Yazdıkların yabancı gelmedi. Benim kayınvalidemde benzer biri. Allahtan sizinkiler kadar sıkmıyor. İlk gelin olduğum zaman onunda annesi yanında idi. Kadın beni ağlatmıştı. Gerçi söylediği kötü söz değildi tabi. evin eksikleri vardı. kayınpederim gelmişti usta ile. O ara evi süpürüyordum. Odadaydım. Eşim gelecekler deyince üstümü giyindimdi. O zaman kayınpederim, hoşgeldin demedim diye içerlenmiş. Bunu anlatmış. Ninede bana söylemen lazımdı. darılmış falan dedi sadece. ama benim tabi ağrıma gitti o ayrı.
Kayınvalidemde ister hep onunla olayım, her yere beraber gidelim. pazara misal beraber gideriz hep. çalışıyorum işim yakın öğlen eve yemeğe geliyorum. ona gelmemi istiyor. eşimde yemeğe annesine çıkıyor. bizde genelde yemek olmuyor. az yapıyorum. tamam giderim tabi sorun değil de, ne bilim ben alışık değilim ki biri bana yemek hazırlasın. bekarken gelir kendi yemeğimi kendim hazırlardım. şimdi o hazırlaıyor sağolsun bekliyor. yiyip çıkıp gitmek tuhafıma gidiyor açıkcası. bazen gitmiyorum. bir ara gitmedim bir süre. kadında alışmış gelmiyorum diye, yemek hazır değildi. ben gelince koydu ocağa ısıttı yemeği.
Ben soğuk insanım. Öyle canım cicimler yapamam. sarılamam edemem. ben eşime bile canım diyen insan değilim. işten geldiğinde o gelir öper bende karşlık veririm. öpmese yapmam yani. öyle huylarım yok napıyım.
O yüzden herhalde kayınvalidem pek üstüme gelemiyor. Ama biliyorum, yüz versem kurtulamam. :)
Dedim ya anlattıklarınız çok yakın bana..