Kayınvalidem ve eşimin menfaat ilişkisi, boşanmalımıyım?

Benim başıma gelse düşünmeden boşanırdım. Türkiye'ye de dönmezdim. O pintilikle o adam da Almanya'ya gelemez zaten. Çocuk babasız büyür ama baba desteğini dayı veya başka erkek akrabadan görür. Belki evlenirsiniz tekrardan. Eğer kalırsanız çocuğunuz babası gibi olma yolunda ilerler. Kaynana vermez size bile.

kadınlar kulübünde gördüğüm en doğru tespit sanırım

doğum yaptıktan sonra tekrar dönme motivasyonunuz neydi çok merak ettim?
sevginiz mi?
adam sürekli hayatınıza çomak sokmaya çalışmış istemiş ki burada doğum yapın bebeğin pasaportu olmasın sizin 6 aylık süreçte gidip gelebilmeniz sıkıntılı sürece düşsün vs vs.. kendi çocuğunun iyiliğini bile düşünmeyen adama dönme amacınız neydi?
ve neden doğumumuza gelmedi?

Abi ben sabah sabah ne okudum ya? Gel gel sen Türkiye 'ye, gel de az daha sömürt kendini, tam tükettirememişsin, biraz daha soysunlar, işleri kalmayınca onlar atsın başlarından seni, senin paraların ile seveceği bir kadına davullu zurnalı düğün yapsın, pinti kocan elin fettanına paraları nasıl döküyor, o gıymatlı anasını nasıl da satıyor senin ömrünü tükettirmek pahasına da olsa görmen lazım. Yaşamadan anlamaz senin gibiler, sen gel.

Ayy sistim
Ailenizde entresan bu aileye sizi neden yolluyor?
Acil bosanın.Yazık günah cocuga da.

Allahın sevgili kuluymuşsunki çocuğu Almanyada doğrurabilmişsinde o adamdan boşanma şansın oluşmuş pandemi çoğu insan için yıkımken senin için gerçekten şans olmuş belkide kapanma olmasaydı ve Türkiyeye dönebilseydin seni göndermeyeceklerdi tekrardan ve Almanyaya giderken çocugunu yanında götüremeyeceğin için tehditlerle eziyetlerle daha fazlasını yaşayacaktın bu şansı kullan ve o adamdan hemen boşan

Gurbetçi kızların çok büyük bir çoğunluğu ailelerinin baskıcı tavrı, illa Türk ile evlenmelisin baskısı yüzünden saçmasapan bie zihniyetle yetişiyor.
Biraz mantıklı davranın hadi güya aşık olan evlenenlerde erkekler çakallığından kızları uyutuyor da ; 85 milyonluk ülkede bir görücü usulü olarak bir Türk erkeği, yabancı bir ülkede büyüyen, tanışma evresinde rahat görüşemeyeceği, gurbetçi bir kızı çıkarı olmasa sizce tercih eder mi? Bırada bizim erkek kafasının iki amacı oluyor ya kızın üzerinden yurt dışına kapağı atmak ya da kızın ailesi almanyada olduğu için sizin örneğinizde olduğu gibi kızın ailesinden aylık maddi yardım görmek ve varsa kızın ailesinin Türkiyedeki mallarını kulllanmak. Eşinizin bir sonraki adımıda muhtemelen ailenize sizin üzerinizden mal mülk aldırmak olacaktı. Aklınızı başınıza alın para gizlemesini geçtim de kendi karısının kişisel ihtiyaçları için onu ailesine muhtaç eden erkek sizce sizi ne kadar seviyordur. Belki ağır olacak yazdığım ama bana göre siz eşinizin gözünde çıkar için evlendiği birinden fazlası değilsiniz, eşinizin hareketleride benim bu tavrımı destekliyor. Eşiniz sizinle evlenirken ailenizden büyük maddi destek beklentileri varmış ve bu karşılanmayınca sizden para gizleyerek evinizin geçimi için sizi ailenizden para istemeye mecbur bırakmış, muhtemelen çocuğunuzun Türkiye de doğsun inadı da ters bir durumda kendi evladını bile koz olarak kullanmak içindi. Zira millet evladı Abd avrupa vatandaşlığı alabilsin diye Türkiyeden oralara özel olarak doğuma giderken, eşinizin evladı için böyle bir şansı reddetmesinim mantıklı bir tarafı yok.

Son düzenleme:
yazmak istediklerimin cogu yazilmis. Dua edin suan Almanyadasiniz. Türkiye´ye dönseniz sizi birdaha cocukla Almanyaya gönderirlermi saniyorsunuz?

Ben bunlari yasasam bu saaten sonra o adamla o kadin cocugumu asla birdaha göremezler.

Konuu iki kere acmissiniz Oburune yazdigimi buraya ekleyim bari

gurbetci kizlarin bir cogu böyle degil. Burada okudugunuz bir iki hikaye cogunlugu yansitmiyor bilin istedim. Özelikle son iki generasyonda. Cevremde 10 aileden sadece 1 tanesi böyledir.

Adam sizin ve bebeğinizin temel ihtiyaçlarınızı bile almadan mal kaçırmış göz göre göre.
Sakın gitmeyin.
Yalvarsa da dönmeyin.
Ki adamın öyle bir talebi yok.
Siz buraya adım attıktan sonra bir daha gitmenize müsaade etmeyecekler.
Çocuğunuz da kocanız gibi bir olsun istiyorsanız yine aileniz alsın bileti gelin tabii ona bir şey diyemem.

gurbetci kizlarin bir cogu böyle degil. Burada okudugunuz bir iki hikaye cogunlugu yansitmiyor bilin istedim. Özelikle son iki generasyonda. Cevremde 10 aileden sadece 1 tanesi böyledir.
Ben Türkiyede avukatlık yapıyorum 13 yıllık meslek hayatımda o kadar bu şekilde boşanmaya şahit oldum ki? Üstelik büyük bir kısım genç kız ve aileside maddi ve manevi yöndem o kadar çok istismar edilmiş ki.Bu kızların bir kısmı işi gücü olan eğitimli insanlardı. Genel olarak sıkıntı ne biliyormısunuz, başka bir arkadaşında yazdığı gibi malesef kızların kendilerini üstün ve özel görmeleri ile alakalı. Bunu sırf vatandaşlık olarak da söylemiyorum. Mesela Türkiye' den bir erkekle tanışıyor, adam kızı kıvama getirmek için mecnun, ailesi ise kıza karşı melek tavrı takınıyor. Kızların burada akıllarını başına alıp sorgulaması gerekiyor aslında neden ben diye. Zira mantık çerçevesinden bakıldığında çıkarı olmayan bir erkek için çok da kabul edilebilir bir durum değil yurt dışında yetişmiş ve ailesi orada olan biri ile evlilik. Erkeğin ya da ailesinin bu konuda normal olarak karşı çıkışları, tereddütleri olması gerekir değil mi ama yok. Malesef kızlarda evlenmeden hem erkeğin hem de ailesimin oan yaptığı bu prenses muamelesine tav oluyorlar. Kişinim kendini bilmesi en büyük erdemdir. Eğer bulunduğunuz ülkede genel olarak öyle çok istenen ve beğenilen ve erkekler tarafınnda el üstünde tutulan bir durumunuz yoksa , Türkiyeden size karşı bu şekilde yaklaşan bir erkeğin böyle tavrına kanmayın. Bunda kızlar kadar ailelerinde hatası olıyor malesef.
Ben buraya yazdım diye bütün evlilikler öyle de demiyorum ama malesef çok büyük bir oranda bu durum gerçek ve Türkiyeden biri size bu niyetle yaklaştığında iki kere düşünüp karşı tarafın hal ve hareketlerini iyi analiz etmelerini tavsiye ediyorum.

Tuvalet kagidinizi bile kendinize aldirtan bir adamdan neden cocuk yaptiniz. Bazen okuduklarim karsisinda hayrete dusuyorum. Hic mi kendinize deger vermiyorsunuz, neden kendinize bu zulmu reva goruyorsunuz. Neden bosanamiyorsunuz. Adam dogum yaptiginiz gun kufurler yagdiriyor size ve siz kalkip yine yanina gidiyorsunuz. Neden neden neden? Ay cildiricam gercekten. Siz kendinizi korumazsaniz kimse sizi korumaz. Siz kendinize deger vermezseniz kimse size deger vermez. Bu iki kere iki dort kadar kesin bir seydir. Lutfen herkesten cok kemdinize deger verin,sevin. Once ben sonra sen deyin.

Aman Allah ım neler var . ne insanlar var. şok oldum okudukça.

yine de evim diye gelmek istemene çok şaşırdım.

dert, bela olmaktan başka bir şey yapmayı bilmiyorlar .
arkandan iş çeviriyor ana oğul .

bunu bilerek yine de ne yapmalıyım diye sorma.

sakın geri gelme. ailenle kal .

Akıllı kadınsın her şeyin farkındasın belli .

boşa gitsin .

"Cikar eurolari" es ve kayinvalidenizin ozeti bu cumle. Bence Türkiyeye dönmek için adamin 2 güzel sozunu bekliyorsunuz. Adam doneceginize emin oldugu icin kendinden asla taviz vermiyor zaten. Buradaki herkes size bosan dese de bosanmazsiniz. Orada yasarken bu adamlarla neden evlendiginizi gercekten anlamiyorum. Sorunuza gelirsek boyle bir iliskide yapacaginiz sey bosanmak

Boşanma davası için avukat bul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…