• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidem???????

karamelizeee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2016
239
89
28
30
merhabalar. olayı en basından uzatmadan anlatmak istiyorum cook kırgınım sabahtan beri aglıyorum
bu cuma günü kayınpederimin yıl mevlüdü var.
biz evde yapalım mevlüdü diye konusmustuk ama kv kayınpederin koyunde olsun diye tutundu. anlamıyorum 40 yıl gitmemiş akrabalarına adam vefat edince ordan cıkmıyor..gösteriş hep..

neyse 2 gündür harıl harıl lokmacı arıyorum ben cuma günü de hıdırallez oldugu icin 3 aylar girdigi icin hep dolu.. cumartesi yapalım o zaman dedi kv. hem bende çalışmıyorum bende gelirim dedim kv deye, lokmacıyla anlastım cumartesi günü 12de gelecek köye.
kv aradım dedim böyle böyle diye bana dedigi şey ;

AAA SENİN GELMENE GEREK YOK ORDA İNSANA GEREK YOK BEN DURURUM BAŞLARINDA!
neden böyle dedi anlamadım bile.. ben lokmacının başında durmaya gelmeyeceğim ki, mevlüde gelicem..
sinirden ölüyorum böyle insanı bisey yaptıgına pişman ediyorlar!!
çok bozuldum sesimden de anladı aa yok alınma kızım ben sen yorulma diye diyorum dedi. Sanki hergün olan birşey bu.. başka zaman oraya buraya gidelim demesini biliyor.. haksızmıyım kızlar?

Sinirden ölecek bir durum yok..
Belki de gerçekten öyledir..
Ya da sizin düşündüğünüz gibiyse de huzurunuzu bozacak kadar değil bence..
mevlüt bu ama.. hemde eşimin babasının. neden çağırılmıyorum. ben gelicem diyorum gelme diyor. köyde merkeze 15dk uzaklıkta. hatta eşime arabayı bana bırak dedim o gun icin daha rahat gidip gelirim yasin kuran falan olur arabaya koyarız dedim. şok oldum

mevlüt bu ama.. hemde eşimin babasının. neden çağırılmıyorum. ben gelicem diyorum gelme diyor. köyde merkeze 15dk uzaklıkta. hatta eşime arabayı bana bırak dedim o gun icin daha rahat gidip gelirim yasin kuran falan olur arabaya koyarız dedim. şok oldum

Vardır bir sebebi..
İyi bir sebep değil belki ama tanımış anlamış oldunuz..
Eşiniz ne dedi bu konuda..
Sabahtan beri ağlamış olmanızı gereksiz buluyorum ben..
Boşverin..

merhabalar. olayı en basından uzatmadan anlatmak istiyorum cook kırgınım sabahtan beri aglıyorum
biz evde yapalım mevlüdü diye konusmustuk ama kv kayınpederin koyunde olsun diye tutundu. anlamıyorum 40 yıl gitmemiş akrabalarına adam vefat edince ordan cıkmıyor..gösteriş hep..

neyse 2 gündür harıl harıl lokmacı arıyorum ben cuma günü de hıdırallez oldugu icin 3 aylar girdigi icin hep dolu.. cumartesi yapalım o zaman dedi kv. hem bende çalışmıyorum bende gelirim dedim kv deye, lokmacıyla anlastım cumartesi günü 12de gelecek köye.

neden böyle dedi anlamadım bile.. ben lokmacının başında durmaya gelmeyeceğim ki, mevlüde gelicem..
çok bozuldum sesimden de anladı aa yok alınma kızım ben sen yorulma diye diyorum dedi. Sanki hergün olan birşey bu.. başka zaman oraya buraya gidelim demesini biliyor.. haksızmıyım kızlar?

Birde iyi yanından baksanız
Çalıştığınız için belkide gerçekten içinde kötü niyet olmadan söylemiştir.
Hatta bakın üzüldüğünüzü düşünerekte gönlünüzü almaya çalışmış....

Vardır bir sebebi..
İyi bir sebep değil belki ama tanımış anlamış oldunuz..
Eşiniz ne dedi bu konuda..
Sabahtan beri ağlamış olmanızı gereksiz buluyorum ben..
Boşverin..
söylemedim suanda ona daha akşam zaten sorar kaçta gitcen mevlüde falan filan. o zaman söylerim

Birde iyi yanından baksanız
Çalıştığınız için belkide gerçekten içinde kötü niyet olmadan söylemiştir.
Hatta bakın üzüldüğünüzü düşünerekte gönlünüzü almaya çalışmış....
ben orda insana gerek yok demesine takıldım zaten

canım sende kuranını evinde okur kayınpederinin ruhuna hediye edersin
sinirden ölme boşver
az geniş olsun ruhun boşver

Bence mutlaka gidin, gerek yok olur mu hiç? Yarın bir gün bi sıkıntı olur mevlüde bile gelmemişti derler..

Kv'nizin niyetini tam anlayamadım ama kafanıza takmayın.. Üstünüze düşeni yapın, orada bulunun yeter.. Fazlasına gerek yok..

Siz dikkate almayın onun dediğini. Gidecekmiş gibi hazırlıklarınızı yapın. Eğer bir kez daha "gelmene gerek yok" tarzında bir şey derse "anne, benim yerim eşimin yanıdır, eşim de gelmeyecekse o zaman gelmem, yoksa geleceğim" dersiniz.

Kafaya da takmayın.

Cahil biri demek ki kaynananız.

Aslında köylük yerde dar çevrede asıl gelin katılmazsa mevlüde laf söz olur.
Gidilmediğinde sorun çıkarır kv ler normalde.
Ama bu kv deye aklım ermedi çıkar kokusu merak etme.
Kv dedir ne yapsa yeridir.
Hiç bişeyine karışma sorma bile yada gitme diyosa inadına git kimsenin direktif vermesine mahal verme

iyi niyetle nasıl söylenir ki bu. gezmeye gitmeyecegim ki.. mevlüt sonucta eşim orada olacak ben niye gitmiyorum
bencede yorulmayın diye demiş gibime geldi
herkese nasip olmaz hee böylesi :)
eşiniz gitse yeter diye düşünmüştür

bu arada hazırlığınızı yapın eşinizle gidin

Gercekten iyi niyetli olamaz mi ki?
Olamaz.
Mevlüt zaten insanların katılımıyla anşam kazanır yoksa evde okutulurdu duası.
Mevlütte gayet insana gerek var.
Mevlüt sahibi misafirleri karşılar yemek dağıtır. Bişeyler istenir getir götür yapılır.
Sonrasında boşlar toplanır ortalık toplanır

Olamaz.
Mevlüt zaten insanların katılımıyla anşam kazanır yoksa evde okutulurdu duası.
Mevlütte gayet insana gerek var.
Mevlüt sahibi misafirleri karşılar yemek dağıtır. Bişeyler istenir getir götür yapılır.
Sonrasında boşlar toplanır ortalık toplanır

Bana gore olur ben gayet mutlu olurdum bana gelme dense.
Ha gider miydim giderdim o ayri.

Back