Kayınvalidem anneliğimi sorguluyor

Açıkçası bunda sabrınızı tüketecek ne var anlamadım.zaten sadece haftasonları gidiyorsunuz onda da kv yönlendiriyor. Cevap olarak aldım anne yaptım anne demek mi zor geliyor. Ayrıca anneliği sorgulamaktan ziyade yönlendirme var gibi. Takmayın kafaya he he diyip geçin ama söylediklerine de kulak verin mantıklı ise.

Sorgulama yaptigini zannetmiyorum.Ilk bir sene ilk cocugunuzsa depresyon ,alinganlik durumlari oluyyor.Insan kendini bile sorguluyor.Isin gercegi cok temel konular haric tek bir Dogru yok.o yuzden strese girmenin anlami yok.Yaninda dedigini yaparsiniz,snra kendi bildiginizi.

Ahahah bu daha iyi bir yöntemmiş. Valla kvnin sormasını anlatım da dıdıdının dıdısı soruyor yahu. Bu emme meselesi toplumsal bir travma.

facebook nedir ya cocuk musunuz? Oturup duzgun, seviyeli, saygili sekilde konusmak varken facebooktan ima yapmak cok yanlis. Yuzyuze konusmak kirmaz asil ordan burdan laf carpmak kiricidir.

Yahu yanlış anlamayın da tecrübesiz zamanınızda bi şey dememişsiniz şimdi mi batar oldu söylemesi.Kadının öyle abartacak bi durumunu göremedim klasik anne söylenmeleri iste kötülükten demiyo ki tecrübelerine ihtiyacınız olduğu da ortada.Büyütmeyin benve

kv.min arkadasinin geliniyle atni zamanda hamile kaldik.surekli onun gelini boyle yapiyor sunu veriyor sunu yediriyor sunu giydiriyor deyip deyip duruyor.bir iki canim cok sikildi sesimi cikarmadim.simdi yavrum 8 aylik du hala konusur.ben hic cevap bile vermem kendi bildigimi yaparim.sende bir iki canin sikilir sonra soylenenler ninni gelir.bu arada sadece kv anneligini sorgulamaz herkes herseyi iyi bilir sen bilmezsin sanip konusan cok olur.

Ben zaten kayinvalidem kotu bir insandir demiyorum.. allah kolaylik versin sizede
ben kotu diyorsun demedim cogu annenin yasadigi sikintilarin yinede azini yasamissin diyorum cok daha agir seyler yasayanlar var,cok zor biliyorum o duyguyu sen birsey bilmiyorsun senin haricinde herkes herseyi biliyorda akil veriyorlar gibi oluyor ben bir kere icirdigim sutun sicakligindan emin olamayip elinin ustune dokup bakmisti kvalidem bende ben hic sicak mama icirirmiyim demistim sabir testi gibi.simdi benim kizim 3.5 ysinda ikinciye hamileyim neler yasiycam yine Allah bilir annemde yok artik ( vefat etti) yalniz mucadele edicem

Ben zaten kayinvalidem kotu bir insandir demiyorum.. allah kolaylik versin sizede
ben kotu diyorsun demedim cogu annenin yasadigi sikintilarin yinede azini yasamissin diyorum cok daha agir seyler yasayanlar var,cok zor biliyorum o duyguyu sen birsey bilmiyorsun senin haricinde herkes herseyi biliyorda akil veriyorlar gibi oluyor ben bir kere icirdigim sutun sicakligindan emin olamayip elinin ustune dokup bakmisti kvalidem bende ben hic sicak mama icirirmiyim demistim sabir testi gibi.simdi benim kizim 3.5 ysinda ikinciye hamileyim neler yasiycam yine Allah bilir annemde yok artik ( vefat etti) yalniz mucadele edicem

Canım bu anneliğini sorgulamakla alakalı değil. Benimki de ayda bir gelir belki 2 ayda bir.
Oğlum gece ağlayınca benden önce koşmaya kalkar. Yavrum ona alışık da değil, onu görünce daha çok ağlar.
Geçen geldiğinde söyledim, uyanınca benden önce gitme dedim. Sanki 17 aydır ben bakmıyorum gece gündüz.. Hepsi aynı yani..

Gayet sinir bozucu bir kv
İlerde rol biçmesinler diye annem dahil kimseye çok zor durumda kalmadıkça altını bile değiştirtmedim çocuğumun. Paranoyaklık gibi gelecek belki ama benim annem bile "sen ben gidince rezil olursun,bakamazsın bu çocuğa" dedi Ben böylesi durumlarda anında cevap verdim herkese.."kv ye" Biz bir de sadece 10 gün biraradaydık. Sizin gibi yakın olanları hayal bile edemiyorum gerçekten.

Madem konu annelikten acilmis ben de aklimi kurcalayan bi seyi sorayim.

Benim eltimin 2 yasinda bi oglu var. Eltim benim gibidir erken kalkmayi sevmez, 11 de falan kalkar. Cocugu da uyur kendisiyle o saate kadar. Kv sürekli bunu laf ediyor sürekli eltimi bana söyleyip duruyor, daha doğrusu herkese ve eltimin yüzüne de.
Neymiş gec kalkiyormus cocuk ac kalıyormuş erkenden kalkip o cocuga yemek yedirmeliymis falan.
Ama ben buna katilmiyorum çünkü cocugu da kendisiyle uyuyo zaten ve uyanınca zaten ilk isi annesini uyandırmak oluyor.
Çocuğu ac bırakıyor uyuyor diye demedikleri kalmiyor o kadar sorguluyorlarki bunu. Sabahin köründe görüntülü aramalar falan cok bunaltiyorlar kizi.
Ben de simdi hamileyim bunlar aynısını bana da yapacaklar kesin, siz cocugunuz icin kacta kalkip kahvalti yaptiriyorsunuz? Sizce kv hakli mi?

İki çocuğum var ilkinde annem kayınvalide toplamda 3 gün kaldılar. İkincisinde de iki gündüz uğrayıp gittiler. Kimsenin evine gitmedim. Bebeklerime iyi kötü kendim baktım. Şimdi kimse çocukların hakkında kimse söz sahibi olmuyor olamaz. Anneler nasıl biliyor musun? Torunları olunca sanıyorlarki menopoza iki kala çocukları olmuş, Biz taşıyıcı anneleriz. İşte bu yüzden en baştan tedbir almakta fayda var.
Bence kayınvalideniz kötü niyetli değil. Benimde annem kayınvalidem çocukları görünce açlar mı, uykuları var mı? sürekli aynı şeyleri sorguluyorlar. Takılmayın, rahat olun. Ben ilk çocuğumu kayınvalidemlerde yatırdığımda odadan çıkmayıp yerde yanında oturuyordu uyanana kadar düşecek diye

Benim çocuk artık büyük

Lakin hiç yatan bir çocuk olmadı 8 olmadan kalkardı ki

Eltinin çocuğu ne kadarlık bilmiyorum da benimki uyanırdı

Komşum var o da eltin gibi geç kalkıyor çocuğu da

Lakin gece kaçta yatıyorlar o önemli

Birçok çocuk sabah 6 gibi kalkıp emiyor ya da mana yiyor o da onu 9-10 gibi idare ediyor

Ben oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm hiç öyle saatlerce yatma lüksüm olmadı zaten oğlum 2 yaşından beri okula gidiyor onun da uyuma imkanı olmadı

Şimdi 7 yaşında pazar 9 da kalktık herkes çok uyudukkkk bu hafta dedi

Ilk önce allah raziolsun kayinvalidenizden niceleri var okuyorsunuzdur.
Bence kayinvaliden cok tatli dille söyluyor bunlari surat yapip azarlamiyor ya.
Inanin benim annem banada boyle şu olmamiş bu olmamiş.onu şoyle bunu böyle yap hatta tatli dille bile sözlemez yani bunlari.
Uykusu mu gelmis diyince anne sen uyutur musun ben bi mutfaga bakiyim de.
Acik mis mi mama yiyormus zaten hazirla mamasini ver kucagina yedirsin.
Alti mi pisli ver bezi eline alsin altini.
Yapmaz degil ya. Ahh benim kaynanamda yapsa
Annemlerdeyken bazen gece bile anneme birakiyorum ki gecr kesintisiz uyumak icin
Bence sizi suclayip ya da sorgulamiyor yardimci olmak istiyor ama bizler sorguladigini zannediyoruz
Korkmayin bikac ay sonra emeklemeye bi baslasin ins. Ozaman görürum illahlah ederler

Psikolojiniz bozukken kayınvalideniz çocuğa bakıp elinizi bir şeye sürdürmezken kayınvalide iyi de bebek aç diyince mi anneliğinizi sorgular oldu. Kayınvalidenizin size söylediğinizin fazlasını ben arkadaşlarıma söylüyorum. Tecrübemi paylaşıyorum. Kadının her lafını abartmayın yahu.

Cocuk 2 yasinda. Annesiyle beraber 12 1 gibi uyurlar. Ama ben 11 e kadar yatmasinda bi sakinca görmüyorum, kv çok baski yapıyor aynisini bana yapsa bu kadar sabir gösteremem gibi...

Hepsi aynı sanırım benimki de böyle sürekli herşeye ama herşey birşey söyler ben söyleme imkani vermiyorum artik sadece çocuk değil herseyde bi yorumu vardır onu öyle yap dediği seyi zaten yaoiorumdur ama o yinede söyler bazı insanlar değişik değiştiremezsin ben bile değiştim galiba çok kötü hissediyorum kendimi

Amine Busra canım sıkıntı yapma lütfen bunda bişey yok benim bebegimde 10 aylık belki tanırsın beni gruptan benim yakın arkadasım bile altına bakıp degiştirsenmi diyo belki bende bebegi benimkinden küçük arkadaşlarıma yapıyorumdur. Kötü niyeti oldugunu düşünmüyorum sen iyi davranmaya devam et ama sınırını çiz dediklerinede kulagını tıka annemde yapıyo aynısını eminim senin annende yapıyodur ona alınıyormuyuz hayır o zaman kayınvalidenede alınma lütfen ..

Siz bebeği o kadar sahipsiz bırakırsanız normal. Anneliğini sorgulamaktan ziyade bebeğe kendisi baktığı için yapıyor diye düşündüm ben. Benim kvde de aynısını yapıyor. İfrit oluyorum. Her şeye bir müdahale. Ama sesimi de çıkarmıyırum, çok faydası oldu sağ olsun. Zaten lafıma geliyor sonra sonra. Çok da takma yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…