- 20 Ocak 2024
- 33
- 24
- Konu Sahibi bikahvebikitap
Kızlar kaç yıllık evliliğimde kayınvalidem iyi mi kötü mü çözemedim ben söz nişan döneminden beri evliliğim boyunca etliye sütlüye karışan biri olmadım hiç yani o çirkin diyaloglara girip kayınvalidemle ilişkiyi laçkalaştırmak istemedim. Onun ara ara böyle girişimleri oldu mesela bana gelip eşimi kötülemek yada anneme babama gidip eşimi kötülemek gibi birisi lohusalık dönemine denk gelmişti cevabını vermiştim sert ve net bir dille ama onun haricinde pek fırsat vermedim aranıza girmesine eşimde annesine uyup gelip benimle sorun yaşayacak biri değil o yüzden giremiyor da daha doğrusu. Şöyle biri ki insanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan yani baskı dediğim benim dediğim olsun son sözü ben soyliyeyim alışverişi bile benim dediğim yerden yapsınlar gibi kontrol altına almaya çalışıyor bir kaç aya kadar iyi niyetli olduğunu düşünürdüm yani iyiyi ucuza alalım 2 çocuk büyütmüş illaki daha iyi bildiği şeyler vardır çocuk konusunda falan saygı duyar dinlerdim. Şuan hamileyim ve hamilelikten hormonlardan mı neden son zamanlarda artık ona saygısızlık değilde genel olarak kendi bildiğimi yapmaya başladım çocuklar konusunda cevap vermeye başladım mesela ben öyle uygun gördüm gibisinden. Şuan hissettiğim kadarıyla bana sinir oluyor bu ara sürekli eltimi anlatma eğiliminde. O böyle yapar şöyle yapar güzel olur falan çocuklarına şöyle iyi anne böyle iyi anne eltimide çok severim hiç kızın bir sucu yok kayınvalidem bana yapıyor onu anladım mesela onlara gideriz eltimle sohbet eder bişey anlatırsa ona bakarak anlatır fikir alacaksa ondan alır ben dahil kimsenin anneliğini beğenmez eltimi süper anne ilan etti yani artık benide rahatsız etmeye başladı bu durum geçen çocuğumuzun ismine karar verdik yok ben şu ismi istiyorum dedi kesin bir dille. Bende o isim kesinlikle olmaz unut dedim isme özel kıyafet sipariş verdim kızıma çünkü söylediği isimde güzel değil ayrıca koymak zorunda mıyım sonra bozuldu bana surat yaptı. Akşam yine onlardaydık eşim eltimin yaptığı nohuta iyi niyetle çok güzel olmuş abla eline sağlık dedi kayınvalidem bana bir bakış attı hiç anlam veremedim niye neden bana bu tavrı diye eşime de söyledim sen annemi boşver ona öyle ara ara gelirler dedi ama bana bu şekilde yaklaşmaya ne hakkı var anlamadım dün köfte yiyoruz eltime sıcak al şöyle ye kendi tabağındakileri falan verdi bende hamileyim orda yani usulen bana da al dedi ama işte anlatabilmişimdir inşallah. Ben ona nasıl davranayım bilemedim artık ama hareketleri bana inat yani bunu anladım siz yerimde olsanız nasıl davranırdınız?