Kayınvalidemin boş konuşmaları

Bu arada altınlar ortak değil diye biliyorum. Avukat arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilir. Aksi bir sözleşme olmadığı müddetçe o altınlar sizin sayılıyor diye biliyorum.
Düğünde direk bana takılan bilezikler tabii ki benim, kendisi daha bana Mihrimi bile ödemedi. Önce onu öde derler adama boş boş kadın bileziğiyle araba alma planı yapacağına .

Tabii ki öyle. Hele karşıdaki kişinin istemediğini bile bile sormaya devam etmek fesatlığın zirvesi.

Kayınvalideniz sizden bir cevap beklemiyor zaten. Amaç huzursuzluk çıkarmak. Siz yarın bayramın ilk günü kayınvalidenizle bayramlaştığınızda lafınızı sokun.

Yerinizde olsam şöyle derim '' Ay annecim, Allah sizden razı olsun ki kocam gibi hayırlı bir evlat yetiştirmişsiniz. Elimizi sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor. Çok ders çalıştığım zaman da yorma kendini diyor. Evi süpürüyor, yerleri süpürüyor, çarşı pazarımı düzüyor. Kraliçe gibi hissettiriyor bana. Uzun süre çalışmamı da istemiyor, kıyamıyor doyamıyor bana ''

Kayınvalideniz sizden bir cevap beklemiyor zaten. Amaç huzursuzluk çıkarmak. Siz yarın bayramın ilk günü kayınvalidenizle bayramlaştığınızda lafınızı sokun.

Yerinizde olsam şöyle derim '' Ay annecim, Allah sizden razı olsun ki kocam gibi hayırlı bir evlat yetiştirmişsiniz. Elimizi sıcak sudan soğuk suya değdirmiyor. Çok ders çalıştığım zaman da yorma kendini diyor. Evi süpürüyor, yerleri süpürüyor, çarşı pazarımı düzüyor. Kraliçe gibi hissettiriyor bana. Uzun süre çalışmamı da istemiyor, kıyamıyor doyamıyor bana ''
Bu mesajınız şu an kendimi çok iyi hissettirdi bana. Yeni bakış açıları kattı. Gerçekten bu kadın niye böyle yapıyor diye kendimi sıkıp durmaktan kaskatı kesilmişim. Maymun gözünü açtı 👀 ben sıkılacağıma onlar sıkılsın. Cidden yetti.

Bu mesajınız şu an kendimi çok iyi hissettirdi bana. Yeni bakış açıları kattı. Gerçekten bu kadın niye böyle yapıyor diye kendimi sıkıp durmaktan kaskatı kesilmişim. Maymun gözünü açtı 👀 ben sıkılacağıma onlar sıkılsın. Cidden yetti.
Sorun kayınvalideniz değil; annesiyle bu sohbeti yapan kişi eşiniz. Eşinizin aylık gelir durumu nedir; oturduğunuz ev kira mı ?

Sorun kayınvalideniz değil; annesiyle bu sohbeti yapan kişi eşiniz. Eşinizin aylık gelir durumu nedir; oturduğunuz ev kira mı ?
Her ikisinde de sorun var. Ama aramızda kimse olmadığı sürece çok mutluyuz. Evimiz kira fakat eşimin geliri ortalamaya göre biraz yüksek. Sadece düğün öncesi çok maddi sıkıntı çektik, aileler destek olmadılar.

Bu konuyu çözmeniz imkansız. size sorarsa tersleyin oğluna sorarsa duymazdan gelin bazı insanlar böyle bir şeye takılı kalıyor. Özel derse gitseniz ona ne gitmeseniz ona ne . Eşiniz sonrasında bir şey diyorsa ona da yapıştırın cevabı. Benim kayınvalidem de cok sacma bir konuda sürekli aynı şeyi söylerdi. Bir gğn eşime dedim ki ya anneni sen uyarırsın ya da ben uyarırım ama o zaman hangi köprüler yıkılır bilemem. O günden sonra bir daha lafını bile etmedi. Kimsenin kimseyle boş boş konuşmaya hakkı yok

Son düzenleme:
Tek çözüm var. Çalışmak istemediğinizi ev hanımı olarak devam edeceğinizi söyleyeceksiniz. Kocam o, biz bir aileyiz o işe ben eve bakacağım deyip geçeceksiniz. Sonra kaldığınız yerden derslerinize devam edebilirsiniz. Derdi oğlunun parası yenmesin ise evlenmeseydik oğlu yani eşinizin kazancınızı beraber yememek diye bir şey mi var? Koca parası yemek diyorsa buna siz de öyle yapın. Bundan memnun kaldığınızı eşinizin de öyle istediğini söyleyin geçin

Merhabalar,
Açtığım ilk konu böyle olsun istemezdim ama maalesef sizlerle paylaşmak istediğim durumlar var.
Öncelikle biz eşimle 1 senelik evliyiz.
Ben öğretmenim, 24 yaşındayım ama henüz atanamadım. 2022 temmuz gibi mezun oldum sonrasında evlilik hazırlıkları cart curt derken sınava hazırlanamadım.
Evlendikten sonra eşimle ortak kararla 1 sene boyunca sadece sınav odaklı gitmeme karar verdik. Yani bir işte çalışmıyorum, sınava hazırlanıyorum çok uzun bir süredir.
Ama kayınvalidem eşimle her konuştuğunda benim için;
Napıyor, ders çalışıyor mu , sınav ne zaman olacak, ne zaman atanacak, ne zaman çalışmaya başlayacak, özel derslere gidiyor mu diye sorup duruyor ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. Geçenlerde sadece 2 dakika sesli telefonda görüştüler eşim pek müsait değildi o 2 dakikada bile benim için özel derse gidiyor mu diye sordu.
Ve eşime kaç defa bu durumdan rahatsızlık duyduğumu söyledim. Ben anneme dedim ama yinede soruyor napim sorsun sorar gibi saçma sapan yanıtlar veriyor.
Bu durumu masumane bir merak olarak geçiştiremeyiz. Sonuç olarak rahatsız olduğum bir durum var ve bir değil bin kez tekrarlandı bu durum. Bir insanı kasıtlı olarak böyle rahatsız etmekte kötülük değil midir? Ben bu zamana kadar kv'e karşı ne sesimi yükselttim ne kötü bir söz söyledim ama sabrımn sınırlarındayım. Lütfen sizde bir akıl verin. Sevgiler.
Açıkça sorma stres oluyorum diyeceksin ve de mesafeli ol hep...

Zamane kaynanalarında çalışan gelin fetişi var. Memur/ öğretmen olsun, oğluma baksın, ev işi yapsın gelinlik etsin, oğlumun parasını yemesin, şunu etsin bunu etsin ay iğrenç 🙄 konu komşu akrabaya gelinle hava atacak tabii. Bazı yerlerde okula bekar öğretmen bakmaya giden kaynana namzetleri varmış delilik 🤦🏻 beraber bulunduğunuz ortamda üslubunca uyarabilirsiniz. Hoş kayınvalideniz benim anneannem gibiyse geçmiş olsun kimse susturamaz. Duymazlıktan geleceksiniz 😘
Bunu birebir yaşadım. Semineri farklı okullarda alabildiğimiz bir dönemdi. Bir grup kaynana okula gelmiş bekar öğretmen listesi istemişti😏 bir de her şeyden haberleri var. Kadının birinin şey dediğini duymuştum "Bunların çoğu doğudan gelme hepsi yeni atama bekar vardır" sen nerden biliyorsun seminerlerin farklı yerlerde alındığını da, doğudan hocaların geldiğini de...

X