Kayınvalide sorunsalı

BabyArven

Senin cahilliğin benim yaşamımı etkiliyor harbiden
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2023
107
355
Ya anlamadığım şu kayınvalide gelin olayı bir tabu mu gerçekten bizde isterse dünya iyisi olsun ama hiç sevmek zorunda değiliz birbirimizi sonuçta eşimin annesi yani anne bile demek zorunda değilim bence görüşmek eh bir yere kadar istiyor ki her istediği onun makul ölçülerinde olsun ben günlere falan gideyim ama gitmiyorum o birşey istediğinde emrivaki yapıyormuş gibi geliyor vallahi eşim koç ben boğayım o da asla kendi bildiğinden şaşmaz bende kafamızın diki dikine gideriz kadın yumuşak tatlı dilli ama despot vallahi istiyor hep istediği olsun falan sonra eşim kızıyor yapmıyor benimde işime geliyor yani bazı durumlarda sizce ben kötü müyüm ya Aklıma takıldı bazen vicdan sorunsalı devreye giriyor çünkü eee tabii jenerasyon farkı kafalar farklı ben küsmem kimseye dobra dobra yanlış geleni de söylerim sonra çok mu fazla oldu diye düşünürüm dünya hassas kalpliler için çok acımasız bende Eyi günlerrrrr Heee bu arada bugün cehennem sıcakları varmış mecbur kalmadıkça çıkmayın dışarı benden söylemesi yamulmayın sonra Ve birde kötü şirret kaynana sahibi arkasaşlara canı gönülden sabır diliyorum cennet sizin için var kesinlikle

Ortada bir sorun yokken kayınvalideyi sevmemek tuhaf değil mi?

Benim kayınvalide de dünya iyisidir arada kızarım,söylenirim ama sevmem dersem ayıp olur diye düşünüyorum.
Ben sevmiyorum demedim sevmek zorunda da değilim diyorum ki bu bence tamamen doğal insanlar mecbur hissetmemeli sevmiyorsa sevmiyordur

Gereksiz bir sekilde kayinvalidenize takmissiniz gibi bir his aldim. Herkesin karakteri farklidir. Bazen kendi ailemizle bile ters dustugumuz olabiliyor. Ne siz kayinvalidenizin istedigi gibi olabilirsiniz ne kayinvalideniz sizin istediginiz gibi olabilir. Onemli olan sinirlari asmadan karsilikli saygiyi koruyabilmek. Gerisini salin gitsin. Her hareketine, her soyledigine bu kadar takilip anlamlar yuklemeyin.

Yooo anladım da dert göremedim ne yaptı da size her istediğini yaptırdı ? Yani ne dedi siz de yapmak zorunda kaldınız? O kadar çok emoji var ki açıkça derdiniz anlaşılmıyor noktalama işareti de yok. Anlaşılmadı yani
Siz anlamadınız sanırım konuyu yazdım yukarıda

Ben sevmiyorum demedim sevmek zorunda da değilim diyorum ki bu bence tamamen doğal insanlar mecbur hissetmemeli sevmiyorsa sevmiyordur
Tabii ki mecburen sevilmez hiç kimse.

İyi anlaşmak,kolay iletişim benim demek istediğim.

Kayınvalide seviyorum derken ben de kendisinin peşinden ayrılmam demiyorum.

Birbirimize bir zararımız yoksa,saygısızlık yapmıyorsak iyi anlaşıyoruz.

Evet doğru söylüyorsunuz öyle yapmayı deniyorum bende bazı şeyleri yumuşatmak gerekiyor değil mi tavsiye için teşekkürler

Mesela ne yaptı kadın size? Neye kuruldunuz mesela?

Ayrıca emojilerle dolu yazınız sempatik olmaktan öte çok itici

dert şu ki her istediği onun istediği gibi olsun fikirlere saygı duymuyor bazen …

Ben,yok anne kız gibiyiz,yok birbirimizi çok severiz,her Allah'ın günü araşırız,bir dediğimi iki etmez diyenlere asla inanmam.Böyle görünenler de mutlaka günün birinde birbirlerine giriyorlar çünkü aradaki mesafeyi koruyamıyorlar.Gerçekçi olmak gerek bu konuda,arada kan bağı olmadığı için hiç bir zaman anne kız gibi olamayız ama aradaki saygıyı ve mesafeyi korursak,ideal ilişkiyi yakalamış oluruz.Benimki de dediğim dedik ve dikte etmeyi çok seven biridir ama senelerdir bir şekilde idare etmeyi öğrendim.

Ya değil mi çok doğru ben diyorum ki muhakkak bir terslik oluyor işte tabu mu olmuş bizde nedir illa ki oluyor annenin hatasını görmezden gelebilirsin ama -ki o da senin ama iş kayınvaliden olunca kasıt arıyorsun hiç hakkı yokmuş bazı şeylerde hadlerini aşıyorlar gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…