir gece de olsa kalıyoruz.
Kayınvalidemi gerçekten seviyorum çok iyi bakın hiç ses etmez karışmaz aynı şekil görümcelerim bekar kızlar zaten onlarında hiç kötülüğünü görmedim Allah için bunca zamandır. Ama benim sorunum evleriyleevlerinde hiç düzen tertip yok hayatımda bu kadar kirli dağınık ev görmedim bakın 3 sene oldu ama her gittiğimde ilk 1 2 saat ruhum daralıyor evi gördükçe yani gerçekten size atsam sizde bu nasıl ev dersiniz.
Kayınvalidemin bi suçu yok aslında kadın zaten torun bakıyor yemeğini zor yapıyor ama benim en kızdığım görümcemler o kadar dağınıklar ki biri çalışıyor birisi de kpss’ye hazırlanıyor tamam zamanları olmayabilir ama o kitapları yerlerde bir şey yerler çöpü odada saçları her yerde banyo iğrenç halde dağınık. Mutfak deseniz zaten eski bir ev ne kadar toplasan da düzelmiyor buzdolabında sıfır düzen. Hani diceksiniz sen gittikçe yapsana ben elimden geldiği kadar yapıyorum zaten ama kalkıp görümcemlerin pislik içindeki odasını da temizlemem. Bi misafir geliyor mesela her yer her yerde ben utanıyorum. Ben kendim de aşırı temizlik hastası biri değilim ama benim annemin evi çiçek gibidir yani bilmiyorum ne yapıcam yatarken bile o kadar tedirgin yatıyorum ki o evde hiç gitmek istemiyorum ne yapıcamayrıca evli görümcem var onunda evi aşırı düzensiz dağınık yani bu anneden gelen bir şey mi bilmiyorum eşim mesela gider evi tamir eder bir sürü yeni eşya aldı annesine adamın kendi evinde bi düzeni var çünkü o bile fark ediyor evin nasıl kirli olduğunu çok şükür eşim titiz çıkmış o evden. Bi de bi ampül bozulsun eşim gidip değiştirmeyene kadar asla ne kayınpeder ne kaynım değiştirmez hiçbir şeyin tamirini yapmazlar. Ne yapabilirim bu konuda
Zaten bunca zaman hiç bir şey demedim sadece eksik bir şeyler varsa eşime aldırıyorum kendim kullanıyorum.O evin düzeni böyle oturmuş malesef değişmez. Bence siz karışmayın hem hakkınız yok hemde gereksiz yere aranız açılmasın. Birtek kendi yatağınızı temizleyin kaldığınızda yeter.
Gittiğinizde yemeği siz yapın. Hem kadına bi hayrınız dokunur hem de kanser olma korkunuzdan kurtulursunuz.Aynı durumdan bende muzdaripim malasef. Ziyarete gittiğimde aç dönüyorum çünkü yapılan yemeği bile midem kaldırmıyor tiksiniyorum. Bu saatten sonra kadını düzeltemem böyle gelmiş böyle gidecek ona ikna ettim ben kendimi ama mide kanseri olacam diye korkuyorum tiksinmekten. Kaynanamı sevdiğim içinde kırmaya çekiniyorum bu konuda bişey diyemem zaten böyle bişey nasıl denir ki Allah bize sabır versin ne diyim çaresi olmayan bi hastalık gibi resmen
Evet gerçekten öyle çok düşündüm ne yapabilirim diye ama gerçekten kötü insanlar değiller nasıl eşime gitmeyelim falan diyeyim. Bende mecbur kaldığım sürede katlanıyorum kendim halletmeye çalışıyorumGerçekten epey zor bir durum ve çözümsüz.
Değişmezler çünkü bu saatten sonra.
Bir de iyi insanlarmış, aranız bozuk olsa bahaneniz olurdu.
Eşiniz görümceleri uyarsa dicem ama kar etmez. Yapacak birşey yok, bir süre sonra siz de orada hiçbirşey yapmak istemiceksiniz, bazen mideniz kaldırmıcak, bazen kızacaksınız banane diyeceksiniz böyle gidecek.
Çok saygısızca ya eve misafir geliyor ve davranışlara bak. Kvye üzüldüm kadıncağız yaşlıymış birde çocuk bakıyor. Anneleri de evi toparlamalarını istemiştir zamanında ama size verdiği tepkiyi annesine de göstermişlerdir kadında artık sıkılıp kendi haline bırakmış demek ki...Aynen bende bunu diyorum iki kardeş kocaman kızlar anneleri yaşlı işi yoğun görmüyorlar bi eve kendi odalarına bakmıyorlar. Eşim aslında diyor bu ev ne halde hadi toplayın falan diye aman hiç uğraşamam yorgunum diyorlar
Vala söz konusu temizlikse babamı bile tanımamİşte ben böyle rest çekecek yapıda biri değilim maalesef kiözellikle eşimle asla kötü olmak istemem
Direkt bana hiç yaptırmadı ama yardım ederim hep aslında yemek konusunda kirli değil ama sofra düzeni olsun o bulaşıklar falan mutfağı çok kötü hale getiriyorGittiğinizde yemeği siz yapın. Hem kadına bi hayrınız dokunur hem de kanser olma korkunuzdan kurtulursunuz.
Hayrımın dokunup dokunmadığını nerden biliyosun? Biz gelmeden yemek yapılmış oluyor çoğu zaman çok hayırsever arkadaşımGittiğinizde yemeği siz yapın. Hem kadına bi hayrınız dokunur hem de kanser olma korkunuzdan kurtulursunuz.
Valla bende hep kayınvalideme üzülüyorum evi mi toplasın torun mu baksın yemek mi yapsın. Ama şu yönden hatalı kızlarına asla kıyamaz hele ki söz konusu ders çalışma falansa aman siz kalkmayın ben önünüze yemek getiririm moodunda biri. Benim annem asla böyle yetiştirmedi bizi de ablamları da genç kızlığımızdan beri hep işlere yardım ederdik temizlik yapardıkÇok saygısızca ya eve misafir geliyor ve davranışlara bak. Kvye üzüldüm kadıncağız yaşlıymış birde çocuk bakıyor. Anneleri de evi toparlamalarını istemiştir zamanında ama size verdiği tepkiyi annesine de göstermişlerdir kadında artık sıkılıp kendi haline bırakmış demek ki...
Yok size demedim. Mide kanseri olmaktan korkan arkadaşa yazdım onu.Direkt bana hiç yaptırmadı ama yardım ederim hep aslında yemek konusunda kirli değil ama sofra düzeni olsun o bulaşıklar falan mutfağı çok kötü hale getiriyor
Ayy çok kötüymüş bende kokuya karşı çok hassasım o yüzden çoğu zaman midem kaldırmıyorVala söz konusu temizlikse babamı bile tanımam
YApamıyorum elimde değil
Ay bir yerde çay içtim ağız kokusu geliyordu bardaktan
Bir yudum
Gelde o evde bişey ye iç
Ölürüm ya
Ay evet sonradan fark ettim bendeYok size demedim. Mide kanseri olmaktan korkan arkadaşa yazdım onu.
Hayrımın dokunup dokunmadığını nerden biliyosun? Biz gelmeden yemek yapılmış oluyor çoğu zaman çok hayırsever arkadaşım
Yok size demedim. Mide kanseri olmaktan korkan arkadaşa yazdım onu.
Küçük düşürücü tek cümlem olmadı aksine kayınvalidemi insan olarak sevdiğimi söyledim. Ayrıca kaynanamın yaşı var ama dinç birisi hergün yürüyüşe dağa bayıra çıkar ben tıkanırım gidemem o yolu kendide hep der zaten ben diriyim diye. Bunun yaşlılıkla bir alakası yok içten gelen birşey titizlik yok. Kanser konusuna gelirsek Evet tiksinmekten mide kanseri olacaktım karşımda afedersin sümük çıkarılır yere atılırsa , çorap çıkarılır parmak arasındaki pislikler elle temizlenir, dolaptaki herkesin içeği su şişesi kafaya dikilir geri dolaba konulursa, yapılan yemek tabağa konmadan kaşık kaşık tencereden yenirse siz bile mide kanseri olabilirsiniz. Bu anlattıklarım 3/1 ‘ i sadece.Birgün yaşlanacağını unutma. Mide kanseri öyle olunmuyor bu arada. Ben yaşlı ve eşinin annesi olan bir kadını burada küçük düşürücü cümleler kurduğun için sen yap hayrın dokunsun dedim.
Ayy Allah korusun ben istesem de o kadar fena olamam herhaldeüzüm üzüme baka baka kararırmış
Sizde öyle olmayın bir de aman
Maalesef öyle bir şeyi asla kabul etmezler büyük temizlik için ben kadın çağıralım diyorum onu bile istemiyor kayınvalidem öyle şeylere alışkın değiller mesela benim annemin dizleri çok ağrır cam falan silemez kadın çağırır onun için bundan gocunmaz. Yani dediğim gibi ben ne kadar temizlesem de yine aynı oluyor bi ara çok uğraşıyordum ama bi dahaki gittiğimde aynı oluyordu bende saldım açıkçası sonuçta sürekli kalanlar onlar niye kendimi helak edeyimDurumunuz iyiyse bir kadın bulun, siz derleyip toplayın kadın temizlesin. Eğer çalışmıyorsanız eşinize söyleyin 2-3 gün orada kalın temizleyin. Ben olsam bunu yapardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?