Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı?

Diger gelin akilli bir kadinsa size anlatmaz ben olsam anlatmam anlatmadimda

Ya şöyle söyleyeyim ben ne dost olurum ne düsman yani bizim alakamız yok çünkü kişiyle sırf eltim diye düşman olmam. Bahsettiğim Kişi sahip olmadığı şeyleri bu aileyle sahip oldu. Ama benim kendi ailemden mevcut zaten bunlar. Bu yüzden bir kıskançlıklar mevzu. O da yengesini cidden sevmiyor ve bana gelip dert yanıyordu başta. Sonra işte benim hakkımda söylediklerini falan söyledi. Birde şöyle söyleyeyim ben kızı kişilik olarak hiç sevmedim yani bana tamamen ters fakat mesela annesi ile bir şey olduğu zaman diyordum hani yengen annene karşı dolu bence bu hareketler normal değil. Yani annen de bir şeyler yapmış olması gerekiyor manasında. O da bilmiyorum ama sanmıyorum falan diyordu. Birde yengesinin annesini istemediğini söylemedi hiç öncesinde abim yapacak çünkü onlar 3 senedir evli olacaklar falan filan dedi.

açıkçası haftada 1 benim için kafi max 2 ama annemin konuşmasıyla biraz daha ılımıştım bu düşünceye. Tabi ona bir şey söylemedim. Kendi içimde olabilir demiştim.
Evet gerçekten üzülüyorum haline, yani kimse yaşasın da istemem ama insan birazda çocuğunu düşünür. Bu fikir sana söyleniyorsa olmaz öyle şey denir. Bende bazen şüpheye düşüyorum kök aile konusunda yani onlara bağlı yaşayacağı konusunda fakat bazen öyle yorgun öyle bıkmış oluyor ki ailesini falan kötülüyor kurtulmak istediğini söylüyor. Tam olarak çözümleyemedim.
Sınırlara saygı olmadığı sürece nasıl yürür ki yani bir evlilik. Bence de öyle olur gibi geliyor yatma mevzuları daha böyle sıradanlaşınca tekrar bu konu gündeme gelir gibi geliyor. Ama bende bunun garantisini almadan evlenmem.

O aralıklara dikkat etmek gerekiyor. Bana zemin hazırlaması inanın bir şey ifade etmez. Ne kadar seversem seveyim yapamam. Siz En iyisini yapıyorsunuz. Torun ayırması inanın problem değil huzur versinler yeter. Anne baba sevgisi çocuklara yeterli.

Genç kadın daha ya yani cidden sağlıksız bir ilişkinin ipucu bu. Sen bi kabul etmiyorum bunu de bakalm, muhtemelen biter zaten sonra cidden, ki insann da dili varmıyor ama hayırlısu bu gibi. Kabul etmezdim ben de bu arada.
Kesinlikle ilişkileri sağlıksız ben bunu birkaç defa ima ettim. Kabul etmeyeceğimi biliyor ama net bir konuşma yapacağım. Bakalım sonuç ne olacak. Eğer böyle bir konudan o bitirirse zaten böyle bir şey için geri dönüş olmaz.

ya zaten öyle hafta 7 gün 2 gün iznim var 3 gün kaynanamla yani. Bilmiyorum ya gerçekten. Eğer beraber yaşamaktansa bunu tercih ederim. Ben arkadaşlarımla buluştuğumda gitsin annesinin yanına. Ama harici her hafta 3 ben gidemem zaten.
Evet büyük saygısızlık yani bende buna çok kızdım nasıl böyle bir şey konuşabilir yani. Daha bana sormadan.
Bir çok şey görünüyor ama tek görünmeyen tarafı işte sevgi kısmı. Benim zor seçebilmem kısmı.

Bunun garantisi yok ki. Bu kadar zamandır kadını bir terapiye götürmemişler. Muhtaç olacak kadar yaşlı da değil. Yazık size, evlilik yaşayamayacaksanız niye evlenesiniz? Konunun tekrar gündeme geleceğinin farkında olmanız iyi, ama şunu da bilmelisiniz ki o zaman "rest çekebilecek kız arkadaş" değil, "istersen git gelin" olacaksınız.
Teyzemi çook severim, ki misafir gelince bana iş de yüklemiyorlar, ama bir ara sürekli geliyordu, utanarak söylüyorum, çok sevdiğim teyzemden bile illallah etmiştim... Evlenirseniz kocanızla rahatça iletişim kurmak bile zor olacak, evde bir kulak daha varken.

Bence ne şekilde yasarsanız yasın yani ayrı ev olsa bile bosanma garantili bir evliliğe giriyorsun...Sorunlu bi anne, kafa gitmiş kocasından dolayı ve "annem yalnızlıktan kafayı yer" diyen ve şimdiden annesine senin adına aynı evde yasarız diye söz veren bir erkek...Misafir sevmiyorum, bireysellik seviyorum diyen biri için kesinlikle zor günler ve boşanma garantili bir evlilik bence...Hayatınızın ortasına her anda, her olayda mıçar bu kv söyliim...Kocanla özel hayatın, tatilin falan olmaz...

Stres hastalıkların başı evet. Size ne olacak peki siz hasta olmayacak mısınız ? Asla asla asla kabul etmezdim. Kadın asalak olmaktan cıkıp cocuklarına yuk olmayı bırakmalı.

Gerçekten öyle tek tek anlatmak gerekiyor. Benimle bu konuyu konuştuktan sonra tek tek olmama sebeplerini açıkladığımda bana hak verdi.
Bende kabul etmem edemem. Karakterime ters en başta. Kesinlikle sorun olur ya ben kesin bir şeylerden nem kaparım. 26 yaşında evleneceğim ve nereden baksanız 80 E kadar annesi yaşasa 50 yaşına kadar kaynanamla yaşayacağım. Gençliğimin baharında. Diken üstünde ve birine bağlı olarak. Hikaye gittikçe korkunçlaşıyor.
Evet öyle bu arada günlük şık sık telefonda konuşurlar, mesajlaşırlar yani ben abisinin bu kadar ilgili olduğunu düşünmüyorum bile. Bu olaylar olduktan sonra evde sadece sevgilim vardı. 1 sene tek yaşadılar yani. Annesine bağlı sadece bağımlı değil.

Stres hastalıkların başı evet. Size ne olacak peki siz hasta olmayacak mısınız ? Asla asla asla kabul etmezdim. Kadın asalak olmaktan cıkıp cocuklarına yuk olmayı bırakmalı.
Birde şöyle söyleyeyim zaten hastayım. kanser başlangıçı olan bir evredeyim. Benim stres namına hiçbir şey yaşamamam gerekiyor. Bende önceden olabilecekleri görüyorum böyle bir şey yapmam.

Evet garanti bir durumu yok. Zaten muhtaç olsa inanın bakarım. Ama bu durumdayken neden diye sorguluyorum. Öyle tabiki neden evleneyim kendi anne babamla otururum. kocamı sadece 2-3 saat yatak odasında görebileceksem gerek yok. Ben böyle de görüyorum. Beraber uyumaya evlenmiyorum ya. Evet ama gidebileceğimi de bilir ya. Kesinlikle öyle. Benimde aynı şekilde olduğum kuzenim var yaşlarımız da yakın eğleniriz güleriz uzun süreli kalınca bana da bir bıkkınlık geliyor. Bu insan kuzenim birde beni kıskanan eşimi çalmışım gibi davranan bir kv düşünemiyorum. Evet kesinlikle öyle. Bende bu noktayı söyledim yani biz normal tartışsak dahi belki annesi duyuyor diye ben daha alıngan olacağım o da daha yüksek olacak vs vs. Yani 3. Kişi her zaman sorun.

Evet ama gidebileceğimi de bilir ya.
Ne yazık ki daha bu küçük yaşımdan anladım ki bu ülkede erkekler, kadınların beyanlarını umursamıyor. Açık giyinen kadınla "Baskılarım." diye evleniyor, çocuk istemeyen kadınla "Bir çeşit ikna ederim, olmadı haberi olmadan korunmayı çıkartırım." () diye evleniyor, iş sahibi kadınla (parasını da yemeye niyeti yoksa) "İşini bırakır." diye...
Umarım uzatmamışımdır, iyiliğinizi diliyorum. Çok şükür sizin mantığınız yerinde gibi duruyor. Allah yardımcınız olsun.

Koşarak uzaklaş. Evlenirsen ayrı eve çık mutlaka. 9 ay kayınvalide ve erkek çocuklarıyla yani eski eşimin kardeşleriyle aynı evde yaşamış birisi olarak diyorum. Misafiri, hizmeti, temizliği, köleliği bitmez. Üstüne tüm gözler sende olur rahatça markete bile gidemezsin KV benim eski KV gibi kıskanç ve baskıcı ise yandın. En önemlisi aitlik hissi yok. Rahatça cinsel hayatı yaşayamıyorsun , duş alamıyorsun. Aman diyim bu hatalara düşüp kendinizi yakmayın.

Kesinlikle öyle. Saygı ve empati kavramı sadece erkekler için mümkün olan bir şey. Erkeklerin kararları ve uygulayanları. Ben böyle demiş olsam feminist olurum. Her dediğim ikilenmiyor falan olur. Yok tabiki uzatmadınız, konuştukça aslında ufkum açılıyor daha net görebiliyorum her şeyi. O yüzden yazdım aslında buraya. Çok teşekkür ederim. Amin inşallah

Bitmez tabiki. Her şeyi ben yapmam muhtemelen annesi zaten hamarat biri ama yine de bekler ve bunun şikayetini yapar. Çoğu zaman dışarıdan söyleyecek olsam zorundalıktan kalkar hazırlarım. Kv baskıcı değil ama kıskanç gizli kıskançlardan. Birde bunun hem sözle hem davranışla garantisini almadan evlenemem. Evet cinsel hayat, normal hayat dahil kısıtlanıyor. Ben sürekli konuştuklarıma dikkat ettiğim bir evde olmak istemiyorum. Diken üstünde yaşam mı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…