• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem kayınbabayı benim bakmamı söyledi

Ben burda eşinizin tepkilerine çok şaşırdım zira bu adam daha kendi ailesine bakma konusunda delirdi falan diyor annesi için, ne yalan söyleyeyim eşim böyle bişey dese kendi ailesi hakkında bu adam yarın birgün bende hasta olsam benide bırakır gider diye düşünürdüm.

Kayınvalidem top gibi duvardan duvara sekse karşımda oturur gülerdim ne yalan söyliyim
Saçma sapan konuşmasın
Muhtaçlık başka varyemezlik başka
Kendileri edip kendileri buluyorlar

Eşim çalışıyor bakma şansı yok. Bu durumda ben kalıyorum bir tek bakabilecek sanırım. Eşimde çok şaşkın. Saçmalıyor delirdi herhalde dedi. Ama bırakıp gidicem filan diyormuş
Ne merhametli ne sevgi dolu ne vefalı bir eşmiş kayınvalide. Madem ki maddi durumları iyi bakıcı tutsunlar. Kayınvalide ben huzursuzum gelin de huzursuz olsun derdinde sanırım. Durumu olmazdı, tek başına altından kalkamazdı, evladından destek beklemekte haklı derdim. Bir insana bakmak yanlızca karnını doyurmak ilacını içirmek demek değil. Bunun tuvalet ihtiyacı var, banyosu var, kişisel bakımı var. Yazık adam sizden utanır siz adamdan. Samimiyetimiz yok dediğiniz için söylüyorum. Yıllardır bir baba kız ilişkiniz olsa neyse. Ki o durumda bile utanır adam. Allah herkese hayırlı bir eş nasip etsin. Çok üzüldüm kayınpederinize

Hasta bakmak zordur tabi ki yorulmuştur bu anlaşılabilir bir durum ama kv nin derdi bu değil.

Valla kafasını da kırsa vazgeçmeyin.

Hem anladığım kadarıyla eşinizin üvey annesi bir de değil mi öz değil?

İlişkileri de çok yakın değilmiş. Hadi oğlundan beklersin de gelinen beklemek nedir. Bu durumda dış kapının mandalısınız.

Ki her şeyi geçtim para var imkan var.

Kayınvalidenize bakarım ama bi bakıcı maaşı alırım derseniz vazgeçer :KK45:

Kp evine yabancı girmesinden rahatsız olacak ama geline altına temizlettirebilecek?
Hiç kimsesi olmasa bir noktadan sonra Allah rızası için yapılır tamam ama size gelene kadar bir sürü seçenek varken bu çok saçma.

Ne münasebet kayınpederinizin altını temizleyeceksiniz. Şaşırmışlar galiba. Eşimin ailesi böyle bir talepte bulunsa babam o evi başlarına yıkar. Eşinize söyleyin bakıcı tutsunlar, tutmuyorlarsa da kendileri bilir ne yaparlarsa yapsınlar. Olacak şey var, olmayacak şey var.

Kayınpeder bakıcı istemiyor ama gelinine altını aldırmaya utanmayacak mi?
Kayinvalideniz bir konuda haklı, eşiniz anladığım kadarıyla anne babasını kendi haline bırakmış ama yazık o kadının yükünü birazda olsa hafifletmek lazım. Evladı olarak bakıcıya ikna etmesi lazımdı şimdiye kadar.
Zaten eşinizde babasını kabul etmediği için sıkıntı yok, kayinvalide adamı gelip kapının önüne koyacak halide yok.
Evlat olarak gidip biraz ailesiyle ilgilense iyi olur, kendini hep genç kalacak sanıyor eşiniz galiba.

O zaman esiniz diyecek ki "baba annem yorulmus dinlenmeye ihtiyacı var, ben de is yerindeyim.ve eşimin senin ozelini gormesini istemiyorum esim.de bakamaz ya bakıcı ya da aksama kadar beklersin ben ilgilenirim ama annem gibi bakamam" yani ben babaniz adina da üzüldüm gercekten belki de yabancıdan cekiniyordur ama ne bileyim insan kizindan da cekinir ki siz gelinsiniz bi de (lütfen yanlis anlamayin sizi dışlamak/ötelemek değil yani öz babanız gibi içli dışlı olmadığınız icin söylüyorum).
İstemiyorum diye daha çok bağıran kv.

Kayınpeder bakıcı istemiyor ama gelinine altını aldırmaya utanmayacak mi?
Kayinvalideniz bir konuda haklı, eşiniz anladığım kadarıyla anne babasını kendi haline bırakmış ama yazık o kadının yükünü birazda olsa hafifletmek lazım. Evladı olarak bakıcıya ikna etmesi lazımdı şimdiye kadar.
Zaten eşinizde babasını kabul etmediği için sıkıntı yok, kayinvalide adamı gelip kapının önüne koyacak halide yok.
Evlat olarak gidip biraz ailesiyle ilgilense iyi olur, kendini hep genç kalacak sanıyor eşiniz galiba.
Esimin ilgilenmediğini neden çıkarttınız anlamadım. Adam gençliğinden beri ne derlerse isterlerse koşmuş yapmış annedir babadır diye. Ama bir gün olsun oğlum senin hayatin ne alemde dememişler. Esim 40 yaşında çokta genç değil. Çocuk sahibi olmama dahi fırsat vermediler. Hasta değillerkenden itibaren sürekli üzerindelermiş. Eşimde bu gidişle ben yaşlandığımda yalnız kalicam diye dusunerek mesafeli olmaya karar vermiş. Ama yinede her ihtiyaçlarını alir taşır doktorlariyla ilaçlariyla ilgilenir. Canim cicim olmaktan zarar görmüş kaç yaşında adam boşuna değildir yasanmışlıklar vardır

Onun icin de psikolojik destek alin bence
Ben mi ugrasayim 65 yaşında kadının psikolojisiyle. Birde onu doktora götürmeye mi ikna etmeye calisicam. 2 senedir gelinleriyim. Benden önceki gelin 10 senelikmiş onuda illallah ettirmiş. Kim bozduysa o düzeltsin psikolojisini. 65 yaşında insan sebepsiz saçma sapan kendini yere duvara atmaktan utanmazmi ya. 65yaşında insan oturur koltukta kahve içer örgü örer ne bileyim böyle yapmaz ama

Kp e çok üzüldüm. Belli ki o da usanmış bezmiş sinmiş kadından. Malı mülkü var kullanamıyor hayat kalitesi yerlerde.
Hem yaşlı bakımı hem ev idaresi zordur ama yardimci alacaksin ne demek gelin baksin. Yok yoksul olursun tamam ama su halde ben burada iyi niyet göremiyorum.
Sinmesin esine konuşsun. Param var pulum var eziyet cektiriyorsun sen nereye istersen git ben gül gibi baktırırım kendime desin. Hem kendini hem oğlunu bu kadar ezdiren insanada pek üzülemiyorum

Aile içi ilişkilerini bilemem ben buradan ama umarım hastalıkla sinanmazsiniz gerçekten zor durumlar .
Biz sinandik ailecek hasta bakmak nedir biliyorum onun durumundan daha ağır hastayi biliyorum. Nasip neyle sinanacaksak sinanacagiz. Başımıza bir sıkıntı geldi diye çoluk cocugumuz herseyi hayatı bıraksın benle ilgilensin kendini bana adasin diyemeyiz. Her ay 50 bin lirayı alıp istifleyip bakıcı istemem diyip çocuklarımızın karısıyla kocasıyla çocuğuyla ilgilenmeyi bırakıp bizle ilgilensin diye bekleyemeyiz. Yaşınız 50 nin üzerinde herhalde

Ben mi ugrasayim 65 yaşında kadının psikolojisiyle. Birde onu doktora götürmeye mi ikna etmeye calisicam. 2 senedir gelinleriyim. Benden önceki gelin 10 senelikmiş onuda illallah ettirmiş. Kim bozduysa o düzeltsin psikolojisini. 65 yaşında insan sebepsiz saçma sapan kendini yere duvara atmaktan utanmazmi ya. 65yaşında insan oturur koltukta kahve içer örgü örer ne bileyim böyle yapmaz ama
Birkac mesajınızı daha okudum tabii ki sizin de gozlemlediginiz seyler vardir, esiniz de cok cekmis demek ki ailesinden ki mesafe koymuş. Ama ne de olsa anne baba, hasta olmasalar boşverin derdim ama size yani evlatlarına muhtac durumdalar.
Siz zorunda degilsiniz bir seyler yapmaya ama eşinizin yanında olun o üstüne düşeni yapsın. Sırf eşinizin hatrina idare edin diyorum ama gidin yatalak adama bakin diyemem o cok baska bir iş. Manen esinizin yanında olun o da ustune duseni yapacaktir.

Ben burda eşinizin tepkilerine çok şaşırdım zira bu adam daha kendi ailesine bakma konusunda delirdi falan diyor annesi için, ne yalan söyleyeyim eşim böyle bişey dese kendi ailesi hakkında bu adam yarın birgün bende hasta olsam benide bırakır gider diye düşünürdüm.
Bu adam evlenmiş benden evvel. Gayet normal bir insanla. ikinci eşken bunu söyleyebiliyorum. Kadın hasta kafadan. Gelininin evine gece habersiz gidip çay demletip oturup. Sen geçen gün benim komsunun gününe niye gelmedin diyip. Gelin de anne her güne gelmek zorunda değilim kendi işim var gucum var bu saatte burnumu konusucaz dedi diye.saçindan tutup yere vurmuş bir kadın . Benim esim çok vicdanlı bir insandır başka insan arayıp sormaz dı bile belki. Sürekli esimin hayatını sabote eden bir kadınmış. Belki üvey diyedir bilemiyorum

Birkac mesajınızı daha okudum tabii ki sizin de gozlemlediginiz seyler vardir, esiniz de cok cekmis demek ki ailesinden ki mesafe koymuş. Ama ne de olsa anne baba, hasta olmasalar boşverin derdim ama size yani evlatlarına muhtac durumdalar.
Siz zorunda degilsiniz bir seyler yapmaya ama eşinizin yanında olun o üstüne düşeni yapsın. Sırf eşinizin hatrina idare edin diyorum ama gidin yatalak adama bakin diyemem o cok baska bir iş. Manen esinizin yanında olun o da ustune duseni yapacaktir.
Ben tep bu konuda yanındayım eşimin hasta oldukları için.burda yaptığım yorumu ona yapmam iyice soğumasın diye.elimden gelen birsey olursa yaparım ama kendimi kullandırtmadan. Belli sınırlar içinde. Çünkü gereksiz kapris var

Kv yaşlı ve hastaysa gerçekten desteğe ihtiyacı var demektir..

Durumları olmasa sizin bakmanız gerekirdi gibi düşündüm ya da siz destek olup bir bakıcı tutardınız..

Ama durumları varsa bir yardımcı almalarını teklif edin.. Arada sizde ilgilenirsiniz tabi..

Birşey diyemiyorum çok hassas bir konu.. Ama ben olsam öyle yapardım.. Onlar eşinizi küçükken baktı, altını temizledi, banyosunu yaptırdı.. Yaşlılık da böyle birşey işte.. Bir zamandan sonra da evlatlar aynısı anne babasına yapmalı diye düşünüyorum.. Söz konusu kayınpeder olunca evet zor ama oğulları da yok sayamaz diye düşünüyorum.. Siz bakıcı fikrini teklif edin.. Özel ihtiyaçlarını duş alması vs kayınvalide ve eşiniz ilgilenmeli.. Tabi sizde destek olmalısınız.. Ama öncelik eşinizde bence bu konuda..

Esimin ilgilenmediğini neden çıkarttınız anlamadım. Adam gençliğinden beri ne derlerse isterlerse koşmuş yapmış annedir babadır diye. Ama bir gün olsun oğlum senin hayatin ne alemde dememişler. Esim 40 yaşında çokta genç değil. Çocuk sahibi olmama dahi fırsat vermediler. Hasta değillerkenden itibaren sürekli üzerindelermiş. Eşimde bu gidişle ben yaşlandığımda yalnız kalicam diye dusunerek mesafeli olmaya karar vermiş. Ama yinede her ihtiyaçlarını alir taşır doktorlariyla ilaçlariyla ilgilenir. Canim cicim olmaktan zarar görmüş kaç yaşında adam boşuna değildir yasanmışlıklar vardır
Kendiniz yazmışsınız şimdi onca yorum içinden bulamam ama eşim aileme çok yakın olma dedi, o da çok çalışıyor zaten ilgilenemez vs vs.
Evlat çok çalışsa da anne babaya yardim etmeli, çocuk yapmakla bu konunun ne alakası var? Geceleri gelip yanınızda durmuyorlar ya.
Evet siz kayinpederinize bakamazsınız ama eşiniz babasına bakmakla yükümlü. 40 yaşında şurada 60ina ne kaldı.. kimin ne olacağı hiç belli olmaz.

Hasta bakmak zordur tabi ki yorulmuştur bu anlaşılabilir bir durum ama kv nin derdi bu değil.

Valla kafasını da kırsa vazgeçmeyin.

Hem anladığım kadarıyla eşinizin üvey annesi bir de değil mi öz değil?

İlişkileri de çok yakın değilmiş. Hadi oğlundan beklersin de gelinen beklemek nedir. Bu durumda dış kapının mandalısınız.

Ki her şeyi geçtim para var imkan var.

Kayınvalidenize bakarım ama bi bakıcı maaşı alırım derseniz vazgeçer :KK45:
Hahahah güldürdünüz beni. gerçekten vazgeçer😄😄
Evet üvey. ayrım yapmak istemem ama öz üvey diye. Vicdanı yok eşime karşı. Bazıları eşimin ailesine ilgisiz olduğunu dusunmuş ama her gün arayan bir ihtiyacınız varmı diye soran bir insan. Çalışan bir adam daha fazlasını yapamaz zaten evde oturup nasil baksin. Bakici bulur baktırır ziyaret eder ancak

Kv yaşlı ve hastaysa gerçekten desteğe ihtiyacı var demektir..

Durumları olmasa sizin bakmanız gerekirdi gibi düşündüm ya da siz destek olup bir bakıcı tutardınız..

Ama durumları varsa bir yardımcı almalarını teklif edin.. Arada sizde ilgilenirsiniz tabi..

Birşey diyemiyorum çok hassas bir konu.. Ama ben olsam öyle yapardım.. Onlar eşinizi küçükken baktı, altını temizledi, banyosunu yaptırdı.. Yaşlılık da böyle birşey işte.. Bir zamandan sonra da evlatlar aynısı anne babasına yapmalı diye düşünüyorum.. Söz konusu kayınpeder olunca evet zor ama oğulları da yok sayamaz diye düşünüyorum.. Siz bakıcı fikrini teklif edin.. Özel ihtiyaçlarını duş alması vs kayınvalide ve eşiniz ilgilenmeli.. Tabi sizde destek olmalısınız.. Ama öncelik eşinizde bence bu konuda..
Pek bakmamişlar ufakken dedesinde kalmış hep

Back