- 20 Ocak 2010
- 44.987
- 151.089
- 43
-
- Konu Sahibi Kimderdiki
Hayatimda yaptığım en.buyuk hatalardan biriydiTaviz tavizi doğurur.Siz neden 9 ay boyunca sancısını çektiğiniz bebeğinizin ismine karışılmasına izin verdiniz ki!!!
Ayrıca şu büyüklerin isminin yenidoğan bebeklere verilmesini bir türlü anlamış değilim yalakalıktan başka hiçbirşey değil.
Bence siz psikolojik destek almaya devam edin bebeğinizin ismini anca öyle benimsersiniz zira.
Zaten en.cok.buna kiziyorum ve affedemiyorum ya. Bana aci cektirirken kizima da yapti.dogal olarak. Ama sukur ki smdi iyiyim kizimi mutlu etmek icin herseyi yapıyorumBen bu erkekleri anlamıyorum. Hani derler ya kadın doğurur ama koca dokuz doğurur; aynen kadın lohusa olur depresyona girer , erkek çoktan girmiştir de çıkamıyordur. Onlar daha çok lohusa sendromlu oluyor nedense. İlla ki yeni doğum yapmış birçok kadının başına geliyor bu yaşadıklarınız. Ben de dahil.
İnşallah en kısa sürede eşinizin aklı başına gelir de bir ailesi olduğunu anlar.Lütfen üzülmeyin sütünüz azalır bebeğinize üzüntülü süt içirmeyin yazık günah.Zaten ne oluyorsa hep çocuklara oluyor. Ortada onlar daha çok yıpranıyor. İzin vermzaeyin yıpratmayın yavrunuzu.
İyi niyetinizden yapmışsınız gönlü hoş olsun diye. Allah bilsin. Gerisini boşverin hiç o isimle çağırmayın bile unutun gitsin. Nüfusta da yazıyor mu o isim? İnşallah yazmıyordur.Hayatimda yaptığım en.buyuk hatalardan biriydi
Suan da tam bir sınır hastası oldum en çok ta sen gibi doğrunca kocamla kaynanam olacak çok ugrastilar benimle . bebeğim 1 ay boyunca sarılık oldu geceleri hiç uyumadim kaynanam olcak şeytan cocugumu emzirdikce bak bak yine emziriyo derdi beni öyle kıskandı ki çocuğuma memesi ni vermeye kalktı cocugumu minicikken hoplata zıplata sevmeye çalışırdı bende izin vermezdim esimi doldururdu çocuğumuzu bizden sakiniyor diye bu sigarayı gebeliğim boyunca hic icmemeistim kaynana yüzünden başladım tekrar bunlar sadece lohusaligimdaki piskoLojik şiddetleri hepsini anlatsam bu satırlar yetmezEvet iste basima gelen tam anlamiyla buydu arkadasim .. psikolog da aynisini soyledi
Eskiden olsaÖteki ismini söyleyin ama bu adama kaç kere sans vermişsiniz düzelmemiş sanmiyorum ki düzelsin iyi düşünün hediyelere hemen kanmayın
Nüfusta yazmasa takmayacagim ama her yerde karsima cikiyorİyi niyetinizden yapmışsınız gönlü hoş olsun diye. Allah bilsin. Gerisini boşverin hiç o isimle çağırmayın bile unutun gitsin. Nüfusta da yazıyor mu o isim? İnşallah yazmıyordur.
Canim ya nedir bu boyle Allah seninde yardimcin olsun o kadar iyianliyorum ki seni. Dogum yapmis birni gorunce bile yuregim aciyor. Cunku en mutlu.günlerim hep zehir oldu. Anlat arkadasim anlat hafflersin belkiSuan da tam bir sınır hastası oldum en çok ta sen gibi doğrunca kocamla kaynanam olacak çok ugrastilar benimle . bebeğim 1 ay boyunca sarılık oldu geceleri hiç uyumadim kaynanam olcak şeytan cocugumu emzirdikce bak bak yine emziriyo derdi beni öyle kıskandı ki çocuğuma memesi ni vermeye kalktı cocugumu minicikken hoplata zıplata sevmeye çalışırdı bende izin vermezdim esimi doldururdu çocuğumuzu bizden sakiniyor diye bu sigarayı gebeliğim boyunca hic icmemeistim kaynana yüzünden başladım tekrar bunlar sadece lohusaligimdaki piskoLojik şiddetleri hepsini anlatsam bu satırlar yetmez
Evet ismi degisse icim soguyacak gercekten. Ama adam annesi soz konusu olunca burnundan kil aldirmiyor ki..Valla eşim böylesine kötü davranacak annesiyle,sonra da ben o ismi telafuz edecemmm oooo...madem eşin pişman,bir zahmet kızına başka isim bulsun,böylelikle için soğur belki..kesinlikle kızının ismini değiştir
İçim çok dolu kardeşim esim tam bir aileci ayrı eve bile cikamyör aileşi olmadan nefes alamamış erirmis boşanmayi denedim ailem sahip çıkmadı musait olunca eski konularına bir göz atarsan ne çektiğimi anlarsınCanim ya nedir bu boyle Allah seninde yardimcin olsun o kadar iyianliyorum ki seni. Dogum yapmis birni gorunce bile yuregim aciyor. Cunku en mutlu.günlerim hep zehir oldu. Anlat arkadasim anlat hafflersin belki
psikolog degil de psikiyatriste gidin bence. yanlis anlamayin ben de gittim yine giderim bence herkes de gitmeli zaman zaman.... ozur dileyerek yaziyorum ama keske isim konusunda razi olmasaydiniz. ama olmus napalim . diger ismiyle sesleninMerhabalar kisaca anlatayim
Esimle 8 yil ciktiktan sonra evlendik birbirimize cok asiktik 4 yıllık da evliyiz. Bebek icin bekledik tam tup bebek tedavisi görecekken hamile kaldim cok sukur. Hersey ruya gibiydi. Kizimiza isim konusunda cok dusunduk ben sonradan vazgeçtim istemiyorm dedim ama esim israr edince ve isme bir de annesinin adini eklemek istedi hayir diyemedim sirf mutlu olsun gnlu olsun diye. Dogumdan sonra isler degisti esim benimle ilgilenmemeye basladi ve kabus dolu gunler geçirdim.. esimle kizim 3 haftalikken annesi yüzünden kavga ettik . O sirada annesi de bizde kaliyordu. Annesi de zaten hayati bana zehir etmeye baslamisti bile. Esim 1 buck aybenimle de konusmadi yuzume bakmadi oldugum.yere gelmedi kizimla da ilgilenmedi çekip gidecektim ama duzelir diye bekledim. psikologa gidiyordum ayni zamanda lohusa depresyonu teshisi koydu duzenli olarak terapiye gidiyordum.Hergun aglamakla geçti hergun . Kizimi aglayarak emzirdim gunlerce. Gidemedim yapamadim. Tek bekledigim guzel bir sozdu sarilmaydi.yalvardim resmen yapma dedim snaa en cok ihtiyacim oldugu anda beni sensiz birakma dedim kili kipirdamadi.Sonra baktim olmayacak bebegim 2 bucuk aylikti kalktim ailemin yanina. Sonra ozledigini söyledi duzelcek dedi eve geri dondum 3 ay oyle kaldik ama yine değişen bisey olmadi yataklari ayirdik. En son artik ayrilalim dedik dilekceyi verecektim ki ozurler aglamalar.. tamam dedim dusunelim ama biraz ayri kalalim dedim ailemin yanina geldim. Su anda surekli mesaj atıyor hediyeler gönderiyor. Ama benim icimde oyle kirilmis ki biseyler tamir olmuyor uğraşıyorum olmuyor. annesinin adini diyunca bile tüylerim diken diken oluyor esime eskisi gibi bakamiyorum sevemiyorum. Ve belki de en buyuk sorunum kizima ismiyle hitap edemiyorum. Oyle zor ki. Ismi bana o gunleri hatirlatiyor. O donemde çekilmiş fotograflara bile bakamiyorum bakinca esimden nefret ediyorum. Kizimin ismini degistirmek istiyorum ama esim buna razi olmuyor. Nasil yapacağım nasil unutacagim arkadaşlar akil verin. Bebek sahibi olamayanlar nankörlük olarak gormesin lütfen. Şükürler olsun ki bebgim oldu. İsmine takilmamaliyim ama olmuyor iste atamiyrum. Psikologa gidiyordum ara verdim simdilik.ne yapayim kizlar.
Cok uzun oldu ama ancak bu kadar kisaltabildim
Canim ya cok uzuldumİçim çok dolu kardeşim esim tam bir aileci ayrı eve bile cikamyör aileşi olmadan nefes alamamış erirmis boşanmayi denedim ailem sahip çıkmadı musait olunca eski konularına bir göz atarsan ne çektiğimi anlarsın
Ailemin yanina gelnce bıraktım. Iyi geliyordu yine ama oyle cok sahane de olmadim yani :) cift terapisini de dusunecegim tesekkurler :)İki ismi yok mu bebeğinizin, kayınvalide adıyla seslenmeyin. Psikoloğa gitmeyi neden bıraktınız, iyi gelmedi mi size? Eşinizi ikna edebilirseniz birlikte çift terapistine gidebilirsiniz faydası olabileceğini düşünüyorum.
Amin canım inşallahCanim ya cok uzuldumailes olmadan yasayamayn bu adamlar neden evlenir ki . Inslalah duzelir durumlarin
Psikiyatriye gitmedim tavsiyenizi dinleyecegim. Esimi seviyor muyum inanin bilmiyorum. Zmanla anlayacagim. Isim konusunda da o kadar pişmanim ki anlatamampsikolog degil de psikiyatriste gidin bence. yanlis anlamayin ben de gittim yine giderim bence herkes de gitmeli zaman zaman.... ozur dileyerek yaziyorum ama keske isim konusunda razi olmasaydiniz. ama olmus napalim . diger ismiyle seslenin
ikisini de esiniz koymus o da ayri bir olay. biri onun istedigi biri sizin istediginiz olsaydi keske. neyse siz nasil istiyorsaniz oyle seslenin. isim konusunu dusunmemeye calisin. esinizi seviyor musunuz? seviyorsaniz son kez deneyin ne kaybedersiniz. ama biraz surunsun. hemen pes etmeyin. ve lutfen psikiyatriste gidin cok daha iyi hissedeceginize eminim :))
sizi cok iyi anliyorum ben de pismanliklarina cok takilan asla unutamayan biriyim. emin olun psikolog olmak da onemlidir kimse yanlis anlamasin ama psikiyatrist tip okumus oluyor. ozetle ilac yazabiliyor. ve bazi seyler malesef ilac kullanmadan atlatilmiyor. ilac kullanmak.da dunyanin sonu degil tam tersi tedavi olmak demek. nasil hormaon tedavisi oluyoruz bazen yipranan bozulan.ruhu da ancak ilac tedavi ediyor. o yuzden yardim almak insanin tek cikis yolu bazen. esinizi sevip sevmedigizden daha onemli olan kendinizle gecmisinizle barisip kendinizi sevmeniz affetmeniz bence tabi. kendiniz ozunuzde mutlu olursaniz esinizi sevmeseniz de cok sorun olmaz bosanirsiniz en sonunda. ama insan kendiyle barismazsa esini de sevemiyor kendini de.Psikiyatriye gitmedim tavsiyenizi dinleyecegim. Esimi seviyor muyum inanin bilmiyorum. Zmanla anlayacagim. Isim konusunda da o kadar pişmanim ki anlatamam
Ne guzel konusmusunuz. Tesekkurler :) evet suku r ki kizimla cok ama cok mutluyum her ne kadar biseyler eksik olsa da mutluyum ve insallah daha da mutlu olacağım. Takıntılarimdan kurtuldugim anda daha mutlu olacagima inaniyorum. Su anda emziriyorum ilac kullanamam sanirimsizi cok iyi anliyorum ben de pismanliklarina cok takilan asla unutamayan biriyim. emin olun psikolog olmak da onemlidir kimse yanlis anlamasin ama psikiyatrist tip okumus oluyor. ozetle ilac yazabiliyor. ve bazi seyler malesef ilac kullanmadan atlatilmiyor. ilac kullanmak.da dunyanin sonu degil tam tersi tedavi olmak demek. nasil hormaon tedavisi oluyoruz bazen yipranan bozulan.ruhu da ancak ilac tedavi ediyor. o yuzden yardim almak insanin tek cikis yolu bazen. esinizi sevip sevmedigizden daha onemli olan kendinizle gecmisinizle barisip kendinizi sevmeniz affetmeniz bence tabi. kendiniz ozunuzde mutlu olursaniz esinizi sevmeseniz de cok sorun olmaz bosanirsiniz en sonunda. ama insan kendiyle barismazsa esini de sevemiyor kendini de.
emziriyorsaniz bile gerekli gordugu takdirde doktor hafif bir ilac verebilir yada gerek bile gormez. ama takintilardan pismanliklardan insanin kendini zorlayarak kurtulma sansi olduguna inanmiyorum.sadece ertelersiniz kokten halletmezseniz. ozetle esinizle olan kotu zamani silemezseniz affedemezseniz bu girgun yine gun yuzune cikacaktir. sen bana cocuk dogdugunda da boyle yapmistin zaten diye her firsatta daha da kinlenirsiniz. tamamen affetmek gerek. cok zor ama keske bazi zamanlari zihnimizden sokup atabilsek ...Ne guzel konusmusunuz. Tesekkurler :) evet suku r ki kizimla cok ama cok mutluyum her ne kadar biseyler eksik olsa da mutluyum ve insallah daha da mutlu olacağım. Takıntılarimdan kurtuldugim anda daha mutlu olacagima inaniyorum. Su anda emziriyorum ilac kullanamam sanirimama yine de gidecegim