• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Şimdi öncelikle çocuklar annesini karıştırmaz.

Ha ama babanneye daha düşkün olabilir hatta size hırçınlık yapabilir sonuçta tüm gün onunla geçirecek sizi özleyecek gittiğiniz için ve sizi özlediğinden size şımaracak bu davranışları görünce de çocuğum beni sevmiyor diye düşünmeyin.

Diğer bir durum da şu olacak: siz ve eşiniz evde kv nize anne diyeceğiniz için çocuğunuz ona anne diyecektir çünkü onun gözünde kv nizin adı anne olacak. Benim oğlum 14 aylıktı babannesine anne demeye babasıyla bana ismimizle hitap etmeye başlamıştı ama kv o her anne dediğinde anne değil babanne diyerek söndürmüştü davranışını.

Takılmanız gereken bir şey değil bence :)

Ne güzel en azından kayınvalideniz izah etmiş benimkisi efendim annem der sanmıyorum anne değil diye uyaracağını da takmamaya calısacağım teşekkürler 🙏🏻😔

İlerleyen aylarda anlayacaksınız ki değil annem diye sevmesi, bir başkası sizin maskenizi yaptırıp da kendi yüzüne taksa, yavrunuz yine sizi annesi bilecek 💕 11.aydan bildiriyorum. İlk aylarda kızım herkese gülücükler saçardı, nasıl bir ruha bürüyorsa insanı şu lohusalık, gizli gizli ağlardım kızım beni sevmiyor diye 🤣 İlk haftadan beri sabah akşam garibime annem kelimesini öğretmeye çalıştım🤓🤣 Şimdi önüne dünyayı da serseler, beni göremezse Çocuklar Duymasın'daki Çaycı Hüseyin'in gırtlak yapısıyla "annnnnnneemmmmmm" diye inletiyor ortalığı.🤣 Endişeleriniz tamamen hormonlardan, geçecek 🤗 Yavrunuzla nice güzel günler görün inşallah 💕

Ne kadar güzel bir örnek 🥰 inşaAllah hepiniz içimi ferahlattınız teşekkür ederim 🙏🏻😍 Amin Rabbim tüm annelerimize evlatları ile hayırlı, uzun, mutlu ömür nasip etsin ☺️

Sonuç; Büyüyünce nasılsa öğrenecek ve bilecek o yüzden bende takmayayım diyorum umarım bu düşünceyi yenebilirim ☺️
Büyüyünce dediğimde 3 4 yaş yani öyle çok uzak bir zaman değil 😊 Umarım yenebilirsiniz bir yönde hak veriyorum size benim evladım benden başkasına anne demesin istiyorsunuz ama zaten onun annesi sizsiniz merak etmeyin günün sonunda sizin kollarınızda uyuyacak sizin kokunuzu anne kokusu bilecek 😊😊

Konuşup söyleyeceğim büyük ihtimal ya da kırılır diye cesaret edemeyeceğim kendi içimde bu düşünceyi yenmeye çalışacağım artık bakalım 🙏🏻
Bilimsel bir şey bulup açıklayın. İşte adıyla seslenmek gerekiyormuş gibisinden falan 🤭

Öfff ben bazen eltilerimin bebeklerini severken bile annem diyorum dalgınlıkla, ne var yani bunda:/ hakkımda böyle garip şeyler düşündüklerini hiç sanmam.

Çocuklarım doğduğunda doğum iznim biter bitmez bakıcıya emanet ettim ve 4 yaşına kadar da baktı. Ve dil alışkanlığı annem diye hitap ederdi, hiç de kavram karmaşası falan yaşamadık. Boşuna dert ediyorsunuz. Kayınvalidenizin bakacak olması bile büyük bir şans iken buna takılmayın.

ya acıkcası bunu bende sevmıyorum cocugun bır adı var
bırde bır cocuk gelısım kıtabında da okumustum cocuk annenız babanız degıl annem annecım babacım demeyın kımlık bılgısı olussun karısması kafası evladım torunum gıbı hıtaplar var kelıme kıtlıgı yok duzgun konusandan kımse para da almıyor ınsanlar su hıtap sekıllerıne konusmalarına dıkkat etseler keske
bır keresınde kızım daha bebekken annemde kayınvalıdemde bu sekılde sevdıler annem kızıma annecım kuzum dedı kayınvalıdem de ısrarla paşam dıyordu dengesız :D sonra da kahkaha atıp ayy 4 oglan dogurdum tum torunlarım erkek tek kız bu ya agız alıskanlıgı ıste dıyordu
bende ne paşa ne prenses benım kızımın bır adı var kımlıgınde ne yazıyorsa oyle seslenın onun annesı var ben bıle annneeem demıyorum cunku o benım annem degıl demıstım sonra da dıkkat etmıslerdı

ne tuhaf muhabbetlere gırmek zorunda kalıyoruz ınsanlarla ya keske kedı kopek olsaydık hav hav mıyav mıyav deyıp anlassaydık hayat daha kolaydı ınsanlar cok zorlar

Kendi annem dese onuda uyarırım ama sorun şurdaki onu uyarırım o yüzden takmam kafama ama kayınvalidem şimdi ne desem alınır diye düşündüğüm için, istemediğimi ona belirtemediğim için içime dert oldu sanırım. Abartıyorum diye kendi kendimi telkin edicem sanırım konuşamayacağım için 🙂
Abartiyosun.. keske butun kv ler cocugu gibi baksada annem dese😐😂

Back
X