kayınvalide ve peder

egeesk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2014
300
197
123
merhaba kızlar
3 aylık evliyim. nişanımızı düğünümüzü eşyalarımızı her şeyi eşim ve biz yaptık. aileler sadece takılarını yaptılar. benim sıkıntım eşimin ailesiyle.nişan sürecinden itibaren sıkıntı çıkarmaya başladılar.nişana geldiler görümcenin kayınvalidenin suratları asık el gibi duruyorlar üstelik ortada bir sorun yokken. nişanlandık düğün hazırlıklarına başladık (başka bir şehirde çalışıyordum o zaman) arayıp sormak yok . bunlara takılmadım açıkçası hatta sevindim bile kafam rahat olacak diye. neyse çok uzatmayayım evlendik ve yaklaşık bir ay sonra eşimle aileleri yemeğe alalım istedik. ayrıca eşimle şöyle bir karar almıştık haftada 1 gün ailelere gideriz diye ve uyguluyorduk. neyse ilk bizimkiler geldi gayet güzel yedik içtik. 2 gün sonra eşimin ailesi geldi. kayınvalide gelir gelmez başladı laf sokmaya. neyse dedim evime gelmişler saygısızlık etmeyeyim cevap vermeyeyim. yemekten kalktık ben mutfağı toplarken eşimde çay servisine yardım ediyordu bunların ikisi geldiler sigara içelim kapalı balkonda. (eşim arabasında bile sigara içirmez daha önce onların yanında bu konu konuşulmuş ve evimizde kesinlikle sigara içirmeyiz denmişti haberleri var yani.) ben ağzımı dahi açmadım eşim de olmaz baba daha önce söylemiştim içmek isterseniz aşağıda içersiniz dedi. vay sen misin bunu diyen ikisi de evi terk edip gittiler. (benim babamda tiryakidir ama durumu bildiğinden teklif dahi etmedi hoş etseydi bu sefer ben aynı cevabı söylerdim babama). ikimiz kalakaldık. neyse dedim eşime, alınmış öfkeyle hareket etmiştir baban takılma. bayramda gittik el öpmeye surat beş karış hoşgeldiniz diyen yok kayınpeder döndü totosunu oturdu tek bir kelime yok neye uğradığımızı şaşırdık kalktık geldik. bayramda benim aileme de gitmemişler (bizimkiler büyük) aramamışlarda.babam arayıp hayırdır dünür bi sıkıntı mı var bayramda gelmediniz demiş kayınpeder de zaman bulamadık demiş ki yalan. her gittiğimiz yer onlardan için yok 2. günü burdalardı yok 3. günü burdalardı deyip durdular. 1 aydır gitmiyoruz onlara onlarda arayp sormuyorlar dertleri nedir inanın anlayamadım ben anlayan bana da anlatsın lütfen.

sigara konusunda neden bu kadar katı bir kural koydunuz?
sağlık sorunu mu var ikinizden birinde?
genelde bebekli evlerde özellikle dikkat edilir ki ben de müsade etmedim.
ama gelen bir misafir içeceği bir sigarasını kapalı da olsa balkonda içebilir diye düşünüyorum.
saatlerce fosur fosur içecek değiller ya orada içebilirlerdi pekala.
camı açar ara kapıyı kapatabilirdiniz.
bu tutum çok katı geldi bana.
yani bu kadar sert köşeli tavırlar hareketler aile içi ilişkilerde çok zorlayıcı olur.
koskoca adama aşağı in demişsiniz hoş olmamış.
üstelik ilk kez gelmiş.

eşinde ne güzel anlamış işte.
gitmiyosunuzda gelmiyosunuzda daha ne istiyosunuzki.
eşiniz sizi zorla götüredebilirdi
ilk başta bende böyle düşünmüştüm arkadaşım ama eşim çok üzülüyor. ister istemez bi huzursuzluk yaratıyor evde o da anlam veremiyor bu duruma. bana bayramdan sonra gidelim demişti ama ben gitmedim. saygısızlık yaptıklarını düşünüyorum . buyursunlar bize gelsinler önce dedim. sonuçta evi tek eden onlar bayramda o şekilde davranan onlar yanlış mı düşünüyorum.

fosur fosur içen tipler maalesef. benim astımım var sigara kokusu çok rahatsız ediyor beni öksürmeye başlıyorum. balkonumu kiler gibi kullanıyorum perdesi filan var. ayrıca ben ağzımı açıp birşey demedim eşim söyledi. ama resmen bana tavır yapıyorlar gibi geliyor bayramda benim aileme gitmemeler filan.

kendisi gitsin o halde. seni götürmesin.
buda bi secenek sonucta.
üzülme kısmında haklı. ailesi sonucta. ne kadar kötü olursalar olsunlar aile. atılmıyor satılmıyor.

tipik kv kp gibi davranıyorlar anormal bi durum yok ortalığı karıştırmalarındansa surat asmaları aramamaları daha iyii eşinde de sıkıntı yok sen daha neyi sorun ediyosun

Sigara konusunu bukadr dert etmeseydnz keske.ilk kez evinize gelmisler.kocaman adam kalkip yarim saate bir disari mi cikacak.babanzla da kiyaslamayin herkesn karakteri farkli sonucta.esinzn ailesinn zoruna gtms belliki

bence kapalı balkonda içebilirlerdi..of of küsmek olmuyor işte..küsmeden mesafeli olmak daha iyi..besledik büyüttük bize ne yaptı diyorlardır..eşin özür dilesin babasından..sonra mesafeli olursunuz:))

Keşke balkonda içmelerine izin verseydiniz ama tavırları biraz kaba olmuş sonuçta kendilerinin evi değil orası

kendisi gitsin o halde. seni götürmesin.
buda bi secenek sonucta.
üzülme kısmında haklı. ailesi sonucta. ne kadar kötü olursalar olsunlar aile. atılmıyor satılmıyor.
o nedenle mesafeli görüşmek daha iyi..yeni evlilerde böyle sorunlar olur...

Su sigara konusuna millet bir alisamadi. İcmeyen mağdur her zaman bu konuda. İyi yapmissiniz bir iki gelen değil her zaman gelecekler her seferinde perişan olmaktansa evin kurallarini bilmeleri iyi olmuş.

Diğer durumları da umursamayin. Zamanla bizi takan yok nasilsa diye vazgeçerler...

işte aynı şeyi bende düşünüyorum ben sigara kokusu geldiği zaman öksürmeye başlıyorum ve tıkanıyorum bunu onlarda biliyor. ilk seferde tamam deseydik her seferinde içeceklerdi bu sefer bi kere hayır desek "ee şimdi noldu " diyeceklerdi. hadi bunu geçtim tamam haklılar alındılar vs. bayramda gitmişiz yani o tavır ne insan bırak oğlunu evine bayramda gelen düşmanına yapmaz.

Reactions: 2k1
Haklıyken haksız duruma düşülmüş.
Aşağıda için demek kabalık.
Onun yerine sizin sağlığınız nedeniyle dikkat edileceği söylenebilirdi.
Fosur fosur içeceklerini de zannetmiyorum.
O zaman belki güzel bir şekilde uyarılabilirdi..

Astimim var diyo farkinda misiniz? Bende tiryakiyim hamile arkadasim evine gittim sormadim bile icebilirmiyim diye ciktim totom dona dona balkonda ictim. Ayrica ben icmiyo olsam kesinlikle evimde icirmem bence cok iyi yapmis. Benimde oglum daha kucukken kb arabaya bindi one esimin yanina baktim sigara yakti benle oglumda arkadayiz ya baba cocuk var arabada dedim aaa duman oraya geliyomu dedi mubarek sanki ormandayiz sonrada hemen atti sigarasini ne var yani kadinda hasta pardon deyip asagiya inebilirlerdi cok icmek istiyolarsa

Sana tecrübeli biri olarak tavsiyem, uzak dur, asla taviz verme ve kocanı asla hiçbir şey için kırma. Bana da eşimin ailesi ne saygısızlıklar yaptı bir bilsen... Görüşmüyorum bende, kimsenin suratını laf sokmasını çekemem valla. İnsan gibi davranıyoruz burunlarından kıl aldırmıyorlar bende artık çareyi uzak durmakta buldum. Sende çok samimi olma boşver, ne güzel eşin kendi yuvası olduğunun farkında. Ama sen akıllıca davran hep mesefeni koru. Sigara konusunda çok haklısınız, mutfak balkonunda bile içilse içmeyen birine özellikle çok kokuyor, sanki tüllere siniyor. Evde içilmeyecek diye kural koyduğunuzu bile bile içmek istemesi çok ayıp, başkasının evine gidince de aynısını yapabilecekler mi acaba?
Kp-kv ler oğullarını evlendirince kendileride evlendi sanıyorlar, ortada sorun yoksa bile kıskandıklarından yapıyorlar. Hani oğul onların ya, ev de onlarınmış gibi.

Gerçekten umursamayin. Esinizle aralarini vs yapmaya kalkmayin , ne oldu diye sormayin. Birakin küsüp dursunlar siz gerekeni yapin çekilin kenara elbet vazgecerler. Üstlerine duserseniz kendinizi kurtaramazsiniz.

Nasil bebekler düşünce baktigimzda agliyor kimse görmedi mi kalkiyor ayağa o hesap. Siz keyfinize bakin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…