Kayınvalide evinde kavga

Allah aşkına ya ne kadar acımasız bazı yorumlar. Kadın hamile ve kokuya hassas kimse kendini prenses falan zannetmiyor . Ben çok zor geçirdim ilk ayları hem ağzıma lokma koyamadım hemde yemek kokusundan oğüre öğüre istifra ediyordum. Bünyeler kişiye göre değişir. Ayrıca kayınvalideniz resmen oğlunu doldurmuş üstünüze salmış. En mutlu geçirmeniz gereken zamanın içine etmiş. Ne var yani 2-3 gün o idare etseydi. Ölürmüydü, hamile kadının ahını aldılar fitil fitil çıkar . Bak canım o kocan olacak adamın burnu sürtmeden , eşek gibi pişman olmadan asla eve dönme. Yoksa daha beterlerini yaşarsın. İnsan %100 haklı bile olsa hamile karısına ne laf söyletir nede anasının gazıyla onu bu hallere düşürür,çok ama çok sinir oldum. Hepsi Allah’ından bulsun

O lafları eminim kv söylemiştir kv yorumları bunlar..herkes hamile bir sen şikayet ediyorsun diye. kimisi kokudan asla etkilenmezken kimisine herşey kokar yemekten içmekten tamamen uzaklaşır.. canım sen de keşke başkasının evine kalmaya gitmeseydin madem böyle anlayış gösteremiyorlar, kapris olarak görüyorlar, evinde geçirseydin keşke bayramını..eşine diyecek laf yok, tipik anne lafıyla konuşan türk erkeği

Vallaa oyle yapiyorum. :KK49: Tatilde gezmedigim yer kalmadi otobusten in ucaga bin ucaktan in arabaya bin 1 ay bu sekilde mis gibi gecti masallah kizim benden fena gezmeci cikti keyfi yerindeydi :rapci: insallah 2. 3. De boyle rahat olur. :KK48:

sanırım vücudun kendini yenilemesine izin vermek gerekiyor. Benimkiler arası 3 yaş, daha uzun bir ara olsaydı belki benim ikinci de benzer olurdu.
konu sahibi gibi hamilelik geçiren arkadaşlara da sağlık sıhhat diliyorum, biraz da sabır, geçecek, sayılı gün :KK43:

Aaaa olmadı şimdi bu. Etleri mutfakta bırakıp oturma odasında burnunuzu kapatarak oturmanız gerekiyordu. Hamilesiniz siz, kendinize gelin prenses. :KK54:
Niye siz veya bir başkası yaşamadığı için yaşayan insanlara inanmıyorsunuz anlamiyorum. Bende hamileliğimde 7. Haftamdan 11. Haftama kadar hafif şekilde bulanti yaşadım. Ama ağır bulantı yaşayanlar da var. Buyuzden heyet raporu alıp 3 ay ise gidemeyen arkadaşım var. Ben yaşamadım diye onun ki yalan mı ya da abartıyor mu. Asla ! Her insanın hamileliği farklı olduğu gibi bir kişinin her hamileliği bile farklıdır büyük konuşmamak empati yapabilmek lazım.

Hamilelikte kimse benim kadar bulanti yasamamistir sanirim.ben biri yemekten bahsedince bile kusacak gibi oluyodum.kv kizmaniz yanlis ne yapsin kadin yemek pisirmesin mi.annenize gidince de ayni sey olacak.bi odaga otursaydinzi hic boyle sorunlar cikmazdi.mesela benim ilk aylarim kurban bayramina denk geldi.esim bayramda kv gitti ben evde kaldim gitmek istemedim.bence sizde gitmeseydiniz.

Bazıları anlayamaz çünkü hamileliğini sorunsuz geçiriyor ben yemek yapamıyordum ve dışardan gelen kokulardanda midem bulanıyor safra çıkartıyordum çünkü yemek yiyemiyordum hamileliğim 6. Ayında 11 kilo verdim birgün açlıktan bayılmışım hastaneden sabaha karşı çıktık serum yedim 4 tane sabaha karşı eşim işe mecbur gitmeliyim seni evde tek koyamam diye annesine bıraktı annesi dolma yapıyordu ben diğer odada böğüre böğüre artık boğazım yırtılmıştı ..
Kayınvalidem bide üstüne süpürgeyi koydu salona burasıda süpürülücek diyip diyip odaya girdi çıktı o sinirle süpürgeyi aldım yani süpür diyorsun diyip süpürdüm eşim öğlen arasında izin almış gelmiş gördü beni ev süpürüyorum halim yok sen napıyosun diye bir girdi annesine ben evi başkasına temizletiyorum sen napıyosun düşük tehlikesi var diye annesiyle 3 ay görüşmedik arkamdan ne değerli sanki tek hamile bizim gelin demiş
- Bence haklısın yemek yapıyorsada havalandırmayı acar camı acar mutfak kapısını kapatır .
Eşinin acilen kendine çeki düzen vermesi onun uyarması gerekiyordu
Dengesiz insanlar hiç kimse senden bebeğinden önemli değil gitme hamileliğin boyunca hiç sorarsada ben kötü bir hamilelik geciriyorum de acık acık söyle sende rahatta edemiyorum De

sanırım vücudun kendini yenilemesine izin vermek gerekiyor. Benimkiler arası 3 yaş, daha uzun bir ara olsaydı belki benim ikinci de benzer olurdu.
konu sahibi gibi hamilelik geçiren arkadaşlara da sağlık sıhhat diliyorum, biraz da sabır, geçecek, sayılı gün :KK43:

Zor geciren herkesin Allah yardimcisi olsun.. ama bence burda konu sahibinin sorunu kesinlikle gebeligi degil o surda 5 aya gececek. Ama o koca omur boyu basinda. O adam iyi bir dersi hakediyor :KK12:

Niye siz veya bir başkası yaşamadığı için yaşayan insanlara inanmıyorsunuz anlamiyorum. Bende hamileliğimde 7. Haftamdan 11. Haftama kadar hafif şekilde bulanti yaşadım. Ama ağır bulantı yaşayanlar da var. Buyuzden heyet raporu alıp 3 ay ise gidemeyen arkadaşım var. Ben yaşamadım diye onun ki yalan mı ya da abartıyor mu. Asla ! Her insanın hamileliği farklı olduğu gibi bir kişinin her hamileliği bile farklıdır büyük konuşmamak empati yapabilmek lazım.
Herkesin hamileliği ağır geçebilir. Herkes nazını kocasına yapsın. Kv evine gelip yemek yapmasın demek falan çok itici hareketler.

Herkesin hamileliği ağır geçebilir. Herkes nazını kocasına yapsın. Kv evine gelip yemek yapmasın demek falan çok itici hareketler.
Gelinin bulantısını çektiği bebek kayınvalidenin de torunu değil mi biye boyle keskin çizgileriniz var. Kaldı ki evime misafir gelse kan bağım olmasa bile bulantısı varsa dikkat ederim merhamet ederim

Yeme içme uğruna hamile kadını baba evine gönderen koca ve onu durdurmayan annesi bana göre beş para etmez insanların basını çeker.Sonuçta gelin gelsin demeyi biliyo kayinvalide o halde midesi bulanan bir gelini var bunu da bilecek ve evinde ona göre ağırlayacak.Topu topu iki gün icinde kovulacak kadar ne nazı yapmis olabilir ki konu sahibi hadi naz yaptı diyelim yani süre olarak bile tahammülümüz kalmadı denilecek kadar zaman ne ara gecmis.Resmen oglunu tavırlarıyla doldurmus ve oğlu olacak öküz de doldurusa fena gelmis.Yazık.Büyük ayıp ben yediremezdim sanırım baba evine gönderilmeyi.Sen dik dur konu sahibi sonuna kadar haklisin.

Gelinin bulantısını çektiği bebek kayınvalidenin de torunu değil mi biye boyle keskin çizgileriniz var. Kaldı ki evime misafir gelse kan bağım olmasa bile bulantısı varsa dikkat ederim merhamet ederim
Ben boyle kendini prenses zanneden, herkes beni düşünsün kafasında hamileler cok gordugum icin irrite oldum. Zorlanabilir evet, ve bunu dozunda belirten insanları anlayabilirim ama konu sahibinin hal ve hareketleri bana itici geldi.

Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Bu "tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor" cümlesi, bunu eşiniz düşünüp kullanamaz, zaten önce sizi destekleyip anne simdi pişirme diyip ocagin altını kapatmasindan belli....bu cümle kv cümlesi...

Esiniz Sizi destekleyince kv biz dayanamayıp eşinizi doldurmuş....

Ben yerinde olsam çocuğu aldırır, bir daha o eve dönmem.....kocan adam olsa demeyeceğim, insan olsa kendi çocuğunu karnında taşıyan hamile karısına bayram günü bunu yapmazdı...

Sen de bu koca olduktan sonra sen bunları hep yasarsin....

Herkesin hamileliği ağır geçebilir. Herkes nazını kocasına yapsın. Kv evine gelip yemek yapmasın demek falan çok itici hareketler.[/QUOT
Si
Ben boyle kendini prenses zanneden, herkes beni düşünsün kafasında hamileler cok gordugum icin irrite oldum. Zorlanabilir evet, ve bunu dozunda belirten insanları anlayabilirim ama konu sahibinin hal ve hareketleri bana itici geldi.
Hamilelere karsi pek bi dolusunuz, ne yasadiniz bilmiyorum ama biraz empati iyi gelir

Dolu demeyelim de, ciddi anlamda irrite oldum. 1 hafta sonra düğünüm var. Hamilelik banada yakın belki :) ama ben hamileliğimi insanları darlayarak geçirmeyeceğim. Gerekirse evimde otururum 9 ay :KK66: I ikihece

Eşinin yaptığı hamile olsa da olmasa da yanlış zaten. Ama ben bu konudan milleti darladığını anladım. Başta eşi ocagın altını kapatmış uyarmış sonradan konu sahibinin itici hareketleri bulunmus ki onlarda sinir olmuşlar. Burdan anlayamayız hal ve hareketleri belki cok itici görünüyordu. Benim çevremde var, aynı apartmanda oturuyoruz. Bunu soylemek istemezdim ama sanki bana doğuruyormuş gibi nazını bana geçirtmeye çalışıyordu. İsteyerek sevismis yapmışsın, cefasını ben mi cekicem. yok şöyle midem bulanıyor cok şöyle başım dönüyor yok canım şunu çekiyor. Acayip irrite oldum hamilelik konusuna.
Zaten konu sahibi size değil eşine yapmış nazını. Eş hani çocuğu birlikte yaptığı insan.

Bu yemek mecbur pisecek evde insan dolu saat 6 da yapmaya kadin mecbur ancak yapabiliyor.sizden yapmanızı istememiş geç odaya kapa kapini çek bulantini.ne yapacaktı kadin kızım hangisinden bulanmiyorsun onu yapayım mi deseydi.tepkisiniz fazla siz3 bence .ama eşinizin tepkisid3 fazla sizi ayrı bir yerde uygun bir sekild3 uyarabilirdu .bende 2 hamilelik yaşadım ve bulan tim vardi

X