Kayınvalide evinde kavga

Konu sahibi ailene he de geç hiç ağlayıp kendinide bebişi de strese sokma. Sonuçta seni kovacak değiller, bir süre kal yanlarında sonra yine dönersin. O süre zarfında kocan biraz sürünsün. Ya yolda bişey olsaydı sana. Bende sevmem naz niyaz ama yolda herşey olabilirdi sana bebeğine vs. O çocuk ikinizinde çocuğu. Biraz sorumluluk sahibi olmayı öğrensin. Çocuğu yapmakla olmuyor bu işler.

hangi avrupada plkesindesiniz bilmiyorum ama bende avrupadayim ve benim yasadigim ülede eve ebe gelebiliyor ama sadece müracat edilirse ve sansiniza ebe bulabilirseniz. yani evet sigorta karsiliyor ama genelde kadinlar bu hakkini kullanamiyor. Eve gelen hemsire icinde aynisi gecerli. sigorta karsiliyor ama sebebiniz varsa eger. mesela erken dogum yapan kadinlarda bebegi gözlemlemek icin vs. her kadin bu servisi kullanamiyor malasef. burda bir gece kaliniyor hastanede (normal dogum) eger bir saglik sorunu yoksa anne eve geciyor- gerekirse bebek kaliyor. zaten anne "hasta" olarak görülmüyor. neyse, ülke arasi kiyaslar bana kendimi bildim bileli sacma gelmistir ama bencede TRde kadinlar asiri abartiyor. kendi cevremden yola cikarak konusuyorum ama bazi tanidiklarim KV, anne, görümcede ve kardesden yardim aliyorlar. bence bu abarti. ayilip bayilacak bir durum degil dogum yapmak (normal, sorunsuz dogum)
Her doğum aynı olmuyor yalnız genelleme yapılacak bir konu mu bu. Kiminin dikişleri çok olur o dikişler açılır kiminin kan değerleri çok düşer halsiz kalır bu durumda yardımsız nasıl bakacak bebeğe anne

Konu sahibi arkadaşım nasılsın? Ailen ne diyor bu duruma? Eşten arama dışında bi adım var mı?
Annem tamam seni bırakması yanlış ama kadınlar böyle şeylere katlanır geçinmek istiyorsan katlanacaksın dedi. Babama baba eşimi ara sert konuş bir daha böyle bir durum olursa kızımı senin yanına göndermem de diyorum babam kızım beni mi kötü yapacaksın diyor. Eşim bugün bir kere aradı açmadım başka da bir şey yok

Koku olayında sende kendine göre haklısın kvde de haklı.
Asıl sorun eşinde.
Hayatım evi koku sarmış artık, sen kahvaltılık yiyorsun da insanlar yemek yemek ister gel senle az dolaşıp temiz hava alalım evden de yemek kokusu azalınca annemle haberleşir öyle döneriz eve zaten nasılsa yarın sizinkilere geçicez idare edelim şimdilik bu şekilde" diyebilirdi seni çanta gibi otogara bırakıp gideceğine.

Yorumunuz çok güzel.

Maalesef aynı bir gelişme yok eşim bugünde bir kere aradı açmadım
Kiyamam sana canim ya sakın bebisini ve kendini strese sokma hamilelikte stresli olursan bebeğe de yansıyor ve doğunca da huysuz bir bebek oluyor...
Kaçırdım mi bilmiyorum ama eşin annenlere geldi mi bayramlaşmak için?
Annenleri arıyor mu sen açmayınca?
Ailenin tavrına üzüldüm çünkü benim ailemde öyle malesef hep alttan ben almalıymışım ama öyle bir dünya yok....
Sen tavrını koy ki birdaha aynı hatayı yapma cesareti bulamasın....

Kiyamam sana canim ya sakın bebisini ve kendini strese sokma hamilelikte stresli olursan bebeğe de yansıyor ve doğunca da huysuz bir bebek oluyor...
Kaçırdım mi bilmiyorum ama eşin annenlere geldi mi bayramlaşmak için?
Annenleri arıyor mu sen açmayınca?
Ailenin tavrına üzüldüm çünkü benim ailemde öyle malesef hep alttan ben almalıymışım ama öyle bir dünya yok....
Sen tavrını koy ki birdaha aynı hatayı yapma cesareti bulamasın....
Gelmedi bayramın ilk günü bu olaylar olmadan önce arayıp telefonda bayramlaşmıştı. Ben açmayınca da aramıyor kimseyi

Gelmedi bayramın ilk günü bu olaylar olmadan önce arayıp telefonda bayramlaşmıştı. Ben açmayınca da aramıyor kimseyi
Gelmedigi halde annenler sana alttan al mi diyor...
Kuzum babana de ki;
Baba sen kötü olurum diye düşünüyorsun ama eşim arkamda durmadiginizı anladığı için beni daha çok ailesine ezdirecek ve kendi de ezmeye devam edecek....
Sen alttan alttan gözdağı verirsen birdaha aynı hatayı yapamaz...
Eğer bana ve bebegime yolda gelirken birşey olsaydı daha mi iyi olurdu onun yaptığı yanlış ve lütfen anlamasıni sağla de canim bakalim baban ne cevap verecek...
Buarada eşin ailesinin yaninda mi evinize mi döndü?

Vala simdiki gelinler resmen tuz yalatıyor nerdeyse kaynana kayinbaba es barmakta oynatiyorlar yazıktır gunahtir bende 3 cocuk yaptim 3 cundede kustumda ama kimseye huzursuzluk vermedim hamilelik bu kokar tabi onu yapmasin bunu yapmasin resmen kavga etmek icin siz aramissiz bahane

Vala simdiki gelinler resmen tuz yalatıyor nerdeyse kaynana kayinbaba es barmakta oynatiyorlar yazıktır gunahtir bende 3 cocuk yaptim 3 cundede kustumda ama kimseye huzursuzluk vermedim hamilelik bu kokar tabi onu yapmasin bunu yapmasin resmen kavga etmek icin siz aramissiz bahane
Yaniherkes hakli bu halde otogara birakilan bu kadin haksiz ve gereksiz kapris yapiyo.. bu kafada kadinlar oldukca sanirim ulkede istenilen deger hic verilmez

Son düzenleme:
Gelmedigi halde annenler sana alttan al mi diyor...
Kuzum babana de ki;
Baba sen kötü olurum diye düşünüyorsun ama eşim arkamda durmadiginizı anladığı için beni daha çok ailesine ezdirecek ve kendi de ezmeye devam edecek....
Sen alttan alttan gözdağı verirsen birdaha aynı hatayı yapamaz...
Eğer bana ve bebegime yolda gelirken birşey olsaydı daha mi iyi olurdu onun yaptığı yanlış ve lütfen anlamasıni sağla de canim bakalim baban ne cevap verecek...
Buarada eşin ailesinin yaninda mi evinize mi döndü?
Ailesinin yanındaymış

Hep söyledim yine söyleyeceğim. Kadının en büyük düşmanı yine kadın.

9 ay boyunca sürekli mide bulantısı yaşamış biri olarak yazıyorum. Hamileliğin boyunca evimde hiç yemek pismedi . Yemek kokularina tahammul edemiyordum. Kokuyu aldığım an afedersiniz ama istifra ediyordum. Bu yuzden Konu sahibi seni çok çok iyi anlıyorum.

Hamilelik bulantısı nasıl bişey bilmiyorum ama eşinin seni otogara bırakması hoş degil.
Kayınvalidenin buna tepkisi ne oldu ?

Aileniz arkanızda değil,araştırın bir terapi desteği alın(çift danışmanlığı şu an için en makulu duruyor ama eşiniz buna da burun kıvırır mı?)

Dolu demeyelim de, ciddi anlamda irrite oldum. 1 hafta sonra düğünüm var. Hamilelik banada yakın belki :) ama ben hamileliğimi insanları darlayarak geçirmeyeceğim. Gerekirse evimde otururum 9 ay :KK66: @ikihece
Sizin gibi düşünenlere bu caps çok yakışıyor :)

2018-08-24 20.03.48.png

Canım seni anlıyorum geçen seni bende kurban da bende yeni hamileydim evler değil ,sokak lar şehir bile kokuyordu. Ama esin çok ayıp etmiş sana sen güzel bi şekilde anlat
Daha şimdiden böyle ise , yani
Her kadın bulantısı olmuyor bazıları hafif oluyor . Valla insan Allah dan korkmalı hamile insana bu şekilde muamele yazık günah .

X