• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDEM HAKKINDA, ben mi abartıyorum?

esrasill

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
272
42
13
30
Kızlar merhaba,
Bir kaç konuda dışarıdan bir göze ihtiyacım var.

Direkt konuya dalıyorum zaten uzun malum kayınvalideler..

Eşimle ben ikimizde çalışan kariyerinde görece iyi yerlere gelmiş, ekonomik olarak bir beklentide olmayan insanlarız. Düğünümüz dahil her detayı tek kuruş ailelerimize yük olmadan yaptık. Evlenmeden önce pcos sebebi ile zor gebe kalacağımı biliyordum. 29 yaşında evlendim. Bu sebeple çocuk içinde beklemek istemedim. Tedaviye başladık ve tüplerimin kapalı olduğunu tüp bebek ile çocuğumuzun olacağını öğrendik. Bu dönemde bir kadın olarak kayınvalidemden psikolojik destek beklerdim sadece, ama asla olmadı. Eşim tayin gördüğü içinde dağın başında bir lojmana taşınmak zorunda kaldık. Benim işim de 1 saat mesafeye tayin olabildi ancak. Zaten yeterince zor bir dönemden geçerken birde bu tayin işi iyice psikolojimi bozdu. Eşim en yakın arkadaşımdır her zaman. Ama o dönem çok gerildik. Ve buna aileside şahit oldu. Arkamı döndüğüm anda da eşime oğlum sen mutsuzsun boşan ! Dedi. Kayınbabamla aram hep iyi olmuştur. Ona bile neler söylemiş gıyabımda. Sonrasında bu gerginlikte kardeşiyle konuşmasına şahit oldum. Onu konuşturacaksın ve ses kaydı alacaksın dedi ? Zaten olmayan güvenimi yerle bir etti. Yani bu ilk olamaz. Demekki bu bi huy. Ses kaydı ne demek ?
O gün iyice uzaklaştım ondan.
Biz eşimle hemen toparlandık zaten bu dereceye gelecek bir mevzu da değildi. Bir süre sonra eşim ağır bir gripten sonra, enfelsiyonun kalp kasına sıçramasıyla kalp krizi geçirdi. Yapayalnızdım. Benim ailem bile duyduğu anda ilk uçakla yanımıza geldi. Annem iki göz iki çeşme yoğun bakım önünde dua ederken. Annesi hala gelsek mi gelmesek mi benimde göz randevum var diye dolaşıyordu. Geldiğinde de istersen sen kal bir gece dedim. Ay yok yok dedi. Ve bir damla göz yaşı akıtmadı. Evet herkesin acı yaşama şekli farklı. Ama bu kadar da değil…
Bunuda atlattık çok şükür. Eşim 3 ay istirahatle memlekete gittik. Fırsat bu fırsat deyip hemen tüp bebeğe başladık. Kv duyguğu gibi bence insanlar 2 yıl beklemeli hemen çocuk yapmamalı filan demeye başladı. Nazik bir dille yaşımızın avantajı var. Her gün aleyhimize işliyor. Yirmili yaşlarda değiliz dedim. Sonrasında ikiz bile olabilir belki tek seferde kapatırız çocuk muhabbetini deyip güldüm, kime güvenip yapıyosun ikizi dedi. Anane genç babaanne genç dedim. Ay bana hiç güvenme dedi.
Yani zaten birine güvenerek yapmıyorum çocuğu, sonuçta biz bin km uzakra yaşıyoruz. Ama yinede bi sevinç bi destek bekledim..
her neyse Rabbim şükür aratmadı tek seferde tuttu, ama yüksek riskliydi sürekli kanamalarım vardı buna rağmen bir kere bile yat dinlen, aman iyimisin demedi… bir kere kalkıp tebrik etmedi..
iki aileninde ilk torunu, ve kardeşler dahil kimsede kız çocuğu yok. Hepsi kız istiyordu. Cinsiyeti öğrendiğim gibi yine bi heyecanla onu aradım yine hüsran…

Benim ailem odası dahil her şeyini aldı. Hepte sorarlar ne eksik kaldı diye. O hiç sormadı bile. Daha iğne almışlığı yok. En son izne gittiğimizde bana 2005 yılından kalma eşyaları çıkardı. Ve seç
Bunlardan da kalanını da dağıtalım dedi. Elim ayağım boşaldı. Yani üç evin bir çocuğuna bunları layık gördü. Hani iyi temiz kullanılsa vallahi bu kadar ağırıma gitmeyecek. Fakir fukaraya bile versen hakaret sayar o derece perişan hepsi.

Daha yazmadığım yüzlerce böyle sinsilikleri var. Özel hayatımız yok çat çat odamıza girer çıkar eşimin yüz kere uyarmasına rağmen.

Evet uzun oldu ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sert çıkışsam kayınbabamla aram bozulur onu doldurur diye çekiniyorum üzülüyorum. Bir şey demesem gönlüm razı değil.. yani zerre sevgim yok elimde olsa bir kaşık suda boğacağım ama eşimle babamın hatrı var..
Yerimde olsanız ne yapardınız?

Kızlar merhaba,

Eşimle ben ikimizde çalışan kariyerinde görece iyi yerlere gelmiş, ekonomik olarak bir beklentide olmayan insanlarız. Düğünümüz dahil her detayı tek kuruş ailelerimize yük olmadan yaptık. Evlenmeden önce pcos sebebi ile zor gebe kalacağımı biliyordum. 29 yaşında evlendim. Bu sebeple çocuk içinde beklemek istemedim. Tedaviye başladık ve tüplerimin kapalı olduğunu tüp bebek ile çocuğumuzun olacağını öğrendik. Bu dönemde bir kadın olarak kayınvalidemden psikolojik destek beklerdim sadece, ama asla olmadı. Eşim tayin gördüğü içinde dağın başında bir lojmana taşınmak zorunda kaldık. Benim işim de 1 saat mesafeye tayin olabildi ancak. Zaten yeterince zor bir dönemden geçerken birde bu tayin işi iyice psikolojimi bozdu. Eşim en yakın arkadaşımdır her zaman. Ama o dönem çok gerildik. Ve buna aileside şahit oldu. Arkamı döndüğüm anda da eşime oğlum sen mutsuzsun boşan ! Dedi. Kayınbabamla aram hep iyi olmuştur. Ona bile neler söylemiş gıyabımda. Sonrasında bu gerginlikte kardeşiyle konuşmasına şahit oldum. Onu konuşturacaksın ve ses kaydı alacaksın dedi ? Zaten olmayan güvenimi yerle bir etti. Yani bu ilk olamaz. Demekki bu bi huy. Ses kaydı ne demek ?
Biz eşimle hemen toparlandık zaten bu dereceye gelecek bir mevzu da değildi. Bir süre sonra eşim ağır bir gripten sonra, enfelsiyonun kalp kasına sıçramasıyla kalp krizi geçirdi. Yapayalnızdım. Benim ailem bile duyduğu anda ilk uçakla yanımıza geldi. Annem iki göz iki çeşme yoğun bakım önünde dua ederken. Annesi hala gelsek mi gelmesek mi benimde göz randevum var diye dolaşıyordu. Geldiğinde de istersen sen kal bir gece dedim. Ay yok yok dedi. Ve bir damla göz yaşı akıtmadı. Evet herkesin acı yaşama şekli farklı. Ama bu kadar da değil…
Bunuda atlattık çok şükür. Eşim 3 ay istirahatle memlekete gittik. Fırsat bu fırsat deyip hemen tüp bebeğe başladık. Kv duyguğu gibi bence insanlar 2 yıl beklemeli hemen çocuk yapmamalı filan demeye başladı. Nazik bir dille yaşımızın avantajı var. Her gün aleyhimize işliyor. Yirmili yaşlarda değiliz dedim. Sonrasında ikiz bile olabilir belki tek seferde kapatırız çocuk muhabbetini deyip güldüm, kime güvenip yapıyosun ikizi dedi. Anane genç babaanne genç dedim. Ay bana hiç güvenme dedi.
Yani zaten birine güvenerek yapmıyorum çocuğu, sonuçta biz bin km uzakra yaşıyoruz. Ama yinede bi sevinç bi destek bekledim..
her neyse Rabbim şükür aratmadı tek seferde tuttu, ama yüksek riskliydi sürekli kanamalarım vardı buna rağmen bir kere bile yat dinlen, aman iyimisin demedi… bir kere kalkıp tebrik etmedi..
iki aileninde ilk torunu, ve kardeşler dahil kimsede kız çocuğu yok. Hepsi kız istiyordu. Cinsiyeti öğrendiğim gibi yine bi heyecanla onu aradım yine hüsran…

Benim ailem odası dahil her şeyini aldı. Hepte sorarlar ne eksik kaldı diye. O hiç sormadı bile. Daha iğne almışlığı yok. En son izne gittiğimizde bana 2005 yılından kalma eşyaları çıkardı. Ve seç
Bunlardan da kalanını da dağıtalım dedi. Elim ayağım boşaldı. Yani üç evin bir çocuğuna bunları layık gördü. Hani iyi temiz kullanılsa vallahi bu kadar ağırıma gitmeyecek. Fakir fukaraya bile versen hakaret sayar o derece perişan hepsi.

Daha yazmadığım yüzlerce böyle sinsilikleri var. Özel hayatımız yok çat çat odamıza girer çıkar eşimin yüz kere uyarmasına rağmen.

Evet uzun oldu ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Sert çıkışsam kayınbabamla aram bozulur onu doldurur diye çekiniyorum üzülüyorum. Bir şey demesem gönlüm razı değil.. yani zerre sevgim yok elimde olsa bir kaşık suda boğacağım ama eşimle babamın hatrı var..

biz bin km uzakra yaşıyoruz.

Özel hayatımız yok çat çat odamıza girer çıkar eşimin yüz kere uyarmasına rağmen.
1000 km uzakta yaşıyorsanız; kayınvalideniz ne zaman odanıza girdi de "özel hayatımız yok" diyorsunuz ?

1000 km uzakta yaşıyorsanız; kayınvalideniz ne zaman odanıza girdi de "özel hayatımız yok" diyorsunuz ?
3 ay izinde evlerinde kaldık. Orada eşimin odasında kalıyorduk. Sonuçta artık evli ve eşiyle kalıyor orada. Ama hala sanki bekarmışta elini kolunu sallayarak her şeyi yapmaya hakkı var gibi davranıyor. Evden çıkıyoruz bi geliyoruz odada neyimiz var neyimiz yok düzenliyorum diye yerlerini değiştirmiş. Yani soruyorum kapalı bir bavulun neyini toparlarsınız ?

Kendi çocuğu yoğun bakimdayken gelmeyen kadınla ilgili ne çok planın ve beklentin var. Her konuda yüz göz olmaya gerek var mı ? Boşan bile demiş kadın bu kadar duygu yüklemeyin .
Aslında haklısınız, zaten söyledim kendisine zerre sevgim yok. Ama silsem atsam eşim arada derede kalacak. Kayınbabam aynı şekilde. Ama yok yani. Sizde böyle yazınca cidden ne çok beklentiye girmişim ben…

Fazla beklenti içindesin. Sizin üremenizle alakalı her konu özel bir konudur, bunu niye dillendirip duruyorsunuz bu konuşmalar niye kv ile yapılıyor? Niye haberi var her şeyden?
Kadına açık açık gençsin gel bak demişsin istemeyince bozulmuşsun ama istemek zorunda değil? Kendine güveniyorsan doğurursun.
Oğluyla olan ilişkisine senin kinlenmene gerek yok, oğlunu düşünmüyorsa oğlu buna dertlenecek.
Mesafe mesafe mesafe. Yapman gereken tek şey mesafe. Senin ailen naparsa yapsın, kimse bir şey yapmak zorunda değil. Koy mesafeni geç. Bu nasıl beklenti içinde olmaktır

Aslında haklısınız, zaten söyledim kendisine zerre sevgim yok. Ama silsem atsam eşim arada derede kalacak. Kayınbabam aynı şekilde. Ama yok yani. Sizde böyle yazınca cidden ne çok beklentiye girmişim ben…
Kendi çocuğuna acimayan gelinine acır mı ? Evladına da sevgi beslediğini sanmıyorum . Bu yüzden hep mesafeyi koruyun . Asla güvenmeyin ve kötü ya da iyi olmayın . Sizin tedavi gördüğünüzü neden biliyordu ki ? Ben de gördüm soylemedim . Yorum yapacağı şeyler vermeyin eline . Ayrıca insan önemsediği kişiyi umursamali onemsemeyin o sizi zaten önemsemiyormus . Eşin birşey derse boşan diyen beni istemeyen annene bu kadar yakın olabiliyorum dersin

Evlilik oturmadan koştur koştur hamile kalmanın sonuçları bunlar. Ne derseniz deyin. Tüm sorunlar zaten sizin çocuk sahibi olmaya çalışırken psikolojinizin bozulmasıyla, ekstra ilgi beklemeyle başlamış. 29 yaş günümüzde evlenmek için de çocuk için de geç değil normal bir yaştır. 29 yaşında evlendim o yüzden evlenir evlenmez çocuk sahibi olmalıydım gibi bir açıklama mantıklı değil o yüzden. Ben de 1-2 sene beklemenin en sağlıklı olduğunu düşünüyorum, o konuda kv'yi haksız bulamadım fikrini söylemiş. Kv'nizi bir salın ve hamileliğinize odaklanın lütfen. Bebeğe bakım desteği vermek zorunda değil kadın. Zaten kv'nizin evindesiniz bir de anladığım kadarıyla. Kendi evinde alışmıştır istediği odaya girmeye, rahatsız olduysanız siz gideceksiniz yapacak bir şey yok

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,

² Yerimde olsanız ne yapardınız?
Masallah eşiniz de sütten çıkmış ak kaşık, anasına bir dur dese sorun kalmayacak , siz de kaynanayı suçlamaktan eşinizi göremez olmuşsunuz, kayınvalide kimden cesaret alıyor önce buna odaklan , uzak dur , gitme gelme ,mesafe koy , başka da çözümü yok ,eşinle de konuşup desteğini istemelisin, eşin seni desteklemiyorsa zaten en büyük sorun kocan demektir ...

Fazla beklenti içindesin. Sizin üremenizle alakalı her konu özel bir konudur, bunu niye dillendirip duruyorsunuz bu konuşmalar niye kv ile yapılıyor? Niye haberi var her şeyden?
Kadına açık açık gençsin gel bak demişsin istemeyince bozulmuşsun ama istemek zorunda değil? Kendine güveniyorsan doğurursun.
Oğluyla olan ilişkisine senin kinlenmene gerek yok, oğlunu düşünmüyorsa oğlu buna dertlenecek.
Mesafe mesafe mesafe. Yapman gereken tek şey mesafe. Senin ailen naparsa yapsın, kimse bir şey yapmak zorunda değil. Koy mesafeni geç. Bu nasıl beklenti içinde olmaktır
Yani büyük bi tedaviye atılıyoruz, ve bu süreçte onların evlerindeyiz ? Ayrıca bunun gizlenmesi gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum. Asla destek beklediğim birisi değil, ama yinede bu kadar uzak bir şey beklememiştim. Böyle bie ailede yetişmediğim için sanırım bana tuhaf geldi. anladığım kadarıyla siz babaannesinden çocuğunuz için hiç fedakarlık beklemiyorsunuz ne mutlu❤️

Masallah eşiniz de sütten çıkmış ak kaşık, anasına bir dur dese sorun kalmayacak , siz de kaynanayı suçlamaktan eşinizi göremez olmuşsunuz, kayınvalide kimden cesaret alıyor önce buna odaklan , uzak dur , gitme gelme ,mesafe koy , başka da çözümü yok ,eşinle de konuşup desteğini istemelisin, eşin seni desteklemiyorsa zaten en büyük sorun kocan demektir ...
Yüz kere odaya girmeyeceksin diyor. Biz yokken yine odada 😂 yani illa kırıp dökmekse buradaki kastınız onu zaten yapmasını istemem. Ama laftan anlayan biri değil malesef. Zaten uzağız. Ve mesafeliyiz. Ben sadece bu son kıyafet olayından sonra dümdüzzzz çatmak istedim. Ama yine durdurdum kendimi.bence suçun tamamı bende. Bu kadar susmak tepeme çıkmasının tek sebebi 🤦‍♀️

Bu derece pis kalpli bir insanın neden inatla yanına gezmeye tatile vs gidiyorsunuz? Kadın sizi de çocuğunuzu da istemiyor bu neyin inadı ki? Gidip gelmeyin yani bu inadı çözemedim ben?
Yani memlekete gittiğimizde ailemle kalmadığımız sürede mecburen orada kalıyoruz. Hiç kalmasak eşim üzülüyor. Gitsek ben 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Oğluna bile değer vermeyen insandan seni ve torunlarını sevmesini değer vermesini niye bekliyorsun ki? Eşinde zaten anneci,annem haklı diyen biri değil.Eviniz ayrı yolunuz ayrı.Ayda yılda bir göreceksin.Az beklenti çok mutluluk.Mesafe candır.
ne kadar haklısınız. Ama gerçekten hani ben sevmemesini anlıyorum da ya bu ilk torun ilk heyecan nasıl bu kadar donuk. Ben bunu anlayamıyorum. Ama çok kin doluyum. O çocuk doğsa eline alsa vallahi hasta yatağımdan üstüne atlayacak durumdayım 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Bu kayınvalidelere niye bu kadar anlam yüklüyorsunuz hiçbir zaman anlamayacağım. Size yaklaşımına göre saygı duyulacak bir insansa saygı duyar geçersiniz. çocuğu kalp krizi geçirince kendi diş randevusunu düşünen bir kadından çok şey bekliyorsunuz.Eşinizin annesinin davranışları sizin çekirdek ailenizi bağlamaz bu sebeple huzurunuz kaçmamalı.zaten uzaktalarmış. Ayda yılda bir mecbur kalırsanız iki hoş beş yapın geçin kendinize dert aramayın hasta olursunuz.

Sizden epey uzakta olan kayınvalide için bir şey yapmanıza gerek var mı?
Kendi evladına gerekli önemi göstermemis, size mi, torununa mi gösterecek?
Her hafta görüşmek zorunda kalıyoruz gibi bir durumunuz yok.
Gelip gitmeye de meraklı bir kadın değil belli ki. Bu da avantaj sizin için. Telefonda da çok fazla iletişim kurmazsinız, memlekete gidince de çok uzun kalmazsınız. İlla adı konulmuş bir şeyler yapmanıza gerek yok sizin durumunuzda.

Evlilik oturmadan koştur koştur hamile kalmanın sonuçları bunlar. Ne derseniz deyin. Tüm sorunlar zaten sizin çocuk sahibi olmaya çalışırken psikolojinizin bozulmasıyla, ekstra ilgi beklemeyle başlamış. 29 yaş günümüzde evlenmek için de çocuk için de geç değil normal bir yaştır. 29 yaşında evlendim o yüzden evlenir evlenmez çocuk sahibi olmalıydım gibi bir açıklama mantıklı değil o yüzden. Kv'nizi bir salın ve hamileliğinize odaklanın lütfen. Bebeğe bakım desteği vermek zorunda değil kadın. Zaten kadının evindesiniz bir de anladığım kadarıyla. Kendi evinde alışmıştır istediği odaya girmeye, rahatsız olduysanız siz gideceksiniz yapacak bir şey yok
Ben evlilik ve çocuk meraklısı olsaydım çok daha erken evlenirdim. Asla doğru bulmuyorum bu yorumu. 29 yaş gayet ideal. Ve ben insülinoma hastasıyım. Pankreyasımda bir tümör var ve her gün büyüyor. Operasyon olduktan sonra da uzun süre gebelik gibi bir şansım olmayacaktı. Bu yüzden tabiki acele edeceğim ? Bunun kararını siz mi vereceksiniz? Ben eşimle 11 yıldır tanışıyorum ve 8 yıldır da sevgiliyim çocuk yapmak için kaç sene daha beklemeliydim size göre :)))

Kızlar merhaba,

Bi laf var itin hatrı degıl sahibinin hatrına onun ııcn idare edın ve beklentıye girmeyın o kadınla alakalı.

Back