Eşini en iyi sen tanıyosun kırmıycak ya da yanlış anlamıycağı şekilde anlatabilirsin.. bir de şuna takıldım her şey senin istediğşn gibi değil de kaynananın istediği gibi mi olcakmış dangalağa bak heleMerhaba Kızlar,
Daha önce açtığım kv ve bebek isteme konuları tek bir konuda toplanmış durumda.
Öncelikle şöyle başlayayım. Oturduğumuz ev kendimizin değil, kiracıyız. Kv bir dairesi var aileden kalma satmayı ve bir tane kendine bir tanede bize ev almayı düşünüyor. Ama ben bu konuda çok düşünceliyim. Çünkü evlilik hazırlığı aşamasında eşim beyaz eşyaları babasına aldırdı. Kredi çekelim kendimiz alalım dedim ama bu güne dek babam benim için hiçbir şey yapmadı bırak bunu bari yapsın dedi. Tamam dedim bende. Daha önceki açtığım kv konusunda yazdıklarımı özet geçeyim. Hazırlık aşamasında çıkan problemlerden dolayı kv aram bozuktu. Fevri bir kadın ortada birşey yokken sinirlenip ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Hazırlık aşamasında yine fevri çıkış yapıp herşey senin istediğin gibi oldu beyaz eşyalarında alındı gibi bir cümle kurdu. Beyaz eşyalar için bile bu cümleyi kullanabilen biri ev için de yarın bir gün yine kafası attığında benim sayemde ev sahibi oldunuz der diye çok korkuyorum. Bir de aynı yerden ev alalım çocuğunuz olunca ben bakarım diyor. Bende eşime ben annenin bakmasını ve onunla aynı semtte oturmak istemiyorum dedim ve oda bana hak verdi çünkü annesini tanıyor. Ama ev konusunda eşime de sadece kendimiz alalım alamazsak kirada oturmaya devam ederiz diyorum. Ama o beni dinlemiyorum. Korktuğum konuyu söylesem beni yanlış anlar diye düşünüyorum. Korkumu dile getirsem mi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Dedim ama kv de de bugüne kadar oğlum senin için bir şey yapamadım evinizi almanız için ben yardım edeceğim diyor. Ama ileride kesinlikle benim sayemde aldınız diye söyleyecek buna eminim.Ailen bile olsa başkasının elime bakacağımıza iki yetişkin olarak kendi evimizi kendimiz alalım, ağzımızın tadıyla oturalım. Annende o evi kiraya versin ona birikim olsun desen?!
Anlatıyorum doğru söylüyorsun diyor ama arabadan başka şuan için birikimimiz yok. Şu devirde 2 kişinin maaşıyla ev almak zor malum İstanbul gibi bir yerde mümkün değil çok zor. Eşim bırak yardım etsinler diyor ama korkumu nasıl dile getireceğimi bilemiyorum.Eşini en iyi sen tanıyosun kırmıycak ya da yanlış anlamıycağı şekilde anlatabilirsin.. bir de şuna takıldım her şey senin istediğşn gibi değil de kaynananın istediği gibi mi olcakmış dangalağa bak hele
Aynen ben kendi aileme de yakın oturmak istemediğimi söylüyorum. Eşimde ilerde bebek olunca mutlaka iki taraftan birine yakın oturmalıyız diyor. Kv ev alırsa bir zorunluluk gibi bir durum olacak maalesef.İki tarafa da uzak olunmalı. Hayat felsefem bu kafam rahat gelenim gidenim de yok .azıcık aşım kaygısız başım.
ailelerin ev,araba gibi maddi değeri yüksek şeyler alması veya çocuğa bir kaç sene bakmasına karşıyım.çünkü bu durum bir şekilde çocukların önüne geliyor.ama madem almayı bu kadar çok istiyor. alsın. ama siz taşınmayın. kiraya verin.kira ile onlara hediye alın,tatile götürün v.s. ilerleyen dönemler de duruma ve gidişata göre hareket edersiniz.Dedim ama kv de de bugüne kadar oğlum senin için bir şey yapamadım evinizi almanız için ben yardım edeceğim diyor. Ama ileride kesinlikle benim sayemde aldınız diye söyleyecek buna eminim.
ya çekinme ne hissediyosan direk söyle. kaynananın apartmanına çık bebeğine bakması içinde anneni çağırMerhaba Kızlar,
Öncelikle şöyle başlayayım. Oturduğumuz ev kendimizin değil, kiracıyız. Kv bir dairesi var aileden kalma satmayı ve bir tane kendine bir tanede bize ev almayı düşünüyor. Ama ben bu konuda çok düşünceliyim. Çünkü evlilik hazırlığı aşamasında eşim beyaz eşyaları babasına aldırdı. Kredi çekelim kendimiz alalım dedim ama bu güne dek babam benim için hiçbir şey yapmadı bırak bunu bari yapsın dedi. Tamam dedim bende. Daha önceki açtığım kv konusunda yazdıklarımı özet geçeyim. Hazırlık aşamasında çıkan problemlerden dolayı kv aram bozuktu. Fevri bir kadın ortada birşey yokken sinirlenip ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Hazırlık aşamasında yine fevri çıkış yapıp herşey senin istediğin gibi oldu beyaz eşyalarında alındı gibi bir cümle kurdu. Beyaz eşyalar için bile bu cümleyi kullanabilen biri ev için de yarın bir gün yine kafası attığında benim sayemde ev sahibi oldunuz der diye çok korkuyorum. Bir de aynı yerden ev alalım çocuğunuz olunca ben bakarım diyor. Bende eşime ben annenin bakmasını ve onunla aynı semtte oturmak istemiyorum dedim ve oda bana hak verdi çünkü annesini tanıyor. Ama ev konusunda eşime de sadece kendimiz alalım alamazsak kirada oturmaya devam ederiz diyorum. Ama o beni dinlemiyorum. Korktuğum konuyu söylesem beni yanlış anlar diye düşünüyorum. Korkumu dile getirsem mi?
Aynen o nedenle söyleyip dile getirmek istemiyorum. Ama eşimin bu durumu farketmesini istiyorum. Nasıl farkettirmeyelim onu bilemiyorum.Annesini biliyo olması annesi olduğu gerçeğini değiştirmiyo malesef.
Düşüncende haklısın ama bunu söylersen alınıp inada bindirip kv ile komşu olabilirsin.
Doğumda ve doğumdan sonra görürüm sizi :) aynı düşünecek misiniz bakalımİki tarafa da uzak olunmalı. Hayat felsefem bu kafam rahat gelenim gidenim de yok .azıcık aşım kaygısız başım.
O zaman büyük bir tepki olur. Kv kötü bir insan değil sinirlendiği zaman ağzından çıkanı kulağı duymuyor ama sakinleştiği zaman çok pişman oluyor söylediğine ama bende insanım yani ister istemez zoruma gidiyor.ya çekinme ne hissediyosan direk söyle. kaynananın apartmanına çık bebeğine bakması içinde anneni çağır
Buda doğru bir tespit :)Doğumda ve doğumdan sonra görürüm sizi :) aynı düşünecek misiniz bakalım
Evet mantıklı bu da bir seçenek olabilir. Teşekkürler.ailelerin ev,araba gibi maddi değeri yüksek şeyler alması veya çocuğa bir kaç sene bakmasına karşıyım.çünkü bu durum bir şekilde çocukların önüne geliyor.ama madem almayı bu kadar çok istiyor. alsın. ama siz taşınmayın. kiraya verin.kira ile onlara hediye alın,tatile götürün v.s. ilerleyen dönemler de duruma ve gidişata göre hareket edersiniz.
Dedim ama kv de de bugüne kadar oğlum senin için bir şey yapamadım evinizi almanız için ben yardım edeceğim diyor. Ama ileride kesinlikle benim sayemde aldınız diye söyleyecek buna eminim.
o zaman sende ona aynı lafları söyle o nasılsa sende öyle davran canımO zaman büyük bir tepki olur. Kv kötü bir insan değil sinirlendiği zaman ağzından çıkanı kulağı duymuyor ama sakinleştiği zaman çok pişman oluyor söylediğine ama bende insanım yani ister istemez zoruma gidiyor.
haklısınızMerhaba Kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?