• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem kayınbabayı benim bakmamı söyledi

Kendiniz yazmışsınız şimdi onca yorum içinden bulamam ama eşim aileme çok yakın olma dedi, çok çalışıyor zaten ilgilenemez, ilgilenemedim vs vs.
Evlat çok çalışsa da anne babaya yardim etmeli, çocuk yapmakla bu konunun ne alakası var? Geceleri gelip yanınızda durmuyorlar ya.
Evet siz kayinpederinize bakamazsınız ama eşiniz babasına bakmakla yükümlü. 40 yaşında şurada 60ina ne kaldı.. kimin ne olacağı hiç belli olmaz.
Ben alt temizlicem alt alicam kayinperin. Banyosu vs. Bir yandan da hastanelerde koşturup tedavi olucam hiç kalkmadan yaticam da çocuk sahibi olucam öylemi?

Kv yaşlı ve hastaysa gerçekten desteğe ihtiyacı var demektir..

Durumları olmasa sizin bakmanız gerekirdi gibi düşündüm ya da siz destek olup bir bakıcı tutardınız..

Ama durumları varsa bir yardımcı almalarını teklif edin.. Arada sizde ilgilenirsiniz tabi..

Birşey diyemiyorum çok hassas bir konu.. Ama ben olsam öyle yapardım.. Onlar eşinizi küçükken baktı, altını temizledi, banyosunu yaptırdı.. Yaşlılık da böyle birşey işte.. Bir zamandan sonra da evlatlar aynısı anne babasına yapmalı diye düşünüyorum.. Söz konusu kayınpeder olunca evet zor ama oğulları da yok sayamaz diye düşünüyorum.. Siz bakıcı fikrini teklif edin.. Özel ihtiyaçlarını duş alması vs kayınvalide ve eşiniz ilgilenmeli.. Tabi sizde destek olmalısınız.. Ama öncelik eşinizde bence bu konuda..
Ölümcül bir hastalığı yok parası imkanı varken esimmi alsin 5 sene 10 sene altını

Ben alt temizlicem alt alicam kayinperin. Banyosu vs. Bir yandan da hastanelerde koşturup tedavi olucam hiç kalkmadan yaticam da çocuk sahibi olucam öylemi?
Okuduğunuzu anlama sıkıntınız var sanırım. Siz bakamazsınız yazmisim zaten.
Çocuğunuz olunca olaylar zaten baska yere evrilecek daha tempolu bir hayatınız olacağı için kayınvalide siz bakın diyemeyecek bakıcıyi mecbur kabullenecek.
Burada kimse altını alın bakında demedi
Sizin buraya konu açma amaciniz ne? Zaten eşiniz bakmam diyor, sizde bakmayacak eee vicdan rahatlama mi?

Bu adam evlenmiş benden evvel. Gayet normal bir insanla. ikinci eşken bunu söyleyebiliyorum. Kadın hasta kafadan. Gelininin evine gece habersiz gidip çay demletip oturup. Sen geçen gün benim komsunun gününe niye gelmedin diyip. Gelin de anne her güne gelmek zorunda değilim kendi işim var gucum var bu saatte burnumu konusucaz dedi diye.saçindan tutup yere vurmuş bir kadın . Benim esim çok vicdanlı bir insandır başka insan arayıp sormaz dı bile belki. Sürekli esimin hayatını sabote eden bir kadınmış. Belki üvey diyedir bilemiyorum
Benim kayınvalidem öz anne. Gece gelir çaya diye sabah gider. Laflarını sokar sokar gider. Kayınvalidelik nasıl bir duyguysa artık. Hepsi aynı…

Okuduğunuzu anlama sıkıntınız var sanırım. Siz bakamazsınız yazmisim zaten.
Çocuğunuz olunca olaylar zaten baska yere evrilecek zaten daha tempolu bir hayatınız olacağı için kayınvalide siz bakın demeyecek bakıcıya mecbur kabullenecek.
Burada kimse altını alın bakında demedi
Sizin buraya konu açma amaciniz ne? Zaten eşiniz bakmam diyor, sizde bakmayacak eee vicdan rahatlama mi?
Kayinvalide çocuk yapmamizida istemiyor. Eşime olmuyor iste çocuğun ne uğraşacaksın demiş. Benim onlara bir sorumluluğum zaten yokki vicdan rahatlatayim. Bakıcı bulalım kızım desin ilgilenmezsem kötü olayım. Şu bu lazim alamiyorum gidemiyorum desin koşmazsam kötü olayım da. Yada paraları olmaz yardımcı olmayiz kötü olalım da bizlik birsey yok maalesef. Paraları var evleri barklari var arayıp gözetecek oğulları gelinleri var. Nankörlüktur bu. Ne yaşlılar var bir emekli maaşıyla kiralarda sürünen. Evlatlarinin bir telefon dahi açmadığı. Hatta fazla iyi davranmişiz ki çocuk gibi istemem diye yerlerde tepinebiliyor

Benim kayınvalidem öz anne. Gece gelir çaya diye sabah gider. Laflarını sokar sokar gider. Kayınvalidelik nasıl bir duyguysa artık. Hepsi aynı…
Dediğiniz gibi olsa gene razıyım bin beter. İlk gelinine neler aldığını anlatır. Onu kötüler. Herkes kötü bir o iyi

Sırf tuvalet ihtiyacından dolayı bile sizin bakmanız uygun değil.
Ben bakıcı istemeyenleri anlayamıyorum. Yani ha siz bakmışsınız ha da bakıcı. Siz de çocuğu değilsiniz ki?

Eşimin babası uzun süredir hasta. Sürekli yatıyor. Tek başına ayağa bile kalkamiyor. Kişisel bakımını tuvalet ihtiyacınıda gideremiyor. Benim ikisiylede bugüne kadar bir yakınlığım olmadı. Zira esim mesafeli olmanın iyi olacağını söyledi. Kayınvalidem 3 yıldır yatan kayınbabaya bakıyor. Kendisinin de rahatsızlıkları var. Yardımcı almıyorlar durumları olduğu halde. Bizde kalmasını istiyormuş kayinvalidem bir süre Eşimin babasının. Biraz dinlenmeye ihtiyacı varmış ben şaşırdım kaldım ne demeliyim nasıl demeliyim fikir verirseniz sevinirim
Sen değil eşin cevap vermeli

Kv ye yardımcı bulsunlar. Doğrusu bu. Kadın da yorulmuştur ama uygun olan senin bakman değil. İmkan varsa yardımcı bulmalılar

Dediğiniz gibi olsa gene razıyım bin beter. İlk gelinine neler aldığını anlatır. Onu kötüler. Herkes kötü bir o iyi
Aynı benimki 😂😂😂 başkalarını kötüledikçe kendilerini yücelttiklerini sanıyorlar. Aslında yerin dibine giriyorlar. Ayrıca siz dinlemek istiyor musunuz acaba geçmişi? Niye anlatıp duruyor? Merak etseniz eşinize sorarsınız. Canınızı sıkmak için anlatıyordur. Kayınpederin yerinde olsam madem bakamıyorum gidicem diye tepinen bir kadın var, kapı orada der boşarım, kendime bir bakıcı tutarım. İnsanlar da bir tuhaf. Hasta halinde bırakıp gitmek isteyen biriyle aynı evin içinde yaşama devam etmek nasıl bir dünya. Allah yardımcınız olsun ne sinir bozucu şeyler

Sen değil eşin cevap vermeli

Kv ye yardımcı bulsunlar. Doğrusu bu. Kadın da yorulmuştur ama uygun olan senin bakman del. İmkan varsa yardımcı
Hepimiz yorulucaz belki gün gelecek. Bakmayacakmiyiz eşlerimize. Elbet yoruluruz bunalıriz. Deriz çocuklar ben yoruldum çok biraz dinlenmeye ihtiyacım var zorlaniyorum artık. Ne yapabiliriz ne çözüm bulabiliriz evladım denir. O zaman insan der anne sıkma canını bulalım bakıcı biraz rahat et sen de. Ama neredee kadın kendini duvara vuruyor

Aynı benimki 😂😂😂 başkalarını kötüledikçe kendilerini yücelttiklerini sanıyorlar. Aslında yerin dibine giriyorlar. Ayrıca siz dinlemek istiyor musunuz acaba geçmişi? Niye anlatıp duruyor? Merak etseniz eşinize sorarsınız. Canınızı sıkmak için anlatıyordur. Kayınpederin yerinde olsam madem bakamıyorum gidicem diye tepinen bir kadın var, kapı orada der boşarım, kendime bir bakıcı tutarım. İnsanlar da bir tuhaf. Hasta halinde bırakıp gitmek isteyen biriyle aynı evin içinde yaşama devam etmek nasıl bir dünya. Allah yardımcınız olsun ne sinir bozucu şeyler
Aynen öyle canım sen çok iyi anladın durumu.. çareler belli de insana azap olsun diye işte yapılanlar

Eşimin babası uzun süredir hasta. Sürekli yatıyor. Tek başına ayağa bile kalkamiyor. Kişisel bakımını tuvalet ihtiyacınıda gideremiyor. Benim ikisiylede bugüne kadar bir yakınlığım olmadı. Zira esim mesafeli olmanın iyi olacağını söyledi. Kayınvalidem 3 yıldır yatan kayınbabaya bakıyor. Kendisinin de rahatsızlıkları var. Yardımcı almıyorlar durumları olduğu halde. Bizde kalmasını istiyormuş kayinvalidem bir süre Eşimin babasının. Biraz dinlenmeye ihtiyacı varmış ben şaşırdım kaldım ne demeliyim nasıl demeliyim fikir verirseniz sevinirim
Afedersiniz yanlış anlamayın ama tuvalet ihtiyacını bile kendi başına gideremeywn kayınpederinize bakmak dini boyutunu bilmem ama ahlaken de size düşmez. Neticede erkek. Bu işlerle eşiniz ilgilenecekse elbette evimizde kalabilir deyin eğer istiyorsanız. İstemiyorsanız da açıkca söyleyin yatan hastaya bakmanın zorluklarını. Maddi durumunuz el veriyorsa bakıcı tutun mesela.

Tam dediğiniz aklımda. Var müsait odamızda. Bir bakıcı ayarlayıp alayım diye düşündüm. Hem kp belki alışır bakıcıya evinde de ister sonra diye düşündüm. Ama kv biraz fevri dediğinin dışında birsey yapılınca. Bağırıp yerlere atıyor kendini. Beni öldurecekmisiniz benden ne istiyorsunuz diye bağırmaya başlıyor. Gelir eve duyarsa kendini yerlere atar bisey olur diye tedirginim. Esim bakıcı buldum getiricem dediğinde bir kere kendini yerlere attı duvarlara vurdu kendini. kolunu kırmıştı
Bu ana kadar okudugu en fantastik kaynana olabilir. Kaynanatör🤣

Kayinvalide çocuk yapmamizida istemiyor. Eşime olmuyor iste çocuğun ne uğraşacaksın demiş. Benim onlara bir sorumluluğum zaten yokki vicdan rahatlatayim. Bakıcı bulalım kızım desin ilgilenmezsem kötü olayım. Şu bu lazim alamiyorum gidemiyorum desin koşmazsam kötü olayım da. Yada paraları olmaz yardımcı olmayiz kötü olalım da bizlik birsey yok maalesef. Paraları var evleri barklari var arayıp gözetecek oğulları gelinleri var. Nankörlüktur bu. Ne yaşlılar var bir emekli maaşıyla kiralarda sürünen. Evlatlarinin bir telefon dahi açmadığı. Hatta fazla iyi davranmişiz ki çocuk gibi istemem diye yerlerde tepinebiliyor
Anne üvey babası öz mü eşinizin? Olayı direkt üvey anne gaddarlığına Bağlıcam sanırım, bana ne oğlu değil mi baksın moduna girmiş kadın

Back