• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bebeğime hitap şekli

fionawoody

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2018
2.946
4.310
133
Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️

Merhaba hanımlar 🌸

4 aylık bebeğim var ve 7 aylık olduğunda işe geri döneceğim (maalesef 😔), bebeğimede kayınvalidem bakacak. Kayınvalidemi çok seviyorum dünya iyisi bir kadın ama kendime dert ettiğim şey; bebeğime annem diye hitap etmesi. Yavrum, oğlum, babaannem falan da diyor bunlara bir şey demiyorum asla ama annem diye hitap etmesini istemiyorum sonuçta ben çalışmaya başlayınca oğlumla bütün gün o vakit geçirecek ve oğluma annem diye hitap ederse ki eminim diyecek bu sefer çocuk onu anne diye benimseyebilir öyle değil mi? Bir de bu cocukların 1-3 yaş arası herkese anne deme olayı oluyoe çevremde çok görüyorum şiimdi ona anne dicek oda efendim annem falan diyecek düşündükçe geriliyorum. Tecrübeli anneler bana tecrübelerinizi yazıp, yol gösterirseniz çooook sevinirim 🙏🏻😞 sizce bu konuyu kayınvalidem ile konuşmalı mıyım? Konuş derseniz nasıl izah etmeliyim çünkü kırılsın istemiyorum. Ya da konuşmayayım bebeğim annesini ayırt edinceye kadar sabır mı edeyim? Bana akıl verin ne olur içime çok dert oldu, çocuğumu da kayınvalidem bakacak diye kıskanıyorum sanırım çünkü bırakmak istemiyorum ama çalışmak zorundayım ☹️
Biz çok küçükken amcamın düğünü oldu bizle yaşadılar bir süre yengem doğum yaptı annemde ilgilenirdi çünkü yenge kişisi pek bişeyi tek başına beceremez e e bizde 3 kardeştik o zaman o d büyüdü biraz bize bakarak anneme anne diyordu annesine demiyordu annesi aşırı sinir oluyordu her dışarı çıktığında acil işi olsa bile götürürdü sırf anne demeyi öğretsin çocuğa diye çocuk şimdi 16 yaşında kendi annesini biliyor biz anne dediğimiz için diyordu şimdi anneme Ayşe anne diyor 😂annem bi kere şakadan neden yenge demiyorsun demiş daha küçükken biraz o da utanıyorum yenge demeye demiş 🤣🤣🤣sonuçta annesini biliyor yinede rahatsız oluyorsanız bakın çaresine

İlk zamanlar kızım ben kucağıma alınca susmazdı, ağlardı. Kayınvalidem alınca birden susardı. Şimdi 2 yaşında en çok bana düşkün oldu. Konu sahibi canını yok yere sıkıp kendisini boşa üzüyor. Anne gibi yar olmaz. Her çocuk annesini bilir.
Ben cok üzülüyordum cocuk beni görünce kacıyordu resmen ayni sekilde 2 yaslarinda bana düsmeye basladi bu defa uyurken birakip kacmaya basladim islerimi halletmek icin🤣

Benim kayınvalidem telefonda eşime de bana da annem diye hitap ediyor. Muhtemelen çocuğumuz olunca ona da o şekil hitap edecektir. Ben hiçbir zaman bu durumu sorun yapmam. Kayınvalideniz öyle hitap etse ne olacak sonuçta bebeğin sizin annesi olduğunuz gerçeğini değiştir mi? Basit olayları gereksiz kıskanıp büyütmeyin. Ayrıca bebeği kayınvalideden kıskanıyormuşsunuz. Peki kendi anneniz bebeğinize bakacak olsaydı ondan da kıskanır mıydınız?

Kayınvalidemden kıskanmak değil de tek derdim annem diye hitap ediyor ya bende işteyim bütün gün o yanında çocuğum ona anne der, onu benimser, benimle mesafeli olursa diye çocuğumu kıskanıyorum o yüzden annem demesini istemiyorum 😞

Aynen benimseyebilir halamın aynı evde kaldığı torunu halama anne derdı gerçek annesınede ısmıyle hıtap ederdi herkesin hoşuna gıderdı 😅 sız madem memnun degılsınız tatlı dılle ızah edın annecım ben işe başlıcam ya çocuğum hep senı görecek sana anne dıyebılır kafası karışabılır lütfen yanlış anlama kırılmanı ıstemem hatta benım orneğımı bı tanıdığım olarak dıyıp anlatabılırsın buyuzden korkularım var de gıtsın senın kalbını bılıyorsa zaten alınmaz

Böyle söyleyebilirim evet teşekkürler 🙏🏻🥰

İlk zamanlar kızım ben kucağıma alınca susmazdı, ağlardı. Kayınvalidem alınca birden susardı. Şimdi 2 yaşında en çok bana düşkün oldu. Konu sahibi canını yok yere sıkıp kendisini boşa üzüyor. Anne gibi yar olmaz. Her çocuk annesini bilir.

Yaaaa ne güzel bir örnek teşekkür ederim 🙏🏻🥰

Benim kayinvalidemde diyor mesela ben nişanliykende bana annem derdi canindan gelerek diyo cok hosuma giderdi mesela yigenleri hala teyze diyince buyur annem der yani agiz alışkanlıgi bu durum bence simdi 15 aylik kizim var onada annem diyor ama kizim annesini tabikide iyi biliyor hic takilmiyorum sende takilma☺️

Tecrübeli biri olarak bunları sizlerden duymak sıkıntımı alıyor vallahi teşekkür ederim 🥰🙏🏻

Hiç takmayın bir yakınım bebek bakardı hiç öyle şeyler demezdi annem canım bebeğim vs gibi. çocuklar anne diyordu yakınıma. kendi annelerine gitmek istemedikleirne şahit olduk çocukluk işte. böyle şeyleri takmayın lütfen daha fazlasıda olabilir diye bunu yazmak istedim

Teşekkürler paylaştığınız için 🙏🏻

Çok seviyor demek ki ne güzel gözünüz arkada kalmaz.

Hiç yadırgamadım ben sizi. Bunlar minnoş dertler ama kendinizi üzdüğünüze değmez. 10 kadınada anne dese sizi içlerinden yine ayırt eder merak etmeyin.

Başkalarına anne demesine takılmamalıyım sanırım olursa da geçici bir süreç nasılsa diye telkin etmeye çalışıyorum kendimi 😊. Teşekkürler beni anlayıp cevapladığınız için 🙏🏻🥰

Back
X