Kayınvalidem evlatlarını ayırıyor.

Kızını kızına oğlunu oğluna düşüren insandan bahsediyoruz.
Kaynım evlenince karısı benden üstün olacak kısmıyla bagdastiramadim yalniz.

Yapılacak şey belli.
Bayramda seyranda gidersiniz, arada bir arayip hal hatır sorarsınız, ihtiyacı varsa halledersiniz.
Bu kadar. Fazlasına gerek yok.

Kadin kendi menfaati için çocuklarının birbirine düşmesini bile göze almış. Sizce yapılacak belli değil mi? Uzak duracaksıniz. Esiniz üzülüyorsa bunu göz önünde bulundursun: annesi çocuklarını birey olarak değilde, kendi uzantısı ve işine yarayacak kişiler olarak görüyor. Yarın esiniz ona bakacak duruma gelsin bakın nasıl hemen sizede aynı diğerlerine davrandığı gibi davranıyor. Uzak durun. Esiniz annesinin böyle olmasını ne kadar çabuk anlasa o kadar sağlıklı üstesinden gelir

bu zihniyette olan insanlarla bir aile iliskisi kursan ne kurmasan ne, anne baba desen o evladim dese ne demese ne..

ben olsam uzak dururum. resmi vazifelerimi yerine getiririm kocam da oyle.. ister onlari sevsinler ister tum mallarini biraksinlar.. ilgi sevgi dilenciligi mi yapacagim onlara? o bana kiymet vermese ben kiymetsiz miyim?

Yarın öbürgün birşey ister, bakılması gereken durum olursa çok sevdiğin gelinin yapsın de geç. Senden uzak olsun daha iyi aman taktığın şeye bak rızkını o mu veriyor severse sevsin ona göre muamele yap sen de küçük değilsin. Değer vermek zorunda değilsin

Teşekkür ederim yorumunuz için

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz. Evet eşiniz için üzücü bir durum ama dünyanın sonu değil. İlişkileriniz mesafeli olur ne güzel.

Ah o kadar haklısınız ki bende bu kafadayım çok şükür kendimi seviyorum ama işte kadın evlatlarını öyle bir yetiştirmiş ki ikisini sevmis ikisini ötelemis sevilmeyenlerde sevgi dilencisi olup çıkmış diğer görümcem de öyle ağızlarına geldiklerini söylerler o gene de sevilmeye çalışır eksik kalmış çünkü

cok uzucu.. ama yapacak bir sey yok. kendi anne babalari kendileri bilirler.. sizin anne babaniz boyle yapiyor olsa farkli tavsiye verirdik.. bence arada mesafe oldugu icin sanslisiniz. soyle bir dezavantaj var.. diyelim cok yaslandilar hastalandilar.. sirayla bakilacak veya bakiciya para toplanacak aralarinda.. esit evlatsiniz muamelesi gorursunuz o zaman senin de annen sen de al bak 2 ay 3 ay veya para cikar derler. kimse demez annem babam bunlari ayirirdi cok sevmezdi bakmasi gerekn biziz onlar diskapida kaldilar vs.

Cogu ailede oledir benim esimde kalabalik kardeş her ihtiyaclarini biz aliriz ama hep diger cocuklardan bahseder ki. Gecen hafta anne babasi ile kalan kardesine covid 19 pozitif cikti. Buyuk abla elinde iki kilo meyve ile gitmis benim esimi aradılar anneme hic bisi almamisiniz acliktan olcek bilmemne. Kaynanayi aradik oda kizim sagolsun meyvemiz bitmisti gelirken aldi dedi. Biz herhafta duzenli olarak alisverisini yapariz ama bi kere bile anmaz ki bugün onlara bayram alisverisi istediler diye gönlü olsun diye a dan z ye herseyini aldik kendi evime bile almadim. Gene diger cocuklarini tutar hele en büyüksenjz hic umursamazlar

Benim kvde de böyle.Kahretsin kii en değerli oglu eşim.Bir gün esim ve kaynım işten gelecekti.Kv hemen ay x im açtır diye mutfağa koştu yanina gittim diğer oğlunda aç gelecek hem ben esime hazırlarım diğerine sen hazırla dedim.Valla bazen diğer oğluna yemek bile ayırmaz gözümle gördüm

Bize göre aileyle anneyle ilişiği kesmek büyük günahtır. Veysel Karani nin hayatını okumanızı öneririm. Onun için arada kalmak çok zor bir durum. Dua ederseniz sevinirim
Hani dini yönden konuşuyoruz madem Peygamber efendimizin şu sözünü hatırlatmak isterim "Sizi üzen insanlardan uzak durun."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…