Kayınvalidem anneliğimi sorguluyor

Evlendigimden beri evinde surekli kaliyorum haftasonlari mutlaka giderdik. Hamilelik oncesi yemeginden bulasigina her isini yapmisimdir. Hakkini zaten yemem Allah razi olsun diyorum o konuda ama arttiriyor git gide işte

ne alaka dusurdugun icin uzaklasmis! cok sacma ! erkekler bu donemde sorumluluk almak istemiyorlar, senin kadar onun da gorevi bebege bakmak ama zor geliyor tabi onlara bence o yuzden kacti. Evde duzen degisti rahati kacti buda bahanesi!
Cok zor gunler gecirdim ciddi anlamda. Berbat bi lohusalikti. Neyseki evimize gecince duzeldik

Bence anneliğinizi sorgulamıyor. Benim 4 aylık kızım var. Kv bebeğim ellerini emse aç mı der, altı ıslak mı der gece üstüne ne örtüyosun ne giydiriyosun VS çok konuşur. Ama anneliğimi sorguladığımı sanmıyorum. O öyle dedikçe bende az önce altına baktım, daha yeni doyurdum, ellerini emmesi çok normalmiş doktor öyle dedi falan diyorum öyle deyince o da bişey demiyor. Çok normal endişelenmesi ilk çocuğuz diye yardımcı olmaya çalışıyor. Bence dert etmeyin.

Facebook üzerinden anlatmaya çalışmayın, liseli arkadaşlar değilsiniz nihayetinde...

Oturup karşılıklı konuşun sakin olduğunuz bir zamanda. Kötü niyetiniz olmadığını biliyorum ama siz böyle yaptığınızda geriliyorum, kalbinizi kırmak istemiyorum deyin.

Benzer bir davranışı her tekrarladığında "bu konuda konuşmuştuk" deyin...

öncelikle sağ selim büyüt bebeğini annesi.. Ben de sen gibi yeni anneyim. Benim ki prematüre üstelik. Kro. 6 buçuk, düz 4 buçuk aylık. 1 ay kuvezde kaldı oğlum, çıkardıktan sonra perişan ve uykusuz günlerim başladı. Üstelik te annem ve eşim çok destekti. Yaşadığınız kaza üzücü, kıyamam yavruma.. Ama istemeden oldu annesi.. Kayınvalidenin sana olan davranışlarının tam da aynını eşimin halası bana sergilerdi, ilk bir kaç kez ses etmedim, baktım çok oluyor, tavır yapmaya başladım, snırım anlamış olacak ki vazgeçti sonunda.. Mutlaka iyi niyettendir ama emin ol, aksini düşünme bile.. inan ki anneliğin sorgulanmıyordur fakat uslubunu beğenmiyorsan bir şekilde belli et ki bunu devam ettirmesin. Aksi takdirde yıpranırsın.. Sağlıkla büyüsün kuzum..

Surekli tekrarliyor mu sizinde her gidisinizde

Tesekkur ederim. Sanirim bikmadan usanmasan hayir cevabi vererek bu işi halledebileceğim

arkadasim bunlari yasamayan varmi ki alasini yasayanlar var bu ne ki...cok takiyorsun bence her kvalidenin yaptigi seyler guvenmezler cunku bizleri deneyimsiz goruyorlar...ben neler cektim annem bende kaldi annemi istemedi hergun gitti geldi surat yapti hicbirseye yardim etmedi tek bildigi habersiz bize misafir getirmekti hemde lohusayken ben.bir borek bir kek yapipta getirmedi dipdibe oturdugumuz halde misafir getirmeyi biliyor ya! giydirdigime yedirdigime herseye karisiyordu besigini salliyordum sallama diyordu kucagimda birakmiyordu bile yapisip aliyordu daha neler neler senin yasadiklarin yine hafif ben sana solim.

Ben zaten kayinvalidem kotu bir insandir demiyorum.. allah kolaylik versin sizede

benim dilimde tuy bitti ama anlatamadim.kizim 2 yasina girecek nerdeyse esimin ailesi hala bisileri soyler durur.yuz bin defa dedigim seyi yine soyluyorlar ben artik pes ettim.simdiden hazirlikli ol o sozler omur boyu bitmez.he he de gec

Yapıversin kötü bişey yapmıyor ki
Sana zor günlerinde bakmış bunun değerini bilmelisin
Çevresinde kimsesi olmayanlar var

Ve de madem altı dolmuş diyo ben daha yeni değiştirdim ama sen bi bakıver anne o zaman de baksın boş olduğunu görünce daha da demez

Senin anneliğini sorgulamıyor bana kalırsa sadece kendi de bişeylere ortak olmak istiyor

fazla alıngansınız bence, bunları yapmayan kayınvalide yoktur,
bizde eşim girer hep araya, o bizim çocuğumuz anne sen karışma der,
siz de eşinize atın topu, çok rahatsızsanız kalmayın kayınvalidenizde, ama kırmayın da kadını, cidden iyi niyetli görünüyor çünkü.

Belkide haklisiniz oncelikle tesekkur ederim hepinize. Belkide ben zaten suçluluk hissettiğim için o şekilde görüyorum daha sagduyulu davranip dusuncelerimi dile getirmeliyim sadece.

Yok tatlım bence sen yanlış anlıyorsun.Kötü niyetli laflar değil bunlar.Sen de hassassın tabi lohusalık bebeğe alışma süreci bir de talihsizlik yaşamışsın.Sıkma canını boş yere.Anneliğini sorguluyor gibi bakma,tecrübelerini aktarıyor diyeyim.Kötü biri olsa kızı gibi bakarmıydı ilk günlerde.Üzülme bunlara.

Bence kayınvalideniz sizi tecrübesiz gördüğü için öyle yapıyor, kendi kızı olsa da aynısını yapar veya komşunun çocuğu olsa da yapar, bazı insanlar korumacıdır ama karşı tarafı boğduğunu farketmez. Bu çocuk aç lafını bütün kayınvalideler söylüyor galiba, yani açsa zaten ağlar durmaz bir çocuk :) Biz de mi kayınvalide olunca öyle yapacağız acaba bilmiyorum Ama size bakmış, merhametli iyi bir insan, kırmayın bence, zaten devamlı görmüyorsunuz arada da hoşgörülü davranın ama kafanıza takmayın, yeni anne olunca dışardan da tecrübesiz görünüyor insan gerçekten, ve herkes akıl vermeye başlıyor istisnasız :) Zaman geçtikçe gelen eleştirilere bazen he he demeyi öğrenecek ve hangi eleştirinin gerekli hangisinin gereksiz olduğunu anlayacaksınız.

Bir de ben oğlumu ilk kez 9 aylıkken düşürdüm, daha doğrusu tatile gittiğimiz yerde yataktan düştü, suratım düştü resmen, kahvaltıya indiğimiz zaman moralim sıfırdı. Aynı otelde kalan bir abla bana dedi ki ''Kızım düşe kalka büyür çocuk ne üzülüyorsun sen?'' Bilerek bir anne evladına zarar vermez ki, o cevap benim hep aklımda artık, her düştüğünde her hastalandığında kendinizi suçlamayın. Siz kendinizi suçladıkça çevrenizde sizi suçlamaya başlar.

Benim kv neredeyse bir yaşına kadar her telefonla aradığında emiyor mu diye sordu, aman aç kalmasın dedi. Ahaha hadi 6 aya kadar sordu bişi demedim de, sonrasında bir sinir geldi bana, sinirden o sordukça gülmeye başladım, artık telefonda o soruyu soracağı zaman o gülmeye başladı, neyse sormayım dedi kendi bir iki sefer de artık sormuyor şükür.

Valla hiç konuşmak vs uğraşmaya gerek yok, zira çözüm değil. Çözüm kafayı sıyırmamak için duymamak takmamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…