Kayınvalidemin boş konuşmaları

Kafanızı taktığınız bir konu olduğu için size batıyor, anlıyorum ben de aynısını yaşıyorum çevremdeki çoğu kişiye karşı şuan. Kötü niyetli/iyi niyetli bilemem ben kendi çevremdekilerin bile niyetini anlayamıyorum bu durumda ama bence umursamamaya çalışın (zor biliyorum), ya da açıkça kendisine rahatsız olduğunuzu siz söyleyeceksiniz, üzerine devam ederse o zaman niyeti kötüdür zaten.
Ben kendisine kibarca rahatsız olduğumu söyledim yani rahatsiz olduğumu biliyor. Hatta eşimde söyledi. Ama devam ediyor. Eşimde bir kere söyledim tekrar soruyor napim cevap vermeyeyim mi falan deyip beni iyice sinir ediyor ya.
Kendi çevrem annem dahil sorma deyince sormazlar ama bu kadın tam bir cahil hemde kötü niyetlisinden

Siz eşinize bildirim haddini. Adam olsa kimse laf edemez size. Eskiden eşitliğe inanıyordum ama şuan açıkcası erkek calısacak kadın da erkek eğer alan açıyorsa isterse calısacak istemezse calısmayacak. Ev işi cocuk doğur yetiştir gayet zor işler. Bu tip anneler oğlum paşa gibi eve gelsin ayagını uzatsın gelin hem ise gitsin hem ev temizledim yemek yapsın çocuk dogursum hem oğlunu nazlayıp akraba aile ziyareti yapsın kv ye hizmet etsin derdinde. Enayi var çünkü karşıda. Genelde de eşinden ilgi göremeyip oğluna eş sıfatı yükleyen annelerde var bu. Gelini rakip görüyorlar.
Onu diyorum aynen zaten patlamaya hazır bomba gibiyim. Tahammül ettim ettim bitmek üzere zaten herkesin bir derdi var. Üzerine dışarıdan insanlarda dert oluyorlar. Herkese haddini bildiricem, esimde dahil. İstiyorsa anasının kucağına geri donebilir. Tek odağım sınav olmalı benim şu an.

Bakıldığında bir açıdan haklısınız ama bazen bazı şeyleri ön göremiyoruz eşimi çok seviyordum uzun yıllardır da beraberdik ve evlendik aile olduk.
Kv açık açık demiyor ama sürekli ders çalışıyor mu, özel derse gidiyor mu diye soruyorsa sizin dediğinizi dolaylı yoldan söylemiş olmuyor mu zaten. Eşime göre sorsun sorar ne var bunda. Tamam sorsunda insan olan 1 kere sorar cevabını da alır oturur her konuşmada sorup canımı sıkmazsn yani. Çok sıkıldım. Gerçekten. Hem anlatmak istesem ben karşıma alır anlatırım ders çalışıp çalışmadığımı. Herkes haddini bilse keşke.

Bilmiyor işte sorun orda. Siz hadsiz, kötü niyetli ve cimri bir kadının oğluyla evlenmişsiniz.
Eşinizin annesini susturmaması ise daha büyük bir sorun. Hatta sizin deyiminizle kayinvalideniz eşinizi de etkiliyor. Esas tehlike burda. Atanamazsanız ne olacak? Eşinizin tavırları size karşı daha da mı sertleşecek. Bilemedim ya iyi yapmamışsınız bu insanların arasına girerek. Kesinlikle çocuk olmamasına dikkat edin ve atanmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Eşiniz güven vermiyor çünkü.

Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Öncelikle biz eşimle 1 senelik evliyiz.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Ama kayınvalidem eşimle her konuştuğunda benim için;
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.
Çalışan geline aştın yumurtlayan tavuk diyen kaynanalar var o yüzden normal 🤷‍♀️

Tam anlatamadim galiba eşime sormasi da bizi huzursuz ediyor çünkü sürekli aynı şeyleri sorup durduğu için esiminde aklına sokuyor sonrasında eşim bişey diyor, ima ediyor yani bir hareketinden bile anlıyorum.
Yalnız sıkıntılı olan sadece kayınvalideniz değil. Eşim ima ediyor ne demek? Ne söylüyor mesela? Oğlu izin vermedikçe kayınvalide sizi huzursuz edemez. İzin vermek derken yap anne söyle anne değil. Bu konuyu tekrar tekrar açma ve sorular sorma, biz halimizden memnunuz mutluyuz, eşim atanırsa atanır atanamazsa da ne isterse onu yapar dememek de izin vermektir. Anneme söylüyorum anlamıyor. Bence iki tarafı da eğleyerek kıvırarak yapıyor bunu. Farkında değilsiniz ama sizi huzursuz eden sadece kayınvalide değil. Tedirgin ve huzursuz hissetmenizin nedeni eşiniz, tam rahatlatmıyor sizi.

Eşinizle aranız nasıl açılıyor onu anlayamadım ben. Sorunca kızdığınız için mi yoksa kocanız da çalışmadığınız için mi tripleniyor? Ona göre yorum yapacağım.
Çalışmadığım için triplenmiyor, normalde hiç çalışma mevzum geçmez. Ama mesela akşam gelip bakalım KPSS den kaç puan alırsın, sen kesin 90 alırsın çok çalışıyorsun falan diyor. Hatta 1 kere öğretmen maaşı ile kendi maaşının toplamını hesaplıyordu :KK70: Soruyorum bugün annenle mi konuştun evet. Diyorum ki annenin sürekli ders çalışıp çalışmadığımi özel derse gidip gitmediğimi özetle parasal bir şey sormasından rahatsız olduğumu bilmiyor musun? Sorsun ne var diyor önceden sorma dedim ama soruyor yine napim diyor.

Yalnız sıkıntılı olan sadece kayınvalideniz değil. Eşim ima ediyor ne demek? Ne söylüyor mesela? Oğlu izin vermedikçe kayınvalide sizi huzursuz edemez. İzin vermek derken yap anne söyle anne değil. Bu konuyu tekrar tekrar açma ve sorular sorma, biz halimizden memnunuz mutluyuz, eşim atanırsa atanır atanamazsa da ne isterse onu yapar dememek de izin vermektir. Anneme söylüyorum anlamıyor. Bence iki tarafı da eğleyerek kıvırarak yapıyor bunu. Farkında değilsiniz ama sizi huzursuz eden sadece kayınvalide değil. Tedirgin ve huzursuz hissetmenizin nedeni eşiniz, tam rahatlatmıyor sizi.
Eşim normalde bir işte çalışmamı bırakın, ders çalışmama bile yorum yapmaz. Ama bazı akşamlar gelip KPSS ile ilgili bir şeyler söylüyor, ben atanirsam eve ne kadar gelir geleceğini hesaplıyor. Bende anlıyorum ve soruyorum; bugün annenle mi konuştun? Cevap evet. Bu ahmakça şeyleri tekrar tekrar sorup beynine sokan annesi çünkü. Kadın rahatsız olduğumu bile bile sorup bundan zevk alıyor 1 , oğluna benim çalışmadığımı hatırlatıyor 2. Tek taşla 2 kuş vuruyor yani sonuç olarak huzursuz olan ben oluyorum.

Eşim normalde bir işte çalışmamı bırakın, ders çalışmama bile yorum yapmaz. Ama bazı akşamlar gelip KPSS ile ilgili bir şeyler söylüyor, ben atanirsam eve ne kadar gelir geleceğini hesaplıyor. Bende anlıyorum ve soruyorum; bugün annenle mi konuştun? Cevap evet. Bu ahmakça şeyleri tekrar tekrar sorup beynine sokan annesi çünkü. Kadın rahatsız olduğumu bile bile sorup bundan zevk alıyor 1 , oğluna benim çalışmadığımı hatırlatıyor 2. Tek taşla 2 kuş vuruyor yani sonuç olarak huzursuz olan ben oluyorum.
Kazık kadar olmuş evlenmiş aile kurmuş adamın kafasına kimse bir şey sokamaz, sokmamalı. Israrla aynı şeyi yazacağım sıkıntı eşinizde. Annesine ben mutluyum rahatsız değilim, eşime bir kez daha böyle sorular sorarsan bozuşuruz demiyor tam tersi eve girecek parayı hesaplıyor. Eşinizi ponçik gibi görmeyi bırakın ve asıl ciddi konuşmayı onunla yapın. Seni evimizi ailemizi seviyorum ama o noktaya gelirsem ananı da al git derim deyin.

Hep derim evlilik için saygı sevgiden daha önemlidir.

Çalışmadığım için triplenmiyor, normalde hiç çalışma mevzum geçmez. Ama mesela akşam gelip bakalım KPSS den kaç puan alırsın, sen kesin 90 alırsın çok çalışıyorsun falan diyor. Hatta 1 kere öğretmen maaşı ile kendi maaşının toplamını hesaplıyordu :KK70: Soruyorum bugün annenle mi konuştun evet. Diyorum ki annenin sürekli ders çalışıp çalışmadığımi özel derse gidip gitmediğimi özetle parasal bir şey sormasından rahatsız olduğumu bilmiyor musun? Sorsun ne var diyor önceden sorma dedim ama soruyor yine napim diyor.
Bunlar siz çalısınca sizden para falan saklar sizinkini alırlar elinizden öyle bir manyaklar. İpleri elinize alın yolun sonu iyi görünmüyor

Zamane kaynanalarında çalışan gelin fetişi var. Memur/ öğretmen olsun, oğluma baksın, ev işi yapsın gelinlik etsin, oğlumun parasını yemesin, şunu etsin bunu etsin ay iğrenç 🙄 konu komşu akrabaya gelinle hava atacak tabii. Bazı yerlerde okula bekar öğretmen bakmaya giden kaynana namzetleri varmış delilik 🤦🏻 beraber bulunduğunuz ortamda üslubunca uyarabilirsiniz. Hoş kayınvalideniz benim anneannem gibiyse geçmiş olsun kimse susturamaz. Duymazlıktan geleceksiniz 😘
Ay evet ya. Bizim okula bı kadın geldi. Oğluna kız bakmayaymis. Bekar öğretmen var mı dedi, var dedik. Branş sordu. Matematik dedik. Yok ben edebiyatçı arıyorum dedi gitti 🤣🤣

Kazık kadar olmuş evlenmiş aile kurmuş adamın kafasına kimse bir şey sokamaz, sokmamalı. Israrla aynı şeyi yazacağım sıkıntı eşinizde. Annesine ben mutluyum rahatsız değilim, eşime bir kez daha böyle sorular sorarsan bozuşuruz demiyor tam tersi eve girecek parayı hesaplıyor. Eşinizi ponçik gibi görmeyi bırakın ve asıl ciddi konuşmayı onunla yapın. Seni evimizi ailemizi seviyorum ama o noktaya gelirsem ananı da al git derim deyin.

Hep derim evlilik için saygı sevgiden daha önemlidir.
Gerçekten dediklerinizi söylüyorum. Ama ona göre annesi Melek ve her seferinde tamamen iyi niyetinden soruyor. Başka ne diyebilirim, rahatsız olduğumu nasıl anlatabilirim bu adama? Aksine rahatsız olduğum için beni problemli gösterecekler neredeyse.

Gerçekten dediklerinizi söylüyorum. Ama ona göre annesi Melek ve her seferinde tamamen iyi niyetinden soruyor. Başka ne diyebilirim, rahatsız olduğumu nasıl anlatabilirim bu adama? Aksine rahatsız olduğum için beni problemli gösterecekler neredeyse.
Diyelim siz de çalışıyorsunuz ve eşiniz bir sebepten işinden oldu. İşten çıktı veya çıkarıldı. Sizin babanız devamlı laf sokabilir mi, sizi çağırıp niye çalışmıyor niye şunu yapmıyor niye bunu yapmıyor diyebilir mi? Bir kez söyler ikincide hemen müdahale edersiniz, babanızı karıştırmazsınız değil mi? Eşinizi korur, sorumluluktan kaçan biri değil yeni iş arıyor, biz hallediyoruz merak etmeyin hesabımızı kitabımızı biliyoruz dersiniz. Erkekler bunu yapmıyor işte. Yapmayan erkeğe ya öğreteceksiniz ya da çekip gideceksiniz. Bu baskıya sıkıntıya huzursuzluğa boyun eğmeyeceksiniz, eşim dediğiniz adama da bunu söyleyeceksiniz. Malesef atamanız kesin olacak diye bir şey yok. Ya bu şartla devam edelim ya da hemen yarın boşanma davası açalım deyin. Senin annen durmuyor çünkü sen durdurmuyorsun, üstüne gelip bana yansıtıyorsun ve ben bunu çekmek istemiyorum deyin.

Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Öncelikle biz eşimle 1 senelik evliyiz.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Ama kayınvalidem eşimle her konuştuğunda benim için;
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.
Kayınvalidenizin sürekli bu durumu sorup durmasından rahatsızsanız ki belli ki eşiniz de annesini susturmak yerine izin veriyor, o zaman açık ve net siz belirticeksiniz. Öyle üstü kapalı yada kırılırsa diye açık kapı bırakarak değil kararınızı belirterek noktayı koymalısınız. Eğer konuşmanın gidişatına göre baktınız anlamamazlıktan geliyor o zaman "x anne belli de olmaz belki kararım değişir çocuk yapmak isteriz,evimde oturur çocuğuma bakarım. Her iki durumdan da mutluyum. Eşimle bizim aramızda" gibi birşey dersiniz. Ayrıca kayınvalideniz ne iş yapıyor. Kendisi çalışıyor mu misal. Eğer ev hanımıysa "sende çalışsana x anne yıllardır sana da x baba bakıyor senin düşüncene göre madem" gibi dersiniz

Son düzenleme:
Tüm sayfaları okudum ve genelin aksine bir yorum yapacağım.
Baştan söylüyorum oğlum yok, iki kızım var yani yorumum oğluşumun paralarını yiyorlar kafası değil.
Yarın bir gün kızlarım anne biriyle evlenicem x mesleği var dese ve bir vadede o mesleği yapacaksa illa ki sorarım laf arasında. Örneğin kızım bir öğretmenle evlenmek istedi ve evlendi diyelim, eee yani derim. Çünkü şu an canı çalışmak istemeyen herkes kpss çalışıyorum diyor. Siz böylesiniz demiyorum ama bu oran da az buz değil yani.

Yorumlarda yazmışsınız, eşiniz de gayet öğretmen maaşını falan hesaplıyor. Bu sadece kv düşüncesi değil ama muhtemelen reel bir sorun olmadığı için henüz görmüyorsunuz.

Tüm sayfaları okudum ve genelin aksine bir yorum yapacağım.
Baştan söylüyorum oğlum yok, iki kızım var yani yorumum oğluşumun paralarını yiyorlar kafası değil.
Yarın bir gün kızlarım anne biriyle evlenicem x mesleği var dese ve bir vadede o mesleği yapacaksa illa ki sorarım laf arasında. Örneğin kızım bir öğretmenle evlenmek istedi ve evlendi diyelim, eee yani derim. Çünkü şu an canı çalışmak istemeyen herkes kpss çalışıyorum diyor. Siz böylesiniz demiyorum ama bu oran da az buz değil yani.

Yorumlarda yazmışsınız, eşiniz de gayet öğretmen maaşını falan hesaplıyor. Bu sadece kv düşüncesi değil ama muhtemelen reel bir sorun olmadığı için henüz görmüyorsunuz.
Merhaba, öncelikle mesleğimi hakkıyla yapmak için ben bütün gayreti gösteriyorum bunu bilin. Ama ben kimseye ise girecegimin, atanacağımın garantisini de vermedim. Fikrim değişebilir, ev hanımı olabilirim mesela. Değişti demiyorum ama bu süre boyunca değişebilirdi sınav için oturup saatlerce ders çalışmayabilirdim. Veya çocuk doğurup bakabilirdim.
Hiç kimsenin bu duruma karışmaya hakkı yok, eşim haricinde. Biz ikimiz mutluysak dışarıdan kimin haddine karışmak? Bile bile sorularıyla rahatsızlık vermek?

Yok, zaten niyetinin öyle olduğunu bilsem kendime dert edinip buralara yazma girişiminde hiç bulunmazdım emin olun. Aynı şeyleri ısrarla eşime söyleyerek benim onun parasını yediğimi çalışmadığımı her fırsatta hatırlatıyor. Benim istemediğim bir şeyi yaparak beni de rahatsız etmiş oluyor ve zevk alıyor bu durumdan
Kocanın parasını yemekmi?
Tabiki kocanın parasını yiyeceksin ? Başka kimin parasını yemen daha uygun olur ??
Allah onu sana koca diye vermiş , görevi senin ihtiyaçlarını karşılamak! kv den kimin parasını yiyor sence ? Bende bir dönem çalışmayı çok istedim, hatta aynı sesin gibi kuruntu yaptım, kaynanam böyle düşünüyor bana birgün bu cümleyi söyleyecek diye. iş bulamadım, çocuklar küçüktü, içim daraldı vs vs görümcem bana güzellikle dediki, ne üzülüyorsun , kocanın parasını ye otur ! Ondan bunu duymak bana ilaç gibi geldi.
Şimdi ablan olarak bende sana diyorum ! Ne üzülüyorsun kocanın parasını ye otur! Hatta çokta güzel ye , merhamet et ama çok acıma. İsraf etmeden güzel güzel harca! Kocanın parasını sen yemezsen yiyecek birileri mutlaka çıkar ! Hem bugün o çalışır sen yersin , yarın sen çalışırsın o yer !

Merhaba, öncelikle mesleğimi hakkıyla yapmak için ben bütün gayreti gösteriyorum bunu bilin. Ama ben kimseye ise girecegimin, atanacağımın garantisini de vermedim. Fikrim değişebilir, ev hanımı olabilirim mesela. Değişti demiyorum ama bu süre boyunca değişebilirdi sınav için oturup saatlerce ders çalışmayabilirdim. Veya çocuk doğurup bakabilirdim.
Hiç kimsenin bu duruma karışmaya hakkı yok, eşim haricinde. Biz ikimiz mutluysak dışarıdan kimin haddine karışmak? Bile bile sorularıyla rahatsızlık vermek

Kocanın parasını yemekmi?
Tabiki kocanın parasını yiyeceksin ? Başka kimin parasını yemen daha uygun olur ??
Allah onu sana koca diye vermiş , görevi senin ihtiyaçlarını karşılamak! kv den kimin parasını yiyor sence ? Bende bir dönem çalışmayı çok istedim, hatta aynı sesin gibi kuruntu yaptım, kaynanam böyle düşünüyor bana birgün bu cümleyi söyleyecek diye. iş bulamadım, çocuklar küçüktü, içim daraldı vs vs görümcem bana güzellikle dediki, ne üzülüyorsun , kocanın parasını ye otur ! Ondan bunu duymak bana ilaç gibi geldi.
Şimdi ablan olarak bende sana diyorum ! Ne üzülüyorsun kocanın parasını ye otur! Hatta çokta güzel ye , merhamet et ama çok acıma. İsraf etmeden güzel güzel harca! Kocanın parasını sen yemezsen yiyecek birileri mutlaka çıkar ! Hem bugün o çalışır sen yersin , yarın sen çalışırsın o yer !
Merhaba, öncelikle bir abla şefkati ile yazdığınız yorum için teşekkür ederim 💕
Evet, kesinlikle katılıyorum. Sonuçta ben ev işi yapmak zorunda bile değilim ama erkek evine rızkını getirmekle yükümlü. Ki ben bu süreçte hem derslere hem ev işlerine koşturuyorum. Eşimde yardım eder sağ olsun. Ama işte kvmin sürekli ne zaman atanacak ders çalışıyor mu gibi sormalari ona göre normal. Sadece kadın açık açık, "karın senin paranı yiyor." derse suçlu olur ona göre. Ama ben kesinlikle aynı şeyleri tekrar tekrar sormasından çok rahatsızım ve sabrımın sınırlarındayım.

Zamane kaynanalarında çalışan gelin fetişi var. Memur/ öğretmen olsun, oğluma baksın, ev işi yapsın gelinlik etsin, oğlumun parasını yemesin, şunu etsin bunu etsin ay iğrenç 🙄 konu komşu akrabaya gelinle hava atacak tabii. Bazı yerlerde okula bekar öğretmen bakmaya giden kaynana namzetleri varmış delilik 🤦🏻 beraber bulunduğunuz ortamda üslubunca uyarabilirsiniz. Hoş kayınvalideniz benim anneannem gibiyse geçmiş olsun kimse susturamaz. Duymazlıktan geleceksiniz 😘
Ay bu çok doğru ya. Ben de nişanlıyım nişanlımın durumu da gayet iyi ben de uzun süreler çalıştım özelde ama KPSS denemek istediğim için şimdi evdeyim. Nişanlım asla bi baskı kurmuyor üstümde çalış çalışma kendini nasıl rahat hissedeceksen hatta ben istemem kendini yıpratma diyor ben kendim çalışmak istediğimi söylüyorum. Kayınvalidem sürekli ders çalışıyor muyum diye soruyor bana konuştuğumuzda rahatsız edici şekilde değil ama hissettiriyor çalışmamı istediğini. Annem anaokul öğretmeni evlendikten sonra okudu açıktan üniversiteyi kaynanam hayatında hiç çalışmamış. Bana tuhaf geliyor sende çalışsaydın o zaman çalışmak çok kıymetliyse senin için😂 ha bi sorun yok aramızda ama sizin mesajı görünce aydınlanma yaşadım 😂

Eşiniz kaç yaşındaydı?
Bence burda iş tamamen eşinize düşüyor. Eş ailesiyle rahatsız olunan bir durum varsa eşin hiç muhattap etmeden kendi konusup halletmesi gerekiyor bence. İki taraf için de geçerli bu.
Eşiniz annesiyle konuştuğu gün maaş hesabı vs yapıyorsa annesinin coook etkisi altındadır. Biraz daha baskın olmanız gerekir eşinizin hayatında.

X