• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme 5 bin liralık klima alacakmış

Çok isterdim evlenmeden önce ya da yeni evliyken buralarda olmayı....Burası adeta bir hazine, bir tecrübe okyanusu, bir kültür :) Daha bir sayfa okudum ve şimdiden hepsi o kadar haklı ki! Sen kıstıkça başkalarının konforu ve refahı artar bu hiç şaşmaz. Çevremde de gördüm kendim de yaşadım, kimse sana nasıl da güzel tasarruf ettin diye teşekkür etmez.
Ben kötü bir dönemimizde okulda kahve bile almıyordum içime sinmiyordu, kayınpederim arıyor cart lazım tadilat bilmem ne, kv curt ister ( durumları da çok iyi) dedim heralde bende bi gerizekalılık var. Kimse konforundan asla ödün vermiyorken olan bana oldu. Saldım şimdi...
Çalışan sadece eşin sanırım, borç harç bir şekilde hallediliyor, sen kendini sakın ama sakın üzme! O sandaleti de hemen al, güle güle giy...
Maaş kartı kesinlikle verilmeyecek ve ihtiyaçlar alınırken sorulmayacak ayrıca da mutlaka bir köşede ayrı birikimi olacak kadının😍

Adamin cebinde tam bi sandalet parasi birak ki annesine sicaklar için sadece onu alabilsin :) 2 kaşığı varsa 1 ini kirican lafini duymadin mi kuzum? Sana hersey feda olsun asıl ne demek kıyamamak.

Tam limoncu28 limoncu28 luk konu valla. O altin alip atiodu kenara hep gizli gizli. Cok mantikli.
Bir de kocasına sorsaydık😅

Erkeklerin cogunun kafasi calismiyor yahu.Hic kendi kendini yeme.
Boyle erkekleri bogazina kadar borca sokup oturup keyif kahvesi iceceksin.Agzina yandimi salaklarini gidi ya.
Boyle yazdigima bakma bir evlilige mal oldu bana ,kafam baya baya degisti.Simdiki aklim olsaydi ohooo.
Bircok hanim da guzel yazmis.O kafaya daha erken gelebilseydim keske.

Merhaba arkadaşlar. Ben daha yeni bir aylık evliyim. Öncelikle eşimle ve kv ile hiçbir sorunum yok. İyi anlaşıyoruz. Ama bu mesele canımı sıktı. Yeni düğün yaptık. 50 bin lira kadar borcumuz var. Kartları zor ödüyoruz. Eşimin maaşı beş bin falan. Ya yaz geldi ayakkabılarım çok sıcak 70 liraya bi sandalet gördüm sevdim ama onu bile almadım eşimin borcu var diye. O kalkmış anneme klima alacam diyor. Kayseri'de yaşıyorlar adana değil ki klima şart olsun. Çok lüks değil mi ya bu borcun içinde? Alıyorsan bari makul bir şey al diyorum anneme feda olsun diyor. Yarın bir gün annesi ölürse onu rahat ettiremedim diye üzülür diye çok üzerine de gidemiyorum. Ne yapmalıyım?

Borç harç ödenir çalıştıkça, ayakkabınızı alın lütfen, kendinizi böyle bir cendereye sokmayın
Bu yıl ciddi sıcak var her yerde, iklim dengesi değişti tüm iller bunu yaşıyor, yaz ortası şakır şakır yağmur olan Trabzon bile yanıyor sıcaktan. Yaşlı insanlar bundan çok etkileniyor, özellikle tansiyon, kalp, astım gibi sorunları olanlar, bırakın alsın klimayı, ödenecek rakam sağlıktan önemli değil

Dün Kayseri'ye geldik inanın gece yatarken üşüdüm. Ama kv baya kilolu o yüzden çok terliyor. Klimayı alacağız taksitle. Karismayacam annesi sonuçta içi rahat etsin. Sandaleti de tam alayım dedim 100 lira olmuş. Şansıma tüküreyim. O değil de dün eşim arkadaşı kv ben oturuyoruz. Eşimin çayı bitti kalk doldur dedim. Kv hemen sen kalk doldur dedi. Hiç kılımı kipirdatmadim. Köle miyim ben ya.

Dün Kayseri'ye geldik inanın gece yatarken üşüdüm. Ama kv baya kilolu o yüzden çok terliyor. Klimayı alacağız taksitle. Sandaleti de tam alayım dedim 100 lira olmuş. Şansıma tüküreyim.
Ay deliriciiim. 5000 tl klimaya verdiniz, 100 TL sandalete mi veremiyonuz?

Tek cocuk mu esiniz? Birakin alsin siz bitanede kendi evinize alin hic acimayin kismayin kendinizi. Erkeklere isini goren degil baska turlu eden kazanir.
İki kardeşler. Kardeşi bir yaş küçük bekar annesiyle yaşıyor ve çalışıyor maaşı var.

Merhaba, ben de birkaç sey yazmak istedim. Bunu konu sahibi ozelinde degil, genel olarak da yazacagim. Oncelikle bunca borc içinde elbette bir de klima borcuna girilmesi annesi veya kendi evi fark etmez, mantıklı bir hamle değil. Bu konuda haklısınız.

Diğer konu ise, 50bin tl borcunuzun olmasi durumu. Ev kurarken ödenen odenmis ve kalan borç bu, bu sekilde okudum bir yorumunuzda. Bu durumun hemen hemen her evlilikte olmasi, aşırı kaniksanmasinin ne kadar sagliksiz bir durum olduğu konusunu ele almak istiyorum. 5bin TL maas ile 50bin tl borç kabul edilemez, edilmemeli. Ben evlenirken sadece esim çalışıyor olsa, maasi 5bin olsa orda dur derim, 1 odamiz bos kalsin, yatak odamizi sonra aliriz, yatagimiz olsun, yemek masamiz olmasin, unitemiz olmasin, halıları sonra hallederiz, perde kanatlarimiz, avizelerimiz olmasin. Yavas yavaş yapariz derim, çünkü benim evin geciminde soz sahibi olmam burda da devreye girer/girmeli. 7yillik evliyim, ikimiz de çalışıyoruz, buzdolabimiz benim öğretmenlik yaparken aldigim en basit buzdolabi, o zaman 700tlye almistim, hala onu kullaniyoruz, avizelerimizi daha yeni aldik, perdelerimizin kanatlari yok, olmak zorunda da degil, hali kullanmiyoruz, tvmiz cok eski, tv unitemiz yoktu yillardir. Düğünü esimle yaptik, esyalari esimle aldik, ev aldık, ama hep maaslarimiza göre ayarladık, belli bir mantigi var cunku aldiginla odeyebilecegin miktarın. Dugun yapmadan once de ikimizin de az da olsa aldigi ya da ufak tefek biriktirdiği para vardi, once nikah yaptik 1 yil sonra dugun ve dugunden hic borc birakmadan tamamladik. Eşyalarımizi da yavaş yavas para toparlayabildikce, bir esyanin odemesi bitince aldik.

Yani bunlari neden anlatıyorum. Burda çalışıp çalışmamak degil mesele, bütçeyi birlikte hesap etmek, planlı olmak, klasik o olmali bu olmali kafasından çıkıp borc harc icinde olmasındansa azicik aşim agrisiz başımla huzurlu bir yuva kurmak. Kalıplar bizi mahvediyor. Daha basta 5bin tl maas ile 50bin tl borç odenmesi kısmında mudahale gerekiyordu bana kalirsa. Belli ki bir yerlerde karşılıklı hesap yapamama durumu var. Dilerim en saglikli sekilde çıkarsınız işin içinden. Benim aklim almadı. Sevgiler.

Bir erkek, evlilik için asla fazla fedakarlık yapmayın. Hele de para konusunda. İstediğinizi alın, yiyin, için, gezin. Erkekler fedakarlıktan, iyilikten anlamaz. Sonra gider siz 70 liraya sandalet alamazken anasına 5 bin liraya klima almaya kalkar. Siz böyle kendinizden kısmaya devam ederseniz bu daha başlangıç haberiniz olsun. Borç harç içinde yüzerken annesine iyilik yapacağı mı tutmuş haspam

Merhaba, ben de birkaç sey yazmak istedim. Bunu konu sahibi ozelinde degil, genel olarak da yazacagim. Oncelikle bunca borc içinde elbette bir de klima borcuna girilmesi annesi veya kendi evi fark etmez, mantıklı bir hamle değil. Bu konuda haklısınız.

Diğer konu ise, 50bin tl borcunuzun olmasi durumu. Ev kurarken ödenen odenmis ve kalan borç bu, bu sekilde okudum bir yorumunuzda. Bu durumun hemen hemen her evlilikte olmasi, aşırı kaniksanmasinin ne kadar sagliksiz bir durum olduğu konusunu ele almak istiyorum. 5bin TL maas ile 50bin tl borç kabul edilemez, edilmemeli. Ben evlenirken sadece esim çalışıyor olsa, maasi 5bin olsa orda dur derim, 1 odamiz bos kalsin, yatak odamizi sonra aliriz, yatagimiz olsun, yemek masamiz olmasin, unitemiz olmasin, halıları sonra hallederiz, perde kanatlarimiz, avizelerimiz olmasin. Yavas yavaş yapariz derim, çünkü benim evin geciminde soz sahibi olmam burda da devreye girer/girmeli. 7yillik evliyim, ikimiz de çalışıyoruz, buzdolabimiz benim öğretmenlik yaparken aldigim en basit buzdolabi, o zaman 700tlye almistim, hala onu kullaniyoruz, avizelerimizi daha yeni aldik, perdelerimizin kanatlari yok, olmak zorunda da degil, hali kullanmiyoruz, tvmiz cok eski, tv unitemiz yoktu yillardir. Düğünü esimle yaptik, esyalari esimle aldik, ev aldık, ama hep maaslarimiza göre ayarladık, belli bir mantigi var cunku aldiginla odeyebilecegin miktarın. Dugun yapmadan once de ikimizin de az da olsa aldigi ya da ufak tefek biriktirdiği para vardi, once nikah yaptik 1 yil sonra dugun ve dugunden hic borc birakmadan tamamladik. Eşyalarımizi da yavaş yavas para toparlayabildikce, bir esyanin odemesi bitince aldik.

Yani bunlari neden anlatıyorum. Burda çalışıp çalışmamak degil mesele, bütçeyi birlikte hesap etmek, planlı olmak, klasik o olmali bu olmali kafasından çıkıp borc harc icinde olmasındansa azicik aşim agrisiz başımla huzurlu bir yuva kurmak. Kalıplar bizi mahvediyor. Daha basta 5bin tl maas ile 50bin tl borç odenmesi kısmında mudahale gerekiyordu bana kalirsa. Belli ki bir yerlerde karşılıklı hesap yapamama durumu var. Dilerim en saglikli sekilde çıkarsınız işin içinden. Benim aklim almadı. Sevgiler.
Evimiz kira ucuz olsun diye 1+1 seçtik. Eşya olarak bir koltuk takımı bir yatak odası ve beyaz eşyaları aldık. Beyaz eşyayı eşim seçti. Gitti yine mantıksız bir şekilde bir kere alınıyor kaliteli olsun diyerek pahalı aldı. Koltukları ben seçtim. Her yeri dolaştım en ucuzunu buldum. Beş bin liraya koltukları aldık. O kadar dandik ki kırıldı hemen. Yatak odası hakeza. Ben takım almaya gerek yok bir gardırop alalım yeter dedim. Onu da mobilyaciyla ilestisimsizlik oldu takım almış olduk yanlışlıkla. O da en ucuzu tabiki. Benim babam evliligimize karşı olduğu için bir şey almadı. Halı perde ve küçük ev aletlerini alabildim sadece. Velhasıl yapabilecegim bütün fedakarliklari yaptım. Hatta ben eşime mobilya almayalım senin bekarliktan kalan iki kanepeden birini yatak odasına koyup yatarız diğeri salonda durur misafirler oturur dedim. Kabul etmedi. Hiçbir zaman oyum buyum olsun diye sıkıştırmadim. Ama inanın piyasa öyle berbat halde ki ne olduğunu anlamadan 50 bin borcun içine giriyorsun işte.

Adamın gözü yiyorki 5800 lira klimaya veriyor.
Konu sahibi 30 lira için şansım kaçtı düşünüyor.
Ne yapacak adam 100 lira sandalet aldı diye evden mi atacak?
O hiçbir şey demez ben sıkıntıya sokmak istemiyorum sadece. Ama görüyorum ki benden başka herkes sıkıntıya sokuyor.

Back