Kayinvalide sorunu esimle aramdaki sogukluk kizimin ismi :((

Merhaba, Allah gonlunuze ferahlik versin oncelikle. Merak ettigim bir durum var esiniz evlenmeden once veya evlendikten sonra hic mi belli etmedi bu tutumunu annesine karsi olan ve diğerlerini? Annesi bu sekilde davranmiyor muydu önceden? Esiniz ne yapiyordu o zamanlar?

İsmi siz kabul etmıssınız. Bu durumun yasadıgınız durumla alakasını cozemeyen acaba ben mıyım?

İsmi siz kabul etmıssınız. Bu durumun yasadıgınız durumla alakasını cozemeyen acaba ben mıyım?
Canm kizcagiz kabul etmiş ama lohusaliğni zindan etmişler ana oğul ve doğal olarak nefret etmiş ben olsam ben de ayni tepkiyi verirdm.O isim silinmeden dönmeyeceğim de neden evladn öyle bi şeytanin adni taşisin. Zaten o adamdan cok hayr gelecekmiş gbi degil en azndan o isimden kurtulmuş olursun bu vesileyle. Cünkü ayrilnca asla kabul etmez şmdi madem seni geri istiyor kabul etsin.

iki isim varmış ne önemi var ki

onu değil diğerini söyleyin

bazı şeyleri abartmamak lazım

unutun o ismi

zira o isimden sizin kv dışında milyonlarca insan vardır değil mi

bir çok iyi insan da vardır

kv ile ilgili bir kötü şey de yazmamışsınız konuya içine yazdıysanız bilemem

eşiniz idare edememiş

telefon ile gel deyince dönmüşsünüz vs vs

eşiniz ile aile terapisine gidin öncelikle

aile olamamışsınız

ailenizi bir de bebek gelmiş

bir an önce toparlanacaksa toparlansın dağılacaksa dağılsın

zira bu şekilde arada kalmak sizi daha da yıpratır

Bir hafta sonra gidyirum esimin yanina. Evet bosanma isi en son olacak ama su anda icmde sevgi kalmadi ya sevenezsem. Onu dusunuyorum. Yani sevgisiz evlilik devam eder mi ki. Isim konusunda da cok takinti yaptim o yuzden asamiyorum iste
eşinizle bunu paylaştınız mı
yani sevip sevememe kısmını
bu arada bebeğinize 2. ismi ile hitap edin
nüfustan sildirmeyin ama ismi 2. isim olsun

bu ailebuyukleri ne die bu kdr kendi ismini koydurmak icin israr ederler nedir bu ego anlamiorum
allah yardimcin olsun kolay degil yasadiklarin ama bebeginide dusunmelisin sutun kesilirsr yazik degil mi cocuguna onun gunahi ne bu kdr birakma kendini

İki ismi varmış diğer ismiyle hitap edin.
Şunun gönlü olsun bunun kalbi kırılmasın diye koyunca böyle oluyor.

eşiniz neden değişti bu kadar
annesi ile neden tartıstınız
yani bastan ilgili olan eş, bebek olunca neden değişiyor
burada cok okuyorum da bu bakımdan soruyorum.
tam sorunlarınız ne oldu bebekten snr

İkinci ismi ile hitap edersin. Seni çok iyi anlıyorum. Ben de asla kaynananin ismini koymak istemedim koydurmadim. Kötü olundugunda bu şekilde kendi içinde sorun yaşıyorsun. Üzüldüm senin için. Keşke karşı taraf senin değerini anlasaydi. Lohusa iken beni de kaynana sinir etmişti. Eşim beni anlamamisti. Insan en ihtiyaci oldugunu dusundugu anda esini yaninda gormek istiyor. Gelini bu sekilde kotu duruma dusuren kaynanalara ayrica sinir oluyorum. 1 yil gecti esim annesine karsi beni savunuyor artik ama gecmisi cok nadir hatirladigimda uzuluyorum. Seni cok iyi anliyorum.Lohusa kadını neden bu şekilde üzerler anlamıyorum. İnşallah eşinle her şey yoluna girer ve mutlu olursun.

diğer ismiyle seslen sen de. diğer ismiyle seslenceksin diye eşin zorluyor mu? zorluyosa bu nasıl özür dilemek?

Hepinize cevaplariniz icin tesekkur ederim kizlar. Esim hamileligimin son aylarinda degismeye başlamıştı. Dogumdan sonra kv geldikten sonra iyice degisti. Kv evimize yerlesmesini istedi ben de isteneyince basladi kavgalar. Esim Allah var hakaret falan olmadi ama cok kırıcı seyler söyledi.. annesidir tabi ki annem dedim ona da ama o anda kv ile kalmaya hazır degildim. Belki baska zaman istese bisey diyemezdim. Kv benim istemedigimi anlamisti zaten. Ama diyorum ya sokakta kalma durumu faln soz konusu değil oyle olsa zaten basimla beraber. Yapacak.bisey yok. Kizim zaten surekli agliyordi ve ben calisiyorum ustelik yasli yemegini yapamaz banyoda bile yardma ihtiyaci olur ki yapiyordum elimden geleni. Sorunlarin temelide bu var yani. Ismi e koydguma pisman ettiler dedigim gibi. Beni 2 3 ay hos tutsalar suyuma gitseler zaten bisey olmazdi. Zateb dusunuyorim da simdi olsa hoc umursamam aglayip uzulmem o kadar. Lohusalik psikolojisi bambaskaymis gercekten

Isim konusunu da abartiyorum belki de dediginiz gibi ama oyle bisey ki taktim iste.. sadece esime bunu farkli bir şekilde soyleyip ikna etmenin yolunu ariyorum . Annemin dedigi gibi ele karışmak cok zormus hele hele kultur aile farkli olunca. . Esime onu sevmediğimi söyledim ve eskisi olmak icin zaman verelim dedi duzeltecegiz dedi. Aile mevzularina girmiyoruz artik zaten..

Anladigim kadariyla kv yasli ve sizin dogumunuzla birlikte kalmaya baslayinca annem hep bizde kalsin istedi esiniz sizde istemeyince esiniz size duvarlar ordu.dogru mu.

sen güçlü birisin bence bu evlilik kurtarılmaya değer diye düşündüm nedense. üstesinden gelebilirsiniz bebeğiniz ve kendiniz için dimdik ve güçlü durun. o kayınvalide de yerini bilsin yani ama genel sorun kaynanadan ziyade eşinde kurallarınız kesin olsun kabul edeceğinden ve düzeleceğinden emin olun şu aşamada sizi ve kızını el üstünde tutması lazımdı nasıl birden bu kadar değişti anlaması imkansız senin ailen bu konuda ne diyor merak ettim

Tesekkur ederim canim kurtarmaya calisiyorum calisacagim.. evet esim annesi soz konusu olunca akan sular duruyor. O konuda dengeyi saglayamadi ne yazikki. Is stresine bagladi herseyi sonra.. bu kayinvalde sorunu olmayan da yok sanirim :)

Tesekkur ederim canim kurtarmaya calisiyorum calisacagim.. evet esim annesi soz konusu olunca akan sular duruyor. O konuda dengeyi saglayamadi ne yazikki. Is stresine bagladi herseyi sonra.. bu kayinvalde sorunu olmayan da yok sanirim :)
inşallah herşey yoluna girer annesi oğlunu fitliyo demekki düşkünse bide halbuki oğlum o senin eşin cocugunun annesi kendini toparla yuvana sahip çık deseydi belkide şuan çok mutluydunuz bazı erkekleri anaları güdüyo resmen. ben kayınvalidemi çok seviyorum anne-kızız yani herkes kendi işine bakar bende biraz politikim öle olunca eşimde her zaman teraziyi dengede tutar bu çok önemli

Kv evden giderse, ufakligin ismini degistirmeyi kabul ederse bir sans ver. Bazi kv'lerin gencliklerinde kv'leri ile gecirdikleri gunlerin tadi damaklarinda kalmis galiba bayiliyorlar gelinlerinin evine yerlesmeye.

Ablamlarin ikinci cocuklari 10 yil sonra oldu cunku enistem istemedi kiz olursa annem kendi isminin konulmasini istiycek diye.ablam istemiyordu kv adini 10 yil ertelendi enistem arada kaldi.neticede kiz oldu butun sulale kv adi konacak diye bekledi.nufusa iki isim yazildi baslarda kimse adini kullanmiyordu bu boyle olmaz diye ablam kendi sevdigi ismi soyledi soyledik herkes de alisti.simdi hickimse kv adini kullanmiyor.arada kv kendi adiyla seslendiginde annem kizar bak benim ismim su diyormus yegen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…