• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidem ayrim mi yapiyor

1-24 yaş çocuk değil.
2-Sessiz atın çiftesi ağır olur.
3-Kv ayrım yaparsa yapsın, siz hiç kafanıza takmayın mesafenizi koruyun. Zaman herşeyi gösterir.

Sizde yapamadıklarını yeni geline yapacak belli ki. Bir de istediğim gibi giderim demesi komedi :) o yeni gelin dişlerini bir göstersin de bir görelim nasıl giriyor evine istediği gibi ;) takılmayın demeyeceğim ben de olsam takılırım. Benzer işler yaşıyoruz hepimiz aşağı yukarı. Ben kayınvalidemin yaptığı hiç bir şeyi unutmadım çünkü bana yaptıkları ile başkasına yaptıkları farklı. Koz da hiç küçük değil öyle. Sizi gıcık etmek için de öyle konuşuyor olmalı.

Ne olursa olsun insan sevilmek saygı görmek istiyor, anlıyorum seni.
Benim hikayem çok başka. Benim eğitim düzeyim yüksek olduğu ve işim nedeniyle onları küçük göreceğimi düşünerek beni yok saydılar. Eltim de öğretmen aslında ama onu çok benimsediler. Düğünlerimiz arasında iki ay var. En başta evlenirken eltimin ben birşey istemiyorum ile başlayan süreçlerini bana da yansıttılar. Ben zaten istemeyecektim ama en azından ufak tefek beklentilerim vardı. Zaten arka planda olduğumdan ve eşimi sevdiğimden ses çıkarmadım hiç. Eltim istemiyorum dediği herşeyi safa yatarak fazlasıyla yaptırdı. Ev araba alındı. Daha dört yıl olmasına rağmen ev küçük geliyor diye ikincisi alınmak üzere. Bir miktar birikimli olduğunu söyleyip kendine de araba (ikinci arabaları) aldırdı üstünü tamamlattı. Kayınvalidem ile görüşmüyor çocuğunu göstermiyor çok sık. Olsa olsa yarım saat uğrar kaçar gider bir bahaneyle.
Bir gün anlarlar seni de ama olan olmuş olur. Sen kendinden taviz vermeden onlara saygısızlık etmeden mesafeli olmaya devam et. Anlıyorlar onlar da ama onlar için de iş işten geçmiş oluyor.
Yalnız helal olsun eltiniz tam yılanmış :D İşte bazı insanlar ne yapsa, ne söylese insanların basireti bağlanıyor ses çıkarmıyolar. Uzak durmak en güzeli. En doğrusunu yapmışsınız. Mutluluğunuz daim olsun.

Bu arada yazmayı unuttum beni istemeyen beğenmeyen sürekli eleştiren kötüleyen diğer gelini el üstünde tutan kv ve ailesi eşime sürekli diğer gelinden dert yanmaya başladılar. Bnm askında ne kadar düşünceli olduğumu yazmışlar. Ama yemezler. İyi olmak istemiyorum. Zamanında kaynanaya inşaallah bana yaptıklarını kızlarında görürler diyordum. Şimdi kızını sevgilisinin ailesi istemiyor yüzüne karşı çirlin vs diyorlarmış. Ama bana anlatamıyorlar suçlarını bildikleri için.

Yani zaman öyle güzel gösterir ki herşeyi hiç canını sıkma ailenle huzurlu ol evinde yeter. Olacakları izle. Hele de akraba. Öyle bir birbirlerine düşerler ki.

Benim de eltim kayinvalidemin yeğeni. O da çok iyi oluruz diye kaynimin bile haberi olmadan gidip istemiş o derece yanı. Tabi garipliklerde çok bu olaylarda da. Şimdi eltimi sevmez pek, beni sever :)) huy bir şekilde kendini gösterir. Ya sevdirir ya uzaklaştırır. Ayrıca ona bunu aldı bana almadı düşüncesi pek iyi bir düşünce değil . Yani düğüne dair olan için diyorum. Herkesin nasibidir. Ama bebeğinize neden birşey almadılar anlayamadım.

üniversite okuyor ve kuzeniyle mi evleniyor?
e çocukmuş işte. fiziki yaşı çokta mühim değil.

24 yaşinda , universite okuyup mezun olmuş kazık kadar kıza çocuk demek neyin kafası ?

Valla eltiniz sinsi çünkü herşeyini sesi çıkmadan yaptırıyor saf kayınvalidenizde kardeşimin kızı diye yüzünü yıkıyor herşeyini alıp sonrada o çocuktur diye ört bas edicek belli kendinizi ezdirmeyin,hiç bişeylerine karışmayın ne halleri varsa görsünler söylerseniz bu seferde adınız kıskanç geline çıkar ama gerektiği yerdede kibarca laf sokup benim kırıldığım noktalar var diyin yani sizin içiniz şişeceğine siz söyleyin onların içi şişsin

Kendinize dert çıkarmayın boşu boşuna ne isterlerse yapsınlar sizin düğün olmuş çocuğunuz var kendi evinizin huzuruna odaklanin bence.

İnsan takılır elbet ama bu durumu eşinize yansıtıp huzurunuzu bozmayın

Benim de eltim kayinvalidemin yeğeni. O da çok iyi oluruz diye kaynimin bile haberi olmadan gidip istemiş o derece yanı. Tabi garipliklerde çok bu olaylarda da. Şimdi eltimi sevmez pek, beni sever :)) huy bir şekilde kendini gösterir. Ya sevdirir ya uzaklaştırır. Ayrıca ona bunu aldı bana almadı düşüncesi pek iyi bir düşünce değil . Yani düğüne dair olan için diyorum. Herkesin nasibidir. Ama bebeğinize neden birşey almadılar anlayamadım.

Vallahi bende anlayamadim 2kaynim var bekar çalışıyorlar kayinbabam almanyada yaşıyor güya para yollamiyormus kayinvalideme kayinlariminda paralari yok borçları var öyle
Daha evime cok yakin esimin amcasiyla teyzesi evli cocugu dogurdum hastaneye geldiler eve defalarca geldiler daha bebegime inanin a101 de 5tl ye satilan beyaz patikten baska bir hediye getirmediler oda kizi orda çalışıyor ya benim derdim hediye degil ama diyorum dalga geciyorlar gibi bide bana teyzesi diyor kizlar reisi ozledi gormek istiyor hic ses etmedim
Bugunde kaynanam aradi dedi ben geldim teyzengildeyim napiyorsun Allahtan hemen annemlere gelmistim alışverişe cikacam dedim
Yoksa bacisini kizlarini toplayacak bana gelecekti

Tabi canım zihniyet o zaten 3aylik oglum icin belki amcasının kızı olur severler birbirlerini diyor ilerde düşünün.
Daha neler kuzenler kardeştir olmaz öyle şey dedim niye nolmus diyor
Valla bu zihniyetten mümkün mertebe uzak durun mesafe koyun araniza.
Size de bi yardımları bi faydaları olmasın zaten boşverin.
Evet bariz bir ayrim var ama akraba evliliği yapanlar genelde umduklarını bulamıyorlar.
Bence sessiz kalın bekleyin ama araniza mesafe koyun.

Şimdi 15 yaşındakiler çocukluğu kabul etmiyorlar ne çocuğu evlenmeyi düşünen benim gözümde çocuk değildir.

Evet ayrımcılık yapıyor kendi yeğeni olduğu için ve onun adına da adet koymus. Ben yeri gelince kim olursa olsun lafımı esirgemem söylerim. İçine dert ediyorsan soyle o zaman.

Tabi canım zihniyet o zaten 3aylik oglum icin belki amcasının kızı olur severler birbirlerini diyor ilerde düşünün.
Daha neler kuzenler kardeştir olmaz öyle şey dedim niye nolmus diyor

Benim eşimin teyze kizi da eşime şaka yollu kiziniza talibiz dedi oğlu var ikisi de 3 yaşında sakın saçma sapan şakalar yapmayın çocuğun beyninde yer edersiniz gidip gelip öyle şeyler söylemeyin dedim. Ben akraba evliliğine karşıyım.

24 yasında hıc cocuk olmuyor 23 yasındayım 17 aylık oglum var her seyede aklım erıyolar valla sıze tavsıyem uzak durun eltı mıletınne ne yapsanda gozune batar hak hukukda arama valla her aılede olyo bu haksızlıklar anlatsam roman olur bos ver uzak dur tavsıyem hıc deme abısıdr yanında dursun ne kadar uzak okadar ıyı benımde 3 eltım var evınde olsnlar mutlu olsunda ALLAH bırbırıze muhtac etmesınn

24 yasında hıc cocuk olmuyor 23 yasındayım 17 aylık oglum var her seyede aklım erıyolar valla sıze tavsıyem uzak durun eltı mıletınne ne yapsanda gozune batar hak hukukda arama valla her aılede olyo bu haksızlıklar anlatsam roman olur bos ver uzak dur tavsıyem hıc deme abısıdr yanında dursun ne kadar uzak okadar ıyı benımde 3 eltım var evınde olsnlar mutlu olsunda ALLAH bırbırıze muhtac etmesınn

Amin cok güzel yazmissiniz

Şimdi 15 yaşındakiler çocukluğu kabul etmiyorlar ne çocuğu evlenmeyi düşünen benim gözümde çocuk değildir.

Evet ayrımcılık yapıyor kendi yeğeni olduğu için ve onun adına da adet koymus. Ben yeri gelince kim olursa olsun lafımı esirgemem söylerim. İçine dert ediyorsan soyle o zaman.

Degil tabiki canim adini öyle koymus dedigin gibi

Back