• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile aynı apartman sorunsalı

Okurken kafama takıldı madem bu kadar sınırını haddini bilen insanlar niye kv sizin sitenize taşınmak istiyor anlamadım? Belki de daha samimi olmak istiyor , siz sınırımı çizdim diyorsunuz ama belki o memnun değil. Canım bak kendi tecrübem şu, ben de dediğin gibi kendimce sınır çizmiştim herkes memnun görünüyordu, meğersem kv-kp habire eşimi doldururmuş bunu yıllar sonra öğrendim şok geçirdim boşanma aşamasına geldim.

Durumu çok iyi tart derim çünkü ülkemizde en uzak duran kv bile sonradan aşırı samimi olma çabasına giriyor sebebini anlamış değilim.
Bence burda sınırını bilmemek değil çocuk olursa zaten koz çalışıyo ona kv bakıcak kdın realist her gün oraya git gel yapmayız diye düşünmüş gibi geliyo ya kv klasiklerine aykırı mizaçtalar ondan artniyet aramaya meyilliyiz sanki

Çok iyi de olsalar gerek yok zaten yakınlığınız makul derecede. Cocugu bırakabilirsiniz yani. İyiyken kötü olmaya gerek yok. Her zaman beklenti artar giderek.

Şimdi cocuk yok haftada 1 görmek yetiyordur muhtemelen ama bebek olursa sanırim ilk torun olacak,o zaman torunumu özledim diye gelip gitmeleri sıklaşabilir.
Kızım olmadan ayda 1de gitsek sorun olmuyordu,şimdi kendi annem bile 1 hafta gitmesek torunumu özledim diyor ki annem öyle baskıcı bir insan degildir. İş toruna gelince değişiyorlar.
Bunlarıda düşünüp karar verin.
Bunalacak raddeye gelebilirsiniz.
Halası özledi,dedesi özledi,ananesi özledi diye diye darlayabilirler sizi.
Yada çalişıyorsanız iyi niyetlide olsa kızım yemek yapma gelin bizde yiyin muhabbeti olabilir bolca.
Yanlızliktan hoşlanirım,mesafeliyim dediğiniz icin dikkate alın bence bunları. Göz ardı etmeyin.
Sorun olursa taşınmakta bir seçenek ama araniz bozulduktan,siz o insanlardan soğuduktan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmaz ki.

Kızlar merhaba. Ben henüz 7 aylık evliyim. Eşimden de ailesinden de çok şükür memnunum. Kayınvalidemlerle aramızda 15 dklik bir mesafe var. Hafta da bir ziyaretlerine giderim, eşime evi aksatmamak şartıyla isterse kendisinin daha fazla gidebileceğini ama benim için bu kadarinin yeterli oldugunu söyledim o da anlayış gösterdi.Bugun oturmaya gitmistik evleri de hic isinmiyor. Kayinbabam ayni binada orta kat biryere tasinmayi teklif etmis. Kayinvalidem de tasinacaksam ayni binaya neden tasinayim, oglanla gelinin siteden bir daireye tasinalim oralar iyi sicak demis. Hem cocuklari olunca ben bakayim isterler heralde yakinda olursa gidip gelmem kolay olur demis. Kayinbabamda ben bu binadan baska yere tasinmam hele cocuk olsun da daha cok var oralara diye gecistirmis.Bunu bize anlatti esimde bende hic tepki ve cevap vermedik. Ilk duydugumda direk istemedigimi cok kotu olacagini dusundum. Sonra da acaba gercekten iyi olur mu sonucta cocuguma ondan daha iyi kim bakar diye dusundum. Kafam cok cok karisti. Yani zaten tasinacaksa da bizden izin istemiyor biz de hayir tasinmayin diyemeyiz. Ama acaba caydirma politikasi izlesem mi yoksa daha makul dusunup mu karar versem bilemiyorum. Objektif bakis acilarina ihtiyacim var. Esime konuyu actim nasil olur ki aramiz iyiyken kotu olmasin ben kimseyle dip dibe oturmam istemem dedim. Bende tasinsinlar istemem zaten cok dusuk bir ihtimal babam buraya tasimaz dedi. Ben onlara hic bizim siteye tasinin demedim ama illa tasinacagiz derlerse gelmeyin diyemem dedi. Hakli denmez yani. Ben ya tasinirlarsa diye usteleyince de ayni katta bile otursak cat kapi gelmez her dakka beraber olalim demezler zaten. Anlayissiz insanlar degiller sende biliyorsun, zararimiza degil yararimiza olur cocuk acisindan dedi. Eger olasi bir sorun yasarsak da ne onlarla ne senle kotu olacagima ben tasinir giderim dedi. Esimin boyle dusunmesine sevindim. Tasinsinlar ne guzel deyip gecistirmedi ki gercekten istemediginide biliyorum. Cunku ben yapi olarak sinirli ve biraz da huysuzum. Yalnizligi severim cok gorusmem kimseyle. Iyi kotu yonlerini tartmaya calisiyorum. Kayinvalidemi gercekten cok severim. Onunda beni sevdigine inaniyorum. Ben calismazken bile buzluguma surekli bir seyler koyardi. Hala surekli ne sevsem pisirir beni cagirir ya da yollar. Evime zirt pirt gelmez. 7 ayda 2 kere benim davetimle geldi. Ozel bir durum yoksa arayip arayip bizi cagirmaz. Haftada bir biz mutlaka gideriz. Ara daha uzarsa laf sokmaz sadece ozledim sagolun geldiginiz icin der. Evine gidince benden hic is beklemez nadiren bir bardak cay isterse kirk kere tesekkur eder. Ogluyla aramiz iyi olsun ister ve arayi bozacak bir sey yapmaz. Karakter olarak anneme vok benziyor o yuzden bende gercekten seviyorum onu. Cok iyi niyetli Allah korkusu olan biri. Evde gorumcem var zaten o yuzden kimseye cok ihtiyac duymuyor. Gorumcem de dunya iyisi. Kayinbabam zaten yalvarsan gelip gitmez evinde oturmayi cok seven bir adam. Esimde aileyle benim aramda dengeyi iyi kurdu iyi bir koca gercekten. Benden en bastan mesafemi iyi ayarladim oyle kabul ettiler beni. Her sey bu kadar iyiyken ayni site olursa sorun yasarmiyiz korkuyorum. Gercekten cocuguma onlardan iyi kimse bakmaz biliyorum. En azindan 2 3 yasina gelene kadar bakiciya emanet edemem sanirim. Bakici olsa bile arada kontrol ederler en azindan. Sadece bi ihtimal ve nerden baksan 1 seneden oncede tasinamazlar. Ayrica biz de 2 3 seneye en gec ev alip burdan gitmeyi planliyoruz zaten. Yani sizce nasil dusunmeliyim konu bir daha acilirsa ne demeliyim onlara. Bizde orda kalici degilz aidat yuksek falan mi desem yoksa arti yonlerini dusunup hic karismasam mi ?
Bence nötr kalın. Sonuçta çocuğunuz olduğunda ihtiyacınız olacak. Şimdi istemeyip çocuk olduğunda istemek gibi iki yüzlü davranmanın alemi yok kv de kırılır. Nötr davranmakta fayda var
Bu Arada bebeğin sevgi içinde büyümesi kadar önemli birşey yok. Babaanne aneanne ve dedeler çıldırıyor resmen toruna.

Ayni apartmanda yasayan biri olarak kesinlikle kabul etmeyin derim eşim ve benim elimizde olsa kilometrelerce uzaklarında olmayı tercih ederdik. Nişanlı iken akrabalarının yaninda göstermelik elimi tutan kayinvalidem simdi birşey olsada oğlunun ve benim arkamdan konussak diye bakıyorlar kayınpeder her fırsatta laf sokuyor çekilmez bi hayat bence caydirin onları..

Bence burda sınırını bilmemek değil çocuk olursa zaten koz çalışıyo ona kv bakıcak kdın realist her gün oraya git gel yapmayız diye düşünmüş gibi geliyo ya kv klasiklerine aykırı mizaçtalar ondan artniyet aramaya meyilliyiz sanki
Öyle de kv bu kararı kendi kendine almış böyle kararlar oturulur konuşulur daha ortada çocuk da yok ne bu acele anlamadım ben.

ben olsam aile böyle ise sırf cocugum ıcın ok derdım
ınan her turlu yararı sana
aksam gıder ıkı tabak yemegını alır evınde yersın oh mis
mesafe koyarsan evıne zırt pırt gelmezler, hem anlattgn kadaryla oyle ınsanlar degıller

ben olsam aile böyle ise sırf cocugum ıcın ok derdım
ınan her turlu yararı sana
aksam gıder ıkı tabak yemegını alır evınde yersın oh mis
mesafe koyarsan evıne zırt pırt gelmezler, hem anlattgn kadaryla oyle ınsanlar degıller
Yani ben de boyle hissediyorum aslinda ama iste insan vesveseye de kapilmiyor degil

Öyle de kv bu kararı kendi kendine almış böyle kararlar oturulur konuşulur daha ortada çocuk da yok ne bu acele anlamadım ben.
Acikcasi ben ne anneme ne kayinvalideme cocuk olunca bakarsiniz diye emrivaki hic yapmadim. Annem farkli sehirde bi hayati var kayinvalidem burda ama oda sehir disina cocuklarini gormeye gidiyor sene icinde surekli. Ona gitme deme hakkim da yok anneme evini birak gel demeye de. Evler zaten arabayla 15 dk. Allah nasip ederse seneye cocuk dusunuyoruz 1 yasina kadar kendim bakip sonra bakici dusunuyorum. Esimde ayni fikirde. Ben sadece arada bakici yeniyken kontrol etsin isterdim sadece. Yani biz gelip cocugumuza bakin diye bir talepte bulunmadik sormadan direk oyle dusunup plan yapmasina biraz kizdim sanirim. Ve cok iyi olsada ya ayni apartmanda bu mesafeyi koruyamazsak. Hani bi zil calma mesafesinde olmak kendi ailemle de istemem. Ev hali diye bir sey oluyor. Kayinbabam da daha cok var oralara demis sagolsun :)

uzattınız tabi. Senarya yazmişiniz resmen sacma.
Bence siz okuduklarinizi algilayamiyorsunuz. Senaryo falan yazmiyorum. Boyle bir fikir ortaya cikmis sonucta. Nasil davranmam gerekiyor diye soruyorum. Konumdan cikip okumayabilirsiniz mesela. Sizin gibi uslubunu bilmeyen biri yorum yapmasa da olur. Cevaplarinizi dikakte almayacagim bir daha yazmazsaniz sevinirim

Ayni apartmanda oturuyoruz 5.5 senedir hic problem yasamadik cocuguma da cok guzel baktilar calistigim donemde. Yemegimizi falan orda yiyoruz cogu zaman. Illa ki karistiklari durumlar oluyor ama onda da esim izin vermiyor. Es durumu bu tarz konularda cok onemli eger kv kp de iyiyse bir sorun yasamazsiniz
Iyi insanlar evet esimde herkes arasinda mesafeyi bilen birisi. Bunlar bozulur korkusu benim ki. Illa gelecegiz derlerse olayin artilarina odaklanmak en guzeli tesekkurler :)

benim kardeşim aile apartmanında oturuyor.
neredeyse 5 yıla yaklaştı, hiç kavgalarını gürültülerini duymadık.
telefonlaşmadan birbirlerinin evine girip çıkmazlar, saygılılar gayet.
biz kardeşime gidince de öyle çat diye yanımızda bitmezler, yemeğe gittiysek mesela, sonradan kahveye gelirler gibi.
gayet alan bırakırlar kardeşime.
e bir sıkıntıları olduğunda da yardım ederler.
daha ne olsun.

he tabi bu biraz da hayatı yaşama stiliyle alakalı, ben kendim için düşündüğümde yine de istemem kv ile aynı apartman, ama kendi annemle de istemem yani, eşimin ailesi diye demiyorum. ben biraz izole yaşamayı seviyorum, benim kardeşim de tam tersi aile ilişkilerinin daha fazla olmasını seviyor, belki de o yüzden sorun yaşamıyor.

Okurken kafama takıldı madem bu kadar sınırını haddini bilen insanlar niye kv sizin sitenize taşınmak istiyor anlamadım? Belki de daha samimi olmak istiyor , siz sınırımı çizdim diyorsunuz ama belki o memnun değil. Canım bak kendi tecrübem şu, ben de dediğin gibi kendimce sınır çizmiştim herkes memnun görünüyordu, meğersem kv-kp habire eşimi doldururmuş bunu yıllar sonra öğrendim şok geçirdim boşanma aşamasına geldim.

Durumu çok iyi tart derim çünkü ülkemizde en uzak duran kv bile sonradan aşırı samimi olma çabasına giriyor sebebini anlamış değilim.
Evet daha yakin olmak ister bunu biliyorum diger cocuklari gelinleri akrabalar falan cok samimiler yasadiklari yerde. Benden onu bulamiyor farkindayim. Ama bu benim yapim. Kendi kardeslerimi bile zor ozlerim yalnizligi cok seviyorum. Yani evler ayni mahalle sayilirken cocuga bile bakacak olsa saabah ise giderken birakir gecerdik sorun da olmazdi yolumuzun ustu zaten. Ki cocuga bakarmisiniz diye hic demedik ortads cocuk bile yok :) evi cok begeniyor sanirim dediginiz gibide daha yakin olmak istiyor. Evler uzakken mesfae koymak kolay ama ayni apartmanda cok sanmiyorum. Iyi niyetli bile olsa bana bazi seyler batar kendimi biliyorum. Gecimi zor sinirliyim de. Esimde huyumu biliyo o alisti ama o da huyumu bildiginden istemiyo mesela ailesiyle ayni apartmanda.

Anlattigina gore cok iyi insanlar.
Yakin olmanin cocuk acisindan avantaji cok var

Tasinmak isterlerse zaten birsey denmez.
En iyisi simdilik sessiz kalin.

Açıkçası ben kendi öz annemle aynı mahallede oturmaya bile okey değilken kayınvalidemle bilinçli olarak yakın ev baktım 1,5 yıllık evliyim tam sendeki kayınvalide profili bendeki de işi bıraktığımdan beri bildiğin ana-kız olduk hiç çat kapı gelmediler evime acil uğramak zorunda olsa bile aradı mutlaka ki o da iki kere oldu biri acil durumdu birinde de bana sürpriz yapmak için bence taşınmak isterlerse hiç engel koymaya çalışma cidden zararı olucak profilde insanlar değiller gibi görünüyo ben benimkilerden hiç zarar görmedim hatta eşim bişeye kızsa kavga etsek ararım dertleşiriz vay eşşek diye eşime kızar :halay:sen çalışıyosun da hadi samimi olmak istesen bile olamazsın şartlar gereği hiç kafaya takma :KK54:
Evet sabah git aksam gel zaten bizim durumlar. Isteselerde zirt pirt gelmeyi evde kimse yok :) eski yasamlarinda benden onceki gelin ogul akrabalar cok ic ice yasamaya alismislar. Yani onlara normal geliyor cok ozel hayat durumlari yok mesela eltimin. Benden belki bekledi ama bulamadi ses etmedi ama Allah var ara bozacak sekilde. Esimide hic doldurmaz. Ama ayni bina olunca iste hayatim bir anda o hale gelmesin benimde :)

benim kardeşim aile apartmanında oturuyor.
neredeyse 5 yıla yaklaştı, hiç kavgalarını gürültülerini duymadık.
telefonlaşmadan birbirlerinin evine girip çıkmazlar, saygılılar gayet.
biz kardeşime gidince de öyle çat diye yanımızda bitmezler, yemeğe gittiysek mesela, sonradan kahveye gelirler gibi.
gayet alan bırakırlar kardeşime.
e bir sıkıntıları olduğunda da yardım ederler.
daha ne olsun.

he tabi bu biraz da hayatı yaşama stiliyle alakalı, ben kendim için düşündüğümde yine de istemem kv ile aynı apartman, ama kendi annemle de istemem yani, eşimin ailesi diye demiyorum. ben biraz izole yaşamayı seviyorum, benim kardeşim de tam tersi aile ilişkilerinin daha fazla olmasını seviyor, belki de o yüzden sorun yaşamıyor.
Hah bende sizin gibiyim. Cok zorda kalmadikca birinden bir sey bile istemem. Yalniz kalmayi yalniz isimi halletmeyi cok severim. Iyilik olarak bile fazlaca yapilan seyler beni bunaltir sevmem. Abilerim burda ayda 2 kere giderim onlara bile. Yani biz mesafeli kalabildik ama dedigim gibi ozel hayati ihlal ederlerse bunu farkedemeyebilirler. Cunku diger geliniyle olan iliskisi cok ic ice. Gider sehir disinda aylarca kalirlar beraber. Her ozel gunu beraber kutlarlar falan. Hani bu onlara normal geliyor. Ayni apartman olunca bana da bir anda boyle yaparlarsa diye endisem

Anlattigina gore cok iyi insanlar.
Yakin olmanin cocuk acisindan avantaji cok var

Tasinmak isterlerse zaten birsey denmez.
En iyisi simdilik sessiz kalin.
Evet hayir gelmeyin diyemeyiz apartman bizim degil sonucta :) valla ciddi bir sorun olursa ben cikar giderim baska ev bulduk diye. Sonucta ben gelin demedim onlara

Hah bende sizin gibiyim. Cok zorda kalmadikca birinden bir sey bile istemem. Yalniz kalmayi yalniz isimi halletmeyi cok severim. Iyilik olarak bile fazlaca yapilan seyler beni bunaltir sevmem. Abilerim burda ayda 2 kere giderim onlara bile. Yani biz mesafeli kalabildik ama dedigim gibi ozel hayati ihlal ederlerse bunu farkedemeyebilirler. Cunku diger geliniyle olan iliskisi cok ic ice. Gider sehir disinda aylarca kalirlar beraber. Her ozel gunu beraber kutlarlar falan. Hani bu onlara normal geliyor. Ayni apartman olunca bana da bir anda boyle yaparlarsa diye endisem

yapacak insan 15 dakika mesafedeyken de yapıyor.
o yüzden o kadar kötüyü düşünmeyin bence.

ama işte dediğim gibi ben asla istemem :sus:

Back