Kayinvalide sorunu LUTFEN fikirlerinize ihtiyacim var.

Bu erkek çocuk baksın olayını anlayamıyorum. Sanki oğlu görüyor evde her işini. Bakan gelin.
Neyse hasta olmasa neyse de hastaysa yapacak bişey yok. Dönüşümlü olarak bakmak en mantıklısı. Hiç olmazsa arada nefes alırsınız...

evet kendi kızı onada çok görmüyorum çok zor tabiki haklı sonuna kadar haklı ama kendi kızının tahammül edemediğini ben nasıl edeyim

Eşin madem senden yana,
eşine bakıcı işini teklif et .
3 er ay bakıcı ile dolaşsın kayınvaliden ya da kendi evi varsa kızlar o şekilde yoklasınlar arada da siz destek olursunuz .
Kayınvalide nin maaşı da varmış buna hiç kimse itiraz etmez bence .

Hic oyle biri degilim aslinda
Şaka yapıyorum elbette, konunuza gelince kendi anneniz ayni durumda olsa ne düşünürsünüz bence ordan yola çıkın. Diyelim kendi anneniz çok huysuz eşinize kötü davraniyor ve bakima muhtaç..
Eminim esinizin bu sekilde dusunmesi sizi cok yaralardi

Esiniz kaç kardeşse diyelim 3 kardes olsun, yılın 4 ayi birinde 4 ayi digerinde 4 ayi sizde kalmali. Anne babaya bakmak farz. Ne olursa olsun.
Kimse bakamayiz diyorsa da herkes elini cebine atacak ve kaynananiza yatılı bir bakıcı tutulacak. Baska yolu da yok

Kayinvalidem zamaninda esimle aramizi bozmaya ayirmaya ugrasmis iftiralar atmis vs bircok olaylar yasatmis bir insan.Kendi kizlarinada yapmadigini birakmamis.Oyle hasta bir insan yani.(Esim her zaman benim yanimda durdu beni savundu)Kayinpederim oleli yillar oldu gorumcem bu zamana kadar bakti artik dayanamiyorum diyor Erkek cocuksun Annene bak diyor.Bende hic yanimiza gelsin istemiyorum Hep Allahima dua ediyorum bize muhtac etmesin diye.cunku cok zor Alzamier hastaligida var bazen akli yerinde bazende gidiyor Fikirlerinize ihtiyacim var
Aklıma gelen sizinle birlikte kalsın. Emekli manasıyla bir yardımcı tutarsiniz. Kaynananin izin ihtiyaçlarını yapar arada size yardım eder. Tabi yine de çok zorlanırsiniz ama ANNEdir, başımızin tacidir (ne olursa olsun). Ona bakmak yanında olmak zorundasiniz

hastalık dedinmi iş değişir...sırayla bakılsın bence..sizde aynı duruma düşebilirsiniz...

Bu erkek çocuk baksın olayını anlayamıyorum. Sanki oğlu görüyor evde her işini. Bakan gelin.
Neyse hasta olmasa neyse de hastaysa yapacak bişey yok. Dönüşümlü olarak bakmak en mantıklısı. Hiç olmazsa arada nefes alırsınız...

Konu erkek çocuk baksın olayı değil ki tamamıyla. Görümce babası rahmetli olduğundan beri annesine bakıyormuş. Bu süre zarfında bir Allah' ın kulu da yardım etmemiş ki artık yorulduğunu ve yapamadığını söylemiş.

Teşekkür ederim fikirleriniz için arkadaşlar Eşimle bakıcı olayını konuşmuştuk daha önce benim korkularım var tadımız kaçacak sürekli huzursuzlık olacak

Konu erkek çocuk baksın olayı değil ki tamamıyla. Görümce babası rahmetli olduğundan beri annesine bakıyormuş. Bu süre zarfında bir Allah' ın kulu da yardım etmemiş ki artık yorulduğunu ve yapamadığını söylemiş.
evet hiç biri ilgilenmiyor anca telefon açıp ahkam kesmeyi biliyorlar. Bende böyle bir insanı istemedim daha önce bizim evimizde kayınpederimle aylarca kaldıkları oldu tek başınaykende istemedim kadın durmuyor rahat durmuyor

Ben gmrümceyi haklı buluyorum zaten. Orda erkek çocuk baksın lafı geçince söylemek istedim sadece. Genelde kız çocuklar hiç yanaşmayıp direk gelinin üzerine atarlar o yüzden dedim

Gorumceniz kusura bakmasin da erkek cocuksun bak diye birsey yanlis eger anne bakima muhtac ise tum cocuklari arasinda bolunur sorumluluk kimse kimseden daha fazla bakmak mecburiyetinde degil otursun konussun kardesler sirayla bakmayi kabul etmiyorlarsa bakimevi diye birsey var bu tarz hastalara orada daha kolay bakiliyor hem daha saglikli hem daha guvenilir
tamamda görümce bakıyormuş normalde senelerdir zaten..artık oğlanın bakma zamanı da gelmiş.

Kayinvalidem zamaninda esimle aramizi bozmaya ayirmaya ugrasmis iftiralar atmis vs bircok olaylar yasatmis bir insan.Kendi kizlarinada yapmadigini birakmamis.Oyle hasta bir insan yani.(Esim her zaman benim yanimda durdu beni savundu)Kayinpederim oleli yillar oldu gorumcem bu zamana kadar bakti artik dayanamiyorum diyor Erkek cocuksun Annene bak diyor.Bende hic yanimiza gelsin istemiyorum Hep Allahima dua ediyorum bize muhtac etmesin diye.cunku cok zor Alzamier hastaligida var bazen akli yerinde bazende gidiyor Fikirlerinize ihtiyacim var

ne yani kadın Alzamier diye bakmıcakmısınız.Herkesin ne olacağı ileride belli olmaz.Kardeşindede kalacak oğlundada kalacak... doğalı bu kadın şuan hasta ve yavrularına ihtiyacı var.Birde zmanında kim kv ile sorun yaşamamışki herkes belli bir evreden geçiyo eskilere takılmayın .Bu arada eğer çocukları evinde olmasını istemiyosa bu kadının evi varsa özel bakıcı tutuun oğlu ve kızıda devamlı kontrole gitisin en iyisi böylelikle kendinizde ağırlık hissetmezsiniz...

alzhimer hastalarına evde bakım çok zor. Arkanızı dönersiniz bir bakmışsınız ocağı açık bırakmış, eline kesici bir şey almış Allah korusun.. Kafa gidip geldiği için hep geçmişe takılır, uyku düzeni de yoktur. Evden bile çıkıp gider farkıda olmazsınız. İlerlerse zaten daha zor.. Evde bakım olabilir veya çok güzel bakım evleri var hastalığını kontrol altına alabilmek için yani ilerlemesini yavaşlatmak için yatırabilirsiniz..

tamamda görümce bakıyormuş normalde senelerdir zaten..artık oğlanın bakma zamanı da gelmiş.
Iste artik esitlenmeleri lazim
Atiyorum 5 sene baktiysa gorumce 5 sene de konu sahibinin kocasi bakar sonra da bolusurler
Konu sahibi bakmak istemiyor ise de yatirir bakimevine demek istemistim cunku baska cikar yolu yok gorumcede kalmaya devam etmezi sacma ama gorumcenin de ettigi laf yanlis erkek cocuksun bak ne demek? Erkek bakmiyor o kadincagiza esi olan hanim bakiyor o da bakmak istemeyebilir en dogal hakki cunku bu durumda bakimevi kaliyor geriye veya eve yatili bakici tutulmali anne biraz da erkek cocugunun evinde kalmali

Kendi annen olsa ne yapardın denmiş cevap yok

Hastalık zor bi hastalık ama Turkiyede çok nadir çiçek gibi bakan bakımevi, nasıl olsa aklı ermiyo diyip döven mi ararsın taciz eden mi ararsın, burası İsveç değil yani kabul edelim, profesyonel yardım ile evde bakılması taraftarıyım annem de olsa böyle düşünürdüm

Bi tanıdığımin kv si de ayni hastalik vardı. Kadini hirsiz bile tuttu parami caldi falan diye bağırdı falan ama gelini ölene kadar baktı gelinın psikoloji bozuldu hatta organ nakli falan oldu ama herşeye ragmen baktı.bakıcı en mantıklısi her ay herkes 200 tl verseydi 3-4 kardeş olsa bakıcı parasi gondrrseydiniz görümcenin yaninsayken bi kadın tutulsaydi yoruldum demezdi kadıncagiz.çok zor bir durum

Ben gmrümceyi haklı buluyorum zaten. Orda erkek çocuk baksın lafı geçince söylemek istedim sadece. Genelde kız çocuklar hiç yanaşmayıp direk gelinin üzerine atarlar o yüzden dedim

Bu hassas bir konu. Her yönden düşünmek gerek. Kızların tek başına yanaşması da yetmiyor bazen. Eşinin annesine tutumu çirkinse mesela erkek kardeşinde annesini güvende ve huzurlu tutmak istiyor da olabilirler. İhtimaller o kadar çok ki.

Bu hassas bir konu. Her yönden düşünmek gerek. Kızların tek başına yanaşması da yetmiyor bazen. Eşinin annesine tutumu çirkinse mesela erkek kardeşinde annesini güvende ve huzurlu tutmak istiyor da olabilirler. İhtimaller o kadar çok ki.
Aynı fikirdeyim. Sen bak ben bakıyım laflrının ortada dönmesi bile çirkin. Annemiz için ne yapabiliriz diye oturulup konuşulması gerek.

X