Kayınvalidemin çektirdikleri ve kocamın tavrı.

Ben 23, eşim 27 yaşında. Ben olacakları tahmin ediyordum ama bu kadarını asla tahmin edemezdim. Eşim hep beni asla ezdirmeyeceğini söylüyordu. Aslında asıl sorun kayınvalidemin sinsiliği. Eşimin yanında bana melek gibi davranıyor, ne yapıyorsa o yokken yapıyor. Eşim de bana inanmıyordu. Kadın o kadar sinsi ki herşeye inandırıyor eşimi.

Eve döndükten sonra eşim çok pişmandı, hissedebiliyordum. Ders aldı bu olanlardan. Ben eve döndükten 2 gün sonra yine kayınbabam yine sabah sabah kapıya dayandı, kapı açılmayınca aradı. Ben eşime neden hala ailenle konuşmuyorsun dedim. Önce yine beni suçladı, kavga ettik. Sonra hemen toparladı, özür diledi. Aynı gün ailesiyle konuşmaya gitti. Anne ve babasıyla ayrı ayrı konuşmuş herşeyi. 1 ay oldu ailesi ne geldi ne de telefon etti. Çok şükür.

bu durumda çözüm yolu var bence artık bunu öğrendim.
eşine çok kızgın değilsen, hala onu idare edebilecek kadar içinde bişeycikler varsa, annesinin söylediği hiç bişeyi ona söyleme,hiç ama hiiiiiiiiiiiiiiç.....
bırak annesi mzımızlanıp dursun hep. sen söylenen şikayet eden taraf olma asla. eşine sorma annen bunu dedi ama falan die.
annesine gereken cevabı verebiliyosan ki ver kibar olmaya çalışarak eşine asla bişey yansıtma hatta annesi geldiğinde ses kayıt cihazı aç her sefernde. tüm konuşmalarınızı kaydet. annesinin sizle ilgili bi planı ya da fikri olduğunda yemek olayı gibi sen mümkün olduğunca tatlı bi şekilde reddet annesi seni şikayet edecek olursa elbise olayı gibi beğenmedi falan demiş ya o zaman dinlet o iletişiminizi. her konuşmayı kaydedemesen de elinden geldiğice kaydet.

peki eşinle sürekli neden seni suçladığını konuştun mu

yahu adam nişanlıyken bile senden değil annesinden taraf seni ezdirmicem dedi sende inandın, seviyorum affettim seviyorum katlandım, nişanlıyken katlandıysan evliykende katlanıcaksın, annende söylemiş seni istemiyolar diye
yani seviyorum ille benimle olsun mantığımı bu anlamıyorumki, bende eşimi çok seviyorum ama bugün benim lafıma değilde annesine inanırsa gaza gelirse boşanırım yani, uzaktan severim arkadaş ömrümü ne diye çürütücem
ben anlamıyorum bu tarz bi sevgi anlayışını, o kadar seviyosan çekeceksin o zaman dicek bişey yok, burdaki hiçbi kadın senin için bişey yapamaz

Eşim annesini arayıp yemek istemedi asla da istemez. Benim rahatsız olduğumu bildiği için daha önce annesiyle konuştu yemek getirmemesi için. Yani k.v. Yalan söyledi.

Benim katlanma sebebim sadece sevmem değil, kayınvalidem yapıyor ediyor ama sürekli beni çok sevdiğini söylüyor ban, eşime ve herkese. Sarılmalar, öpmeler. Dengesiz bayağı. Tamamen bana kötü davranmadı hiçbir zaman.

Gerçekten zor bi durum ve çok sinir bozucu. İki ucu ... değnek dediklerinden. Benden sana tavsiye ezdirme kendini, seni ne kadar yumuşak görürlerse o kadar tepene çıkarlar. Üzmelerine izin verme, eşine de kat i bi dille ikinizin ilişkisine ailesinin müdahil olmasını istemediğini yoksa seni kaybedeceğini söylemelisin. Yoksa üzülen hep sen olursun.

Benim katlanma sebebim sadece sevmem değil, kayınvalidem yapıyor ediyor ama sürekli beni çok sevdiğini söylüyor ban, eşime ve herkese. Sarılmalar, öpmeler. Dengesiz bayağı. Tamamen bana kötü davranmadı hiçbir zaman.

zaten ben kvden bahsetmiyorum eşin seni yalancılıkla suçluyo hastasın diyo arkanda durmuyo dövüyo
iki kişinin arasına bir üçüncü kişi giriyosa iki taraftan biri yeterince sıkı sarılmamıştır diye bir laf vardır ben kayınvalidelere suç bulmam suç bulmam demiyimde anlarım yani çekememezlik ve kıskançlıkları,ama eş adayım ya da eşim denge kuramıyosa onu anlayamam

Eşim bana inanmıyordu çünkü k.v eşlme süreki beni kızı gibi sevdiğini söylüyordu. Onun yanında bana melek gibi davranıyordu. Yaptığı herşeyi de sinsice yapıyor. Yalan söylemekten hiç çekinmiyor.

Kayınvalidem oğlunu kocası sanıyor. En mahrem şeylerini ona anlatıyor. Herşeyi onla paylaşmaya çalışıyor kocası dururken.

Annen de mi uyarmadı demişsiniz, anneme de sürekli beni çok sevdiğini kızı yerine koyduğunu söylüyor. Beni çok özlediğini söylüyor. Tabi kötülükten de geri kalmıyor.

Eşim bana inanmıyordu çünkü k.v eşlme süreki beni kızı gibi sevdiğini söylüyordu. Onun yanında bana melek gibi davranıyordu. Yaptığı herşeyi de sinsice yapıyor. Yalan söylemekten hiç çekinmiyor.

sence hangisi suçlu yaşadıklarında, yüzdeye vur eşin mi kv mi?
şurda sorsan yüzde kaçımız kv ile yağlı ballıyızdır kv bana sana katlanıyorum demiş insan, şimdi güzelliğimi aklımı zekamı anlata anlata bitiremiyo sence niye?

Zaten ben de tüm bunların sorumlusunun eşim olduğunu biliyorum. En başından tavrını koysaydı, arada denge kurabilseydi böyle olmazdı. Olan sadece bana olmadı, o da çekti. Hatasını anladı ama çektiklerimiz yanımıza kaldı.

Bu arada dövmek demişsiniz, ben dövdü demedim hırpaladı dedi. Tabi bu da kabul edilebilir birşey deği. Bu yüzden boşanmaya kararlıydım düzelmeseydi eğer.

Eşim ona inanmanın yanında merhametinden birşey diyemiyordu. Kayınvalidem sürekli kendini acındırıyor, ağlıyor, duygu sömürüsü yapıyor. Eşim de çok düşkün zaten annesine.

Ben bana vurduğu ve çok kötü hakaretler ettiği için çok kırgın ve kızgındım ona. Gururmu çok kırmıştı. Annesine tek bir laf söyledim diye beni boşamaya kalkan adamla artık ne paylaşabilirim ki. Ben o çıktıktan sonra evi terkettim. 4 gün gelmedim. 3 gün boyunca hiç aramadı. 4. Gün buluşalım konuşalım diye yalvardı. Herşeyi düzelteceğim diye söz verdi. Ben annemlerdeydim. Ona güvenmediğim için yanına gitmedim, onu eve çağırdım. Annemin yanında konuştık. Herşeyi açık açık konuştum. Anneme ve bana sözler verdi, özür diledi. Annem de eşimle konuştu ve böyle bir evliliıin sürmesine izin vermeyeceğini, bir daha böyle olursa affetmeyeceğini söyledi. Eve döndüm.

burda vurduğu diyo, vurmak dayaktır bana göre, hırpalamak falan diye ayırmaya başladıysan zaten eyvah eyvah
erkeklere bakarsan bi tokatı dayaktan saymaz onlar

en büyük suçlu eşin zaten ama kayınvalide sana nasıl davranıyorsa öyle davran akıllı ol
seni annem gibi görüyorum falan de
sakın eşine kayınvalideni kötüleme
kayınvaliden yüzünden asla evliliğini bitirme

Bana çektirdiklerini unutamıyorum. Yüzünü bile görmek istemiyorum. Şükrettiğim tek birşey var o da eşimin hatasını anlaması.

Bana çektirdiklerini unutamıyorum. Yüzünü bile görmek istemiyorum. Şükrettiğim tek birşey var o da eşimin hatasını anlaması.

dün 5 buçukta boşanmanın eşiğindeyim diye konu açmışsın eşin ne zaman pişman oldu yaptıklarını anladı be canım, hala bi kendini avutma içindesin gibi geliyo bana, bunları seni üzmek için söylemiyorum zaten yaptığım yorumlarda farazi değil sen ne yazdıysan ona göre yorum yapıyorum kahvaltı etmeden kavga ediyo ilgisiz vs demişsin diğer konuda, o konuyu açalı 24 saat geçmemiş daha

Konuları yeterince ayrıntılı bir şekilde anlattım. Burada eşimle tanıştığımdan bugüne kadar yaşadığıım sorunları ve şimdiki durumu anlattım. Eşim hatasını anladı dediğim, ailesiyle yaşadıklarımızla ilgili.

Dünkü konuda ise bu günlerdeki olanları anlattım. Eşimle ailesi yüzünden sorun yaşamıyoruz ama önceki olanlar yüzünden ikimiz de çok yıprandık. Beni çok kırıyor, ben de onu.

X