- 12 Haziran 2024
- 35
- 31
- 25
-
- Konu Sahibi masalteacher
Bana sorsa derimde hep eşimi sıkıştırıyorBen olsam calismayi biraktim artik calismayi dusunmuyorum evde durmak hosuma gitti derdim
Çekemiyorum işte problem bu. Patlamaya hazır bomba gibiyimE ne diyim bilemedim o zaman böyle çekmeye devam
E esinize soruyorsa sorsun size sorarsa verin cevabini esinizde teibe giriyorsa agzinin payini verin. Bilmiyormuydun benimle evlenirken atanmadigimi belki yillar surecek belki hic atanamiycam diyin yaniBana sorsa derimde hep eşimi sıkıştırıyor
Belki kasten yapıyordur sessiz kalmanda fayda var.Ben soran herkese kibarca rahatsız olduğumu söylüyorum tek bu konuda değil ne konuda rahatsız olursam söylerim. Eşim dostumda daha sormaz ama kv öyle değil. Anlamıyor, bende uyardım. Sürekli eşime aynı seyleri sormaya devam ediyor para vs. Gibi hassas konularda herkes çenesini kapatmalı bence aile büyükleri de olsa. Çocuğunun mutluluğunu düşünen herkes yapar bunu.
Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Öncelikle biz eşimle 1 senelik evliyiz.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Ama kayınvalidem eşimle her konuştuğunda benim için;
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.
Duyma aman. Onlar da emeğinin boşa gitmesini istemiyordur ki bu devirde tek maaş çok zor.Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.
İlk cumlenize katılmıyorum çünkü kendimde rahatsız olduğumu kibarca söyledim. İşe yaramadı. Eşimle aramda probleme sebep oluyorlar.Çocuk gibi eşinize şikayet etmek yerine telefonu alıp kendiniz belirtin rahatsızlığınızı.
Ayrıca böyle kadın parasına göz diken ailelerden ne hayır gelecek.
kotu niyetle degil anne merakiyla soruyorsa o zaman bence gormezden gelinebilir. cok rahatsiz oluyorsan direk kayinvalidenle konusup, stresli bir zamanda oldugunu ve o sorunca kendini kotu hissettigini anlatabilirsin bence. benim kayinvalidem de cok ama cok sorardi, ama samimi bir sekilde uzuldugunu bilirdim. hatta sinava girecegim zaman yanima gelip 6 ay cocuguma bakti, ben de ders calistim.. her zaman kotu dusunmemeli benceMerhabalar,
Ahhh resmen duygularımın tercümanı olmuşsunuz. Hayır yani bir insanın istemediği bir şeyi üstüne basa basa yapıyorsan bunun neresinde iyi niyet olabilir. Kesinlikle eşimin saçma sapan cevapları da daha çok sinirimi bozuyor sorsun ne var vs. Demesi aşırı geriyor beni. İstemiyorum nokta bu kadar ya. Açık açık söyledim kibarca uyardım daha ne yapmam lazım. Bazı insanlara anladığı dilden konuşmak gerek gerçekteneminim annesi kötü niyetle sormuyordur!!!! deli ederler insani ya. Hele oğullarının sonsuz sınırsız şekilde analarını savunmalari yok mu.... sinirinden çatla patla yani. kayinvalidenizin sormasından çok kocanizin "sorsun ne var" demesi sinir bozuyor eminim. erkeklere yapacak birsey yok. çok iyi olsalar adları gonca olurdu koca değil ama işte kurulu düzen bir şekilde devam ediyor.
Yok, zaten niyetinin öyle olduğunu bilsem kendime dert edinip buralara yazma girişiminde hiç bulunmazdım emin olun. Aynı şeyleri ısrarla eşime söyleyerek benim onun parasını yediğimi çalışmadığımı her fırsatta hatırlatıyor. Benim istemediğim bir şeyi yaparak beni de rahatsız etmiş oluyor ve zevk alıyor bu durumdankotu niyetle degil anne merakiyla soruyorsa o zaman bence gormezden gelinebilir. cok rahatsiz oluyorsan direk kayinvalidenle konusup, stresli bir zamanda oldugunu ve o sorunca kendini kotu hissettigini anlatabilirsin bence. benim kayinvalidem de cok ama cok sorardi, ama samimi bir sekilde uzuldugunu bilirdim. hatta sinava girecegim zaman yanima gelip 6 ay cocuguma bakti, ben de ders calistim.. her zaman kotu dusunmemeli bence
Valla iyice bir azarlayın baktınız eşiniz o ayarda onu da koyun kapıya. Yahu siz zaten bu şekilde evlenmiş siniz koimseyi kandırmamıssınız. Atama garantisi de vermediginize göre bunlar ne sacmalıyor. Onlara ne. Bu çok ağır bir itham insanın lokması boğazında kalır. Siz atansanız bile şu saatten sonra kv ile aranızın iyi olması imkansız olmuş ve bu tüm hayatınızı etkileyecek. Eşiniz baya garip . Aklına sokmak diye birşey yok eşiniz salak demekki. Sizin arkasında dursa kv konuşamaz. Ben istedim anne paşa gönlüm istedi isterse hiç çalısmaz dese tekrar sorunca telefonu kapatsa vs sormaz birdaha. Kv hadi deli becil eşiniz ne . Siz net tavır koyun baslatmayın koca parasına deyin.Öyle düşünüyor ama böyle düşünmeye hakkı yok çünkü kocamın parasını yiyorum diye bir şey yok o benim kocam? ve sürekli aynı şeyleri sorarak eşiminde aklına sokuyor bunu. Haliyle aramız açılıyor.
Bende söyledim ama faydasını görmedim. Oğlunun parasını yediğimi düşündüğü için hiçbir şekilde kendini frenlemiyor maalesef. Hiç bizim mutluluğumuzu düşünmüyor
Tam anlatamadim galiba eşime sormasi da bizi huzursuz ediyor çünkü sürekli aynı şeyleri sorup durduğu için esiminde aklına sokuyor sonrasında eşim bişey diyor, ima ediyor yani bir hareketinden bile anlıyorum.
Vallahi çok doğru söylüyorsunuz zaten baştan bir aile büyüğü olarak gelinin parasını gittiği özel dersi yani kısacası para ile ilgili şeyleri ağzına almak çok ama çok ayıp, mesela kpederim hiç sormaz gelinim nasıl der eşime konu kapanır banada hiç sormaz. Ama kv öyle değil arkadan eşime surekli ne zaman atancak ders çalışıyor mu gibi şeyler söylüyor. Hayırdır atansam sanane atanmasam sanane sanki bana para veriyorsun da sormaya hak görüyorsun bu durum sadece eşimi ve beni ilgilendirir.Valla iyice bir azarlayın baktınız eşiniz o ayarda onu da koyun kapıya. Yahu siz zaten bu şekilde evlenmiş siniz koimseyi kandırmamıssınız. Atama garantisi de vermediginize göre bunlar ne sacmalıyor. Onlara ne. Bu çok ağır bir itham insanın lokması boğazında kalır. Siz atansanız bile şu saatten sonra kv ile aranızın iyi olması imkansız olmuş ve bu tüm hayatınızı etkileyecek. Eşiniz baya garip . Aklına sokmak diye birşey yok eşiniz salak demekki. Sizin arkasında dursa kv konuşamaz. Ben istedim anne paşa gönlüm istedi isterse hiç çalısmaz dese tekrar sorunca telefonu kapatsa vs sormaz birdaha. Kv hadi deli becil eşiniz ne . Siz net tavır koyun baslatmayın koca parasına deyin.
Çocuk olunca siz hem çocuk hem ev hem iş yapacaksınız ogluşu yan gelip yatacak . Beklentisi bu. Ortada birşeyler dönüyor siz eşinize çekin resti
Siz eşinize bildirim haddini. Adam olsa kimse laf edemez size. Eskiden eşitliğe inanıyordum ama şuan açıkcası erkek calısacak kadın da erkek eğer alan açıyorsa isterse calısacak istemezse calısmayacak. Ev işi cocuk doğur yetiştir gayet zor işler. Bu tip anneler oğlum paşa gibi eve gelsin ayagını uzatsın gelin hem ise gitsin hem ev temizledim yemek yapsın çocuk dogursum hem oğlunu nazlayıp akraba aile ziyareti yapsın kv ye hizmet etsin derdinde. Enayi var çünkü karşıda. Genelde de eşinden ilgi göremeyip oğluna eş sıfatı yükleyen annelerde var bu. Gelini rakip görüyorlar.Vallahi çok doğru söylüyorsunuz zaten baştan bir aile büyüğü olarak gelinin parasını gittiği özel dersi yani kısacası para ile ilgili şeyleri ağzına almak çok ama çok ayıp, mesela kpederim hiç sormaz gelinim nasıl der eşime konu kapanır banada hiç sormaz. Ama kv öyle değil arkadan eşime surekli ne zaman atancak ders çalışıyor mu gibi şeyler söylüyor. Hayırdır atansam sanane atanmasam sanane sanki bana para veriyorsun da sormaya hak görüyorsun bu durum sadece eşimi ve beni ilgilendirir.
Bakıldığında bir açıdan haklısınız ama bazen bazı şeyleri ön göremiyoruz eşimi çok seviyordum uzun yıllardır da beraberdik ve evlendik aile olduk.Hiç atanmaya çalışmadan mezun olur olmaz evlilik olayına girerek hata yapmışsınız üzgünüm. Bu kadar acele edecek ne var anlamıyorum gerçekten. Yaşça da çok gençsiniz zaten.
Ha bu demek değil ki kayinvalideniz haklı. Kayinvalideniz kötü niyetli. Eşiniz de çok iyi niyetli sayılmaz belli ki annesinin gazına geldiğine göre. Eşinizin ve ailesinin sizi hazırda oturup para yiyen biri olarak görmesi çok üzücü. Siz atansanız yarın bir gün çocuğunuz olduğunda ara vereceksiniz veya Allah korusun bir sağlık sorununuz olsa ara verebilir/bırakabilirsiniz. Eğer atanamazsanız Eşinizin tavrı da daha çirkin olacakmış gibi geldi bana. Keşke bu zihniyette biriyle evlenmeseydiniz.