KAYINVALİDE TERÖRÜ

Ayıbın kralını yapmışlar tavrını koymakta aşırı haklısın resmen arkandan iş çevirmişler!

• Olur ya böyle şeyler abartma.

OY: 26 15,7%
  • Resmen bundan sonra güvenmeme sebebi.

OY: 140 84,3%

• Ankete Katılan
    166
E peki ne yaptınız?
Aşırı sinirlendim. Ama hiç bir şey yapmadım. Annem saflık derecesinde iyi niyetli. Kızım kayınvaliden çok hevesli çok heyecanlı çok heves ediyor ilk defa gelini oluyor ondan yapmıştır bunu cahillikten dedi kalp kırma dedi. Aldıkları da güzeldi bisey demedim sonra yıllar geçtikçe yıprandıkca değiştim zaten kendi zevkime göre aldım. Rahmetli oldu kayınvalidem. Kin gütmedim çünkü çok iyi bir kayınvalide olmustur bana gerçekten. Allah rahmet eylesin

Konunun girişini okudum dedim 10 senelik evli kaynanasıyla iyi anlaşıyor epey güzel geçinmişler de sonrasında bi anlaşmazlık çikmis. Daha nişanlı iken zaten böyle iddialı konuşmalar yapanlara daha dur bakalım istanbulun taşına yeni ayak bastın derler.

Geçinmek hele hele kayinvalde ile geçinmek sadece iyi olmakla olmaz. Biraz mesafe biraz siyaset biraz da duymazlıktan görmezlikten gelmek gerekiyor.

Şimdi davetiyem de davetiyem diyorsunuz ya gelecek misafirler o kadının misafirleri. Yani kendi akrabalarına vereceği davetiyeyi değiştirmiş ve isim yazılmışsa sorun edecek ne var. Yani bence bunun lafı da geçmemiş değildir. Hani düğün sahibi olarak anne babaların isimleri de yazılsın gibisinden.
Bunlar da anne baba yani istemiştir muradı vardır oğlunun düğünü neticede. Siz de kendi akrabalarınıza ve de arkadaş çevrenize diğer basılan davetiysen verirsiniz.

Keskin sirke küpüne zararlıdır. Kendi kendinizi doldurup boşuna ağzınızın tadını kaçırmayın. Kayinvalde ile de iyi geçinirim zannetmeyin. Gelin kayinvalde ancak mesafeli bir şekilde ilişkilerini sürdürebilirler anlaşmak can ciğer olmak mümkün değildir.

benim davetiyemi bana sormadan kesinlikle ben görmeden değiştirmiş

davetiye biz sana sorduk (hayal dünyasında galiba çünkü benim haberim yok) sende bastık artık yapacak bir şey yok dedin bizde mecbur değildik böyle bişeye yeniden bastırdık dedi

Davetiyenin değiştirilmesi değil, esas takmanız gereken kısım bu. Aklınızla oynanan kısım. :)
"Biz sana sorduk" denilmesi ve sizin sorulmadığından emin olmanız.
Bu bir manipülasyon tekniği:
"Aa hatırlamıyor musun?"
"E tamam dedin ya?"
"Kızım beni yalancı mı çıkaracaksın, sorduk sana ya, unuttun herhalde" :))

Üzerine düşünmeniz gereken kısım bu; davetiyeymiş, istediğini yaptırmışmış da gitmiş bastırmışmış, aman sadece ismini ekletmiş nolacakmış değil... Kendinizden emin olma hissinizi baltalamaktır bu yaptığı ve aklınızı küçümsemektir. Benim için çok büyük olay olurdu şahsen, emrivakisini böyle bir manipülasyon yolu tercih edilerek yaptırmaya çalışıyorsa, sizin daha çekeceğiniz var. Ayağınızı ona göre denk alın.

Son düzenleme:
Yorumunuzu okuyunca ben de merak ettim. Sadece isim eklemesi mi yapılmış yoksa iç tasarım komple mi değişmiş konu sahibi?

Her halükarda çok ayıp bulsam da bu detayı ben de merak ettim.
Bir çok değişiklik yapılmış sadece dış kap aynı olduğu için göremedik kendisi paylaşınca bu kimin davetiyesi dediğimde gördüm bastırıp kullandıklarını gerçekten

Selamlar canlarım bir süredir kendime etrafıma yaptığım haksızlık üzerine buralara gelemedim şimdi size süper bi enayilik anlatıyorum. Hazırsanız. Öncelik olarak ben insan olarak iyi insan olayım da herkes kalbinin ekmeğini yer diye beklediğim adalet anlayışım çöp oldu bu olay karşısında :) şimdi olay şu insanlar kayınvalidesi görümcesiyle anlaşamaz falan bende hep anlaşırım dedim ki bide herkese etrafıma falan ya iyi insanlar sıkıntı hiç çekmedim yapmaz böyle şeyler saçma falan. Öncelikle o insanlardan resmen özür diliyorum. Ahah çünkü neden biliyor musunuz. Gerçekten KAYINVALİDE olunca sanırım içten bi ateş sizi çağırıyor ve her türlü yapmak yapıyorsunuz yani. Her neyse hep derdim ki Ben iyi olursam herkes iyi olur. Pollyanna devam yani. Kayınvalidemle de iyi anlaşıyorum çünkü ben iyiyim. Ama o öyle olmadı ben çok şükür çok iyiyim de size konuyu kısaca geçip Allahın rızası için yol sormaya geldim :)) çok sinirim bozuk kusura bakmayın haha kendi kendime gülüyorum:) neyse pazar günü nikahım var. Kendileri benim davetiyemi bana sormadan kesinlikle ben görmeden değiştirmiş başka bir davetiye bastırıp onu dağıtmış bende bu gün bunu kendi paylaştığı hikayede görüp bu kimin davetiyesi diye sorunca öğrendim :) eksik ve yetersiz bulduğu için davetiyeyi bana sormayıp haber bile vermeye tenezzül etmeden bastırmış ve sıfır şaka :) ve dağıtmış hahaha ay çok saçma gerçekten bide bana dedi ki kızım bilgileri eksikti(ana adı baba adı yok bir tek soy adlar var eksik dediği) davetiye biz sana sorduk (hayal dünyasında galiba çünkü benim haberim yok) sende bastık artık yapacak bir şey yok dedin bizde mecbur değildik böyle bişeye yeniden bastırdık dedi. Bu arada 200 davetiyeye 400 TL verdiğimiz için ben davetiyeyi beğenmeyen olursa bi hata vs 400 TL ne ya veririz yenisini bastırırız demiş insanım herkesin içinde. Şimdi bu konu üstüne size soruyorum hanımlar... Bu arada damadın haberi yok oda şok neyse onu karıştırmıyorjm oda benden taraf çünkü neyse soruya gelelim..
Ayy aklıma bizimkilerin tepkisi geldi. Biz ne güzel zarif zarif ......ailesi ve .... ailesi yazdırmıştık. İki taraf da e isimlerimiz yok diye alınmıştı eşimle bana ve ben şok geçirmiştim. Babam da sonra yeni davetiye bastırmıstı işte sizinki çok cafcaflı hem sayısı da azdır deyip 1990 model bişi yaptırıp dağıtmış :) Allahtan ben hiç takmadım cunku düğünün olup bitmesini ve bi an once bu cendereden kurtulup işime bakmak istemiştim. Kim ne derse he dedim :) Sonucta benim istediğim düğün olmasının asla ve asla şansı yoktu (latin orkestra ile sahilde gün batımında evlenemeyeceğime göre dedim ne yapıyorlarsa yapsınlar :KK70:DDD tavsiyem siz de takmayın. Valla bak gun sonunda kocanızla ağzınızın tadı bozulmasın. O yeter. Ona buna takınca hele de takıntı yapıp surundurunce insanın agzında tat kalmıyor.

Ben olsam kayınvalideme iletişimimizin bundan sonraki seyrini kendisi belirlediği için minnettar kalırdım.
Sonrada yeniden davetiye bastırıp,kendisinin adına da bir tane ayarlar,oğlunun düğününe 'davet' ederdim.

Gerçekten aile büyükleriyle ilişkilerin iyi olmasına,saygı çerçevesinde yürütülmesine çok önem veririm ,buna uygun davranmaya da çalışırım.
Ama göz göre '
bu cümleyle aptal yerine konmaya da müsamaha gösteremem.

Bende anlatacağım bende benden önce evde kalmalarına izin vermiştim şehir dışından geliyorlardı tabakların ve bardaklarin yerini değiştirmiş aldığım ve kullanmadığım eşyalardı daha şimdilik kullandığı şeyleri yerlestirmisti 🤣

Davetiyenin değiştirilmesi değil, esas takmanız gereken kısım bu. Aklınızla oynanan kısım. :)
"Biz sana sorduk" denilmesi ve sizin sorulmadığından emin olmanız.
Bu bir manipülasyon tekniği:
"Aa hatırlamıyor musun?"
"E tamam dedin ya?"
"Kızım beni yalancı mı çıkaracaksın, sorduk sana ya, unuttun herhalde" :))

Üzerine düşünmeniz gereken kısım bu; davetiyeymiş, istediğini yaptırmışmış da gitmiş bastırmışmış, aman sadece ismini ekletmiş nolacakmış değil... Kendinizden emin olma hissinizi baltalamaktır bu yaptığı ve aklınızı küçümsemektir. Benim için çok büyük olay olurdu şahsen, emrivakisini böyle bir manipülasyon yolu tercih edilerek yaptırmaya çalışıyorsa, sizin daha çekeceğiniz var. Ayağınızı ona göre denk alın.
Her cümlenize katılıyorum,benim kayınvalidemden bahsediyorsunuz tam olarak.Nişanlanmamızın üzerinden 3 gün geçtikten sonra eşimle alakalı çok önemli birşey anlattı bana.Sonra ben konunun üzerine gidip büyük bir olay çıkarınca önce öyle bir şey demedim dedi,sonra baktı kaçacak yer yok aaa ben nişanlından değil abisinden bahsetmiştim.Ali diyeceğime yanlışlıkla Veli demişim demişti.
15 yıldır bu çizgideyiz önce söyleyip sonra söylemedim diyor,yada söylemediği şeyleri'ay ben sana söylemiştim,hatırlamıyor musun?' diyor.Gerçekten insanın aklıyla oynamak bu ve konu sahibinin yazdıklarında en çok takıldıgım yer burası oldu

Her cümlenize katılıyorum,benim kayınvalidemden bahsediyorsunuz tam olarak.Nişanlanmamızın üzerinden 3 gün geçtikten sonra eşimle alakalı çok önemli birşey anlattı bana.Sonra ben konunun üzerine gidip büyük bir olay çıkarınca önce öyle bir şey demedim dedi,sonra baktı kaçacak yer yok aaa ben nişanlından değil abisinden bahsetmiştim.Ali diyeceğime yanlışlıkla Veli demişim demişti.
15 yıldır bu çizgideyiz önce söyleyip sonra söylemedim diyor,yada söylemediği şeyleri'ay ben sana söylemiştim,hatırlamıyor musun?' diyor.Gerçekten insanın aklıyla oynamak bu ve konu sahibinin yazdıklarında en çok takıldıgım yer burası oldu

Büyük tepki verseniz de mağdur olur, "Unutma/yanlış hatırlama" aralığını bu kez kendisini savunmada kullanır aynen. Çok insani, suçlanmaya mahal vermeyecek (unutmak gibi) özellikleri kullanıyor değil mi? "Yalan söylüyor!" diye karşısına almadan, hafızadaki minik boşlukları kullanmak (Kişiyi kendinden şüpheye düşürme çabası işte)... Tehlikeli sular. :)

Son düzenleme:
Yok sormadılar tabiki. Eve gelince farkettim. Eşim zaten yadırgamadı.Bu arada benim kvde, mesafe koyana kadar her halta burnunu sokardı.Şuan burun falan sokamıyor.
Konu sahibinin yerinde olsam aşırı derecede mesafeli olurdum.
En başta şimdiki aklım olsa şöyle yapmazdım dediğiniz şeyler var mı mesela? Paylaşmak isterseniz ben talibim okumaya. Tecrübelerden feyz almak gerek ve maalesef baştan mesafeli yaklaşmak gerek.

Kayınvalide de siz de iyi insanlarsanız su akıp yolunu buluyor zaten ama kv kötü biriyse iyi başlayan ilişki bile kötüleşiyor. En güzeli mesafe ile başlamak. İlişkiyi zamana bırakmak.

Ah ben de içimi dökmek istedim, uzun olabilir.

Aynısını benim kv ve görümce adaylarım da yapıyor. Söyledikleri şeyleri söylememiş gibi / söylemedikleri şeyleri söylemiş gibi ya da “ben onu o anlamda mı dedim” minvalinde cevaplar veriyorlar. Ve bu sürekli oluyor. 1-2 tamam, her seferinde ben ya da sevgilim mi yanlış anlıyoruz yani?

Benim ailem yok ve sevgilimle aynı şehirde yaşıyoruz çünkü okulumuz burada??😅 ablası beni istemiyor, kıskanıyormuş (bizzat kendi ifadesi ve annesinin söylemi ile). sevgilimle telefonda konuşurken benim hakkımda “onun kimsesi yok, senin ailen var, sen neden onunla aynı şehire taşındın, o buraya gelseydi” dedi, duymuş bulundum. E çünkü okullarımız aynı şehirde??? Sevgili olmasak da burada yaşıyorduk zaten.

Sevgilim yüz yüze gelince anne babası da varken ablasına bu cümlenin hesabını sormuş sana mı kaldı diye ve artık benimle işler aşırı ciddi olana kadar muhattap olmamasını söylemiş. Ablasının aşırı şaşırarak sakince verdiği cevabı: ben onu o anlamda mı dedim, buraya taşınsaydı biz de ona aile olurduk o anlamda dedim. Sen konuşma diyorsan pekii. Ben de tam anneme diyordum ki namutenha’yı artık aile wp grubuna alalım🤦🏻‍♀️

Yani yalan üzerine yalan ve sevgilim tekken ayrı konuşuyor, anne baba varken ayrı. Bu sadece bir örnekti. Annesi ve babasında da aynı huy var. Mesafe mesafe mesafe.

Son düzenleme:
Sırf kendi adı yazmıyor diye bu trip,kendi düğünü sanki . Davetiye bastirmasini geçtim,size niye sormuyor. Kafasına göre iş yapıyor,hayırdır ? Davetiye de bile sözünü geçirmeye başlamış, ilerde düşünemiyorum. Nisanliniz da biliyor emin olun. haberim yok şaşırdım,hikaye.

Konunun girişini okudum dedim 10 senelik evli kaynanasıyla iyi anlaşıyor epey güzel geçinmişler de sonrasında bi anlaşmazlık çikmis. Daha nişanlı iken zaten böyle iddialı konuşmalar yapanlara daha dur bakalım istanbulun taşına yeni ayak bastın derler.

Geçinmek hele hele kayinvalde ile geçinmek sadece iyi olmakla olmaz. Biraz mesafe biraz siyaset biraz da duymazlıktan görmezlikten gelmek gerekiyor.

Şimdi davetiyem de davetiyem diyorsunuz ya gelecek misafirler o kadının misafirleri. Yani kendi akrabalarına vereceği davetiyeyi değiştirmiş ve isim yazılmışsa sorun edecek ne var. Yani bence bunun lafı da geçmemiş değildir. Hani düğün sahibi olarak anne babaların isimleri de yazılsın gibisinden.
Bunlar da anne baba yani istemiştir muradı vardır oğlunun düğünü neticede. Siz de kendi akrabalarınıza ve de arkadaş çevrenize diğer basılan davetiysen verirsiniz.

Keskin sirke küpüne zararlıdır. Kendi kendinizi doldurup boşuna ağzınızın tadını kaçırmayın. Kayinvalde ile de iyi geçinirim zannetmeyin. Gelin kayinvalde ancak mesafeli bir şekilde ilişkilerini sürdürebilirler anlaşmak can ciğer olmak mümkün değildir.
Neden olayı başlatana laf söylemek ve hayatında ilk defa, belki de tek defa, evlenecek olan bir genç kızın düğününe karışılmasına kızmak yerine; tamam kayınvalide yapmış bir kere, sen de alttan alıver diyelim ki? Kayınvalide, görümce ya da öz anne fark etmez, burada mesele bu insanın düğün sahibine sormadan kafasına göre düğünle ilgili bir detayı değiştirmesi. Bu net bir şekilde ayıp bence.

Bir çok değişiklik yapılmış sadece dış kap aynı olduğu için göremedik kendisi paylaşınca bu kimin davetiyesi dediğimde gördüm bastırıp kullandıklarını gerçekten

Ben böyle bir tavırla karşılaşsam o nikah tarihini değiştirirdim. Ya hatalarını anlarlardi yada tamamen kopardik. Annesi oğlundan cesaret almasa asla böyle birseye kalkısamaz

Büyük tepki verseniz de mağdur olur, "Unutma/yanlış hatırlama" aralığını bu kez kendisini savunmada kullanır aynen. Çok insani, suçlanmaya mahal vermeyecek (unutmak gibi) özellikleri kullanıyor değil mi? "Yalan söylüyor!" diye karşısına almadan, hafızadaki minik boşlukları kullanmak (Kişiyi kendinden şüpheye düşürme çabası işte)... Tehlikeli sular. :)
Tabii tabii anında şekeri tansiyonu fırlar,hastanede buluruz kendimizi.Benim şansım şu ki hem eşim asla prim vermez bu davranışlara,hem ailem arkamda,hemde ben mizaç olarak böyle tuzaklara çekilecek biri değilim.O yüzden iyi geçinilen gelin benim,asıl yüzünüzü malesef eltim üzerinde göstermekten hiç çekinmiyor.

Tabii tabii anında şekeri tansiyonu fırlar,hastanede buluruz kendimizi.Benim şansım şu ki hem eşim asla prim vermez bu davranışlara,hem ailem arkamda,hemde ben mizaç olarak böyle tuzaklara çekilecek biri değilim.O yüzden iyi geçinilen gelin benim,asıl yüzünüzü malesef eltim üzerinde göstermekten hiç çekinmiyor.
Ailesi olmayan biri olarak lüüütfen tavsiye verin bana da 🙏🏼 Tavır koyma konusunu gerçekten kafama takıyorum. Sorabileceğim bir aile büyüğüm olmadığı için, belki biraz da içlerinde yalnız kalacağım tedirginliği ile katiyen mesafeli ve sert durmak istiyorum.

Ah ben de içimi dökmek istedim, uzun olabilir.

Aynısını benim kv ve görümce adaylarım da yapıyor. Söyledikleri şeyleri söylememiş gibi / söylemedikleri şeyleri söylemiş gibi ya da “ben onu o anlamda mı dedim” minvalinde cevaplar veriyorlar. Ve bu sürekli oluyor. 1-2 tamam, her seferinde ben ya da sevgilim mi yanlış anlıyoruz yani?

Benim ailem yok ve sevgilimle aynı şehirde yaşıyoruz çünkü okulumuz burada??😅 ablası beni istemiyor, kıskanıyormuş (bizzat kendi ifadesi ve annesinin söylemi ile). sevgilimle telefonda konuşurken benim hakkımda “onun kimsesi yok, senin ailen var, sen neden onunla aynı şehire taşındın, o buraya gelseydi” dedi, duymuş bulundum. E çünkü okullarımız aynı şehirde??? Sevgili olmasak da burada yaşıyorduk zaten.

Sevgilim yüz yüze gelince anne babası da varken ablasına bu cümlenin hesabını sormuş sana mı kaldı diye ve artık benimle işler aşırı ciddi olana kadar muhattap olmamasını söylemiş. Ablasının aşırı şaşırarak sakince verdiği cevabı: ben onu o anlamda mı dedim, buraya taşınsaydı biz de ona aile olurduk o anlamda dedim. Sen konuşma diyorsan pekii. Ben de tam anneme diyordum ki namutenha’yı artık aile wp grubuna alalım🤦🏻‍♀️

Yani yalan üzerine yalan ve sevgilim tekken ayrı konuşuyor, anne baba varken ayrı. Bu sadece bir örnekti. Annesi ve babasında da aynı huy var. Mesafe mesafe mesafe.
Aynısının kırmızısı ,mesafe muhakkak çok önemli ama birde şu işe yarıyor,böyle bir dolap döndüğünü anladıgım an konuya eşimi de dahil ediyorum,hemen annesinin yanından eşimi arayıp ''xx bak annen birşey diyor sence nasıl olur ? ''diyorum. 40 yasımda böyle ispiyoncu gibi davranmak hoşuma gitmiyor ama hala evliysek emin olun oğluna baska bana baska konuşmasına alan vermediğim içindir

Ailesi olmayan biri olarak lüüütfen tavsiye verin bana da 🙏🏼 Tavır koyma konusunu gerçekten kafama takıyorum. Sorabileceğim bir aile büyüğüm olmadığı için, belki biraz da içlerinde yalnız kalacağım tedirginliği ile katiyen mesafeli ve sert durmak istiyorum.
Sanılanın aksine ne mesafeli dururum ne de sert,ben tam bir yumuşak dikenim :KK66: Hem söyleyeceğimi söylerim,hem bildiğimi okurum ,hemdi genellikle kimsenin kalbini kırmam.Bu biraz zaman aldı,çok törpüledim sivri yanlarımı,konuşurken çok yutkundum ama insan isteyince bir yolunu buluyor.
Size de bunu tavsiye ederim nihayetinde bir aile kuracaksanız bu insanları yok sayamazsınız ve eşiniz her ne kadar sizden yana da olsa gün sonunda o annenin oğlu.
Benim eşim annesinin potansiyelini bilir,sözünü esirgemez,gerçekten çok adilce bir dengededir,yine de 'annemi değiştiremem ki ne yapayım?' dediği yerler oluyor.Bunu beni haksızlığa uğratmak için yapmıyor ama 60 kusür yasında bir kadına haddini bildirmekte olmuyor.
Bu insanlarla iletişim kurarken ne istediğinizi bilerek hareket edin,kendinizden emin olun,sınırlarınızı dikte ederek değil. Mesela görümcenizle kahve içerken ''Bugün x arkadasım kahveye gelicem dedi ama emrivakilerden hiç hoşlanmam ,bugün değil şu gün müsaitim dedim biraz bozuldu ama ben de buyum ,benim adıma plan yapılmasından hiç hoşlanmam ''gibi baskaları üzerinden örneklerle kendinizi anlatın.
Biraz akıllı biriyse zaten bu konuşmadan payına düşeni çıkaracaktır:KK66:

X