Merhaba, ben de birkaç sey yazmak istedim. Bunu konu sahibi ozelinde degil, genel olarak da yazacagim. Oncelikle bunca borc içinde elbette bir de klima borcuna girilmesi annesi veya kendi evi fark etmez, mantıklı bir hamle değil. Bu konuda haklısınız.
Diğer konu ise, 50bin tl borcunuzun olmasi durumu. Ev kurarken ödenen odenmis ve kalan borç bu, bu sekilde okudum bir yorumunuzda. Bu durumun hemen hemen her evlilikte olmasi, aşırı kaniksanmasinin ne kadar sagliksiz bir durum olduğu konusunu ele almak istiyorum. 5bin TL maas ile 50bin tl borç kabul edilemez, edilmemeli. Ben evlenirken sadece esim çalışıyor olsa, maasi 5bin olsa orda dur derim, 1 odamiz bos kalsin, yatak odamizi sonra aliriz, yatagimiz olsun, yemek masamiz olmasin, unitemiz olmasin, halıları sonra hallederiz, perde kanatlarimiz, avizelerimiz olmasin. Yavas yavaş yapariz derim, çünkü benim evin geciminde soz sahibi olmam burda da devreye girer/girmeli. 7yillik evliyim, ikimiz de çalışıyoruz, buzdolabimiz benim öğretmenlik yaparken aldigim en basit buzdolabi, o zaman 700tlye almistim, hala onu kullaniyoruz, avizelerimizi daha yeni aldik, perdelerimizin kanatlari yok, olmak zorunda da degil, hali kullanmiyoruz, tvmiz cok eski, tv unitemiz yoktu yillardir. Düğünü esimle yaptik, esyalari esimle aldik, ev aldık, ama hep maaslarimiza göre ayarladık, belli bir mantigi var cunku aldiginla odeyebilecegin miktarın. Dugun yapmadan once de ikimizin de az da olsa aldigi ya da ufak tefek biriktirdiği para vardi, once nikah yaptik 1 yil sonra dugun ve dugunden hic borc birakmadan tamamladik. Eşyalarımizi da yavaş yavas para toparlayabildikce, bir esyanin odemesi bitince aldik.
Yani bunlari neden anlatıyorum. Burda çalışıp çalışmamak degil mesele, bütçeyi birlikte hesap etmek, planlı olmak, klasik o olmali bu olmali kafasından çıkıp borc harc icinde olmasındansa azicik aşim agrisiz başımla huzurlu bir yuva kurmak. Kalıplar bizi mahvediyor. Daha basta 5bin tl maas ile 50bin tl borç odenmesi kısmında mudahale gerekiyordu bana kalirsa. Belli ki bir yerlerde karşılıklı hesap yapamama durumu var. Dilerim en saglikli sekilde çıkarsınız işin içinden. Benim aklim almadı. Sevgiler.