Kayinvalide sorunu LUTFEN fikirlerinize ihtiyacim var.

siyah papatya

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2007
428
18
Kayinvalidem zamaninda esimle aramizi bozmaya ayirmaya ugrasmis iftiralar atmis vs bircok olaylar yasatmis bir insan.Kendi kizlarinada yapmadigini birakmamis.Oyle hasta bir insan yani.(Esim her zaman benim yanimda durdu beni savundu)Kayinpederim oleli yillar oldu gorumcem bu zamana kadar bakti artik dayanamiyorum diyor Erkek cocuksun Annene bak diyor.Bende hic yanimiza gelsin istemiyorum Hep Allahima dua ediyorum bize muhtac etmesin diye.cunku cok zor Alzamier hastaligida var bazen akli yerinde bazende gidiyor Fikirlerinize ihtiyacim var

valla iki kardeş bakmaya mecburlar,zaten hastaymış kendisi, ablası bakıyorsa bu zamana kadar erkek kardeşi de bakıcak

ortak bakıcı tutup baktırın en iyisi

Bir de benim bir hatam oldu zamaninda arada sirada 1_2 ayligina yanimiza alsaydik bunlar olmayacakti.iste istemedim huzurumuzu bozacagindan korktum birde 1 haftadan fazla kadin iyi olmuyor bize kavga halinde surekli kaslar catik her seyi yanlis anliyor

Gorumceniz kusura bakmasin da erkek cocuksun bak diye birsey yanlis eger anne bakima muhtac ise tum cocuklari arasinda bolunur sorumluluk kimse kimseden daha fazla bakmak mecburiyetinde degil otursun konussun kardesler sirayla bakmayi kabul etmiyorlarsa bakimevi diye birsey var bu tarz hastalara orada daha kolay bakiliyor hem daha saglikli hem daha guvenilir

Alzeimer hastasina bakmak o kadar kolay degil ki. Siz calisiyormusunuz? Bakici tutma gibi bir ihtimal varmi?

şikayet etmişsin ama kadın hasta işte, normal olsa kendi kızlarına eziyet etmez. dimi, belli ki garezi sana değil hasta, bu zamana kadar ablası bakmış tabiki eşin de elini taşın altına koyacak günahtır tek kişiye yüklenilmez, hastalığı zor bi hastalık olduğu için profesyonel bakım gerekebilir

Maddi açıdan bir sıkıntı yoksa kardeşler ortaklaşa bir bakıcı tutarak sıra sıra baktırabilirler evlerinde .
Sürekli zor olur aynı kişi üstünde .
Hem de siz de kendi kızı gibi bakamazsınız ne olur olsun .

Hayir duskun degil oda istemiyor ama mecbur kalicam

Ben calismiyorum emekli maasi var tutulabilir

Yakınlarda bir ev birde bakıcı tutabilirsiniz.. hem siz bakmamış olursunuz hemde acil bişi olsa hemen yetişebilirsiniz alzaimer hastası bakımı çok zor oluo

Kendi kızlarınında bakacağını zannetmiyorum bildiğiniz gibi değiller

.............. Kayinpederim oleli yillar oldu gorumcem bu zamana kadar bakti artik dayanamiyorum diyor .........

Görümceniz kendi kızı değil mi ? İlk mesajınızda yıllardır görümcenizin baktığını yazmıştınız.

Biz elimizden geldiğince yazlık izinde kışlık izinde bayramlarda her zaman gittik ben kendi aileme bir bayram gitmiş değilim ne zaman gitsem hep kavga hep kavga o evden bir gün yüzüm gülerek çıkmadım Dua ediyorum Allah hayırlısını versin

Dönüşümlü olarak bakılabilir tek biri üstüne yikilmaz. Sizin için çok zor bi karar ama bende istemeye istemeye sırf eşim için katlanıyorum. Allah yardımcınız olsun

evet kendi kızı onada çok görmüyorum çok zor tabiki haklı sonuna kadar haklı ama kendi kızının tahammül edemediğini ben nasıl edeyim

Konu sadece tahammül değil. Bayram ve tatil günlerinde gittiğinizde 1-2 saat belki birkaç gün görüp dönüyorsunuz. Evin yemeği , temizliği , kayınvalidenizin banyosu , kişisel temizliği , kayınvalidenizin güvenliği ve gözetimi gibi konular ise tamamıyla görümcenizin üzerinde.

Artık gücünün yetmediğini ve yardım istediğini söylemiş sizlere.

Bakım evi seçeneği sunulmuş ancak bunu çok acımasız buldum. Kendi anneniz olsa aynı durumdaki kişi o zaman nasıl davranırdınız ?

Konu başlığınız kayınvalide sorunu olmamalı bence. Alzheimer hastası bakımı hakkında yardım , bilgi , görüş ve öneri daha insancıl olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…