Başlarda unutkanlık olacak sonra kendı hayatını kendı idame ettiremez hale gelecek
Büyük ilgi ve sorumluluk gerektirir . Eşi var mı ? Yada başka çocukları ilgilenebilicek evine yakın olan
Yavaş ilerlemesi için bulunduğu ortamı eşya yerlerini yaşam kalitesini çok degıstırmemek gerekir
Hani kendı evi en güvenli bölge mesela çocukları dönüşümlü bakmak isteyıp yanlarına ordan oraya taşımaları zarar verir eğer eşi yoksa toplanıp bi bakıcı tutulup kendı evınde düzeni bozulmadan bakım sağlanmalı
Unuttuğu konularda inatlaşmak yerine anlayışlı olup bir çocuğa nasıl defalarca anlatırsınız öyle kırmadan anlatmalı
Eşimin dedesi öyle olunca bakıcı tutuldu evınden çıkartmadılar ordan BiliorumÇok doğru. Bir tanıdığımın annesinde vardı bu durum. Demans teşhisi koyan doktor da sizin yazdıklarınızı söylemişti. Fakat çocukları kendilerince 'boşa kira vermemek' için kadını evinden çıkarttılar : "biz ilgileniriz, 1 ay birimiz bakarız, öteki ay diğerinde kalır, sonraki ay öteki çocuğunda kalır" diyerek kadının düzenini bozdular. Sonuç; 4.ay hastabakıcı aradılar, parası fazla geldi vazgeçtiler. Uygun fiyatlı bakımevi araştırmaya başladılar, bulamadılar vs. derken, kadının hastalığı ilerledi, evin ortasına tuvaletini yapacak duruma geldi. Sözün özü, düzeni bozulursa, doktorun dediklerini yapmazsanız çok hızlı ilerliyor bu hastalık ve geri dönüşü de olmuyor.. Bir noktadan sonra evlatlarını dahi tanımayacak duruma gelecek ne yazık ki..
Eşimin dedesi öyle olunca bakıcı tutuldu evınden çıkartmadılar ordan Biliorum
Rezil ediyor evlatlar çocukları
Vebalini kim çeker bilemem valla şimdiki emekli maaşları zaten yüz ağartacak cinsten değil .Kesinlikle öyle. Hele ki hastanın emekli maaşı varsa, üç kuruş kazanç elde edebilmek için herkes ortaya atlıyor..
Evet haklısınız . Ben de bu tarz şeyleri araştırdım okudum . Küçük görümcem Bursa da haftaya oraya gidecek Bursa’ya doktora sorun demıstım eşim sordu bugün evde kim kalıcak demıs yanında görümcem de çalışıyor bence gitmemeli sonuçta gündüz akşama kadar tek olucak doktor bi sıkıntı olmaz sanmıyorum orta veya ileri evre olsaydı asla izin vermezdim demıs ama şuan içim gidebilir demıs . Kayınbabam 2 buçuk sene önce pandemiden vefat etti aslında eşini ve ardından annesini kaybetti ağır bir depresyon geçirdi demans da depresyonu çok seviyor biliyoruz . Zamanla kronikleşen depresyon demansa zemin hazırladı maalesefBaşlarda unutkanlık olacak sonra kendı hayatını kendı idame ettiremez hale gelecek
Büyük ilgi ve sorumluluk gerektirir . Eşi var mı ? Yada başka çocukları ilgilenebilicek evine yakın olan
Yavaş ilerlemesi için bulunduğu ortamı eşya yerlerini yaşam kalitesini çok degıstırmemek gerekir
Hani kendı evi en güvenli bölge mesela çocukları dönüşümlü bakmak isteyıp yanlarına ordan oraya taşımaları zarar verir eğer eşi yoksa toplanıp bi bakıcı tutulup kendı evınde düzeni bozulmadan bakım sağlanmalı
Unuttuğu konularda inatlaşmak yerine anlayışlı olup bir çocuğa nasıl defalarca anlatırsınız öyle kırmadan anlatmalı
Çok teşekkür ederizÇok geçmiş olsun ya üzüldüm simdi
Çok üzücü gerçektenÇok doğru. Bir tanıdığımın annesinde vardı bu durum. Demans teşhisi koyan doktor da sizin yazdıklarınızı söylemişti. Fakat çocukları kendilerince 'boşa kira vermemek' için kadını evinden çıkarttılar : "biz ilgileniriz, 1 ay birimiz bakarız, öteki ay diğerinde kalır, sonraki ay öteki çocuğunda kalır" diyerek kadının düzenini bozdular. Sonuç; 4.ay hastabakıcı aradılar, parası fazla geldi vazgeçtiler. Uygun fiyatlı bakımevi araştırmaya başladılar, bulamadılar vs. derken, kadının hastalığı ilerledi, evin ortasına tuvaletini yapacak duruma geldi. Sözün özü, düzeni bozulursa, doktorun dediklerini yapmazsanız çok hızlı ilerliyor bu hastalık ve geri dönüşü de olmuyor.. Bir noktadan sonra evlatlarını dahi tanımayacak duruma gelecek ne yazık ki..
Bi nevi bebek gibi .. tek bırakılmaması lazım elbette . Haftaya şehir dışına küçük görümceme gidicek ben de söyledim eşimw yer değişikliği çok önerilmiyor diye doktora sor dedim sordu şuan için sorun olacağını sanmıyorum demıs ileri veya orta da olsa bırakmazdım demıs şuan başlangıç aşamasında ama çok aklıma yatmadı sonuçta kadın 5 dk önce yediği helvayı unutuyor yemek yapmak ister bısey olur bilmiyorum çok aklıma yatmadıVebalini kim çeker bilemem valla şimdiki emekli maaşları zaten yüz ağartacak cinsten değil .
Benım mantığım şu yönde 10-15 lira maaş için kendı hayatınızıda eve tıkamak yaşlıyla uğraşıp kendı hayatını kacırmak yerıne koy üstüne de sen 10 lira daha ver bakıcıya miss gibi hem kendı sosyal hayatını bitirme hem o yaşlının duzenını bozma evinden çıkarıp muhtaç hissettirme . Zannediyorlar ki birine bakmak çok kolay yaşlı işte ölür nasılsa yada atalım bi odada otursun vallahi günah billahi günah .
Evden çıktığın anda onun ilacını yemegını tuvaletını herseyını düşünmen lazım kolay mı yaşlı bakması .
Kendı ailemden biri de olsa duzenını bozmazdım asla kıyamazdım
Bişey diyecem yanlış anlamayın müge anliya başvurup sevgi izi yaptırırsanız sevinirim Allah korusun kaybolursa bulmak açısındanÇok teşekkür ederiz
İnanın ben de aynı şeyi söyledim ama mügeye katılmayı değil de sevgi izi olayını . Onun için oraya katılmak şart değil diye düşünüyorumBişey diyecem yanlış anlamayın müge anliya başvurup sevgi izi yaptırırsanız sevinirim Allah korusun kaybolursa bulmak açısından
Bilmiyorum kirdiysam özür dilerimİnanın ben de aynı şeyi söyledim ama mügeye katılmayı değil de sevgi izi olayını . Onun için oraya katılmak şart değil diye düşünüyorum
Yok olur mu kırmadınız estağfurullah öyle düşünmeyinBilmiyorum kirdiysam özür dilerim
Allah şifasını versinYok olur mu kırmadınız estağfurullah öyle düşünmeyin
Amin sağolun . Umarım ilerlemesi yavaş olur maalesef tedavisi yokBilmiyorum kirdiysam özür dilerim
Eşimin üzülmesine dayanamıyorum ki annesiyle bayagıdır hır gür düğün kavgaları falan kavgalıyız yani ona rağmen vicdanım el vermiyorAmin sağolun . Umarım ilerlemesi yavaş olur maalesef tedavisi yok
Eşimin üzülmesine dayanamıyorum ki annesiyle bayagıdır hır gür düğün kavgaları falan kavgalıyız yani ona rağmen vicdanım el vermiyor
Henüz çocugumuzu görmedi mesela istemiyor ve 11 aylık yaşına girmek üzere oğlumAllah şifasını versin
Canim yaa off keşke büyüklerimiz hiç hastalanmasaHenüz çocugumuzu görmedi mesela istemiyor ve 11 aylık yaşına girmek üzere oğlum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?