• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Kızım 1 yaşındayken işe başladım.24saat nöbet tutuyordum hatta bazen 48 saat ama çocuğum başkasına anne demedi hiç.Gereksiz kafaya takıyorsunuz.Kadin ne güzel seviyor çocuğunuzu iyi bakacağına da eminseniz gereksiz şeylere kafayı takmayın.o da babaannesi sonuçta.

Sanırım haklısınız teşekkür ederim 🙏🏻

benim kızım uzun süre ben kime nasıl seslendiysem öyle seslendi etrafımızdakilere. ki kızıma tek başıma ben baktım anaokuluna başlayana kadar, anneme anne, ablama abla dedi. babasınada adıyla seslendi. bu duruma en çok bozulan eşim olmuştu. ama kimin kim olduğunu gayet biliyordu. rahat olun, kayınvalidenizide darlamayın. benim ablamda "annem" diyordu ara ara severken. kafası karışmıyor çocukların.

Bu şekilde çok seven büyük var, ama kaç kişi gördünüz büyükannesine anne diyen?

Doğru değil, takılacak bir şey de değil.

Babaanne bakımında beğenmediğiniz çok şey olacak daha, ama bakımı kabul etmeleri hepsini kapatacak büyüklükte bir hareket

bence hiç konuşma canım boşuna geriliyorsun bende oğluma nasıl hitap etsem kaynanam da aynısını söylerdi sarı papatyam derdim bakardım 2 dakika sonra oda severdi aynı şekilde kızardım içten içe şimdi oğlum 5 yaşında unutuluyor o günler ve en çok bana düşkün oğlum anne başkadır hele ki erkek çocuklar için

Çok teşekkür ederim patlaştığınız için bunları tecrübeli hanımlardan duymak rahatlatıyor 😊

Biz çok küçükken amcamın düğünü oldu bizle yaşadılar bir süre yengem doğum yaptı annemde ilgilenirdi çünkü yenge kişisi pek bişeyi tek başına beceremez e e bizde 3 kardeştik o zaman o d büyüdü biraz bize bakarak anneme anne diyordu annesine demiyordu annesi aşırı sinir oluyordu her dışarı çıktığında acil işi olsa bile götürürdü sırf anne demeyi öğretsin çocuğa diye çocuk şimdi 16 yaşında kendi annesini biliyor biz anne dediğimiz için diyordu şimdi anneme Ayşe anne diyor 😂annem bi kere şakadan neden yenge demiyorsun demiş daha küçükken biraz o da utanıyorum yenge demeye demiş 🤣🤣🤣sonuçta annesini biliyor yinede rahatsız oluyorsanız bakın çaresine

Buda ayrı güzel bir örnek. Teşekkür ederim paylaştığınız için 🙏🏻😊

bebeğinize bakacak birini üstelik güvenilir birini bulmuşsunuz da bunuyorsunuz.
Diyeceklerim bu kadar...

Bunamak değil de bu konu canımı sıkıyor sadece sonuçta nasıl bakarsa baksın diye başına atar gibi de boşlamamak lazım ama benimkisi biraz saçma sanırım evet kabul ediyorum da kendime anlatamıyorum ☺️

Açıkcası bu anneanne ve babaannelerde olan bir durum sanırım benim kv de görümcemin kızına bakıyor arada annem diyor hatta kızda arada anneanne diye uzatmadan anne diyordu ama annesinin kim olduğunu biliyor çocuk yaşı büyüdükçe anne demeyi de kesti zaten artık anneanne diyor hep 😊

Benim oğlum babasıda dahil olmak üzere herkese anne diyordu. Babasida efendim diye cevao veriyordu simdi herkesi annesi sanmıyor geçti gitti o dönem şuan bana aşırı düşkün yan odaya geçsem seni özledim deyip deyip öpüyor yanına geçince. Ama hic takilmadim ya bence siz bu kıskançlık ile ilerde başka şeyleri de takar hayatı kendinize zindan edersiniz.

Şimdi öncelikle çocuklar annesini karıştırmaz.

Ha ama babanneye daha düşkün olabilir hatta size hırçınlık yapabilir sonuçta tüm gün onunla geçirecek sizi özleyecek gittiğiniz için ve sizi özlediğinden size şımaracak bu davranışları görünce de çocuğum beni sevmiyor diye düşünmeyin.

Diğer bir durum da şu olacak: siz ve eşiniz evde kv nize anne diyeceğiniz için çocuğunuz ona anne diyecektir çünkü onun gözünde kv nizin adı anne olacak. Benim oğlum 14 aylıktı babannesine anne demeye babasıyla bana ismimizle hitap etmeye başlamıştı ama kv o her anne dediğinde anne değil babanne diyerek söndürmüştü davranışını.

Takılmanız gereken bir şey değil bence :)

benim kızım uzun süre ben kime nasıl seslendiysem öyle seslendi etrafımızdakilere. ki kızıma tek başıma ben baktım anaokuluna başlayana kadar, anneme anne, ablama abla dedi. babasınada adıyla seslendi. bu duruma en çok bozulan eşim olmuştu. ama kimin kim olduğunu gayet biliyordu. rahat olun, kayınvalidenizide darlamayın. benim ablamda "annem" diyordu ara ara severken. kafası karışmıyor çocukların.

İstediğim de bu kafası karışmayacaksa zaten konuşmak istemiyorum ama önlem almam gereken birşeymiş gibi düşünmüştüm. Değil sanırım teşekkürler 🙏🏻

Bu şekilde çok seven büyük var, ama kaç kişi gördünüz büyükannesine anne diyen?

Doğru değil, takılacak bir şey de değil.

Babaanne bakımında beğenmediğiniz çok şey olacak daha, ama bakımı kabul etmeleri hepsini kapatacak büyüklükte bir hareket

Bu şekilde olduğu için Anneannesine anne diyip annesine abla diyen bir örnek çevremde o yüzden beni de darladı sanırım bu konu

Açıkcası bu anneanne ve babaannelerde olan bir durum sanırım benim kv de görümcemin kızına bakıyor arada annem diyor hatta kızda arada anneanne diye uzatmadan anne diyordu ama annesinin kim olduğunu biliyor çocuk yaşı büyüdükçe anne demeyi de kesti zaten artık anneanne diyor hep 😊

Sonuç; Büyüyünce nasılsa öğrenecek ve bilecek o yüzden bende takmayayım diyorum umarım bu düşünceyi yenebilirim ☺️

Benim oğlum babasıda dahil olmak üzere herkese anne diyordu. Babasida efendim diye cevao veriyordu simdi herkesi annesi sanmıyor geçti gitti o dönem şuan bana aşırı düşkün yan odaya geçsem seni özledim deyip deyip öpüyor yanına geçince. Ama hic takilmadim ya bence siz bu kıskançlık ile ilerde başka şeyleri de takar hayatı kendinize zindan edersiniz.

Benim bu kafadan komple çıkmam lazım haklısınız teşekkür ederim 🙏🏻

İlerleyen aylarda anlayacaksınız ki değil annem diye sevmesi, bir başkası sizin maskenizi yaptırıp da kendi yüzüne taksa, yavrunuz yine sizi annesi bilecek 💕 11.aydan bildiriyorum. İlk aylarda kızım herkese gülücükler saçardı, nasıl bir ruha bürüyorsa insanı şu lohusalık, gizli gizli ağlardım kızım beni sevmiyor diye 🤣 İlk haftadan beri sabah akşam garibime annem kelimesini öğretmeye çalıştım🤓🤣 Şimdi önüne dünyayı da serseler, beni göremezse Çocuklar Duymasın'daki Çaycı Hüseyin'in gırtlak yapısıyla "annnnnnneemmmmmm" diye inletiyor ortalığı.🤣 Endişeleriniz tamamen hormonlardan, geçecek 🤗 Yavrunuzla nice güzel günler görün inşallah 💕

Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️
dikkatimi çeken tek şey '' Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın '' demeniz. böyle kayınvalideler neden bize de denk gelmiyor :(

Back
X