nisan başında gittik ama daha 16gün kaldıkEşinin annenlere gittiğinizi neden sakladığını tam anlayamamıştım.
Şimdi anlaşıldı,onun annesi de uzaktaymış ve tatil olunca beklemiştir tabii.
2 saat uzaklık birşey değil,kendi annene bir pazar günü sabah gidip akşam dönülebilir.
3 gün tatil olunca kayınvalidene gitmeniz daha uygun olurdu sanki.
İçinden gelmiyordur birşey diyemem ama anne açısından bakınca,beklenir yani.
eşim annemi pek aramaz daha çok annem arareşiniz sizin annenizi kaç günde bir arıyor acaba? ben de bunu çok merak ettim. ha her gün ya da gün aşırı arıyordur hata sizdedir yok ayda yılda bir arıyordur o zaman sizin yaptığınız gibi kendi annesini her gün ya da gün aşırı bir zahmet kendi arayacak.
daha çok annem eşimi arareşiniz sizin annenizi sürekli arıyormuymuş. valla iki tarafa eşit davranacaksın ama şu da var nerede rahat ediyorsan kim seni düşünüyor önemsiyorsa bunu duygusal bakmadan yani kendi ailem böyledir deyip gerçekleri görmezden gelip haksızlık yapmadan bir düşünmek lazım. Sonra nerede rahat ediyorsak oraya gitmeliyiz. kimi aradığımızda rahat oluyoruz kimi aradığımızda bizi sinirlendiriyor.
hiç aramıcan, soğuk davrancan kıymetli sen olursun
Şimdi sen evli değilsin, anlamazsıııncılar gelmeden yazıp kaçacağım.
Bu sitede hep kötülenen kayınvalide olunca açıkcası düşünüyorum acaba gelinler ne kadar melek?
Yani kaynana dediğimiz varlık aslında burada laf yetiştiren henüz yavrusu evlenmemiş "erkek anneleri".
Kötü insanlar mısınız? Eminim ki hayır.
Bu konuda kayınvalideye iblis diyeni bile gördüm. Bence biraz empatiden uzak insanlarız. Hep karşıdan bekliyoruz ama karşı tarafı hiç anlamaya çalışmıyoruz. Şimdi siz gidip kendi annenizi 5 kere arayıp dünyalar kadar sevdiğiniz kocalarınızın annesini öylesine sırf aramış olmak için gönülsüz ses tonunuzla bir kere ararsanız karşı tarafın buna içerlenip atağa geçmesi kaçınılmaz. Sonuçta kendi annemiz bile diğer kardeşimizi azıcık fazla sevsin bozulup, tavır alıyoruz. Anlatılan kötü kaynanalar insan olarak da kötü olmuştur hep, gerisi karşısındakine göre şekil almıştır diye düşünüyorum ben. Sonuç itibariyle çoğunuz (belki evlenirken ben de) önyargılı evleniyosunuz evlenirken. Aman mesafemi koruyayım, aman yüz vermeyim haliyle batıyor her hareketleri...
Erkekler biz kadınlar kadar takılmıyolar belki dillendirseler bizim melek sandığımız kendi annelerimiz de onlara göre kaynanadır
Umarım ilerde kızım olur kayınvalide olup böyle öcüymüşüm gibi konuşulmasını istemem açıkcası.
Lafın özü: Empati.
sağır,dilsiz saf bir gelin ister.. ne isticek. gütmesi lazım koyunu
kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyimkendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs
Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi
Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.
sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.
Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorumne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden
kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyimkendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs
Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi
Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.
sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.
Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorumne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden
şöyle söyleyeyim canım kv ler sürekli onlarda yemek yenmesini hafta sonları onlarda geçirlmesini kendi annenle ayda bir kendisiyle hergün gezmeye pazara çarşıya gidilmesini son sözün onlarda olmasını vs vs vs yazarken bile sinirlerim bozuluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?