• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide yordun beni :(

Canım seni çok iyi Anlıyorum Allah yardımcın olsun aynı seyleri bende yaşadım hala daha yaşıyorum ama Allah'a tan biraz azaldı.4 sene oldu hala daha gelip gitmek bitmez eş dost ara Çayı çorbası hizmeti öldürdüler resmen .bu Tür insanlar patavatsız ve arsız oluyor be kadar uyarsan da hiçbir şey değişmeyecek zaten düşünceli biri olsalar bunları yapmazlar.:KK43:

Allah hepimizin yardimcisi olsun kardesim :( yapacak cok fazla sey yok ....

canım başta nasıl başlarsa öyle gidiyor illaki zaman içerisinde sen alışıp bazı şeylere biraz daha duyarsızlaşacaksın onlarda ilk zamanki hevesleri biraz olsun azalacak ama asla bitmeyecek... yine canına tak ettirecek düşüncesizlikle davranacaklar sen eşinin ailesiyle konuşamazsan eşine anlatmak zorunda kalıyorsun (bende böyle olmuştu) ilk başta güzellikle anlatıyorsun eşin birşey yapmıyorsa kayınvalidene doğrudan söyleyebilirsen söyle söyleyemezsen ima et dolaylı yollardan başkasının üzerinden konuş.eğer hala anlamazsa bilemiyorum naparsın bende tam bu aşamadayım eşimle tartışmalar oluyor bu yüzden eşim ısrarla annesini tutuyor beni zorla hatta çeke çekiştire götürmeye çalişiyor..:KK4:çok zor işimiz bilmiyorum ne yapılır böyle insanlara

canım başta nasıl başlarsa öyle gidiyor illaki zaman içerisinde sen alışıp bazı şeylere biraz daha duyarsızlaşacaksın onlarda ilk zamanki hevesleri biraz olsun azalacak ama asla bitmeyecek... yine canına tak ettirecek düşüncesizlikle davranacaklar sen eşinin ailesiyle konuşamazsan eşine anlatmak zorunda kalıyorsun (bende böyle olmuştu) ilk başta güzellikle anlatıyorsun eşin birşey yapmıyorsa kayınvalidene doğrudan söyleyebilirsen söyle söyleyemezsen ima et dolaylı yollardan başkasının üzerinden konuş.eğer hala anlamazsa bilemiyorum naparsın bende tam bu aşamadayım eşimle tartışmalar oluyor bu yüzden eşim ısrarla annesini tutuyor beni zorla hatta çeke çekiştire götürmeye çalişiyor..:KK4:çok zor işimiz bilmiyorum ne yapılır böyle insanlara

cok zor bu isler ya.. nasil cözülür bilemiyorum :(

Ama mecbur iste, esinin ailesi olunca bi sekilde idare etmek zorundayiz..

Aynı versiyon annem , babam ve anneannem var :KK70::KK70::KK70: Tabi kendi ailem olduğu için , ben tavrımı daha net koyabiliyorum ve kimse kimseye küsmüyor. Aile işlerimize karışmıyolar hafta sonuda ısrar etmiyolar ama illa yemek alın götürün , yemek yiyin muhabbetleri oluyo. Eşim zaten geç çıkıyo işten , hadi yemek yedik , çay için , çay içtik , meyve yiyin , meyve yedik babam diyoki geç oldu bizde kalın :-):-) Bir sokak arkada oturuyoruz bu daha da komik :KK66: ben annemden yemek almayıp , kendim yapmayı öğrendim , sınırımı da çizdim artık rahatım ama benimde eşim annemi arayıp ne yemek var anne biz gelelim demese daha kolay olacaktı işler :))

Merhaba kk üyeleri,

sanirim bir cogunuz kayinvalideden yana dertlisiniz. Araniza bende katildim.
Henüz bir bucuk aylik evliyim.
Esimi cok seviyorum, Sükür ki Rabbim bana onun gibi bir es nasip etti. Aileside genel anlamda iyidir. Yalniz kayinvalidem ve annesi ( beraber yasiyorlar ) inanin beni su bir bucuk ayda bogdular.

Sürekli ariyorlar; nerdesiniz yavrum, ne yapiyorsunuz yavrum, naslsiniz yavrum, xxx ler misafirlige geliyor, sizde gelseniz münasip olur yavrum...
Bizim adimiza kararlar veriyor.

Eh pardonda biz daha yeni evliyiz :KK43:

Inanin sürekli böyle, zaten ugruyoruz yanlarina. Ugradigimiz Zaman birakmiyorlar. Eve gidelim dedigimiz zaman anneannemizin yorumu; "Hayir anlamiyorum, evde ne isiniz var" gibi seyler oluyor.
Esim uzatmadan hadi biz gidiyoruz anne diye kalkiyor cevabinida veriyor ama ben eziliyorum:KK43: Yaptiklari yemekten kalanlari illa götüründe götürün. Yemeyiz diyorum olsun yarin yersiniz diyor.Esim yemiyor yemeklerini, bende zaten yemek yapiyorum kaliyor. Gecenin 10-11inde tutturuyorlar yemek yiyelim :KK43:((
Kizlar cok boguluyorum ....

Sürekli bana gelmek istiyorlar. Hayir gelsinler tabi esimin ailesi ama ben hafta ici calisiyorum. Sabah 8de cikip aksam 6-7 de geliyorum. hangi ara ben hazirlik yapayim, nasil agirlayayim. Gelmek istedikleri hafta ici hep gec vakit.
Hafta sonuda sabahtan ariyor kayinvalidem, yavrucum anneannen gezmek istiyor evdemisiniz? Tamamda bir cumartesim var alisveris ve esimle gezmek icin öglen 12-1 de gelip aksama Kadar günümü bitirmelerimi gerekiyor :KK43:
Cok zamansiz ariyorlar.

Anneanne daha ayri bir zor, yavrum canim birtanem diyor, arkasindan laf sokuyor. Herseye karisiyor, herseye israr ediyor, zorla yediriyor, zorla tanimadigim akrabalariyla Telefon görüsmeleri yaptiriyor.
Benim fikrim umrunda degil, benim "sevmiyorum, istemiyorum, hoslanmiyorum dedigim ne varsa hicbirsey umurlarinda degil, olsun olsun alisirsin, yaparsin falan filan.

Ben kirmadan nasil anlatacagim bunlara derdimi?

Okuyanlara simdiden tesekkür ediyorum.

İlk zamanlar böyle oluyor, siz tavrınızı koyun çok sert olmadan, onlar size zamanla alışır.

Aynı versiyon annem , babam ve anneannem var :KK70::KK70::KK70: Tabi kendi ailem olduğu için , ben tavrımı daha net koyabiliyorum ve kimse kimseye küsmüyor. Aile işlerimize karışmıyolar hafta sonuda ısrar etmiyolar ama illa yemek alın götürün , yemek yiyin muhabbetleri oluyo. Eşim zaten geç çıkıyo işten , hadi yemek yedik , çay için , çay içtik , meyve yiyin , meyve yedik babam diyoki geç oldu bizde kalın :-):-) Bir sokak arkada oturuyoruz bu daha da komik :KK66: ben annemden yemek almayıp , kendim yapmayı öğrendim , sınırımı da çizdim artık rahatım ama benimde eşim annemi arayıp ne yemek var anne biz gelelim demese daha kolay olacaktı işler :))

:) :) :) yine kendi aileniz, en azindan küsen olmuyormus, saygisiz diyen olmaz, insan kendi ailesine daha rahat söyleyebiliyor bazi seyleri..

ben on yıllık evliyim evim başka bir şehirde olmasına rağmen eşimin annesi halen karışır. yapacağın şey belli canım ki tecrübe ettim eğer ilk zamanlarda sen tavrını koymazsan onlar hep alıştıklarını yapar ve sen sonradan istesen de değiştiremezsin. şimdiden sınırını çiz. bunda kırılacak bi durum yok. kimseyi kırmana da gerek yok. eğer o gün işin varsa ya da gelmelerini istemiyosan bugün müsait değilim de ya da önceden biliyosan hafta sonları gelmek isteyeceklerini eşinle hafta sonu planını önceden yap. eğer sınırlarını şimdiden çizmezsen sonrasında çok hayıflanırsın. merak etme ilk başlarda onlar da kırılsalar da niyetinin kötü olmadığını, senden zarar gelmediği görünce onlar da sesini çıkarmaz.

bızde1.5 yıllık evlıyız.3 ay oldu evımıze taşınalı.esım vardıyalı çalışıyor.bende doğum ıznındeyım.1.5 yıl beraber yasadık aynı evde.bızde de aynı durum oldu.kaynanam oğlunun en bos anın da bıze geliyor.1 sa 2 sa oturup gıdıyor.sonraları bızı cagırmaya başladı.esım de ablam geldı gıdelım teyzem geldi.cocogu ozledııler gıdelım.kızımda 1 yasııında uyku saatı bozluyor.gecenlerde ctesı gıttık 4 sa durduk ertesı gun oy kullandık esım dedıkı babam bebegı görmek ıstıyor yarım sa oturp gıdelım.bende cok sınırledım.eve 2 sa sonra geldık bebeğımın yıne uyku saatı bozulmuştu.ertsesı gun bebeğım 8 de yatıyor.7 de esımı aradılar glıyorz.bende dedım kı ben kızımı uyutacağım onların gelmesını gıtmesını beklersek bebegım 7 sa uyanık klamıs olacak.ben bebegımı uyuttum.kaynanamlar geldı.ben bebemın odasındayım "hanı kız nıye uyuttunuz ustelık gelecegımızı bılıyordunuz.esımın babasını da hadı gıdıyoruz dedıler.cekıp gıttıler.bız de esımle 4 gun boyunca bunun kavgasını verdık.esım bana dıyorkı gel anneme gıdelım bende olmaz dıyorm yıne tarısıyoruz.durum bu.yemek verıyor sankı ben evde yemek yapmıyorum cok garıp.Allah yardımcımmız olsun.esımı hıc goremıyorum.cok buyuk bır anlayışsızlık.bızım de aılemı var onlar bızı özlemez mı

Ahh ah bu kaynanalar böyle hep anlayışsız mı ya biri de çıksın çok düşüncelidir desin :KK43:
Biz kayınvalidemlerle farklı Şehirlerde yaşıyoruz biz 1 aylık evliyken 2 hafta görümcem, 1 hafta kayınvalidemle oğlu geldi kalmaya!! Daha 1 aylık evliydik ve ramazandı. Ne iğrenç günler geçirdim. Bir iki ay önce de iki görümce + 2 küçük çococukları ve kaynanam bize 10 gün kalmaya geldiler. Suratımdan anlamışlardır inşallah da bidaha gelmezler. Insan gibi bir iki gün değil geldi mi 10-15 gün gelip kalıyolar.üstelik bende senin gibi full time çalışıyorum. Şimdi ben bunları nasıl seviyim:KK62:
Ay ne uzun yazdım birikti içimde :cry:

Back
X