Kayınvalidem çocuğuma el koyacakmış

Siz hep böyle alıngan mıydınız? Bence hormonlardan hiç üzerine düşmememiz gereken bi lafa takılıyosunuz. Hadi diyelim ki sizin kaynana ciddiydi. Sizin kocanız yok mu siz ne güne duruyosunuz, alıcam diyince verecek misiniz de böyle halllere giriyosunuz

Bizim insanimiz niyeyse bu Anadolu'nun bagirindaki analara, halalara, gorumcelere "cahil" diyerek olaylari yumuşatmayi pek seviyor, hayir yahu, cahillik bu degil, bilerek bir insanin damarina basan cumleler kurmak cahillik degil dupeduz huy bu, kotu bir huy ustelik.

Cahillik matematik hesabi yapamama olabilir, kelimeleri dogru yerde kullanamama olabilir, yazarken imla hatasi yapmak olabilir, gidip atmden para cekememe olabilir, banka isi yapamama olabilir, sehre inip islerini halledememe olabilir ama yoo... bakiyorsun bircogu cin gibi ama isine gelmeyince "okutmadilar bizi" hayir teyze senin sorunun okumamak degil kalbinin katran tutmasi, dusuncesiz olman, densiz olman vs vs.

Sizin kv'de densiz, ama evliliginizi kusursuz gormeniz bana da bir miktar garip geldi. Esiniz satis yapamiyorsa is degistirsin, belliki bu iste iyi degil, bazen sifir lira kazanc diye birsey kabullenilebilir mi yapmayin.

Üç kez tüp bebek denemesi yaptık. Şu an hamileyim ve çok mutlu bir evliliğimiz var eşimle. Annesini aradı konuştuk güzeldi her şey, görüntülü de konuşmak istedi, aradık konuşuyoruz, birden bebek sütten kesilir kesilmez yanıma alıp gelcem ben dedi. İstanbulda büyümesini istemiyormuş, köyde (900 km uzakta) büyütecekmiş. Ben de yavrumu kimse benden alamaz anne dedim şakayla karışık ama içim kalbim kor ateş gibi oldu. E sen de gel o zaman dedi. (Ay sağol) Ben de devlet memuruyum, gelemem işi mi bırakayım yani dedim. Çok iyi bir maaşım var, eşimin kazancı net değil, bazı aylar sıfır lira kazanıyor, evi ben geçindiriyorum yani. E özelde çalışırsın diyor. O kadar boş konuşuyor ki yani... Bu saat oldu sinirden uyumadım. Sabah 7 de kalkıp işe gitcem. Kalbim deli gibi atıyor, ağlamak da istemiyorum. Nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Görümcemle yaşıyor zaten. O da sürekli bana or..pu şeklinde şakalar yapıyor. Ağzı bozuk. Kafayı yedirtecekler bana. Çocuğuma diyecekmiş ki görümcem, evi yak bana gel diyecekmiş. Böyle garip garip şeyler söylüyorlar. Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam filan. Ben de telefonu kapatınca dedim niye öyle söyledi annen sütten kesilince alcam filan diye dedim, diyor ki e dağlı o cahil kadın... Ne alaka ya, ne cahili gayet kültürlü kadın dedim. Köyülüğünden yapıyor bence. Ne yapıcam ya ben? Tavrım ne olmalı?
gulerek laf sokacaksiniz, oyle diyince walla kolaysa alin ben cocugumu birakmam, cok istiyorsan kendi oglunu yollayayim diyeceksin. merak etme cocuk dogunca hepsi kaciyor

Aman benmkıde dıyırdu dogur bn alcem bnle yatcek pipilim dıyodu. Hatta bnde hamılemıyım ki şiştim diyordu 😂😂1 dedı 2 dedu 3.de canın koca ıstıyorda dıyemeyıp konuyu bebege mı getırıyon kızz dedım😂😂daha da demedi.. Kafaya takınca degısmıyı rahatsızsan Saka ıle lafını soyle

Şu sen doğur ben alıp giderim köyde bakarım, bilmem nerde bakarım diyen kayinvalidelerden bakan var mı alıp giden var mı hiç 🫠 çocuk doğunca topukluyorlar 😅 benimki de öyle diyordu daha bir güne bir gün kızım altı yasina geldi de gelip kalmadı bile. Hala da diyor ben onu alıp köye gidicem bize o bakicak diye he he diyip geçiyorum. 😎 Eminim alıp bakar 😏 elbet alıp götürecek değil ama söylemesi siz şimdi hamile olduğunuz için sinirinizi bozmuştur.

Üç kez tüp bebek denemesi yaptık. Şu an hamileyim ve çok mutlu bir evliliğimiz var eşimle. Annesini aradı konuştuk güzeldi her şey, görüntülü de konuşmak istedi, aradık konuşuyoruz, birden bebek sütten kesilir kesilmez yanıma alıp gelcem ben dedi. İstanbulda büyümesini istemiyormuş, köyde (900 km uzakta) büyütecekmiş. Ben de yavrumu kimse benden alamaz anne dedim şakayla karışık ama içim kalbim kor ateş gibi oldu. E sen de gel o zaman dedi. (Ay sağol) Ben de devlet memuruyum, gelemem işi mi bırakayım yani dedim. Çok iyi bir maaşım var, eşimin kazancı net değil, bazı aylar sıfır lira kazanıyor, evi ben geçindiriyorum yani. E özelde çalışırsın diyor. O kadar boş konuşuyor ki yani... Bu saat oldu sinirden uyumadım. Sabah 7 de kalkıp işe gitcem. Kalbim deli gibi atıyor, ağlamak da istemiyorum. Nasıl başa çıkarım bilmiyorum. Görümcemle yaşıyor zaten. O da sürekli bana or..pu şeklinde şakalar yapıyor. Ağzı bozuk. Kafayı yedirtecekler bana. Çocuğuma diyecekmiş ki görümcem, evi yak bana gel diyecekmiş. Böyle garip garip şeyler söylüyorlar. Eşim de bu muhabbetin üstüne anasına diyor ki ben koynunda uyurdum, bebek de senin kokunla uyur anam filan. Ben de telefonu kapatınca dedim niye öyle söyledi annen sütten kesilince alcam filan diye dedim, diyor ki e dağlı o cahil kadın... Ne alaka ya, ne cahili gayet kültürlü kadın dedim. Köyülüğünden yapıyor bence. Ne yapıcam ya ben? Tavrım ne olmalı?
Ne yapcam ben derken :KK70: ne olmalı sızce tavrınız? verin cocugu o zaman.
saka yapyıodur buyuk ıhtımalle. sakası da kötü. öyle bısey olsa dahi al git diyecek haliniz var gibi pusmus gibi bi haliniz var

Burada hemcinslerimin yazdıklarını okudukça en azından bir moral oluyor. Hani benim kaynanam niye böyle diye üzülüyordum ama herkesinki aynı. Yani birebir aynı cümlelerle insanı sinir etmek için özel bir çaba harcıyorlar, biliyorlar sinirine dokunacağını. Sen bunun üstüne ona laf soksan daha çok hoşuna gidiyor çünkü sinir ettiğini biliyor. Açıkçası ben artık tepkisiz kalmayı tercih ediyorum. Rahatsız olduğum bir şey söylediğinde, ki mutlaka söylüyor, cevap vermiyorum direkt telefonu eşime veriyorum. Çünkü laf soksam eşimin gözünde ben suçlu olacağım saygısızlık yapıyor olacağım. Zaten bu durumlar yüzünden iyice aram açıldı. Her aradığında acaba şimdi ne diyecek de asabımı bozacak diye telefonu açasım gelmiyor.

Ne biçim bir aile onlar ya, korku filmi gibi.

Seve seve gönderirim valla ona da ayrı gıcık oldum. Bana ayrı onlara ayrı konuşuyor. Tamam ortamı yumuşatmak istiyor ama bu böyle yapılmaz. Net olur insan. Yıllarca beni ezdirdi, hakaret işittim şaka yapıyor ablam dedi. Yahu bana or..pu dedi ablası sebepsizce. Öyle arabada arka koltukta oturuyodum yani, durduk yere telefonu açtı arkadaşına "kardeşimle or..pu karısı filan gidiyoruz işte" dedi. Eşim de sustu.

Ve siz ugrasa ugrasa bu adamdan hamile kaldiniz? Ok.

Var. Her karışdan aileye gelin gitmiş gibi davranmayın.
Anadolu’nun her yerinde görev yaptık bölge usulü tayine tabi bir mesleğim var. Asla yok sizin gibi varoş ailelere gelin gidenler var sanıp kendini rahatlatıyor.
Hayır Anadolu’da böyle bir gelenek yok siz bireysel olarak küfür yiyip karı koca hazmeden insanlarsınız bunu topluma mal etmeyin

Ya şimdi öfkeyle yazdığım zaman detay veremiyorum. Aile dinamikleri de farklı olabiliyor. Eşim cahil değildir mesela. Diğer ikisi de hem cahil hem kötü kalpli bence. Yani hadsiz diyelim, cehalet de değil bu.

Eşim sınır koydu ablasına, o konuda sıkıntı yok zaten. Herkese aynı açıklamayı yapmak çok zorladı beni dün ve bugün.

Öğrenmek istediğim şey kv niz böyle sınırını bilmeyen biri olsa nasıl haddini bildirirdiniz?

Eşim evi geçindirmiyor demedim ayrıca, şu an satışları düştü. Mecbur ben garanti bir maaş için hep çalışacağım. Açıkçası çalışmayı da severim, eve kapanmak da istemem yani. Bebeğe eşimle bakacağız, saatlerimizi ona göre ayarlayacağız.

Ayrıca boşanmak neden isteyeyim? Eşimle cidden mutluyum. Annesi ona da yapıyor bir sürü saçmalık. Yaşlı hasta birini kırmasını ben istemem en başında. Kırmadan incitmeden haddini bilmeisni isterim.

Böyle iğrenç insanlarla ve iğrenç aileleriyle iletişimde kalıp nasıl mutlu olduğunu yazabiliyorsun. O zaman şikayet etme.

Adam bile tamam yani bebeğe anasının bakmasına, senin ahlakına namusuna küfür edilirken tamam yani onun için sorun yok.

Neden bu kadar sinirleniyorsun ki, amaç zaten seni kızdırmak. Tabi anne ben de sırf sana çocuk doğurmak için bu kadar tedavi gördüm, diyeceksin. Ya da çocuk bakmaya çok hevesin varsa oğluna kardeş yap, diyeceksiniz. Kim kimi alıp götürebilir allah aşkına, öyle bir şey yapmaya kalkışsa 'çocuk kaçırmak'tan hapse attırabilecek durumdasınız. Hormonlarınız yoruyor bence sizi, hiç de ciddiye alınacak cümleler değil bunlar.
Galiba öyle hormonlardan

Anadolu’nun her yerinde görev yaptık bölge usulü tayine tabi bir mesleğim var. Asla yok sizin gibi varoş ailelere gelin gidenler var sanıp kendini rahatlatıyor.
Hayır Anadolu’da böyle bir gelenek yok siz bireysel olarak küfür yiyip karı koca hazmeden insanlarsınız bunu topluma mal etmeyin
Ben anadolunun her yerinde çalıştım. Bazı insanlar varoştur. İnsanlar da ailelerini seçemez. Sırf ailesi kötü diye de eşimle olan mutluluğumu bozamayacağım hanımefendi. Siz öyle yaparsınız.

Uf boyle sacma seyleri neden kafaniza takiyorsunuz bos boa konusuyor iste he diyin gecin anne sen oyle hayal kurmaya devam et hayal kuanda sorun yok de gul gec bide aglamk falan once esinizin issizligini sacma sapan konusmalarini takin yani hele bi cocuk dogsun bisey diyen oldugunda zamani helince gerekirse tersler agizlarinin payini verirsiniz

Tabi ki biliyor. Boş boş konuşuyor işte. Ben yiz verdim zamanında. Ondan böyle.
E tamam işte verin ayarı canınızı da sıkmayın.
Bir de sinir bozmak için söylüyorlar ilk zamanlar bir tuhaf halleri oluyor. Kıskançlık gibi geçiyor sonra canımı sıkma hiç.
Mesela beni. Kayınvalidem de bana bırakırsınız gezersiniz, ben köye götürürüm ederim derdi.
Sonra çocuk altı aylıkken eşim iki gece nöbetçi gel kal dediğimde gelemem abinler aç kal dedi 😂😂
O bakarım ederimler sinir bozmak için söyleniyor. Bebek bakmak zor bak desen bakmaz zaten.
Benimki 7 yaşında şimdi bana sormadan çorba içirmez hale geldi😁

Benim eşimin annesi olacak insan da benim çocugumu benden cok seviyormus :KK70: sürekli kendiyle beni yarıştırırdı. Gün geldi eşim ,1 hafta bakman lazım anne işten izin alamıyoruz dedi . İki gün bakamadı :KK70: yani onların saçmalamalarına üzülmeyin. ben de çok üzülmüştüm ama iş başa düşünce yok oluyorlar. He deyin geçin. Hamileliğinizin keyfini çıkarın.

Ya şimdi öfkeyle yazdığım zaman detay veremiyorum. Aile dinamikleri de farklı olabiliyor. Eşim cahil değildir mesela. Diğer ikisi de hem cahil hem kötü kalpli bence. Yani hadsiz diyelim, cehalet de değil bu.

Eşim sınır koydu ablasına, o konuda sıkıntı yok zaten. Herkese aynı açıklamayı yapmak çok zorladı beni dün ve bugün.

Öğrenmek istediğim şey kv niz böyle sınırını bilmeyen biri olsa nasıl haddini bildirirdiniz?

Eşim evi geçindirmiyor demedim ayrıca, şu an satışları düştü. Mecbur ben garanti bir maaş için hep çalışacağım. Açıkçası çalışmayı da severim, eve kapanmak da istemem yani. Bebeğe eşimle bakacağız, saatlerimizi ona göre ayarlayacağız.

Ayrıca boşanmak neden isteyeyim? Eşimle cidden mutluyum. Annesi ona da yapıyor bir sürü saçmalık. Yaşlı hasta birini kırmasını ben istemem en başında. Kırmadan incitmeden haddini bilmeisni isterim.
Kendini örnek gösterip torununda koynunda uyur demek cahil lafı.Anneyi egale edip kutsallığı kendi annesine yükleme çabası.Laflari çat çat söyleyip altta kalmayın, sizi kırmaktan cekinmeyenlere acımayın yoksa çok yıpratırlar evinizden çıkmazlar, çocuğu sahiplenirler kendileri şımartır eğitim vermeye kalkar , eleştirir anneliginizi sorgular size hayatı dar ederler......

X