• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem anneliğimi sorguluyor

Amine Busra

🟤🟫🤎
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2015
41.480
132.749
598
İstanbul
Merabalar. 3.5 aylık kızım var. Annem ve kv doğumda ilk gece hastanede benle birlikte kaldilar. Daha sonra annem 5 gun kayinvalidem 3 gun kalip gittiler. Oňlar ayni mahallede ben farkli bir ilcedeyim. Bebegimle biz yalniz kaldik. Derken lohusalik yalnizlik ben surekli aglama halindeydim. Annem 16. Gun tekrar geldi birkac gun kalayim sonrada sen biraz bende biraz kv de de kal dedi. İstekli degildim ama kararsizdim. 17.gun annemle bebegimi doktora goturduk gaz sikintisi vardi ilac yazdirdik. Evin önüne geldik ben puseti cikarmaya calisirken bebegimi dusurdum.. olanlar oldu tabi. Vicdan azabim, uzuntum beni mahvetti. Bebegime hic bir sey olmadi. Ama evde yalniz kalamazdim. Once annemde kaldik sonra kvde de. Esim o gun birsey demedi ama sonra geç gelmelere arkadaslariyla disari cikmaya basladi. Benden iyice uzaklasti. Beni suclamaya basladi. Sutum zaten azdı uzuntuyle dahada azaldi. Bu surede kv hep destek oldu. Sutum olsun diye bebegimi yanina aldi ben uyudum emzirmeye getirdi. Yeme icme hicbir işe elimi surmedim. Allah razi olsun o konuda hak yemem. Bayramdan sonra 50 gunlukken evimize gectik. Arada haftasonlari gider olduk. Suan 3.5 aylik kizim ve kv her gorustugumuzde bebegim parmagini emiyosa aç bu diyor halbuki mama saatini biliyorum tok daha zaten mama iciyor tamamen. Bezini elliyor annesi bezini al bezi dolmuş diyor alipta geldik zaten diyorum. Her seferinde ayni fasillar. Ama bu haftasonu iyice cigrindan cikti. Cocuk uyuyor aradaki odaya yatiriyorum yatagin tam ortasina yatirmamissin diyo ben odadab cikiyorum o bakiyo kontrol ediyo. Uyutmaya calisiyorum uykusu yok daha diyor daha birkac dk geciyo cocuk gozlerini ovuşturunca aa uykusu gelmiş diyo. Yani surekli anneligimi sorgulama pesinde. Bebegim daha kucuk olabilir ama surekli bilincaltina isliyo, annen bezini almadi mi vs. Napcagimi sasirdim artik
8 senelik evli gorumcem var cocugu olmadi tup bebek deniyo, hadi uzulmesibler gucenmesinler diye sevmelerine karismadim ellerinden almiyorum. Ama akil verin sabrim tukendi artik

Siz de onunkini sorgulayin.
Ne biçim evlat yetistirmissin diyin.
Ona mi kaldı analiginiz ?
Halbuki eşim köyde büyümüş daha iki aylıkken gitmiş 5 yaşında gelmiş. Tamam maddi imkansızlıklarda varmış ama şimdi neden bana bu şekilde davraniyor anlamiyorum. Ters cevap vermekte istemiyorum farkli bir yolla anlatmak istiyorum derdimi

Başınıza gelenlere çok üzüldüm. Aslında anneliğinizi sorgulamıyor. Ben bebeği düşürdüğünüzü sürekli başınıza kakıcak sandım konunun başını okuyunca. Yine iyi bir kadın sağolsun ilgilenmiş. Psikolojin düzelsin diye uğraşmış. Bunları da duymazdan gel boşver. Bi kv değil herkes konuşur. Sen bildiğini yap.

Ay hepsi aynı... sadece kv değil didarda yolda yürürken markette herkes çocuk doktoru çocuk bakim uzmanı vs. İyi niyetle olsa bile insan anneliğim sorgulanıyor diye düşünüyor insan... hiçbir zaman bitmeyecek gülümsemek ve yine bildiğini okumak dışında yapacak bir şey yok

Başınıza gelenlere çok üzüldüm. Aslında anneliğinizi sorgulamıyor. Ben bebeği düşürdüğünüzü sürekli başınıza kakıcak sandım konunun başını okuyunca. Yine iyi bir kadın sağolsun ilgilenmiş. Psikolojin düzelsin diye uğraşmış. Bunları da duymazdan gel boşver. Bi kv değil herkes konuşur. Sen bildiğini yap.
Bende zaten düşürdüğüm için mi güvenmiyorda hep takip ediyor acaba dedim. Çünkü yüz yüze görüşemesek görüntülü arama yapiyodu birkac kez acmadim sanirim anladi sık aramiyor. Ama bu sekilde de cok bunaliyorum. Evliligime esime karismasina sustum ondan mi boyle oldu diyorum. Onlari duymazdan gelebiliyodum ama konu cocuk olunca yapamiyorum

Ben onun annesiyim , iyi niyetinizi anlıyorum ama ben bebeğimi çok iyi tanıyorum bu şekilde davranmanız beni boğuyor, sizden anlayış bekliyorum diyin.
Keşke anlasa eşime farkli lanse eder. Onlarda kaldigimiz zaman daha 25 gunluk bebege emzigine menemen yagi bandirip verdi ben emzigi yikayacak falan sandim eline alinca ay vermeyelim derken agzina tikti cocugun. Esime mesaj attim nasil soylesem dogrusunu diye o geri cevap yazmayinca bende anne suan daha cok kucuk vermeyelim dedim aksamda esim menemenin kendisini verseydiniz diye laf sokunca ortam cok fena oldu biz o kadar salakmiyiz dediler. Makul bi cozum bulmaya calisiyorum. Facebook uzerinden mi anlatmaya calissam diyorum ondanda emin degilim

Ay hepsi aynı... sadece kv değil didarda yolda yürürken markette herkes çocuk doktoru çocuk bakim uzmanı vs. İyi niyetle olsa bile insan anneliğim sorgulanıyor diye düşünüyor insan... hiçbir zaman bitmeyecek gülümsemek ve yine bildiğini okumak dışında yapacak bir şey yok
Disaridakileri zaten duymuyorum. Alakasiz bir kadin sakın mama verme emzir sutun gelir diyo. Benim cocugum kac zaman aç gezdi mama vermedik kg kaybetti haberi var mi? İnsanlar anlamiyo. Ama bu surekli iç içe oldugun biri olunca degisiyo. Mesela anneme soyleyebiliyorum. Oyle tutma, soyle yapma, oyle soyleme zaten onerilere acigim. Ama kv bebegi yatirdigim yere kadar karisip sabah uyuyormuyuz diye odaya dalinca olmuyp

Merabalar. 3.5 aylık kızım var. Annem ve kv doğumda ilk gece hastanede benle birlikte kaldilar. Daha sonra annem 5 gun kayinvalidem 3 gun kalip gittiler. Oňlar ayni mahallede ben farkli bir ilcedeyim. Bebegimle biz yalniz kaldik. Derken lohusalik yalnizlik ben surekli aglama halindeydim. Annem 16. Gun tekrar geldi birkac gun kalayim sonrada sen biraz bende biraz kv de de kal dedi. İstekli degildim ama kararsizdim. 17.gun annemle bebegimi doktora goturduk gaz sikintisi vardi ilac yazdirdik. Evin önüne geldik ben puseti cikarmaya calisirken bebegimi dusurdum.. olanlar oldu tabi. Vicdan azabim, uzuntum beni mahvetti. Bebegime hic bir sey olmadi. Ama evde yalniz kalamazdim. Once annemde kaldik sonra kvde de. Esim o gun birsey demedi ama sonra geç gelmelere arkadaslariyla disari cikmaya basladi. Benden iyice uzaklasti. Beni suclamaya basladi. Sutum zaten azdı uzuntuyle dahada azaldi. Bu surede kv hep destek oldu. Sutum olsun diye bebegimi yanina aldi ben uyudum emzirmeye getirdi. Yeme icme hicbir işe elimi surmedim. Allah razi olsun o konuda hak yemem. Bayramdan sonra 50 gunlukken evimize gectik. Arada haftasonlari gider olduk. Suan 3.5 aylik kizim ve kv her gorustugumuzde bebegim parmagini emiyosa aç bu diyor halbuki mama saatini biliyorum tok daha zaten mama iciyor tamamen. Bezini elliyor annesi bezini al bezi dolmuş diyor alipta geldik zaten diyorum. Her seferinde ayni fasillar. Ama bu haftasonu iyice cigrindan cikti. Cocuk uyuyor aradaki odaya yatiriyorum yatagin tam ortasina yatirmamissin diyo ben odadab cikiyorum o bakiyo kontrol ediyo. Uyutmaya calisiyorum uykusu yok daha diyor daha birkac dk geciyo cocuk gozlerini ovuşturunca aa uykusu gelmiş diyo. Yani surekli anneligimi sorgulama pesinde. Bebegim daha kucuk olabilir ama surekli bilincaltina isliyo, annen bezini almadi mi vs. Napcagimi sasirdim artik
8 senelik evli gorumcem var cocugu olmadi tup bebek deniyo, hadi uzulmesibler gucenmesinler diye sevmelerine karismadim ellerinden almiyorum. Ama akil verin sabrim tukendi artik
Abartilacak bir sey yok. Anneliginizi sorguladigini sanmiyorum sadece baştan beri bi sekilde eli ustunuzdeymis. Simdi de bebegin bakimi ile ilgili yol gosterdigini düşünün. Bezini al derse bakarsin yapmamissa soylersin. Ya da ben baktim temiz de hemen. Yatagin ortasina yatir derken dogru soylemis guvenligi acisindan.
Fazla takmayin bazen cevabini verin gecin tatli tatli.

Bence iyi niyetli gibi geldi. Amacı sadece yardım etmek sanki.
Ama yapı olarak biraz kontrolcü birisi.
Bence idare edilebilecek bir durum.
Abartırsa tatlı şekilde uyarırsınız.

Abartilacak bir sey yok. Anneliginizi sorguladigini sanmiyorum sadece baştan beri bi sekilde eli ustunuzdeymis. Simdi de bebegin bakimi ile ilgili yol gosterdigini düşünün. Bezini al derse bakarsin yapmamissa soylersin. Ya da ben baktim temiz de hemen. Yatagin ortasina yatir derken dogru soylemis guvenligi acisindan.
Fazla takmayin bazen cevabini verin gecin tatli tatli.

Uyumaya calistigim cocugu uyumayacak diye kucağımdan almasi nedir peki. Belkide ben abartiyorumdur haklisiniz ama zaten bunlar benim takibimde olan seyler. Yataga tamamen uca yatirmadim ve eşim odadaydi yalniz degildi bebegim

Belkide ben abartıyorum ama oncesinde evime eşime karismasina bisey demiyodum genel olarak herseyi kontrol etmek istiyor ve buna artik dur demem lazim

Boş verin

Kv'lerin annelik sorgulamayanı daha icat edilmedi

Benimki oğlum 4-5 aylıkken bir kere bizde kaldı sabah kalktım bebeğin altını değiştirdim alt açma masasında kadın koşup gelmiş düşürürsün çocuğu oradan diye

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Her gün böyle değiştiriyorum deyip dönmüştüm arkamı

Klasik Kv

Bu çocuk aç bu çocuk üşüyor bitmez onlar

Benimki de ayakkabı giydirmiyoruz diye takmıştı

Ona söz söyleme hakkı tanımamak

Annesi sizsiniz sizin dediğiniz gibi büyüyecek

Boş verin

Kv'lerin annelik sorgulamayanı daha icat edilmedi

Benimki oğlum 4-5 aylıkken bir kere bizde kaldı sabah kalktım bebeğin altını değiştirdim alt açma masasında kadın koşup gelmiş düşürürsün çocuğu oradan diye

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Her gün böyle değiştiriyorum deyip dönmüştüm arkamı

Klasik Kv

Bu çocuk aç bu çocuk üşüyor bitmez onlar

Benimki de ayakkabı giydirmiyoruz diye takmıştı

Ona söz söyleme hakkı tanımamak

Annesi sizsiniz sizin dediğiniz gibi büyüyecek
İşte benimki çok inat birşeyi defalarca arka arkaya söylüyo sinirlerim kaldırmıyo terslemekte istemiyorum özünde iyi bi insan ama gitgide arttırıyo

Uyumaya calistigim cocugu uyumayacak diye kucağımdan almasi nedir peki. Belkide ben abartiyorumdur haklisiniz ama zaten bunlar benim takibimde olan seyler. Yataga tamamen uca yatirmadim ve eşim odadaydi yalniz degildi bebegim
Bunlar ufak tefek seyler. O ne soylerse soylesin bebeginizin bilinc altina sizi kötü anne olarak tanitamaz. .
Hoslanmadiginiz durumlari o an net bir sekilde ifade edin. Cocugunuz buyudukce daha iyi anlayacaksiniz herkese net olmak gerek. Yapilmayacaksa bir sey annane de olsa babanne de olsa söyleyebilmeli.
Yoksa siz sıkıntı cekersiniz. Kendinizi yipratmak yerine ufak tefek seyleri gormezden gelin. Caninizi sikanlari soyleyin. Bi deneyin ...

İşte benimki çok inat birşeyi defalarca arka arkaya söylüyo sinirlerim kaldırmıyo terslemekte istemiyorum özünde iyi bi insan ama gitgide arttırıyo

Sürekli söyler

Bir süre sonra babalar annem doğru mu söylüyor acaba da der

Benimki ayakkabıya fena takıktı ben evde yokken gelmiş giydirmiş hemen ayakkabıyı

Eve girdim ilk işim ayakkabıyı çıkarıp bakıcısına uzatıp evde ayakkabı giymiyoruz değil mi demek oldu

Kv hemen altını sildim ben dedi ben de altı kirli demedim ki evde giymiyoruz dedim

Çıldırdı ama bir şey diyemedi zira kp beni tutardı

Hırsını alamadı dışarı çıktık çocuğa ayakkabısını giydirdik tabii vay annen sana hiç güzel ayakkabı almamış vs vs dedi sürekli

Bebek Kv evde iken ayakkabılı kalsa bir şey olmazdı ama o Zafer kazanmış olurdu

Biraz fazla hassasmışsınız gibi geldi bana. Yani gidip evinde kalmışsınız. Yemiş içmiş hiçbir şeye dokunmamışsınız. Size de bebeğe da kayınvalideniz bakmış bir süre. E doğal olarak söz hakkı doğmuş ona. Ne zaman birinden yardım istesem hep bunu düşünürüm. Yardım istediğiniz konu onlara o konu hakkında konuşabilme imkanı tanıyor.

Bezini değiştirdiniz ama yine yapmış olabilir. Parmağını emiyor bu bi refleks ama büyükler genelde açlığa yorarlar. Yatağın ortasına yatırmazsanız erken dönmeye başlayan bir bebekse bi saha düşürebilirsiniz. Bence bunlarda bi şey yok. Ağzına laf vermemeye çalışın

Bence de kotu niyet yok ama insanin sinirini bozuyorlar! kendileri tecrubeli ve herseyi en iyi bildiklerini saniyorlar, hepsi boyle kv lerin! Benimki de durmadan annesi ac mi alti mi islak! artik ya duymamazliktan geliyorum ya da ters cevap veriyorum! birde trip atiyor ben 4 tane buyuttum artik kimse bize sormuyor diyor laf atiyor! sen kac sene once buyutmussun , hersey degisti bende mi eski usul buyuteyim! birde bizim zamanimizda boyleydi simdikiler rahat diyor! ne yani bende mi zorlanayim ay kadin kafayi yedirtcek neyse ki benim yerime esim gerekli cevaplari espirili bir sekilde veriyor.

Back