Kayinvalidem ve eltim...

DIPNOT : KUSURA BAKMAYIN COK UZUN YAZDIM . OKUMAK VE BANA FIKIR VERMEK ISTEYENLER YAZSIN.

Selamlar kizlar,
Ben 2 aylik evliyim evin normalde ilk geliniyim ama ben 1bucuk sene nisanli kaldigim icin kaynim hemen bir kiz tanidi hemen sözlendi ardindan nisanlandi ve abisinden yani bizden öncede evlendi bekliyemediler hepsi kisa sürenin icinde oldu bitti.
Ve 1 saat uzaga tasindilar biz yakiniz onlar herzaman göremiyor kaynanamgileri.
O kiz ailenin icine girdikten sonra kaynanam benden uzaklasti sanki beni umursamiyor oldu cogunlukla. sonra bizim dügünümüz oldu.
Ama bu ilk gelin olmami degistirmiyor zaten. Sorun şu ki eltim bu aileyi tanidik taniyali hep benimle bir yaris icinde gibiydi üstelik biz birbirimizi henüz hic daha tanimiyoruz yan yana bile gelmedik telefondan aile bireyleriyle konusururken hep inatlasma pesindeydi kiskanclik pesindeydi.
Altin konusunda Kaynanam ve kaynatam pek birsey yapmadi hepsini esim yapti bana ceyizimden tut herseyime kadar sagolsun esim dört dörtlük eksigim olmadan yapti herseyimi.
kaynim eltime yapamayinca bana karsi ister istemez ben kötü rollere girdim eltimin gözünde, güya ben hava atarmisim altinlarimla güya benim gözüm onun ceyizlerindeymisde bilmem neymis.
yemin ederim beni tanimadan bana kiskanclik damgasini merakli damgasini vurdu resmen. Zaten evlendikten sonra hemen hamile kaldi yani elini cabuk tutuyor sanki yaris ediyor benimle normalde degil cocugu daha yeni geldi dünyaya. Kaynanam normalde süslenmeyi sevmez ama bir süslendi bir süslendi öyle hastaneye gitti torununu görmeye. Tabiki gidicek torunu ama beni üzen sey ben davet ettigim zaman gelmez ama eltimin tarafi cagirdiginda hep ne olursa olsun gider. Kaynanam onu hep el üstünde tutuyor benim papucum dama atildi.
Eltimin ailesi melek oldu birden benim ailemle fazla görüsmez oldu. Üstüne üstlük biz almanyada yasiyoruz esime benim ailem cok destek cikar yapamadigi seyler oldugu zaman sagolsun benim ablam annem hep esimin yanindalar bende dahil. Ama gel gelelim ki ayni degeri ben esimin tarafindan göremiyorum.
Kendi Ablamin bebek mevlütüne davet ettik benim kayinvalidem olarak insan gelir arkamda durur oturur yanimda yok onada gelmedi.
Ve kayinvalidem böyle yaptigi sürece benim icim icimi yiyior. Bazen kimseye anlatamadigimdan esime anlatiyorum niye annen böyle yapiyor diye soruyorum, esimde böyle seylere karismaz hep devre disi kalir cünki ne annesine birsey diyebilir ne bana birsey diyebilir bosver diyor gecistiriyor öyle . Eskiden nisanlilik döneminde esim yine birazda olsa arka cikiyordu bana ben varim sen kafana dert etme ben konusurum ederim diyordu simdi hic karismaz oldu daha sessiz kaliyor bunun yüzünden esimle kötü oldugum zamanlar oldu.
Yanlismi yapiyorum dogrumu yapiyorum artik onu bile ayirt edemez oldum. Yani bazen kavgalarimiz olmusti nisanlilik dönemi kayinvalidemle. ben asla saygimi bozmamaya calisirim hakkimi savunurum sonuna kadar hakliysam agzimi acarim e buda hazmedilmedigi icin kavgalarimiz olmustu ama güzel günlerimize vardi kaynanamla.
eltim geldi kiskanclik damgasini ben yedim aslinda kiskanan oydu beni . Kimse görmek istemedi bi esim vardi yanimda bana arka cikan nisanlilik döneminde. Simdi oda yok zaten. Kaynanamin beni sevmedigini gözlerinden okuyabiliyorum evine gittigimde yinemi sen geldin tavri yani selam veriyor hosgeldin diyor ama icinden gelmeyerek sanki. Öteki oguluyla esi gelsin yemin ederim eli ayagi birbirine giriyor nereye otursam diye düsünür. Ben cok üzgünüm artik yiptatmaya basladi beni bu konu ne kadar irtibati kesmeye calissan olmuyor. Kaynanam bana böyle davraniyor ama benim nefretimi kazaniyor gittikce.
Esim annesiyle konusur evimizde telefonla, sesini dahi duymak istemiyorum kapilari kapatiyorum duymiyim diye o kadar sinirlerim bozuldu. Beni bile hic aramaz tek oglunu arar napiyon nasilsin sorar ogluna o kadar.
Neyapmaliyim sizce gözüne girmeyemi calisiyim yoksa bosverip herseyi zamanin akisinami birakiyim ? cok caresizim. :KK43:
sal gitsin bacım ya sen ilgi istiyorsun ona gelince ilgi sanırım sende kıskançlık ediyorsun kimse kimseyi sevmek zorunda değil saygını bozma uzak olsun ne güzel kafan rahattt

DIPNOT : KUSURA BAKMAYIN COK UZUN YAZDIM . OKUMAK VE BANA FIKIR VERMEK ISTEYENLER YAZSIN.

Selamlar kizlar,
Ben 2 aylik evliyim evin normalde ilk geliniyim ama ben 1bucuk sene nisanli kaldigim icin kaynim hemen bir kiz tanidi hemen sözlendi ardindan nisanlandi ve abisinden yani bizden öncede evlendi bekliyemediler hepsi kisa sürenin icinde oldu bitti.
Ve 1 saat uzaga tasindilar biz yakiniz onlar herzaman göremiyor kaynanamgileri.
O kiz ailenin icine girdikten sonra kaynanam benden uzaklasti sanki beni umursamiyor oldu cogunlukla. sonra bizim dügünümüz oldu.
Ama bu ilk gelin olmami degistirmiyor zaten. Sorun şu ki eltim bu aileyi tanidik taniyali hep benimle bir yaris icinde gibiydi üstelik biz birbirimizi henüz hic daha tanimiyoruz yan yana bile gelmedik telefondan aile bireyleriyle konusururken hep inatlasma pesindeydi kiskanclik pesindeydi.
Altin konusunda Kaynanam ve kaynatam pek birsey yapmadi hepsini esim yapti bana ceyizimden tut herseyime kadar sagolsun esim dört dörtlük eksigim olmadan yapti herseyimi.
kaynim eltime yapamayinca bana karsi ister istemez ben kötü rollere girdim eltimin gözünde, güya ben hava atarmisim altinlarimla güya benim gözüm onun ceyizlerindeymisde bilmem neymis.
yemin ederim beni tanimadan bana kiskanclik damgasini merakli damgasini vurdu resmen. Zaten evlendikten sonra hemen hamile kaldi yani elini cabuk tutuyor sanki yaris ediyor benimle normalde degil cocugu daha yeni geldi dünyaya. Kaynanam normalde süslenmeyi sevmez ama bir süslendi bir süslendi öyle hastaneye gitti torununu görmeye. Tabiki gidicek torunu ama beni üzen sey ben davet ettigim zaman gelmez ama eltimin tarafi cagirdiginda hep ne olursa olsun gider. Kaynanam onu hep el üstünde tutuyor benim papucum dama atildi.
Eltimin ailesi melek oldu birden benim ailemle fazla görüsmez oldu. Üstüne üstlük biz almanyada yasiyoruz esime benim ailem cok destek cikar yapamadigi seyler oldugu zaman sagolsun benim ablam annem hep esimin yanindalar bende dahil. Ama gel gelelim ki ayni degeri ben esimin tarafindan göremiyorum.
Kendi Ablamin bebek mevlütüne davet ettik benim kayinvalidem olarak insan gelir arkamda durur oturur yanimda yok onada gelmedi.
Ve kayinvalidem böyle yaptigi sürece benim icim icimi yiyior. Bazen kimseye anlatamadigimdan esime anlatiyorum niye annen böyle yapiyor diye soruyorum, esimde böyle seylere karismaz hep devre disi kalir cünki ne annesine birsey diyebilir ne bana birsey diyebilir bosver diyor gecistiriyor öyle . Eskiden nisanlilik döneminde esim yine birazda olsa arka cikiyordu bana ben varim sen kafana dert etme ben konusurum ederim diyordu simdi hic karismaz oldu daha sessiz kaliyor bunun yüzünden esimle kötü oldugum zamanlar oldu.
Yanlismi yapiyorum dogrumu yapiyorum artik onu bile ayirt edemez oldum. Yani bazen kavgalarimiz olmusti nisanlilik dönemi kayinvalidemle. ben asla saygimi bozmamaya calisirim hakkimi savunurum sonuna kadar hakliysam agzimi acarim e buda hazmedilmedigi icin kavgalarimiz olmustu ama güzel günlerimize vardi kaynanamla.
eltim geldi kiskanclik damgasini ben yedim aslinda kiskanan oydu beni . Kimse görmek istemedi bi esim vardi yanimda bana arka cikan nisanlilik döneminde. Simdi oda yok zaten. Kaynanamin beni sevmedigini gözlerinden okuyabiliyorum evine gittigimde yinemi sen geldin tavri yani selam veriyor hosgeldin diyor ama icinden gelmeyerek sanki. Öteki oguluyla esi gelsin yemin ederim eli ayagi birbirine giriyor nereye otursam diye düsünür. Ben cok üzgünüm artik yiptatmaya basladi beni bu konu ne kadar irtibati kesmeye calissan olmuyor. Kaynanam bana böyle davraniyor ama benim nefretimi kazaniyor gittikce.
Esim annesiyle konusur evimizde telefonla, sesini dahi duymak istemiyorum kapilari kapatiyorum duymiyim diye o kadar sinirlerim bozuldu. Beni bile hic aramaz tek oglunu arar napiyon nasilsin sorar ogluna o kadar.
Neyapmaliyim sizce gözüne girmeyemi calisiyim yoksa bosverip herseyi zamanin akisinami birakiyim ? cok caresizim. :KK43:
Boşver dicem ama insanın elinde değil kafana takıyosun.Evinize size karışmıyolarsa sizde onlar yokmuş gibi davranın.Onlar davranışlarıyla sizin moralinizi bozmaya çalışıyolar.Gelip gitmiyo mu kaynanan aman bırak gelmesin.Sen eşinle mutluysan gerisi boş.

Ilk gelin eltiniz cunku o aileyenikahli olarak ilk o girmis ama bu neden onemli onu anlamadim..ayrica siz farkinda degilsinz ama icten ice kiskanclik duyuyorsunuz eltinize ilk o evlendigi icin ve ilk torunu o yaptigi icin.bence takilmayin bunlara yipratmayin kendinizi.bende 2.gelinim ama beni daha cok sever esimin ailesi ilk gelinlikle sevginin bir alakasi yok yani..

Evin ilk gelini olunca noluyo, son gelini olunca noluyo? Kraliyet ailesi gibi ünvanmı bekliyosun? Ayrıca bence bu durumda sen kıskançlık yapıyosun. Resmen kv ve eltini kıskanıypsun. Daha ikinci aydan adamı annesiyle ilgili yemeye başlamışsın. Ayrıca herkesin özel hayatı kendini ne kadar önemsiyosun bebeği bile sana nispetmi yapacak? Bence titre ve kendine gel dünya senin etrafında dönmüyo. Onların yaptığı hiçbişeyden senin için yada senden dolayı değil.

valla canım ilk gelin falan bilmem ama benim kv bırak eltiyi
damatlarını benimle kıyaslıyor bana neler etti şimdi kızında
çok farklı bana bi kere kızım demedi damatlara oğlum yavrum
annelere çok yakın dışarda görüşmeler evlere çok sık gitmeler kızları
ve damatları ile buluşmalar bende hep karşı çıktığı şeyleri kızların da
çok normal karşılamalar gelin olmadığı halde ben bile kızıyorum ayrıma ama
diyorum ki aman kafam rahat bırak böyle kalsın naparlarsa yapsınlar eskiden çok kavga ederdi
şimdi onların kulağına falan gider diye bana da muhabbetli görüştüğümüzde yani.oyüzden ayrım
olarak verdiğin tepkide haklısın mesafe koy sende boşver takılma..konuştukça gerçekten kıskanan
sen gibi görünüyorsun onlar da öyle düşünür aksine inatlaşırlar..

Bence problemli olan sizsiniz. Ailede ilk düğün yapılan kimse ilk gelin de o olur. Bu neden önemli bilmiyorum.. Sizin aranızda söz, nişan var diye siz ilk gelin olmuyorsunuz. Sanırım ilgi dağılınca kıskandınız. Siz olsanız da yine diğerini sevebilirdi. Bu gayet normal.

Kaldı ki eşinizin kardeşi evlenmiş, çocuğu olmuş her şeyi sizle yarış için yaptığını düşünüyorsunuz. İnsan yarış için çocuk yapar mı? Biraz sağlıklı düşünün. Kadının torunu olmuş tabii ki sevinir. Bu gelini sevebilir çünkü ortada bir torun var. Tabii ki ilgilenecek. Siz kıskanan tarafsınız yine.. Kadın sizin ablanızın çocuğuna gelmek zorunda değil. İşi vardır gelmemiştir olabilir. Karşı tarafla ilişkisi daha iyidir.

Bir de eşinizi arada bırakmaya çalışıyorsunuz. Bunları neden abartıyorsunuz? Siz kendinize uğraşacak edecek bir meşgale bulun...

Eşinle mutluysan gerisinin önemi yok. Başta kucuk elti kiskancmis belki ama su anda da siz onu kiskaniyor gibisiniz

Kızacaksınız ama dayanamıycam tutamıycam kendimi
Senin O aileye gelin olmaktan başka vasfın yok mu kuzum be.....
Allah aşkına bunlar dert filan değil düşünecek başka konunuz yok mu ???
''keşke böyle dert sahibi olsak''

Eyvaahhhh, evlerden ırak :)
Kadın alışveriş yapıyormuş işte seni sevdiği için. Ama olmaz dimi, altında bir çapanoğlu olmalı. Seni ezik görüyormuş da ondan alıyormuş.hep oğlunun sevdiği şeyleri alıyormuş.
Pardon, eşin kurufasulye pilav seviyor da, sen havyar suşi falan mı bekliyordun, kıyamam :)

Allah sabır versin onlara

Amin! Bence de arkadaşın ciddi problemleri var. Eşine üzüldüm daha 2. ayda bu hale gelen kadın 2. yıl sonra adamın iliğini kemiğini kurutur kaynana, elti diye diye....

Benim kiskandigim falan yok eltim geldi bu aileye hemen kaynanama öteki gelin kislaniyor beni bilmem ne bilmem ne laflar olurmu allah askina? Kayinvalidemi dolduruyor sonrada gercekten kv kiskaniyorum diye saniyor aslinda öyle degil ama niye kiskanicam ki? Sadece kvmin gelinlerini ayirdigini görünce ister istemez moral bozuluyor

Kimden duydunuz eltinizin sizin hakkinizda konustugunu ?
Biri gelip eltin senin onun kıskandığını söyledi kvye,senin onun ceyizinde gözün varmiş vs gibi bir laf mı etti ?

Cok takmişsin bacim bi sakin ol birak akisina pozitif dusun o sana gelmiyor mu sende gitme aramiyorsa arama kendi keyfine bak sirf eltine inat ben olsam daha guzel giyinirim altinim varsa hepsini takarim sirf giciklik olsun diye birak sen dusunup delirecegine onlar delirsin ne kafana takiyon elalem aman kaynanam uzak dursun der sende tam tersi bu kadar ustune gidersen olmaz biraz rahat birak kocanla da ailesi icin kavga etme yoksa yolu yokusa surersin allah yardimcin olsun canim

Kimden duydunuz eltinizin sizin hakkinizda konustugunu ?
Biri gelip eltin senin onun kıskandığını söyledi kvye,senin onun ceyizinde gözün varmiş vs gibi bir laf mı etti ?

Ben nisanliydim oda nisanliydi esimle kaynim bir odada kaliyordu ister istemez eltimin kaynima dediklerini esim duyuyordu . Sonrada esimde ozamanlari kendine yediremiyordu neden karimim hakkinda böyle konusuluyor diye agzini acti annesine dedi iste anne öteki gelin böyle böyle diyor ya sen birsey de yada ben kardesime acik acik diycem karin öyle sacma sapan konusmasin diye . Iste kayinvalidemde pek birsey yapamadi toplayici bir kayinvalide degil . Esiminde zoruna giderdi kendi annesi benim arkamda durmayinca hep öteki gelini arkalayinca yapcak birsey yoktu hep esimle ben kötü oldum kaynimla eltim iyi oldu. O kadar ortaligi karistiran üstelik oyken. Ben tanismaya gün sayiyordum o benim hakkimda böyle sacma seyler cikariyortuyormus ortaya halbuki

Ya her şeyi geçelim bu konu çok komik değil mi :KK76:
"kavgalarimiz olmustu ama güzel günlerimize vardi kaynanamla.
eltim geldi kiskanclik damgasini ben yedim aslinda kiskanan oydu beni . Kimse görmek istemedi bi esim vardi yanimda".:halay::halay:d

Cok takmişsin bacim bi sakin ol birak akisina pozitif dusun o sana gelmiyor mu sende gitme aramiyorsa arama kendi keyfine bak sirf eltine inat ben olsam daha guzel giyinirim altinim varsa hepsini takarim sirf giciklik olsun diye birak sen dusunup delirecegine onlar delirsin ne kafana takiyon elalem aman kaynanam uzak dursun der sende tam tersi bu kadar ustune gidersen olmaz biraz rahat birak kocanla da ailesi icin kavga etme yoksa yolu yokusa surersin allah yardimcin olsun canim
Öyle yapicam zaten artik üzemezler beni inadina keyfim ve moralim iyi olucak heo

Ya her şeyi geçelim bu konu çok komik değil mi :KK76:
"kavgalarimiz olmustu ama güzel günlerimize vardi kaynanamla.
eltim geldi kiskanclik damgasini ben yedim aslinda kiskanan oydu beni . Kimse görmek istemedi bi esim vardi yanimda".:halay::halay:d
Komik olan sensin be yazma buraya senden fikir isteyen yok yürü git

Kusuruma bakmayın fakat konuyu okuyunca hakikatten kıskanıyor gibi duruyorsunuz.
Ilk gelin bendim, ben ilk gelin olacaktım, ilk o evlense de ilk gelin benim. Hakikatten bu cümleleri yetişkin bir kadına yakıştıramıyorum.

Bir de "Elini çabuk tutup hamile kaldı." diyr talihsiz bir cümleniz var ki beni benden aldı.

En merak ettiğim kayınvalideniz neden size eşit davranmak durumunda? Insanlar ve karakterleri farklıdır; ikinizin de gelin olması size eşit davranılması zorunluluğunu mu doğuruyor.

Eltim ve kayınvalidem anne kız gibidir. Kayınvalidem geldiğinde çoğunlukla onda kalır, gezmeye onunla gider. Benimle o kadar yakın değildir. Sevgi saygı çerçevesinde bir ilişki. Şimdi kayınvalidem onu seviyor diye kendimi dağlara taşlara mı vurmalıyim?

Sen kimsin ya bana böyle yaziyorsun sensim problemleri olan sadece fikir istedim kötülük gelin yazim diye demedim

Sizin istediğiniz eltiniz sizi kıskanıyor, sizden önce ilk gelin olmak için evlendi, size inat çocuk yaptı, kaynananız onu seviyor siz meleksiniz ama onlar şeytan cümleleri duymak. Destek arıyorsunuz kendinize ama haksızsınız. Kıskanç olan sizsiniz. Bunu diyeni de "kötü yorum" olarak değerlendiriyorsunuz. Sağlıklı bir birey değilsiniz ve inkar etseniz de p rob lem li si niz.

X