7/24 onunla olup hem oğlunu hem onu herşeyi yaparak mutlu etmeni ve artik gelin yani gelen olduğun için aileni unutmani onlari tek ve oz ailen kabul etmeni... Onlar için mutluluğun formülü bu)
aynen öyle ama insanın sinirleri bozuluyor hiç arayası gidesi gelmiyor böyle yaptıkları içinBizim esinle çok nadirdir tartismalarimiz maşallah ama ne zaman tatil olur bizim kavgalar baslar. Çünkü benim KV istekleri az önce Dediklerim.ben annemlere gitmek için israr edince yada sık gidince "ama olmuyor xxx hep ben özverili davraniyorum sen hiç aileden gibi davranmiyorsun" muhabbetleri oluyor. Anneme gidip geç geldim mi adim kacak oluyor torunlarimi ozlettin oluyor. Özlemek de hangi arada oluyorsa artik... 1.5 aylik tatilin 1 ayi onda geciyor. Yani sözün ozuuuu memnun edemeyiz memnun olamayiz da))
Neden kapı dinleme gereği duydunuz? onların konuştukları kadar sizinki de çirkin bir davranış hem başkaları aynı evde oturacaksa otursun ayrı eve çıkmaaya durumları yoktur belki. Siz kendi annenizi hergün ararken kaynananızı haftada bir aramak olsun diye arıyorsanız ki haftada bir aradığınıza göre de nadir gidiyorsunuz o yüzden serzenişte bulunmuş bir yerine koyun siz alınmaz mısınız. O sizi neden arasın ki büyükleri ararsan onlarda arar sorar, aramazsan aramazlar. Üstelik yakınsınız. İki saat mesafede olan annenize 2 aydır gitmediğinizi de inandırcı bulamadım anne bu alınır yahu. Hergün konuşan biri 2 aydır gitmiyor. Çok kaynanacı gözükmüş olabilirim ama büyütecek birşey yok eşinizin kızma nedeni annesine konuşacak malzeme çıkarmanızdan kaynaklanıyor. Ben haftada bir araak değil gidiyorum çalıştığım halde. 20 dk mesafede. Haftasonları da pazarlarını yapıyoruz götürüyoruz yaşlı insanlar sonuçta. Ben kaynanamdan neler gördüm istemedi, neler söyledi ama saygımı korudum eşim istemese de ben götürdüm. Birşeyde kaybetmedim tam tersine kazandım şimdi kızım der başka birşey demez. Biraz daha yakın olmaya çalışırsanız aradaki sorunlar çözülür sanırım.
Başkası tabi ki beni ilgilendirmez zaten ben değil ana oğul konuşuyorlardı siz tam anlayamamışınız. Kayınvalidem 1000km uzaklıkta haliyle sık sık ziyaret edemiyoruz ayrıca neden 2 aydir gitmedigime inanmadiniz onu da anlamis değilim yalan borcum mu var size. Kendisi her firsatta gelin kizin yerini tutmaz diyor benim de onu kendi annemin yerine koyamamam normal değil mi? Bende saygida kusur etmiyorum sevmiyorum ama saygısizlikta yapmyrm
kayınvalidemi hiç mi hiç sevmiyorum hatta artık nefret derecesindeyimkendine sorsan süper bir kayınvalide. Hiç karışmaz, gelinleri idare eder...vs vs
Geçen hafta 19 mayısın pazartesiye denk gelmesi ve 3 günlük bir tatilin olmasını fırsat bilip kendi annemlere ziyarete gittik (2 aydır gitmiyorduk 2 saatlik mesafede) Neyse eşim bunu annesinden gizlemiş söylememiş gittiğimizi. Olacak ya beni de kaynım aradı hal hatır sormaya bende annemlerdeyiz dedim. Eşim hemen sus niye söyledin falan diye kızdı ama söylemiş bulundum bir kere. Sonra eşimin surat beş karış annemde şaşırdı. Hemen odaya çağırdım eşimi neden gizliyorsun sen canım kötü bi şey mi yapıyoruz dedim. Beni geçiştirdi
Dünde eşim yine annesiyle konuşmak için diğer odaya geçti. Bende merak ettim ne konuşuyor diye gittim kapıyı dinledim. Hoş değil ama ben hep annemle eşimin yanında konuşuyorum o hep farklı odaya geçiyor. Eşimin teyzesinin oğlu evlenecek ondan bahsediyorlar. Kayınvalidem gelinin aynı evde oturacağını bi yatak odası aldıklarını falan anlatıyor eşimde öyle şey mi olur herkesin kendi evi olması lazım ev ev üstüne olmaz dedi. Annesi hemen ordan biz yaptıkta ne oldu şimdi kıymet veripte halimizi hatrımızı soran mı var dedi. Eşimde senin yaptıklarının bana bi faydası mı var yanında yaptıklarından faydalananlar sorsun halini hatrını dedi. Öylece kapattı.
sonra içeriye geldi 'kırk defa diyorum şu annemleri her gün yada gün aşırı ara diye kendi annenle her gün konuşuyorsun ama' dedi bana kızdı. Eşim sinirliydi epey hiç bir şey demedim ama benimde çok moralim bozuldu. Demek ki sürekli oğlunla böyle konuşuyor ki eşim benim yanımda annesiyle konuşamıyor. Eşim dün hep trip yaptı. Ben haftada bir kez ararım özel günlerde hep ararım ama bir gün olsun beni arayıp kızım halin hatrın nasıl demez, oğluyla konuşur bir kere gelinide ver konuşuyum demez hep benden bekler. Beni memnun edecek en ufak bir şey yapmadı yapmadığı gibi de huzurumu bozuyor.
Ne yapmalıyım kayınvalideye karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorumne ister bu kayınvalideler ? ne beklerler gelinden
Neden kapı dinleme gereği duydunuz? onların konuştukları kadar sizinki de çirkin bir davranış hem başkaları aynı evde oturacaksa otursun ayrı eve çıkmaaya durumları yoktur belki. Siz kendi annenizi hergün ararken kaynananızı haftada bir aramak olsun diye arıyorsanız ki haftada bir aradığınıza göre de nadir gidiyorsunuz o yüzden serzenişte bulunmuş bir yerine koyun siz alınmaz mısınız. O sizi neden arasın ki büyükleri ararsan onlarda arar sorar, aramazsan aramazlar. Üstelik yakınsınız. İki saat mesafede olan annenize 2 aydır gitmediğinizi de inandırcı bulamadım anne bu alınır yahu. Hergün konuşan biri 2 aydır gitmiyor. Çok kaynanacı gözükmüş olabilirim ama büyütecek birşey yok eşinizin kızma nedeni annesine konuşacak malzeme çıkarmanızdan kaynaklanıyor. Ben haftada bir araak değil gidiyorum çalıştığım halde. 20 dk mesafede. Haftasonları da pazarlarını yapıyoruz götürüyoruz yaşlı insanlar sonuçta. Ben kaynanamdan neler gördüm istemedi, neler söyledi ama saygımı korudum eşim istemese de ben götürdüm. Birşeyde kaybetmedim tam tersine kazandım şimdi kızım der başka birşey demez. Biraz daha yakın olmaya çalışırsanız aradaki sorunlar çözülür sanırım.
hiç aramıcan, soğuk davrancan kıymetli sen olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?