- 27 Aralık 2008
- 2.482
- 5.558
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin çok teşekkürlerDerdi olmayanlar da (Allah dert vermesin ) içinden geçenleri sanki bir dertmiş gibi anlatıp konu açıyor.
Olanlar zaten dediğim gibi cennet onlar için var tez zamanda tüm kötülüklerden uzak olsunlarDerdi olmayanlar da (Allah dert vermesin ) içinden geçenleri sanki bir dertmiş gibi anlatıp konu açıyor.
Emojileri anlamlandirmaya calismaktan konuyu anlayamadim.Ya anlamadığım şu kayınvalide gelin olayı bir tabu mu gerçekten bizde isterse dünya iyisi olsun ama hiç sevmek zorunda değiliz birbirimizi sonuçta eşimin annesi yani anne bile demek zorunda değilim bence görüşmek eh bir yere kadar istiyor ki her istediği onun makul ölçülerinde olsun ben günlere falan gideyim ama gitmiyorum o birşey istediğinde emrivaki yapıyormuş gibi geliyor vallahi eşim koç ben boğayım o da asla kendi bildiğinden şaşmaz bende kafamızın diki dikine gideriz kadın yumuşak tatlı dilli ama despot vallahi istiyor hep istediği olsun falan sonra eşim kızıyor yapmıyor benimde işime geliyor yani bazı durumlarda sizce ben kötü müyüm ya Aklıma takıldı bazen vicdan sorunsalı devreye giriyor çünkü eee tabii jenerasyon farkı kafalar farklı ben küsmem kimseye dobra dobra yanlış geleni de söylerim sonra çok mu fazla oldu diye düşünürüm dünya hassas kalpliler için çok acımasız bende Eyi günlerrrrr Heee bu arada bugün cehennem sıcakları varmış mecbur kalmadıkça çıkmayın dışarı benden söylemesi yamulmayın sonra Ve birde kötü şirret kaynana sahibi arkasaşlara canı gönülden sabır diliyorum cennet sizin için var kesinlikle
Herkesin kişiliği farklıdır. KV dediğin de etten kemikten bir insan. İnsan yeri geliyor kendi annesi ile de ayrı düşebiliyor fikir bakımından ama kendi annen ile anne kızsın neticede. Şimdi diyeceğim şu, hiç mi mesela bir komşu teyzeyi ya da annemizin bir arkadaşını ya da okulda annemiz yaşında bir öğretmenimizi çok sevmedik? Ben de kayınvalidemin kişiliğini seviyorum. Gerçekten çok sevdiğim bir komşu teyze gibi. Yani eşimden bağımsız olarak kişiliğini seviyorum. Keşke kayınvalidem olmasaydı daha çok anne kız gibi olurduk. Yani kayınvalideyi bir insan olarak sevmiyorsanız kötü... Ben şanslıyım bu konuda.Ben,yok anne kız gibiyiz,yok birbirimizi çok severiz,her Allah'ın günü araşırız,bir dediğimi iki etmez diyenlere asla inanmam.Böyle görünenler de mutlaka günün birinde birbirlerine giriyorlar çünkü aradaki mesafeyi koruyamıyorlar.Gerçekçi olmak gerek bu konuda,arada kan bağı olmadığı için hiç bir zaman anne kız gibi olamayız ama aradaki saygıyı ve mesafeyi korursak,ideal ilişkiyi yakalamış oluruz.Benimki de dediğim dedik ve dikte etmeyi çok seven biridir ama senelerdir bir şekilde idare etmeyi öğrendim.
Tabi ki seviyorum,sevmiyorum diye bir şey demedim ama asla anne ve kız sevgisi gibi olamaz bu.Ne o beni kendi kızı gibi sevebilir,ne de ben onu kendi annem gibi sevebilirim.Bu bir gerçek ama insan olarak tabi ki seviyorum ve bu güne kadar hiç kalbini kırmamışımdır ki benim kayınvalidem gerçekten gecinmesi zor bir insandır.Bunu kendisi bile söyler.Herkesin kişiliği farklıdır. KV dediğin de etten kemikten bir insan. İnsan yeri geliyor kendi annesi ile de ayrı düşebiliyor fikir bakımından ama kendi annen ile anne kızsın neticede. Şimdi diyeceğim şu, hiç mi mesela bir komşu teyzeyi ya da annemizin bir arkadaşını ya da okulda annemiz yaşında bir öğretmenimizi çok sevmedik? Ben de kayınvalidemin kişiliğini seviyorum. Gerçekten çok sevdiğim bir komşu teyze gibi. Yani eşimden bağımsız olarak kişiliğini seviyorum. Keşke kayınvalidem olmasaydı daha çok anne kız gibi olurduk. Yani kayınvalideyi bir insan olarak sevmiyorsanız kötü... Ben şanslıyım bu konuda.
Olumlama çok güzel fakat herkesin bakış açısı farklı,yaşadıkları farklı, dert küçümseyenlere de şaşmak lazım Ne diyelim o zaman Allah herkesin gönlüne göre versinTabi ki seviyorum,sevmiyorum diye bir şey demedim ama asla anne ve kız sevgisi gibi olamaz bu.Ne o beni kendi kızı gibi sevebilir,ne de ben onu kendi annem gibi sevebilirim.Bu bir gerçek ama insan olarak tabi ki seviyorum ve bu güne kadar hiç kalbini kırmamışımdır ki benim kayınvalidem gerçekten gecinmesi zor bir insandır.Bunu kendisi bile söyler.
o kadar haklısın ki. bizimkiler bana hep kızımdan farklı değilsin cart curt derler. ama bir bakarım bi şey gizlemişler. oğlunun bi hareketinden şikayetçi olurum oğluna dönüp böyle yapma demez. yeni doğum yaptım hoş geldin dememişim diye şikayet eder. hangi anne kızına bunları yapar? ablası kardeşi sen de bizim kardeşimizsin der ama instagramda paylaştığım bi şeye alınıp irtibatı keser tavır koyar. artık dediklerinize inanmıyorum diye tavrımı koydum inşallah mesafeli oluruz da rahat ederim.Ben,yok anne kız gibiyiz,yok birbirimizi çok severiz,her Allah'ın günü araşırız,bir dediğimi iki etmez diyenlere asla inanmam.Böyle görünenler de mutlaka günün birinde birbirlerine giriyorlar çünkü aradaki mesafeyi koruyamıyorlar.Gerçekçi olmak gerek bu konuda,arada kan bağı olmadığı için hiç bir zaman anne kız gibi olamayız ama aradaki saygıyı ve mesafeyi korursak,ideal ilişkiyi yakalamış oluruz.Benimki de dediğim dedik ve dikte etmeyi çok seven biridir ama senelerdir bir şekilde idare etmeyi öğrendim.
İlla ki oluyor bu tür şeyler,yani dışarıdan ne kadar mükemmel görünüyorsa ilişkiler,illa içinde bir sorun ararım.Dediğim gibi,mükemmel bir kayınvalide gelin,gelin görümce ilişkisi yok.Sadece ideal ilişkiler var bana göre.o kadar haklısın ki. bizimkiler bana hep kızımdan farklı değilsin cart curt derler. ama bir bakarım bi şey gizlemişler. oğlunun bi hareketinden şikayetçi olurum oğluna dönüp böyle yapma demez. yeni doğum yaptım hoş geldin dememişim diye şikayet eder. hangi anne kızına bunları yapar? ablası kardeşi sen de bizim kardeşimizsin der ama instagramda paylaştığım bi şeye alınıp irtibatı keser tavır koyar. artık dediklerinize inanmıyorum diye tavrımı koydum inşallah mesafeli oluruz da rahat ederim.
neyin var böyle davranıyorsun/paylaşım yapıyorsun demelerini beklerdim
Hanımefendi siz ne anlatıyorsunuz?Ya anlamadığım şu kayınvalide gelin olayı bir tabu mu gerçekten bizde isterse dünya iyisi olsun ama hiç sevmek zorunda değiliz birbirimizi sonuçta eşimin annesi yani anne bile demek zorunda değilim bence görüşmek eh bir yere kadar istiyor ki her istediği onun makul ölçülerinde olsun ben günlere falan gideyim ama gitmiyorum o birşey istediğinde emrivaki yapıyormuş gibi geliyor vallahi eşim koç ben boğayım o da asla kendi bildiğinden şaşmaz bende kafamızın diki dikine gideriz kadın yumuşak tatlı dilli ama despot vallahi istiyor hep istediği olsun falan sonra eşim kızıyor yapmıyor benimde işime geliyor yani bazı durumlarda sizce ben kötü müyüm ya Aklıma takıldı bazen vicdan sorunsalı devreye giriyor çünkü eee tabii jenerasyon farkı kafalar farklı ben küsmem kimseye dobra dobra yanlış geleni de söylerim sonra çok mu fazla oldu diye düşünürüm dünya hassas kalpliler için çok acımasız bende Eyi günlerrrrr Heee bu arada bugün cehennem sıcakları varmış mecbur kalmadıkça çıkmayın dışarı benden söylemesi yamulmayın sonra Ve birde kötü şirret kaynana sahibi arkasaşlara canı gönülden sabır diliyorum cennet sizin için var kesinlikle
Ya sen gibi gelinim olursa ben şimdi bunu kafaya takarsam kötü.Ziraa oğlum daha 4.5 yaşındaYa anlamadığım şu kayınvalide gelin olayı bir tabu mu gerçekten bizde isterse dünya iyisi olsun ama hiç sevmek zorunda değiliz birbirimizi sonuçta eşimin annesi yani anne bile demek zorunda değilim bence görüşmek eh bir yere kadar istiyor ki her istediği onun makul ölçülerinde olsun ben günlere falan gideyim ama gitmiyorum o birşey istediğinde emrivaki yapıyormuş gibi geliyor vallahi eşim koç ben boğayım o da asla kendi bildiğinden şaşmaz bende kafamızın diki dikine gideriz kadın yumuşak tatlı dilli ama despot vallahi istiyor hep istediği olsun falan sonra eşim kızıyor yapmıyor benimde işime geliyor yani bazı durumlarda sizce ben kötü müyüm ya Aklıma takıldı bazen vicdan sorunsalı devreye giriyor çünkü eee tabii jenerasyon farkı kafalar farklı ben küsmem kimseye dobra dobra yanlış geleni de söylerim sonra çok mu fazla oldu diye düşünürüm dünya hassas kalpliler için çok acımasız bende Eyi günlerrrrr Heee bu arada bugün cehennem sıcakları varmış mecbur kalmadıkça çıkmayın dışarı benden söylemesi yamulmayın sonra Ve birde kötü şirret kaynana sahibi arkasaşlara canı gönülden sabır diliyorum cennet sizin için var kesinlikle
Heheheh evet, babasının gözünün içine bakamayıp kayınpeder malı peşine düşenler var, kendi aile diye birşey görmemiş olup haliyle eşinin aile bağlarına gıcık olanlar var. Kaynana fobisi diye bir şey vardır.Konudaki hassas kalbi bulamadım
Cidden sıkıntılı kayınvalideler olduğu gibi kayınvalide fobisi olan kadınlar da var. Burada da okuyoruz, aile doğru düzgün bir şey yapmamış ama kendilerinden pislik gibi bahsedebiliyorlar.
Sırf adı kayinvalide diye un ufak şeyini problem etmeye de gerek yok.