- 28 Aralık 2019
- 1.218
- 3.893
- 133
- 44
- Konu Sahibi Sessizlik0034
Teklif de etme,refakatci de kalma.Kayınvalidemi ilk gördüğümde daha doğrusu tanıştığımda aramızda güzel diyalog kurabileceğimi düşünüyordum. Düğün günü genel açıdan baktığımızda gelin arabasında benim arkadaşlarımın olmasını ya da ablam kuzenim olmasını istemem onların adetine göre değilmiş,onların adetleri tamamen gelini kayınvalide ve kayınpeder arabayla alır şeklindeymiş. Herkes kadar Stresli olduğum düğün günümde bu durumun yaşanması beni çok üzdü gelin arabasında ağlaya ağlaya gittim. Açıkçası korktum çünkü eski gelenekleri kendi hayatlarında da devam ettiren bir aile olduğunun bir sinyali mi diye düşündüm.Nitekim sezgilerim beni yanıltmadı düğünden sonra da çoğu kez üzüldüm. Örneğin;bir düğün var siz gidin,pazar günümüzün tek tatil günü olmasına rağmen planlar yapmalar gitmesen ayrı gitsen ayrı sıkıntı,sabahtan gece eve dönene kadar yanında durmamı istemesi gibi gibi şeyler.Bir de bunlara ilave olarak oğluna daha önceden istediği bir kızı bir akraba toplanma gününde nasıl neler yapıyor iyi mi diye sorması… Bilemedim insan ilişkileri iyi bir insan olmasam idare edemezdim 1-2 aylık gelinken yaşadım daha unuttuğum çok şey var baskılanma anlamında.
Şimdi asıl sorum şu;başka bir şehirde kayınvalidem haftaya bacağından ameliyat olacak yanında da refakat için kuzeni kimseye gerek yok burada yaşıyorum zaten rafaketinde yanındayım bu hastanede bende çok kez ameliyat oldum tanışıyorum rahat olur demiş. Açıkçası refaketini yapmakta yaşadıklarımdan sebep içimden gelmiyor ama teklif etmemde gerekiyor bende kalayım diye fakat istemiyorum da nasıl yapmalıyım sizce ??
Sana saygisi olmayan insan senden de bir sey beklemesin.saygi gormek isteyen saygi gosterir.
Ama yasli ama esimin annesi dramatizesine de gerek yok.
Sen de bir ana baba evladisin ve degerlisin.
Nasilsa ne yaparsan yap yaranamayacak ve kotu kisi olacaksin bari yapmadan ol da en azindan yorulma.