- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi Amine Busra
-
Açıkçası bunda sabrınızı tüketecek ne var anlamadım.zaten sadece haftasonları gidiyorsunuz onda da kv yönlendiriyor. Cevap olarak aldım anne yaptım anne demek mi zor geliyor. Ayrıca anneliği sorgulamaktan ziyade yönlendirme var gibi. Takmayın kafaya he he diyip geçin ama söylediklerine de kulak verin mantıklı ise.Merabalar. 3.5 aylık kızım var. Annem ve kv doğumda ilk gece hastanede benle birlikte kaldilar. Daha sonra annem 5 gun kayinvalidem 3 gun kalip gittiler. Oňlar ayni mahallede ben farkli bir ilcedeyim. Bebegimle biz yalniz kaldik. Derken lohusalik yalnizlik ben surekli aglama halindeydim. Annem 16. Gun tekrar geldi birkac gun kalayim sonrada sen biraz bende biraz kv de de kal dedi. İstekli degildim ama kararsizdim. 17.gun annemle bebegimi doktora goturduk gaz sikintisi vardi ilac yazdirdik. Evin önüne geldik ben puseti cikarmaya calisirken bebegimi dusurdum.. olanlar oldu tabi. Vicdan azabim, uzuntum beni mahvetti. Bebegime hic bir sey olmadi. Ama evde yalniz kalamazdim. Once annemde kaldik sonra kvde de. Esim o gun birsey demedi ama sonra geç gelmelere arkadaslariyla disari cikmaya basladi. Benden iyice uzaklasti. Beni suclamaya basladi. Sutum zaten azdı uzuntuyle dahada azaldi. Bu surede kv hep destek oldu. Sutum olsun diye bebegimi yanina aldi ben uyudum emzirmeye getirdi. Yeme icme hicbir işe elimi surmedim. Allah razi olsun o konuda hak yemem. Bayramdan sonra 50 gunlukken evimize gectik. Arada haftasonlari gider olduk. Suan 3.5 aylik kizim ve kv her gorustugumuzde bebegim parmagini emiyosa aç bu diyor halbuki mama saatini biliyorum tok daha zaten mama iciyor tamamen. Bezini elliyor annesi bezini al bezi dolmuş diyor alipta geldik zaten diyorum. Her seferinde ayni fasillar. Ama bu haftasonu iyice cigrindan cikti. Cocuk uyuyor aradaki odaya yatiriyorum yatagin tam ortasina yatirmamissin diyo ben odadab cikiyorum o bakiyo kontrol ediyo. Uyutmaya calisiyorum uykusu yok daha diyor daha birkac dk geciyo cocuk gozlerini ovuşturunca aa uykusu gelmiş diyo. Yani surekli anneligimi sorgulama pesinde. Bebegim daha kucuk olabilir ama surekli bilincaltina isliyo, annen bezini almadi mi vs. Napcagimi sasirdim artik
8 senelik evli gorumcem var cocugu olmadi tup bebek deniyo, hadi uzulmesibler gucenmesinler diye sevmelerine karismadim ellerinden almiyorum. Ama akil verin sabrim tukendi artik
Ahahah bu daha iyi bir yöntemmiş. Valla kvnin sormasını anlatım da dıdıdının dıdısı soruyor yahu. Bu emme meselesi toplumsal bir travma.Benim kv neredeyse bir yaşına kadar her telefonla aradığında emiyor mu diye sordu, aman aç kalmasın dedi. Ahaha hadi 6 aya kadar sordu bişi demedim de, sonrasında bir sinir geldi bana, sinirden o sordukça gülmeye başladım, artık telefonda o soruyu soracağı zaman o gülmeye başladı, neyse sormayım dedi kendi bir iki sefer de artık sormuyor şükür.
Valla hiç konuşmak vs uğraşmaya gerek yok, zira çözüm değil. Çözüm kafayı sıyırmamak için duymamak takmamak.
facebook nedir ya cocuk musunuz? Oturup duzgun, seviyeli, saygili sekilde konusmak varken facebooktan ima yapmak cok yanlis. Yuzyuze konusmak kirmaz asil ordan burdan laf carpmak kiricidir.Keşke anlasa eşime farkli lanse eder. Onlarda kaldigimiz zaman daha 25 gunluk bebege emzigine menemen yagi bandirip verdi ben emzigi yikayacak falan sandim eline alinca ay vermeyelim derken agzina tikti cocugun. Esime mesaj attim nasil soylesem dogrusunu diye o geri cevap yazmayinca bende anne suan daha cok kucuk vermeyelim dedim aksamda esim menemenin kendisini verseydiniz diye laf sokunca ortam cok fena oldu biz o kadar salakmiyiz dediler. Makul bi cozum bulmaya calisiyorum. Facebook uzerinden mi anlatmaya calissam diyorum ondanda emin degilim
ben kotu diyorsun demedim cogu annenin yasadigi sikintilarin yinede azini yasamissin diyorum cok daha agir seyler yasayanlar var,cok zor biliyorum o duyguyu sen birsey bilmiyorsun senin haricinde herkes herseyi biliyorda akil veriyorlar gibi oluyor ben bir kere icirdigim sutun sicakligindan emin olamayip elinin ustune dokup bakmisti kvalidem bende ben hic sicak mama icirirmiyim demistim sabir testi gibi.simdi benim kizim 3.5 ysinda ikinciye hamileyim neler yasiycam yine Allah bilir annemde yok artik ( vefat etti) yalniz mucadele edicemBen zaten kayinvalidem kotu bir insandir demiyorum.. allah kolaylik versin sizede
ben kotu diyorsun demedim cogu annenin yasadigi sikintilarin yinede azini yasamissin diyorum cok daha agir seyler yasayanlar var,cok zor biliyorum o duyguyu sen birsey bilmiyorsun senin haricinde herkes herseyi biliyorda akil veriyorlar gibi oluyor ben bir kere icirdigim sutun sicakligindan emin olamayip elinin ustune dokup bakmisti kvalidem bende ben hic sicak mama icirirmiyim demistim sabir testi gibi.simdi benim kizim 3.5 ysinda ikinciye hamileyim neler yasiycam yine Allah bilir annemde yok artik ( vefat etti) yalniz mucadele edicemBen zaten kayinvalidem kotu bir insandir demiyorum.. allah kolaylik versin sizede
Madem konu annelikten acilmis ben de aklimi kurcalayan bi seyi sorayim.Boş verin
Kv'lerin annelik sorgulamayanı daha icat edilmedi
Benimki oğlum 4-5 aylıkken bir kere bizde kaldı sabah kalktım bebeğin altını değiştirdim alt açma masasında kadın koşup gelmiş düşürürsün çocuğu oradan diye
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Her gün böyle değiştiriyorum deyip dönmüştüm arkamı
Klasik Kv
Bu çocuk aç bu çocuk üşüyor bitmez onlar
Benimki de ayakkabı giydirmiyoruz diye takmıştı
Ona söz söyleme hakkı tanımamak
Annesi sizsiniz sizin dediğiniz gibi büyüyecek
Madem konu annelikten acilmis ben de aklimi kurcalayan bi seyi sorayim.
Benim eltimin 2 yasinda bi oglu var. Eltim benim gibi erken kalkmayi sevmez, 11 de falan kalkar. Cocugu da uyur kendisiyle o saate kadar. Kv sürekli bunu laf ediyor sürekli eltimi bana söyleyip duruyor, daha doğrusu herkese ve eltimin yüzüne de.
Neymiş gec kalkiyormus cocuk ac kalıyormuş erkenden kalkip o cocuga yemek yedirmeliymis falan.
Ama ben buna katilmiyorum çünkü cocugu da kendisiyle uyuyo zaten ve uyanınca zaten ilk isi annesini uyandırmak oluyor.
Çocuğu ac bırakıyor uyuyor diye demedikleri kalmiyor o kadar sorguluyorlarki bunu. Sabahin köründe görüntülü aramalar falan cok bunaltiyorlar kizi.
Ben de simdi hamileyim bunlar aynısını bana da yapacaklar kesin, siz cocugunuz icin kacta kalkip kahvalti yaptiriyorsunuz? Sizce kv hakli mi?
Cocuk 2 yasinda. Annesiyle beraber 12 1 gibi uyurlar. Ama ben 11 e kadar yatmasinda bi sakinca görmüyorum, kv çok baski yapıyor aynisini bana yapsa bu kadar sabir gösteremem gibi...Benim çocuk artık büyük
Lakin hiç yatan bir çocuk olmadı 8 olmadan kalkardı ki
Eltinin çocuğu ne kadarlık bilmiyorum da benimki uyanırdı
Komşum var o da eltin gibi geç kalkıyor çocuğu da
Lakin gece kaçta yatıyorlar o önemli
Birçok çocuk sabah 6 gibi kalkıp emiyor ya da mana yiyor o da onu 9-10 gibi idare ediyor
Ben oğlum 3,5 aylıkken işe döndüm hiç öyle saatlerce yatma lüksüm olmadı zaten oğlum 2 yaşından beri okula gidiyor onun da uyuma imkanı olmadı
Şimdi 7 yaşında pazar 9 da kalktık herkes çok uyudukkkk bu hafta dedi
Merabalar. 3.5 aylık kızım var. Annem ve kv doğumda ilk gece hastanede benle birlikte kaldilar. Daha sonra annem 5 gun kayinvalidem 3 gun kalip gittiler. Oňlar ayni mahallede ben farkli bir ilcedeyim. Bebegimle biz yalniz kaldik. Derken lohusalik yalnizlik ben surekli aglama halindeydim. Annem 16. Gun tekrar geldi birkac gun kalayim sonrada sen biraz bende biraz kv de de kal dedi. İstekli degildim ama kararsizdim. 17.gun annemle bebegimi doktora goturduk gaz sikintisi vardi ilac yazdirdik. Evin önüne geldik ben puseti cikarmaya calisirken bebegimi dusurdum.. olanlar oldu tabi. Vicdan azabim, uzuntum beni mahvetti. Bebegime hic bir sey olmadi. Ama evde yalniz kalamazdim. Once annemde kaldik sonra kvde de. Esim o gun birsey demedi ama sonra geç gelmelere arkadaslariyla disari cikmaya basladi. Benden iyice uzaklasti. Beni suclamaya basladi. Sutum zaten azdı uzuntuyle dahada azaldi. Bu surede kv hep destek oldu. Sutum olsun diye bebegimi yanina aldi ben uyudum emzirmeye getirdi. Yeme icme hicbir işe elimi surmedim. Allah razi olsun o konuda hak yemem. Bayramdan sonra 50 gunlukken evimize gectik. Arada haftasonlari gider olduk. Suan 3.5 aylik kizim ve kv her gorustugumuzde bebegim parmagini emiyosa aç bu diyor halbuki mama saatini biliyorum tok daha zaten mama iciyor tamamen. Bezini elliyor annesi bezini al bezi dolmuş diyor alipta geldik zaten diyorum. Her seferinde ayni fasillar. Ama bu haftasonu iyice cigrindan cikti. Cocuk uyuyor aradaki odaya yatiriyorum yatagin tam ortasina yatirmamissin diyo ben odadab cikiyorum o bakiyo kontrol ediyo. Uyutmaya calisiyorum uykusu yok daha diyor daha birkac dk geciyo cocuk gozlerini ovuşturunca aa uykusu gelmiş diyo. Yani surekli anneligimi sorgulama pesinde. Bebegim daha kucuk olabilir ama surekli bilincaltina isliyo, annen bezini almadi mi vs. Napcagimi sasirdim artik
8 senelik evli gorumcem var cocugu olmadi tup bebek deniyo, hadi uzulmesibler gucenmesinler diye sevmelerine karismadim ellerinden almiyorum. Ama akil verin sabrim tukendi artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?