Kayinvalidemi kirmadan nasil derim?

Daffodil

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2022
2
6
32
Kızlar merhaba, konumu mümkün olduğunca kısa anlatmaya çalışacağım.
Ben 3 bucuk yıldır evliyim,eşimle aramız iyi bir problemimiz yok. Eşimin ailesiyle de çok iyi anlaşıyoruz 6 kiz kardeşi var kendi tek erkek onlar kilisli bende Ankaralıyim.
Bu sene bebegimiz oldu doğumdan önce benim ailem geldi,1 ay kaldılar. Onlar dönmeden öncede eşimin ailesi geldi. Normalde aramız çok iyiydi kayinvalideme annemden çok güvenirdim bebek bakma konusunda bana da çoğu şeyi öğretir diye tahmin ediyordum. Ama herseye asiri karıştı çağ dışı kalmış saçma sapan şeyler uygulamaya çalıştı ki ilkinde bana sormadan kendi kendine yapmış geceleri alıyordu sen yat ben uyutup yanına getireyim diye odada onla bekliyordum uyumasını sen yat şimdi uyur getirirm diye beni odaya gönderiyordu, gelmeyince ben bakmaya gidiyordum yanında uyutmaya calisiyo ,bende haliyle sinir oluyordum. Emziriyorum mama verdirmeye çalıştı, sütümü sagip biberonla verdirmeye çalıştı sürekli beni sinir etti, "emmese hic getirmem size " diyip duruyodu. Sürekli kayinbabamla sütun var mı doyurucu mu bilmem ne diye diye beni sinir ettiler ve ben b gun eşim isteyken ağladım o zaman biraz çekindiler sanirim bidaha mamaya yeltenmedi. Bu arada ilk torun değil 5. Torunu. Ama komşuları diyormuş ona oğlunun çocuğuna bakmak çok ayrı şimdi oğlunu tekrar doğurmuş gibi hissedersin dediler bana diyip durdu. Hiç bir şeyi de bana göstermedi banyoyu kendi yaptırmaya çalıştı ben dedim ben yaptırıp alışmak istiyorum diye, tırnak kesme masaj hic biseyi bana gostermedi kendi sen uyu diyip yapıyordu hep sonra ben o uyurken kendim herseyi deneye deneye alistim. Şimdi izindeyim hala diye kendi ailemin yanına geldim, biz gurbette çalışıyoruz ailelerim8z farklı şehirlerde. Burda annem bana yardım ediyor çok ama herseyini de kendim yapmayi ogrendim tek başıma idare ediyorum en önemlisi de huzurum yerinde. Şimdi bayramda kayinvalidemlern yanına gid8cez ve hic istemiyorum yine elimden alicak sürekli diye bir de iyi niyetli gibi aldığı için bisey desem ben suçlu olcam diye içime attım hep en son eşime dedim ben özlüyorum bizim yanımızda yatsın istiyorum içim rahat etmiyor diye. Bu arada bu olduğu zaman daha 40 m cikmamisti. Eşimde b sefer diyodu o gün getiriyordu ertesi gün aynı... emziriyorum lank diye odaya daliyo. Bebek ağlıyor koşarak içeri geliyo neden agliyo diye alip diger odalara gidiyordu .en son bebeğimle konusuyodum nolur ağlama seni alır gelip yine diye psikolojimi baya bozdu ve kendisini şuan hiccc sevmiyorum görmek konuşmak istemiyorum dua ediyorum bayramda oraya gitmeyelim diye ama b yandan da torunları diye içime sinmiyor bu konuyu kendine nasıl anlatabilirim kırmadan, 6 tane görümce de olunca hepsine anlatmam gerekcek sadece biz8m aramızda kalmicak stres oldum , inanın çalıştığım şehre eşimin yanına bile dönmek istemiyorum eşimi çok seviyorum ama onuda arada bırakmak istemiyorum napcami bilemedim
(Bu arada bana b doğum hediyesi almadılar buna da çok kırıldım açıkçası maddiyat önemli değil ama gelirken b pijama bile getirseler mutlu olurdum, yemekleri kendilerine göre acı acı yaptılar, doktorun süt azaltır yeme dediği şeyleri bNa süt yapar diye yedirmeye çalıştı.. )

Ay hiç bi şeyi bana göstermediden sonrasını okumadım. Totosuna güvenmeyen yapmasın çocuk. Alışmak ne ya??
Gayet de 3 günlük sezaryenli bi şekilde çöktüm leğene bebemi yıkadım. Ben bebeğimi beslerken kim ne yorum yapabilir başka neye çalısabilir ki? Hele de kucağımdan ağlayan bebeğimi alacaklar... Annesiyim benden daha iyi kim susturabilir ki?

Bu kadar pasiflik benim anlayabilecegim bir sey degil. Bir aylik bebege bakmak icin hala birilerinin yardimi gerekmez. Bebege nolur aglama gelip seni alir demeniz 🙄 nasil bu kadar pasif olabiliyorsunuz ya. Benim kv de bir iki sacma sapan sey yapmaya kalkti, hayir anne ben bu sekilde yapacagim dedim net bir sekilde. Her karismaya calistiklarinda tavrimi koydum. Bu kadar basit. O kirilacak diye cocugumla yatmayacak miyim, daha neler.

Gayet yumuşak ses tonu ile anne müsaade et birbirimize alışalım çocukla. Siz bugün varsınız yarın evinize gideceksiniz. Ben halen daha benimseyemedim çocuğumu. Zarar görüyoruz de. Haaa kırılavaksada kırılsın. En iyi kaynana bile arıza çıkarıyor bunu sakın unutma

Ben 3 bucuk yıldır evliyim,eşimle aramız iyi bir problemimiz yok. Eşimin ailesiyle de çok iyi anlaşıyoruz 6 kiz kardeşi var kendi tek erkek onlar kilisli bende Ankaralıyim.
Bu sene bebegimiz oldu doğumdan önce benim ailem geldi,1 ay kaldılar. Onlar dönmeden öncede eşimin ailesi geldi. Normalde aramız çok iyiydi kayinvalideme annemden çok güvenirdim bebek bakma konusunda bana da çoğu şeyi öğretir diye tahmin ediyordum. Ama herseye asiri karıştı çağ dışı kalmış saçma sapan şeyler uygulamaya çalıştı ki ilkinde bana sormadan kendi kendine yapmış geceleri alıyordu sen yat ben uyutup yanına getireyim diye odada onla bekliyordum uyumasını sen yat şimdi uyur getirirm diye beni odaya gönderiyordu, gelmeyince ben bakmaya gidiyordum yanında uyutmaya calisiyo ,bende haliyle sinir oluyordum. Emziriyorum mama verdirmeye çalıştı, sütümü sagip biberonla verdirmeye çalıştı sürekli beni sinir etti, "emmese hic getirmem size " diyip duruyodu. Sürekli kayinbabamla sütun var mı doyurucu mu bilmem ne diye diye beni sinir ettiler ve ben b gun eşim isteyken ağladım o zaman biraz çekindiler sanirim bidaha mamaya yeltenmedi. Bu arada ilk torun değil 5. Torunu. Ama komşuları diyormuş ona oğlunun çocuğuna bakmak çok ayrı şimdi oğlunu tekrar doğurmuş gibi hissedersin dediler bana diyip durdu. Hiç bir şeyi de bana göstermedi banyoyu kendi yaptırmaya çalıştı ben dedim ben yaptırıp alışmak istiyorum diye, tırnak kesme masaj hic biseyi bana gostermedi kendi sen uyu diyip yapıyordu hep sonra ben o uyurken kendim herseyi deneye deneye alistim. Şimdi izindeyim hala diye kendi ailemin yanına geldim, biz gurbette çalışıyoruz ailelerim8z farklı şehirlerde. Burda annem bana yardım ediyor çok ama herseyini de kendim yapmayi ogrendim tek başıma idare ediyorum en önemlisi de huzurum yerinde. Şimdi bayramda kayinvalidemlern yanına gid8cez ve hic istemiyorum yine elimden alicak sürekli diye bir de iyi niyetli gibi aldığı için bisey desem ben suçlu olcam diye içime attım hep en son eşime dedim ben özlüyorum bizim yanımızda yatsın istiyorum içim rahat etmiyor diye. Bu arada bu olduğu zaman daha 40 m cikmamisti. Eşimde b sefer diyodu o gün getiriyordu ertesi gün aynı... emziriyorum lank diye odaya daliyo. Bebek ağlıyor koşarak içeri geliyo neden agliyo diye alip diger odalara gidiyordu .en son bebeğimle konusuyodum nolur ağlama seni alır gelip yine diye psikolojimi baya bozdu ve kendisini şuan hiccc sevmiyorum görmek konuşmak istemiyorum dua ediyorum bayramda oraya gitmeyelim diye ama b yandan da torunları diye içime sinmiyor bu konuyu kendine nasıl anlatabilirim kırmadan, 6 tane görümce de olunca hepsine anlatmam gerekcek sadece biz8m aramızda kalmicak stres oldum , inanın çalıştığım şehre eşimin yanına bile dönmek istemiyorum eşimi çok seviyorum ama onuda arada bırakmak istemiyorum napcami bilemedim
(Bu arada bana b doğum hediyesi almadılar buna da çok kırıldım açıkçası maddiyat önemli değil ama gelirken b pijama bile getirseler mutlu olurdum, yemekleri kendilerine göre acı acı yaptılar, doktorun süt azaltır yeme dediği şeyleri bNa süt yapar diye yedirmeye çalıştı.. )
Ayy kuzumm kıyamam inan yaşadıkların çok zor sen eşittir bennn...benim kv de de yaşlı eski şeyleri söyler bana bende bayramda gidecem biraz onda biraz annemde kalacam inan bende ne yapsam bilmiyorum benim yavrumun saçı var sürekli diyor sıfıra vurun daha gür olsun zaten var saçı saçlı bir bebek dün bu sefer dedi babannesi ne derse odur beynim durduuuu.....bu kadar karışmasalar...biz taşıdık karnımızda sevsinler oynasınlar ama anneleri biziz yaaa

Çocuk sizin, birkaç gün kalacağınız bir yer, ne kadar çok takılıyorsunuz her şeye
Kv çocuk büyüteli kaç yıl olmuş, her şey değişti, gelişti ne öğrenmeyi bekliyorsunuz yaşlı başlı insandan
Kendinize dert aramayın, kv nin biraz sevmesi üstüne düşmesi de bebeğe bir zarar vermez, sonuçta bir kaç gün geçirip eve döneceksiniz. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin yavrunuzu, her şeye bu kadar takılmayın, yetişkin insansınız, yok yemekleri acı yaptılar, yok bebek ağladı koştu falan kendince size destek olmaya çalışmış, uyu dinlen demiş bu kadar abartıp kendinize dert yaratmayın, herkesin bilgisi görgüsü birbirine uymaz, birazda iyi yandan bakmaya çalışın

Kv de çocuk bakarken ona aman demediğim için bozuldu trip attı darıldı ama sonra düzeldi. Sadece eşimden yardım istedim. Emzirmeme beslememe vs de karıştırmadım kimseyi. Çünkü herkes gidecek ben kalıcam o bebeyle alışmam kendi göbeğimi kesmem lazım. Baştan net bir tavır koymalıydınız. Şimdiden sonra net ve kararlı olun bari

Bence kayınvalideniz de bir bebek heyecanı içerisinde ve bazı kv lerde bu tarz aşırı düşkünlükler olabiliyor ablam da yaşadı benzer bir durumu oradan biliyorum. Aranız da iyiymiş eş ailesiyle o yüzden hemen kinlenmeyin derim ben. Bayrama da gidin hem kendi ailenize hem eşinizin ailesine ama bazı noktalarda fikirlerinizi güzelce ifade edin derim ben. Anne tıpkı senin de kendi evlatlarını güzelce büyüttüğün gibi bende bebeğimin her şeyiyle ilgilenmek istiyorum. Canımdan bir parça sonuçta aklım kalıyor ben uyurken yanımda olmayınca seni de anlıyorum ama can parçası sonuçta sende beni anla filan diyebilirsin. Anne olmak nasıl birşey bilirsin kendi çocuklarından de bence.. süt te emdikçe gelir lohusayım üzülüyorum böyle yetiyor mu gibi şeyler söylemeyin de. Bence üslup çokönemli kendinizi güzelce ifade ederseniz kimse size birşey diyemez

Yani sizde cocuk gibisiniz ne demek cocugumu alir goturur bilmemne net olun. Ben bu sekilde uygun goruyorum bunu yapmani istemiyorum bebek benimle yaticak mama vermiyoruz israr etmeyin vs vs net kararli dik konusursaniz kimse sizin cocugunuzu elinizden alamaz istemedigniz seyleri yapamaz. Yiyemeyeceginiz seylerimi yapiyolar. Ben emziriyorum bunlardan yiyemem de kocana soyle disardan yemek soylesin biraz pratik hazir cevap olun ezik olmayin kimseye bisey aciklamak zorunda degilsiniz 6 gorumceye hicbisey aciklamak zorunda degilsiniz. Biz boyle buyuttuk derlerse siz oyle buyutmus olabilirsiniz ama ben boyle buyutuyorum deyin yani atla deve degil yasadimlariniz

biraz güçlü biraz dişli olun ya..
silkelenin kendinize gelin prenses modundan çıkın. doğuma 1 ay kala çağırmışsınız annenizi o zamandan başlamış kv nin tavırlarının tohumları atılmaya. siz sebep olmuşsunuz. biraz cevval olun o zaman kimse bu kadar müdahale edemez.

biraz güçlü biraz dişli olun ya..
silkelenin kendinize gelin prenses modundan çıkın. doğuma 1 ay kala çağırmışsınız annenizi o zamandan başlamış kv nin tavırlarının tohumları atılmaya. siz sebep olmuşsunuz. biraz cevval olun o zaman kimse bu kadar müdahale edemez.
Evet ya daha bebek doğmadan ailenin bir ay kalması ne alaka

Ben 3 bucuk yıldır evliyim,eşimle aramız iyi bir problemimiz yok. Eşimin ailesiyle de çok iyi anlaşıyoruz 6 kiz kardeşi var kendi tek erkek onlar kilisli bende Ankaralıyim. Bu sene bebegimiz oldu doğumdan önce benim ailem geldi,1 ay kaldılar. Onlar dönmeden öncede eşimin ailesi geldi. Normalde aramız çok iyiydi kayinvalideme annemden çok güvenirdim bebek bakma konusunda bana da çoğu şeyi öğretir diye tahmin ediyordum. Ama herseye asiri karıştı çağ dışı kalmış saçma sapan şeyler uygulamaya çalıştı ki ilkinde bana sormadan kendi kendine yapmış geceleri alıyordu sen yat ben uyutup yanına getireyim diye odada onla bekliyordum uyumasını sen yat şimdi uyur getirirm diye beni odaya gönderiyordu, gelmeyince ben bakmaya gidiyordum yanında uyutmaya calisiyo ,bende haliyle sinir oluyordum. Emziriyorum mama verdirmeye çalıştı, sütümü sagip biberonla verdirmeye çalıştı sürekli beni sinir etti, "emmese hic getirmem size " diyip duruyodu. Sürekli kayinbabamla sütun var mı doyurucu mu bilmem ne diye diye beni sinir ettiler ve ben b gun eşim isteyken ağladım o zaman biraz çekindiler sanirim bidaha mamaya yeltenmedi. Bu arada ilk torun değil 5. Torunu. Ama komşuları diyormuş ona oğlunun çocuğuna bakmak çok ayrı şimdi oğlunu tekrar doğurmuş gibi hissedersin dediler bana diyip durdu. Hiç bir şeyi de bana göstermedi banyoyu kendi yaptırmaya çalıştı ben dedim ben yaptırıp alışmak istiyorum diye, tırnak kesme masaj hic biseyi bana gostermedi kendi sen uyu diyip yapıyordu hep sonra ben o uyurken kendim herseyi deneye deneye alistim. Şimdi izindeyim hala diye kendi ailemin yanına geldim, biz gurbette çalışıyoruz ailelerim8z farklı şehirlerde. Burda annem bana yardım ediyor çok ama herseyini de kendim yapmayi ogrendim tek başıma idare ediyorum en önemlisi de huzurum yerinde. Şimdi bayramda kayinvalidemlern yanına gid8cez ve hic istemiyorum yine elimden alicak sürekli diye bir de iyi niyetli gibi aldığı için bisey desem ben suçlu olcam diye içime attım hep en son eşime dedim ben özlüyorum bizim yanımızda yatsın istiyorum içim rahat etmiyor diye. Bu arada bu olduğu zaman daha 40 m cikmamisti. Eşimde b sefer diyodu o gün getiriyordu ertesi gün aynı... emziriyorum lank diye odaya daliyo. Bebek ağlıyor koşarak içeri geliyo neden agliyo diye alip diger odalara gidiyordu .en son bebeğimle konusuyodum nolur ağlama seni alır gelip yine diye psikolojimi baya bozdu ve kendisini şuan hiccc sevmiyorum görmek konuşmak istemiyorum dua ediyorum bayramda oraya gitmeyelim diye ama b yandan da torunları diye içime sinmiyor bu konuyu kendine nasıl anlatabilirim kırmadan, 6 tane görümce de olunca hepsine anlatmam gerekcek sadece biz8m aramızda kalmicak stres oldum , inanın çalıştığım şehre eşimin yanına bile dönmek istemiyorum eşimi çok seviyorum ama onuda arada bırakmak istemiyorum napcami bilemedim

"Anne : verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Bende bebek bakımı ve yetiştirmesiyle ilgili doktorların önerilerini de okuyor ve değerlendiriyorum. Evlenecek ve çocuk sahibi olacak kadar büyük olduğuma göre çocuğuma da bakabilirim. Teşekkür ederim." nasıl ?

Bayrama gittiğinizde emziriyorsanız tükettiğiniz gıdalara dikkat edin. Onların pişirdiği yemekleri tüketmek bebeğinize ve size dokunacaksa kendinize omlet - salata - yoğurt gibi daha basit bir yemek hazırlamaya çalışın ve bunu önceden eşinizle konuşun.

Bizim zamanımızda diye başlayan sözleri dinleyin ancak kendi doğrularınızdan geri adım atmayın. Bebeklerin bağırsak sistemleri çok hassas , öncelik bebeğinizin sağlığı olsun. Gerekirse ana kucağıyla taşıyın bebeğinizi. Bebeğinizi uyurken dahi yalnız bırakmayın ; uyku durumunu bilmiyorum ancak gerekirse siz de yanında kalın uyurken.

Sizin izin vermediğiniz hiçbir gıdanın bebeğinize verilmemesi için dikkatli olun. Bebeklerde alerji ve gıdaya reaksiyon sonucu anaflaktik şok dahi yaşanabiliyor , bazı şeylerin şakası yok.

En fazla sizin için "evhamlı veya ne oldum delisi olmuş" derler. Bu sözlerde sizin ve bebeğinizin sağlığından önemli değil.

.

Çok zor ve ani bir doğum yaptım. Doğumdan sonra tansiyonum 20ydi. Buradan hesap edin. Haliyle sezaryen.
Anneler bir kaç gün kaldı hadi gidin evinize lazım olursa çağırırım dedim.
Elbette sevecekler fikirleri olacak e kültür farklılıkları da olacak.
Ama buna bebeğe ağlama demek çözüm değil.
İleride babannenler gibi oldun gibi dışlayıcı cümlelerde söylemeyin mesela.
Bayram bir kaç gün zaten.
Görme duyma bilme.
Karnı acıkmış de al götür diğer odaya. Utanıyorum rahatsız kalıyorum emzirirken girmeseniz olmaz mı de.
Bunlar çok normal. Kayınvalidem okumuş emekli olmuş bir kadın bir anda meme istiyor bu çocuk dedi kayınbabamon yanında.
Eşim de ben de rahatsız kaldık.
Eşimin sesini odadan duydum dışarıda öyle söylemeye alışmasın diye beslemek yada süt içmek olarak söyleyeceğiz dedi. Bu direk sınırımızı çizdi bitti gitti.
Hepimizin kaldırabildiği farklı ama kavga etmeden dur demek mümkün.
O dönem çizdiğimiz sınırın ekmeğini yiyoruz, şu an ek gıda dönemindeyiz kayınvalidem bize sormadan hiç bir şey vermez.

tüm zemini konu sahibesi hazırlamış kv de de fırsatı bulmuş golü atmış.
tırnak kesmeyi, masajı bana göstermedi ne yahu.
bu saatten sonra net olmalı ki kv de geri dursun
Ha aynen göstermedi derken nasıl göstermez, ha işime geldi uyudum o da bebeğe baktı o arada tırnağını kesti masaj yaptı dese anlarım da

Ben anlamıyorum niye doğum öncesi ve doğum sonrası ille birileri gelip kalmak zorunda? Ben de sezaryen doğum yaptım ve üçüncü gün yavaş yavaş başladım bebeği yıkamaya. Sen yat uyu, sen dinlen, sen uykunu al... nedir veliaht annesi mi olunuyor bebek doğurunca. Doğuracaksan ilk günden planlayacaksın şunu yapıcam bunu yapıcam diye. Uykusuzluk çekmeden bebek mi büyütülür? Niye veriyorsunuz kayınvalideye bebeğinizi? Burada yurtdışında kadın 3. çocuğunu doğuruyor en geç 1 hafta sonra eski düzenine dönüyor. Ne anne ne kayınvalide ne kardeş kimse gelip kalmaz doğum yapmış kadının evinde. Karı koca nöbetleşe bakarlar yenidoğana.

Ayrıca oğlunun çocuğu muhabbetini benim babaannem de yapardı ve acayip uyuz olurdum bu cahililğe. Halamın çocuklarına yüz vermez başlarını okşamaz bizi başının üstünde taşırdı. Çocuk halimle ben utanırdım bu yaptığından.

Sanki hapse düşmüşsünüz de gelip seni alacaklar benden diyorsunuz el kadar bebeğe. Kimse sizin yatak odası kapınızı açıp lank diye giremez, ağlayan bebeğinizi alamaz. Sizinde mi hoşunuza gidiyor oğlunun çocuğunu doğurmuş olmak anlamadım ki? Ya hadi kendinizi saydırmıyorsunuz adam yerine koyup çekinmiyorlar doğurduğunuz çocuğa sahip çıkın vermeyin. Benim çocuğum ağlarsa ben gidip ilgilenirim bitti. Eğer eşle bu yüzden kavga edilecekse ben ederim. Tutturamaz annem baksın annem ilgilensin diye.

Kayınvalidenize gidince "doktorumuz şöyle söyledi, bunu yapın şunu, yapmayın dedi…" deyin. Ben eski tip çocuk yetiştirmek istemiyorum doktor kontrolünde büyütmek istiyorum deyin. Gerekirse diş gösterin, evlat sizin, annesiniz siz. Başka torunları da varmış onlarla ilgilensin biraz.

Bunların benzerini ben de yaşadım ..ama benim annem de yanımdaydı ve çok pasif kaldı ..dolayısıyla annemin yemeğini bile kayınvalidem yaptığı için ev içinde eşim de annesinin varlığına ihtiyaç varmış gibi hareket etti..kayınvalidem göğsümde uyuyan bebeğimi uyandırıp böyle olmaz alışmasın diyordu ..uyutup beşiği koyduğum bebeğimi uyandığımda ev içinde arıyordum..kayınvalidem kayınpederime "babasııı bebeğim acıktı " diyordu artık siz düşünün😬40 gün sonra evlerine döndüklerinde (mecburi bir nedenleri oldu öyle gittiler yoksa gitmezlerdi de ) bebeğim benim kucağımda uyumuyordu ve kayınvalidemin "pişti da pişti " şeklinde sallamalı popoya vurmalı ritmini arıyordu .Sonradan düşündüğümde bebeğe bakmak konusunda benim de pasif davrandığımı, onların bu şekilde davranmasına benim izin verdiğimi gördüm.Yani kıssadan hisse "ben izin vermesem bunları yapamazlardı". Kendi sistemimi kurduktan sonra bir araya gelmelerimizde "bebeğim için kurduğum bir sistem var " diyip uyutma ve beslenme düzenine müdahale ettirmedim..sevmelerine izin verdim ama "bu böyle olacak" şeklindeki karışmalarını duymazdan geldim..tabiki gerilimli anlar oldu,tavır yaptılar , sağda solda ağladılar ki erkek komşuları bile onlarda kaldığımda gelip karışarak "kayınvalidene bebeği neden vermiyorsun " tarzında konuştu ama ben aldırmadım ...en büyük sıkıntı sizin işe dönme döneminizde "çocuğa kim bakacak " konusunda çıkacak haberiniz olsun.

Sizde ki, bu sinmişlik ve eziklikle, gerçekten kayinvalideniz çocuğu alıp götürse, arkasından bön bön bakarsınız. Biraz tavrınızı koyun, ben böyle istiyorum , böyle olacak deyin. Bu aman kv kırmayayım, aman incinmesin tavrı bence kocanizdan korktuğunuz için. Kv ye tavır yaparsanız o çok iyi , aranızda hiç sorun olmadığını söylediğiniz kocanız kv nin tarafını tutacak , annesine laf edemeyecek, size söylenip kızacak. Siz asıl bu yüzden bu kadar kendinize güvenip tavır koyamıyorsunuz

X